:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TWO AND A HALF MEN - SEIZOEN 10
TWO AND A HALF MEN - SEIZOEN 10
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-02-04
TV-SERIE
Met het verdwijnen van Charlie Sheen uit Two And A Half Men leek het erop dat we met het achtste seizoen wel aan het einde waren gekomen van deze populaire sitcom. De makers haalden echter een wit konijn uit hun hoed genaamd Ashton Kutcher en seizoen 9 werd onverwacht toch nog een succes. Gevolg: seizoen 10 werd ingeblikt!

Moeten we daar nu gelukkig om zijn? Ja en nee. Kutcher slaagt erin zich te bevestigen als de wereldvreemde miljonair Walden Schmidt die intrekt bij Alan en zorgt voor enkele leuke momenten, maar fans van de serie die de familieband tussen Charlie (Sheen) en Alan Harper (Jon Cryer) konden appreciëren zijn eraan voor de moeite en de fouten van Alan worden toch écht wel wat teveel in de verf gezet om nog van een gebalanceerd seizoen te kunnen spreken.

Om de populariteit hoog te houden krijgen we wederom enkele cameo’s te zien waaronder Michael Bolton en Miley Cyrus, en de makers doen hun uiterste best opdat de veranderende cast (ook Angus T. Jones aka Jake Harper komt er minder en minder aan te pas) geen al te grote impact zou hebben op de kwaliteit van de sitcom, maar je mag jezelf stilaan wel beginnen af te vragen in hoeverre dit nog Two And A Half Men is. Immers, van de twee en half blijft er nog zo ongeveer anderhalf over,,,

BEELD EN GELUID
Two And A Half Men
is een sitcom en dan kan je natuurlijk geen beeld- en geluidskwaliteit verwachten die in lijn ligt met die van blockbusterfilms. Dat gezegd zijnde is het beeld niet echt slecht te noemen, maar we vonden toch wel wat noise en (te) softe scènes hier en daar. Het geluid is eveneens adequaat. We krijgen dan wel een 5.1-rack, maar het is en blijft een sitcom die volkomen rondom dialogen draait en daar kan je weinig interessants aan toevoegen natuurlijk. Fatsoenlijk dus, maar zeker niets speciaals.

EXTRA'S

Euhm, een Gag Reel en een stukje omtrent een muzikaal nummer zal ons niet direkt van onze sokken blazen op het vlak van extra’s.

CONCLUSIE
Two And A Half Men slaagt erin om toch nog door te blijven gaan ondanks de problemen die de serie kende de laatste tijd. Charlie Sheen vertrok, Angus T. Jones liet zich kritisch uit over de verhalen en kreeg als straf minder en minder schermtijd, en ook producer Lee Aronsohn bedacht dat het welletjes geweest was en gaf er de brui aan. Met dat in gedachte valt het tiende seizoen – wat volgens maker Chuck Lorre “matuurder” is – best nog wel mee, maar of we het effectief nog als “Two and a Half Men” kunnen zien is een andere vraag...  alleen voor wie gewoon graag wat luchtigs wil zien, dus.cover
Studio: Warner

Regie: Verscheidene
Met: Angus T. Jones, Ashton Kutcher, Conchata Ferrell, Holland Taylor, Jon Cryer

Film:
5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2013

Leeftijd:
AL

Speelduur:
466 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5051888161609


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Deens, Engels, Fins, Frans, Noors, Spaans, Zweeds
Extra's:
• Two Manly Men Singing And Dancing
• Gag Reel

Andere recente releases van deze maatschappij