:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PRIEST - UNRATED
PRIEST - UNRATED (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-08-04
FILM
In een alternatieve wereld waren mensheid en vampiers eeuwenlang in een hevige strijd verwikkeld, tot de Kerk eindelijk een oplossing vond die het gevecht in haar voordeel deed keren: Priesters. Deze heilige moordenaars waren het ultieme wapen tegen de vampiers en zijn erin geslaagd om hen te verslaan. De vampiers die de slachting overleefden, zijn bij elkaar gezet in afgesloten zones en sindsdien is alles peis en vree.

Jaren na de laatste oorlog komen we een van deze Priesters tegen in een door de Kerk op Orwelliaanse manier geleide stad als zijn nichtje ontvoerd wordt door een groep vampiers. Omdat de leiders van de stad absoluut niet geloven dat het vampiers kunnen zijn die zijn nichtje hebben meegenomen (immers, die zittenin quarantaine) besluit hij zijn heilige eed te breken en samen met een lokale sheriff en een voormalige Priesteres de jacht in te zetten op de ontvoerders om te voorkomen dat ze van zijn nichtje een vampier maken. Tijdens de jacht komen ze er echter achter dat er heel wat meer aan de hand is dan een simpele ontvoering...

Priest heeft zijn goede en slechte punten. Aan de ene kant zien we enkele mooie gevechten, coole special effects en actie die een grote tv waardig is; aan de andere kant is het verhaal wel heel simplistisch, de plot is een grote brok gatenkaas en het acteerwerk kan op zijn best statisch genoemd worden. Een voorbeeld daarvan: vampiers zijn nog niet in de verste verten zo charmant als we ze kennen. Terwijl films zoals Twilight hen neerzetten als een bende huilebalken, maakt Priest een draai van 180 graden en portretteert ze als afschuwelijke monsters die weinig te doen hebben met de mensheid. Op zich vinden we dat niet echt een probleem, maar het zorgt er wel voor dat je je begint af te vragen waarom iemand een volger van zulke monsters zou willen worden, laat staan zelf  vampier worden...

Als je het nogal domme script niet te erg vindt en vooral wil genieten van mooie beelden die doen denken aan het Wilde Westen, en actiescènes die je eraan herinneren waarom je nu ook alweer een grote tv gekocht hebt, dan is Priest wel de moeitye waard.

BEELD EN GELUID
Ondanks wat posterisatie en banding in enkele scènes is de beeldkwaliteit zeer goed. Het kleurenpalet is wat ingetogen, maar dat helpt om een verlaten gevoel en een atmosfeer van levensloosheid te creëren.Bovendien is de cinematografie zeer stijlvol. Het geluid is zeer agressief met veel gebruik van de achterste luidsprekers en subwoofer, maar bij momenten gaat dat wel ten koste van de duidelijkheid en de positionering van de dialogen. Soms is minder meer, maar dat heeft men in Priest nog niet door.

EXTRA'S
De extra's beginnen met een audiocommentaartrack, waarin regisseur Scott Stewart en schrijver Cory Goodman babbelen met Paul Bettany en Maggie Q. Op zich is deze track niet slecht omdat de acteurs de regisseur regelmatig onderbreken met wat grappige opmerkingen (Stewart is wat te serieus eigenlijk), maar hij is wel vooral gericht op de echte fans van de film. The Bloody Frontier: Creating the world of Priest en Tools of the Trade: The Weapons and vehicles of Priest zijn samen goed voor een dikke 20 minuten en leveren een leuke kijk achter de schermen van de film. Bullets and Crucifixes Picture in Picture interview clips bestaat voor een groot deel uit stukken diewe  in voorgaande extra’s reeds zagen, maar is op zich wel interessant omdat zowat dezelfde onderwerpen als in de audiocommentaartrack aan bod komen, maar dan op een leukere manier gepresenteerd dan de commentaartrack zelf. Voorts zijn er nog wat verwijderde scènes en trailers.

CONCLUSIE
Priest is de zoveelste blockbuster-actiefilm waarin we nog maar eens gevechten met vampiers te zien krijgen. Erg origineel is het allemaal niet, maar als je op zoek bent naar wat hersenloos vermaak kan deze er wel mee door.



cover



Studio: Sony Pictures HE

Regie: Scott Stewart
Met: Paul Bettany, Brad Dourif, Cam Gigandet, Christopher Plummer, Lily Collins, Maggie Q, Stephen Moyer

Film:
6/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Fantasy

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
16

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609654158


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Audiocommentaar
• Bullets and Crucifixes Picture in Picture interview clips
• The Bloody Frontier: Creating the world of Priest
• Tools of the Trade: The Weapons and vehicles of Priest
• Verwijderde Scènes

Andere recente releases van deze maatschappij