:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> 300 - RISE OF AN EMPIRE
300 - RISE OF AN EMPIRE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-08-24
FILM 
Toen ik een collega vertelde dat er een vervolg op 300 was keek die maar raar op. Want tja, hoe kun je nu een sequel maken op een film waarin een compleet leger de pan is ingehakt? Maar niet getreurd want de makers hebben een equel uitgevonden. Wat, een equel? Wel ja dat is een film die zich tegelijkertijd met het origineel afspeelt of m.a.w. bepaalde feiten uit het verhaal onderstrepen die in het origineel niet aan bod kwamen.


Wie zich 300 nog voor de geest kan halen zal wellicht nog weten dat de driehonderd vechtjassen van Leonidas (Gerard Butler) bij de slag om Thermopylae zijn gesneuveld. Het wrede leger van Xerxes (Rodrigo Santoro) was immers veel te oppermachtig. De Griekse admiraal Themistocles (Sullivan Stapleton) wordt van dit tragische nieuws op de hoogte gebracht, maar wil van geen wijken weten. Hij droomt er luidop van dat de Grieken met de Spartanen samenwerken om zo de vijandige Perzen te verslaan. Koningin Gorgo (Lena Headey) is evenwel nog in rouw en verwerpt nog meer bloedvergieten. Helaas voor haar kan Xerxes op Artemesia (Eva Green) rekenen. De drie naties worden betrokken bij de slag om Salamis: een strijd die zich op zee afspeelt.

Net zoals de eerste film is dit vervolg wederom gebaseerd op een comic van Frank Miller waarin er regelmatig een loopje met de geschiedenis wordt genomen. De superieure tekentechnieken die kenmerkend waren voor de eerste vind je ook in deze sequel terug. Over het scenario zelf kunnen we niet veel kwijt: het is één grote veldslag waarin de kijker rijkelijk op rondvliegende armen en benen wordt getrakteerd. Van de vertolkingen onthouden we vooral de dames! Omdat ze zo goed acteren? Je kent zelf wel het antwoord!


BEELD EN GELUID
Meestal zijn de releases op Warner een voltreffer en dat is ook deze keer het geval. De kleuren zijn natuurlijk wel kunstmatig, maar ogen wel prachtig. Alle details zijn merkbaar, zelfs in de donkere scènes. Van storingen is er geen sprake, maar geen mens die dat ook had verwacht. Er is een mooi evenwicht tussen de dialogen en de vaak bombastische soundtrack. Alle geluidseffecten zijn perfect hoorbaar. Kortom, puur technisch kan dit niet beter! 

EXTRA'S
De bonussectie is rijkelijk gevuld. In Three Days in Hell legen de makers uit waarom ze vinden dat 300 een vervolg verdient, in Brutal Artistry leer je iets bij over de vele kostuums terwijl men het in A New Breed of Hero heeft over het feit hoe men de nieuwe held vond. De special Taking The Battle To Sea heeft een titel die voor zich spreekt. Hier vind je alles terug over de scènes die zich op zee afspelen en dat zijn er heel wat! In Real Leaders and Legends verneem je wat er zich werkelijk in de geschiedenis heeft afgespeeld, terwijl in Women Warriors Eva Green en Lena Headey nog een ererondje mogen lopen. Wie alles over de slagschepen wil weten vindt zijn gading in Savage Warships, terwijl Becoming a Warrior dan weer over de gevechten gaat.


CONCLUSIE
Net zoals de vorige film is 300: Rise Of An Empire een mooi toonbeeld van hoe CG-effecten wel tot magische taferelen kunnen leiden. Het onnozel verhaaltje krijg je er gratis bovenop, samen met een technisch superieure schijf!coverStudio: Warner

Regie: Noam Murro
Met: Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, Callan Mulvey, Jack O'Connell, Peter Mensah

Film:
7/10

Extra's:
7/10

Geluid:
10/10

Beeld:
10/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2014

Leeftijd:
16

Speelduur:
102 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888169667


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 7.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Engels CC, Italiaans CC
Extra's:
• 3 Days In Hell
• Taking The Battle To The Sea
• Real Leaders & Legends
• Women Warriors

Andere recente releases van deze maatschappij