:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JAY AND SILENT BOB STRIKE BACK
JAY AND SILENT BOB STRIKE BACK
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2002-12-04
FILM
Jay (Jason Mewes) en Silent Bob (Kevin Smith) komen op een dag te weten dat een grote filmstudio van plan is om een film te maken die gebaseerd is op de avonturen van Bluntman en Cronic (striphelden waarvoor de beide protagonisten model stonden). Gezien ze dit geen al te best idee vinden besluiten ze naar Hollywood af te reizen om een stokje voor de opnames te steken. Natuurlijk loopt zowat alles in het honderd tijdens hun trip en op de duur worden ze zelfs opgejaagd door de politie, die hen aanziet voor gevaarlijke terroristen.

Jay And Silent Bob Strike Back moet het niet hebben van een origineel verhaal of briljante acteerprestaties maar wel van een leuke grappen en toffe cameo’s. Verwacht bij Jay And Silent Bob Strike Back dan ook geen diepzinnige, fijne humor maar wel moppen over vrouwen, sex, blowen en de filmbusiness. Regisseur Kevin Smith leverde met Clerks nog altijd zijn beste film af, maar na een aantal mindere films zoals Dogma en vooral Mallrats gaat het eerder weer de goede kant uit, althans voor de liefhebbers van zijn niet altijd even verfijnde humor. Het meest hebben wij genoten van de talrijke ‘film spoofs’ op Star Wars, de Scream-serie en nog een resem andere films. Zo zien we ondermeer Gus Van Sant bezig op de set van Good Will Hunting 2: Hunting Season en Wes Craven tijdens de opnames van Scream 4. Heerlijk om te zien hoe bepaalde Hollywoodmensen zichzelf kunnen relativeren. De pleiade aan sterren die de revue passeert is toch wel indrukwekkend: George Carlin (een fantastische Amerikaanse stand-up comedian die hier de geheimen van het liften uitlegt), Mark Hamill, Carrie Fisher, Ben Affleck, Matt Damon, Jason Lee, Chris Rock, Jason Biggs en nog vele anderen. Wie eens een avond wil genieten van een pretentieloze komedie kan met Jay And Silent Bob niet veel verkeerds doen. Bepaalde recensenten vonden de film debiel, irritant en puberaal, wijzelf hebben bij momenten erg goed zitten lachen.

BEELD EN GELUID
Het beeld en geluid op deze huurdvd zijn van goede kwaliteit. Voor een recente film als Jay And Silent Bob is dit eigenlijk niet meer dan normaal. De kleuren ogen mooi, het beeld is scherp en het bevat gedurende de hele speelduur veel detail en een goed contrast. Ook over het geluid kunnen we kort zijn: de Dolby Digital 5.1-track is in orde. De achterste kanalen worden matig gebruikt, wat niet storend is bij het bekijken van een komedie als Jay And Silent Bob Strike Back.

EXTRA’S
Drie trailers voor andere films kunnen we geen extra’s noemen, het is tenslotte ook de huurversie, laat ons hopen dat de koopversie meer te bieden heeft.

CONCLUSIE
Wie wil genieten van een avondje luchtig amusement zal zijn gading zeker vinden bij Jay And Silent Bob. Filmliefhebbers kunnen 100 minuten aan een stuk speuren naar verwijzingen naar andere films en sterren in een bijrol. Debiel? Ja. Seksistisch? Ja. Leuk? Zonder twijfel! Voor we het vergeten: watch out for Justice, Sissy, Missy en Chrissy.


cover
Studio: RCV

Regie: Kevin Smith
Met: Kevin Smith, Jason Mewes, Shannon Elizabeth, Ben Affleck

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
16

Speelduur:
104 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045202002


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Drie trailers

Andere recente releases van deze maatschappij