:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CONTINUUM - SEIZOEN 1
CONTINUUM - SEIZOEN 1
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-06-11
SERIE
Het is 2077 en allesbehalve een leuke tijd. Alle macht is in handen van privébedrijven (Corporations) die met harde hand de plak zwaaien en mensen van bij de geboorte opzadelen met torenhoge schulden zodat die voor de rest van hun leven gedwee als pluimvee in hun dienst werken. Reguliere politie zoals wij die kennen is ondertussen compleet verdwenen en om ervoor te zorgen dat alles naar (hun) wens verloopt zijn er zgn. protectors, mensen die uitgerust zijn met allerlei technologische snufjes die rechtstreeks in hun hersenen zijn ingebracht waardoor ze niet minder zijn dan wandelende computers. Alles dat deze protectors zien wordt opgenomen en rechtstreeks in hun hersenen opgeslagen zodat het later altijd in een rechtszaak kan worden gebruikt als bewijsmateriaal. Vrijheid is duidelijk een rekbaar begrip in 2077, maar Keira, een van de protectors, is ervan overtuigd dat ze in dienst staat van het volk en dat zev zorgt voor de algemene veiligheid.

Als de terroristische beweging genaamd Liber8 een zware aanval doet en duizenden mensen sterven, is ze er dan ook het hart van in. Na een klopjacht worden de daders gevat en voor het gerecht gebracht, maar voordat de veroordeelden geëxecuteerd kunnen worden slagen ze erin om door middel van een of ander mysterieus apparaat een sprong in de tijd te maken, helemaal terug naar 2012 waar ze hopen om de evolutie te veranderen en de opkomst van de corporations tegen te gaan. Enig probleem is dat Keira, die bij de op handen zijnde executie aanwezig was, per ongeluk mee door de tijd reist en nu vol overgave jacht op hen maakt…

Revolution
, Falling Skies, Defiance, ... liefhebbers van sciencefiction kunnen de laatste tijd zeker niet klagen, maar geen van deze series slaagt erin om echt te overtuigen zoals Continuum dat wél doet. Er is meer dan voldoende diepgang met verscheidene tijdslijnen, de personages zijn goed neergezet, het acteerwerk is misschien niet perfect maar zeer behoorlijk en ook het verhaal an sich zit gewoon zeer goed in elkaar. Het mag gezegd zijn, Continuum is zonder twijfel de beste nieuwe tv-serie die we recentelijk te zien kregen.

Continuum is natuurlijk niet perfect. Het is een eerste seizoen met maar tien afleveringen en dat merk je. Hier en daar zijn overgangen allesbehalve schitterend, dialogen durven al eens de mist in te gaan en sommige scènes komen ook niet echt over zoals het hoort. Althans, daar gaan we van uit. Dat neem je er echter zonder probleem bij want de rest is zo sterk dat je de schoonheidsfoutjes met plezier vergeeft.

BEELD EN GELUID
Op technisch vlak is er ook weinig tot klagen. Het mag dan wel dvd zijn, Continuum ziet er wel goed uit met scherpe beelden, goed contrast, natuurlijke kleuren in het heden en een nogal flashy uitziende toekomst, en ook de CGI ziet er niet al te knuddig uit (in tegenstelling tot bvb. Falling Skies of Defiance). Het geluid focust vooral op de voorste kanalen met goede dialogen centraal en stereospreiding voor wat effecten, maar achteraan komt men relatief weinig in actie, net zoals de subwoofer.

EXTRA'S

Geen

CONCLUSIE
Qua serie hebben we het hierboven al gezegd: Continuum is zonder twijfel het beste dat we het laatste jaar voorgezet kregen qua nieuwe sciencefictionserie dankzij goed acteerwerk, maar vooral dankzij goed uitgewerkte verhalen die meerdere lagen bevatten. Qua release hadden we graag wat extra’s gehad en een wat actievere geluidstrack, maar laat ons hopen dat men dat bewaart voor de komende seizoenen.cover
Studio: Universal

Regie: Jon Cassar, David Frazee, Mike Rohl, Pat Williams, Rachel Talalay, Paul Shapiro
Met: Erik Knudsen, Lexa Doig, Rachel Nichols, Stephen Lobo, Tony Amendola, Victor Webster, William B. Davis

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
12

Speelduur:
420 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582939217


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij