:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LUST IN THE DUST
LUST IN THE DUST
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-02-12
FILM 
Een travestiet die de hoofdrol in een western vertolkt? Het lijkt een krankzinnig idee, maar de film bestaat wel degelijk! Lust In The Dust wordt vaak ten onrechte als een John Waters-film (inderdaad, de geknipte man om met dit soort ongein voor de dag te komen) aangezien, maar dat is niet het geval. Wel werd destijds aan Waters voorgesteld om de prent te regisseren, maar de excentriekeling weigerde omdat hij geen films wil maken die niet door hem zijn geschreven. Uiteindelijk werd de job in de schoot van Paul Bartel geworpen, een man die geenszins moet onderdoen voor Waters. Deze in 2000 overleden leerling van Roger Corman heeft een paar vreemde titels op zijn cv staan, wellicht is Death Race 2000 zijn bekendste waarin autoracers extra punten konden scoren door zo veel mogelijk voetgangers van de weg te maaien. Of wat dacht je van Eating Raoul, een zwarte komedie over een kannibaal?

De hoofdrol wordt gespeeld door Divine, de Waters-poulain die in de jaren 80 de discolijsten aanvoerde met Shoot Your Shot. Divine speelt de rol van Rosie Velez die op weg is naar Chili Verde. Tijdens de moeizame tocht valt haar ezeltje in zwijm. De enige die haar opmerkt is Abel Wood (Tab Hunter) die op Rosies achterste een map bemerkt die naar een verborgen schat in Mexico leidt. De arme Rosie denkt dat de revolverheld de man van haar dromen is, het enige waarvoor de cowboy evenwel interesse heeft is de locatie op Rosies zitvlak.

Lust In The Dust
is dus inderdaad het soort film dat ook door Waters kon worden bedacht. Niet iedereen zal voor dit soort onzin te vinden zijn, maar de lolbroeken van Monty Phyton hebben nu ook eenmaal hun tegenstanders, niet waar? De hele film is niet meer dan een samenraapsel van grappige dialogen en hilarische situaties waarin volop de draak wordt gestoken met de typische kenmerken van de western. Zo is Abel Wood gewoon een parodie op de Eastwood-personages uit de Leone-klassiekers.

BEELD EN GELUID
Echte storingen vind je op dit schijfje niet, wel is het duidelijk dat het om een zeer gedateerde transfer gaat. Af en toe verschijnt er wel wat filmgrain of zijn er wat witte vlekjes op je scherm te zien, maar echt storend is dit nooit. Het geluid is een sobere Dolby Surround 2.0-band, maar er is geen geruis op de achtergrond te horen. En als u toch iets vreemds uit je speakers hoort knallen, dan zijn dat een paar afgrijselijke nummers van Divine!

EXTRA'S
Er staan geen extra’s op het schijfje, wel zit er een leuk boekje bij waarin de volledige geschiedenis van naald tot draad wordt verteld.

CONCLUSIE
Is Lust In The Dust nu een goede film? Natuurlijk niet, want niemand uit de cast kan behoorlijk acteren, maar toch bezit deze film een onweerstaanbare charme. Deze komedie kreeg (hoe kan het ook anders!) later dan ook de stempel van cultfilm opgedrukt. Omdat er destijds geen kat in was geïnteresseerd, was het geen sinecure om deze film op de kop te tikken (behalve dan op een versleten videoband), maar nu is hij eindelijk op dvd verkrijgbaar.


cover
Studio: Arrow Films

Regie: Paul Bartel
Met: Tab Hunter, Divine, Lainie Kazan, Geoffrey Lewis, Henry Silva, Cesar Romero

Film:
5,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
U.K.

Jaar:
1985

Leeftijd:
15

Speelduur:
84 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5027035010199


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Geen
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij