:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ARROW - SEIZOEN 1
ARROW - SEIZOEN 1 (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2019-02-21
SERIE
You have failed this city!

Miljardairszoon Oliver Queen (Stephen Amell) is een playboy en een lapzwans eerste klas. Vijf jaar geleden verdween hij, samen met zijn vader (Jamey Sheridan) en nog enkele andere opvarenden van diens jacht, de Queen's Gambit, in een storm. Zijn terugkeer, nadat hij wordt opgevist door een Chinese vissersboot, is groot nieuws in alle media en in de kolommen van de gespecialiseerde boulevardpers. Op het eiland Lian Yu, waar hij vijf jaar lang als schipbreukeling heeft vertoefd, is hij echter veranderd. Voor de buitenwereld speelt hij nog altijd de stinkend rijke playboy met enkel interesse in nachtclubs en het uitgaansleven, maar hij is in werkelijkheid een afgetrainde vechtmachine geworden die bijzonder handig is met pijl en boog. Zijn thuis is echter niet meer wat het geweest is: zijn moeder Moira (Susanna Thompson) is hertrouwd met een collega van zijn vader, Walter Steele (Colin Salmon), zijn zusje Thea (Willa Holland) is intussen zeventien en aan de drugs. Zijn moeder dringt Oliver een lijfwacht op, ex-militair John Diggle (David Ramsey). Olivers beste vriend Tommy Merlyn (Colin Donnell) is alleszins blij met zijn terugkeer, en wil alvast een groot feestje bouwen. Wie niet zo blij is dat Oliver weer onder de levenden is, is zijn oude vriendin, openbare aanklaagster Laurel Lance (Katie Cassidy). Eén van de medeschipbreukelingen op de Queen's Gambit was namelijk haar zus Sarah (Jacqueline MacInnes Wood), met wie Oliver achter haar rug om lag te rampetampen.

 


Zoals we in flashbackscènes leren was Oliver op het zogezegd verlaten eiland helemaal niet alleen. Een man die Yao Fei (Byron Mann) heet, schoot hem met een pijl neer maar deed toch zijn best om hem daarna te redden. Yao Fei stond onder commando van een huurling, Edward Fyers (Sebastian Dunn), die vanop het eiland met een raketlanceerder van plan was een vliegtuig uit de lucht te schieten. Yao Fei was gedwongen om naar zijn pijpen te dansen omdat Fyers zijn dochter Shado (Celina Jade) in zijn macht had. Eén en andere belette niet dat Oliver een bondgenootschap sloot met een Australische huurling, Slade Wilson (Manu Bennett), die net als Oliver van het eiland wilde vertrekken, of dat Shado Olivers eerste stapjes begeleidde in zijn inwijding in de krijgskunst.

 


De oudste reeks uit het DC Universe, Arrow, is alleszins een stuk minder familievriendelijk dan de vrolijke niemendalletjes Supergirl en The Flash. In tegenstelling tot Barry Allen is Oliver Queen iemand die u liever niet als uw schoonzoon zou willen, de personages zijn moreel ambigu, hoeren en tamboeren er op los en qua grafisch geweld is Arrow géén personage dat er graten in ziet om zijn tegenstanders te doorzeven met pijlen - alhoewel zijn erecode gebiedt dat zijn slachtoffers doorgaans één laatste kans krijgen om hun leven te beteren. Olivers zus is drugsverslaafd, zijn moeder staan clandestien aan het hoofd van een kartel misdadigers dat er geen graten in ziet om haar eerste man te vermoorden en haar tweede te ontvoeren, dit allemaal met haar medeweten, en meer van dat fraais. Oorspronkelijk een nevenpersonage in de jonge Superman-saga Smallville zagen de bonzen van de studio in het personage voldoende brood om hem een totale workover te geven en alle banden met de eerder genoemde reeks te verbreken.

 


De reeks is wat organisch moeten groeien vooraleer de fanbase zich aan de nieuwe situatie aanpaste. Zo werd het personage van Felicity Smoak (Emily Bett Rickards) oorspronkelijk slechts éénmalig in de reeks geschreven, maar de fans vielen blijkbaar voor de vrouwelijke nerd, en ze werd al snel een deel van de vaste cast. Ook het idee om wat Oliver Queen is overkomen op het eiland in kleine stukjes te vertellen, biedt enerzijds mogelijkheden tot uitdieping, maar anderzijds is Olivers achtergrondverhaal moordend traag. Zoals steeds bij DC-series is het soms dansen op een slappe koord tussen de rode draden en de schurk-van-de-week, en de kenners van de strips zien hun favoriete mede-en tegenstanders van Arrow, zoals Black Canary, Deathstroke, Huntress en Deadshot maar met mondjesmaat losgelaten worden. Een ander probleem is dat zeker in dit eerste seizoen Arrow nog niet beschikte over een deftig budget, waardoor het qua uitdokteren van speciale effecten en het invullen van Starling City van de crew bijzonder veel creativiteit heeft gevergd, met wisselend succes.

Aangezien we intussen al bij een zevende seizoen van Arrow zijn aanbeland, met een achtste in voorbereiding, is het misschien niet slecht om een beetje op de zaken vooruit te lopen en te stellen dat Arrow zijn eigen start wel degelijk heeft overleefd.

AFLEVERINGEN
Disk 1:
1. Pilot
Oliver wordt ontvoerd door drie mannen die willen weten wat zijn vader hem voor zijn dood allemaal verteld heeft. Oliver slacht echter de drie af, en beweert dat de dader een gemaskerde man met een capuchon was. Laurel bereidt net een proces tegen industrieel Adam Hunt (Brian Markinson) voor, die tientallen mensen heeft opgelicht, wanneer Oliver als Arrow de man opzoekt en hem 'vriendelijk' verzoekt om 40 miljoen schadevergoeding op een rekening te storten. Doet die dat niet, dan komt hij het geld hoogstpersoonlijk halen. De politie, onder wie Laurel en Sarah's vader Quentin Lance (Paul Blackthorne) en zijn partner Lucas Hilton (Roger Cross), stonden erbij en keken ernaar...

2. Honor Thy Father

Oliver begeeft zich naar de rechtbank, waar hij officieel niet langer dood wordt verklaard. Daar ontmoet hij Laurel, die net een proces voorbereidt tegen Martin Somers (Ty Olsson). Die wordt ervan verdacht connecties te hebben met de Triaden, en zijn ondergeschikte Victor Nocenti (Graham MacDonald) te hebben vermoord. Somers staat in een boekje met namen dat Oliver aan het afwerken is, een lijst van corrupte beschermheren van Starling City. Victors dochter Emily (Emma Bell) wil gerechtigheid. Wanneer Oliver Martin onder druk zet om te bekennen, stuurt de Triade huurmoordenares China White (Kelly Hu) op hem af. Olivers moeder wil intussen dat Oliver een bestuursrol in de firma op zich neemt.

 


3. Lone Gunmen
Oliver wil wraak nemen op James Holder (Tobias Slezak), een bouwpromotor die mensen de dood heeft ingejaagd door brandonveilige huizen te verhuren. Iemand is hem echter voor. Holder wordt doodgeschoten door Floyd Lawton (Michael Rowe), een huurmoordenaar die zich Deadshot laat noemen, en die gespecialiseerd is in kogels afvuren gedrenkt in curare. Deadshot maakt nog meer slachtoffers: allemaal potentiële bieders op de aandelen van het ter ziele gegane alternatieve energiebedrijf Unidac. Ook Olivers stiefvader wil op het bewuste aandelenpakket bieden. De familie heeft echter andere kopzorgen, want dochter Thea is opgepakt voor winkeldiefstal. Naar de buitenwereld toe doet Oliver prospectie om een nachtclub te beginnen, met de bedoeling om een excuus te hebben om 's nachts de deur uit te zijn wanneer hij zijn alternatieve hobby beoefent. Intussen denkt Oliver terug aan zijn periode op het eiland, waar hij werd neergeschoten met een pijl.

4. An Innocent Man

Oliver heeft zijn geheime identiteit kenbaar gemaakt aan Diggle. Die dient dan weer prompt zijn ontslag in, omdat hij Olivers werkmethoden immoreel vindt. Oliver blijft nachtmerries hebben over Yao Fei Gulong, de man die hem op het eiland Lian Yu heeft neergeschoten. Kennelijk was hij niet de enige op het eiland. Peter Declan (Lane Edwards) zal binnen twee dagen geëxecuteerd worden omdat hij zijn vrouw Camille heeft vermoord. Camille werkte echter voor Jason Brodeur (T.J. Ramini), een ondernemer die chemisch afval heeft gedumpt. Oliver schakelt Laurel in om het proces tegen Peter te heropenen, en hij zet zelf Matt Istook (Kirby Morrow) onder druk, Camille's voormalige baas. Commissaris Lance heeft echter Oliver bezig gezien, en arresteert hem op verdenking dat hij de gemaskerde vigilante The Hood is. In een loods vindt Walter intussen het wrak van de Queen's Gambit.

5. Damaged

Oliver wordt ervan verdacht de gemaskerde wreker te zijn. Hij weigert een advocaat, tenzij Laurel hem wil verdedigen. Die kan verkrijgen dat hij met een enkelband thuis zijn proces mag afwachten. Oliver schreeuwt zijn onschuld uit, meent dat commissaris Lance een persoonlijke vendetta tegen hem uitvoert omwille van de dood van Sarah, en is zelfs bereid om een test met een leugendetector te ondergaan. Oliver heeft echter andere plannen: wapenhandelaar Leo Mueller (Eric Breker) wil een partij wapens verkopen aan misdaadbendes, en Oliver wil hem tegenhouden. Uiteraard kan hij dat niet met zijn huisarrest, maar hij vraagt aan Diggle om zijn plaats in te nemen. Die verstoort de wapenoverdracht, maar Mueller kan de benen nemen. Het is echter een gedroomd alibi voor Oliver. Die herinnert zich hoe hij op Lian Yu gemarteld werd door kampleider Edward Fyers. Walter vraagt een bewakingsagent om het scheepswrak van de Queen's Gambit discreet naar een andere plaats te brengen, maar de man wordt vermoord.

 


6. Legacies
In plaats van achter de zoveelste rijke industrieel aan te gaan die de mensen belazert, raadt Diggle Oliver aan om zijn tijd te steken in het tegenhouden van de Royal Flush Gang. De bende heeft die naam gekregen omdat ze drieste bankovervallen plegen met maskers met speelkaarten op. Bij één dergelijke aanval heeft één van de bendeleden een politieagent neergeschoten. De zaak krijgt een persoonlijk tintje als blijkt dat de bendeleider, Derek Reston (Currie Graham), eertijds ontslagen is bij het bedrijf van vader Queen toen die de productie naar China verhuisde. Oliver is bereid om de man één kans te geven om zijn leven te beteren. Tommy probeert intussen indruk te maken op Laurel door een gigantische benefiet te organiseren.

Disk 2:
7. Muse Of Fire
De familie Queen wordt benaderd door Frank Bertinelli (Jeffrey Nordling), die maar wat graag het contract voor de bouw van hun nieuw centrum zou toegewezen krijgen. Bertinelli heeft echter een mafieuze reputatie, en zijn rechterhand Nick Salvati (Tahmoh Penikett) breekt maar wat graag de vingers van diegenen die geen protection money wensen te betalen. Een gemaskerde motorrijder is echter bezig met alle hulpjes van Bertinelli uit de weg te ruimen, en raakt ei zo na Olivers moeder. Die moet daarom in haar plaats gaan onderhandelen met de dochter van het Bertinelli-imperium, Helena (Jessica De Gouw). Zij en de gemaskerde motorrijder blijken echter één en dezelfde persoon te zijn. Tommy probeert intussen bij Laurel te scoren, maar zijn vader Malcolm (John Barrowman) heeft zijn geldkraan dichtgedraaid.

8. Vendetta

Helena gaat door met stoken om zo een maffiaoorlog tussen de Triade en de bende van haar vader uit te lokken. Op emotioneel vlak wordt haar relatie met Oliver... ingewikkeld. Oliver probeert haar te doen afzien van blinde wraak, en probeert haar te trainen zodanig dat ze in de plaats daarvan strijdt voor gerechtigheid. Een double date met Tommy en Laurel draait echter voor beide koppels op een ramp uit. Intussen heeft Felicity zitten spitten in de geheime rekeningen van Moira, en ze confronteert Walter ermee.

 


9. Year's End
Adam Hunt wordt vermoord met drie pijlen in zijn borst, en uiteraard gaat de verdenking uit naar de man met de capuchon. Oliver heeft Hunt echter alleen maar bang gemaakt. Er vallen nog slachtoffers die op het lijstje van Olivers vader staan, maar ze worden ook allemaal vermoord in plaats van schrik aangejaagd. Zelfs commissaris Lance heeft door dat hij met een copycat te maken heeft, en zijn enige optie is om de gemaskerde vigilante om hulp te vragen. Oliver wil intussen dat er ten huize Queen eindelijk nog eens kerstmis wordt gevierd.

10. Burned

Een seriemoordenaar heeft het gemunt op brandweermannen: tijdens de interventies overgiet hij ze met terpentijn, om ze vervolgens levend te verbranden. Oliver kan echter niet ingrijpen, want hij heeft nog verwondingen opgelopen door de confrontatie met de Dark Archer. Wanneer één van de slachtoffers de broer blijkt van Jo (Annie Ilonzeh), een collega van Laurel, gebruikt die de telefoon die Oliver haar vader heeft toegespeeld om de hulp van de gemaskerde vigilante in te roepen.

11. Trust But Verify

Oliver stort zich op het mysterie van enkele gewelddadige overvallen op waardetransporten, waarbij telkens de begeleiders koelbloedig worden afgemaakt. De gebruikte wapens stammen uit Afghanistan, en hij vermoedt dat ene Ted Gaynor (Ben Browder) het brein achter de overvallen is. Gaynor was echter in Afghanistan de Co van Diggle, en die meent dat Oliver zijn pijlen (pun intended) beter zou richten op één van Gaynors acolieten, Paul Knox (Colin Lawrence). Thea meent intussen dat haar moeder een relatie heeft met Malcolm Merlyn, en dat die affaire al duurt van voor hun vader dood was. Op haar 18de verjaardagsfeestje slikt ze daarom drugs en knalt met haar pas gekregen cabrio de gracht in. Malcolm zet intussen zijn zoon Tommy onder druk om de kliniek van wijlen zijn moeder op te doeken.

 


12. Vertigo
Het ziet er niet goed uit voor Thea. De rechter wil haar, en bij uitbreiding de rest van de familie Queen, tot voorbeeld stellen, en wijst een minnelijke schikking af. Oliver hoopt dat hij zijn opinie kan beïnvloeden door de bedenker van de gevaarlijke drug Vertigo te grazen te nemen. Die wordt The Count (Seth Gabel) genoemd, omdat die als een vampier heeft geëxperimenteerd op daklozen en prostituées. Tijdens een gevecht krijgt Oliver echter zelf een dosis van het goedje in zijn lijf gespoten, wat zijn talenten als Arrow aanzienlijk hindert. Felicity vindt intussen dat Olivers leugens hoe langer hoe doorzichtiger worden.

Disk 3:
13. Betrayal
Misdadiger Cyrus Vanch (David Anders) komt vrij uit de gevangenis wegens een techniciteit. Hij is vastberaden om de crime lord van Starling City te worden nu zowel Bertinelli en de Triade uitgeschakeld zijn. Laurel belt daarom met de geheime telefoon naar de vigilante, met de vraag om Cyrus tegen te houden. Wat ze niet weet, is dat haar vader de telefoon laat aftappen, en hij spant een val om de gemaskerde wreker te vangen. Laurel is razend op haar vader dat die haar vertrouwen heeft misbruikt. Dankzij een mol op het politiekantoor komt Cyrus op het idee om Laurel te ontvoeren als lokaas voor de gemaskerde. John heeft intussen in de wandel van Moira zitten grasduinen, en is tot de conclusie gekomen dat ze betrokken was bij de dood van Olivers vader.

14. The Odyssey

Oliver roept als Arrow zijn moeder ter verantwoording, maar die schiet hem neer. Bloedend kan hij nog net de wagen van Felicity Smoak bereiken, en hij heeft geen andere keuze dan haar deelachtig te maken aan zijn grote geheim. Terwijl Diggle hem probeert op te lappen, denkt hij terug aan hoe hij op het eiland Lian Yu samen met een Australische huurling, Slade Wilson, heeft geprobeerd een vliegtuig te kapen om van het eiland af te geraken.

 


15. Dodger
Een juwelendief die zich de Dodger (James Callis) noemt, heeft als modus operandi dat hij zijn slachtoffers een halsbandbom aandoet en dwingt voor hem te stelen. Felicity is nog altijd niet zeker of ze Oliver wel wil helpen bij het nemen van wraak op welgestelde sjoemelaars, en als teken van vertrouwen vraagt ze hem om de Dodger in te rekenen. Oliver probeert intussen op een goed blaadje te komen bij inspecteur McKenna Hall (Janina Gavankar), de vrouw die het onderzoek naar de Dodger leidt. Diggle probeert toenadering te zoeken tot zijn schoonzus Carly (Christie Laing), maar zijn dode broer staat tussen hen in. Moira gaat in zee met de Triade om zich van het probleem Malcolm Merlyn te ontdoen. Thea probeert een jongen, Roy Harper (Colton Haynes), te vinden die haar handtas heeft gestolen en valt voor zijn huilverhaaltje.

16. Dead To Rights

Oliver vermoordt huurmoordenaar Guillermo Barrera (George Tchortov), nog vooraleer die zijn opdracht kan uitvoeren. Spijtig genoeg is de telefoon waarop de gegevens van de opdrachtgever staan, geëncrypteerd. Het doelwit blijkt echter Malcolm Merlyn te zijn, die geviseerd wordt door de Triade in opdracht van Moira's moeder. De Triade heeft echter al een andere moordenaar in gedachten: niemand minder dan Deadshot. Tijdens zijn reddingsoperatie is Oliver gedwongen zijn identiteit prijs te geven aan Tommy.

Disk 4:
17. The Huntress Returns
Frank Bertinelli heeft het met het FBI op een akkoordje gegooid, dat hij in ruil voor een getuigenis tegen de East Coast Maffia een nieuwe identiteit én kwijtschelding van zijn straf krijgt. Dat valt niet in goeie aarde bij Helena, die Oliver dwingt om haar te helpen om haar vader te vermoorden. Doet hij dat niet, gaat ze achter Olivers familie aan. Spijtig genoeg is Helena zo dom om zich te laten vangen. Thea probeert Roy aan een job te helpen in Olivers club, die eindelijk opent. Roy komt echter niet opdagen op zijn eerste werkdag. Laurels moeder Dinah (Alex Kingston) staat plots voor de deur, en ze beweert bewijs te hebben dat Sara nog leeft.

 


18. Salvation
Net wanneer Oliver huisjesmelker John Nickel (Duncan Ollerenshaw) ter verantwoording wil roepen, nadat die vrijgesproken is van een brand in één van zijn wooncomplexen, is iemand hem voor. Een wreker met goeie IT-skills zendt de executie van Nickel live op het internet uit. En daar blijft het niet bij: iedereen die in zijn ogen The Glades is tekortgeschoten, moet er aan geloven. Eén van de volgenden in het rijtje is Thea's vriendje Roy. Malcolm is er intussen achter wie hem heeft willen vermoorden, en Moira's medeplichtige Frank Chen (Chin Han) moet er aan geloven... De zoektocht naar Laurels zus leidt tot een familiedrama.

19. Unfinished Business

Een bezoekster van Olivers club sterft nadat ze high van Vertigo door een auto wordt aangereden. De eerste verdachte is natuurlijk The Count, maar die zit nog in het gekkenhuis en is kierewiere zot... of toch niet, want blijkbaar is hij ontsnapt. De politie verdenkt echter Tommy, zeker omdat er 10.000 dollar in de boekhouding van de club ontbreekt. Commissaris Lance gelast een huiszoeking, ook in Olivers 'speciale' kelder. Tommy heeft het geld gebruikt om een ambtenaar om te kopen omdat de ventilatie niet in orde is. Het vertrouwen tussen hem en Oliver is zoek, en hij neemt ontslag. Dig is bovendien niet aanwezig om Oliver te helpen, want hij gaat op eigen houtje achter Deadshot aan.

20. Home Invasion

Oliver wil het eindelijk opnemen tegen Deadshot. Tegelijkertijd zit hij echter ook achter de huid van Edward Rasmus (Al Sapienza), die een huurmoordenaar (J. August Richards) onder de arm heeft genomen om twee getuigen uit de weg te ruimen; de moordenaar heeft echter verzuimd om ook hun zoontje Taylor (Callum Seagram Airlie) uit te schakelen. Op het cruciale moment moet Oliver kiezen welke van de twee zaken het belangrijkste is. Maar zelfs nadat Rasmus is uitgeschakeld, wil de huurmoordenaar nog altijd zijn job afmaken. De druk veroorzaakt een breuk tussen Tommy en Laurel. Roy heeft intussen een politieradio gestolen omdat hij koste wat het kost de gemaskerde wreker wil vinden die zijn leven heeft gered.

 


21. The Undertaking
Wanneer Oliver de laptop van een maffia-boekhouder onderschept, vindt hij daarop een aanwijzing dat er mogelijk een betaling is gebeurd voor de ontvoering van Walter. De klus is uitgevoerd door Dominic Alonzo (Ray Galletti), een uitbater van een illegaal casino. Oliver zelf is echter te bekend om in het etablissement te gaan neuzen, dus moet noodgedwongen Felicity dat in zijn plaats gaan doen. Ze stuiten daarbij op het onomstotelijk bewijs dat Malcolm Merlyn en Olivers moeder samenwerken in een diabolisch plan om de achterbuurten van Starling City plat te gooien. Felicity doet intussen ook een poging om de brokken tussen Oliver en Diggle te lijmen. Laurel komt op Olivers schouder uithuilen omdat ze met Tommy gebroken heeft.

22. Darkness On The Edge Of Town

Malcolm steelt als de Dark Archer het sluitstuk van zijn plan bij het bedrijf Unidac: een machine die een aardbeving kan veroorzaken. Zijn plan is om de Glades met de grond gelijk te maken. Oliver heeft echter een bijzonder plannetje bedacht om zijn moeder de waarheid te laten zeggen. Oliver laat Felicity inbreken in de mainframe van de Merlyn Global Group om de infernale machine te lokaliseren. Walter wil intussen met Moira breken en heeft papieren voor een echtscheiding klaar. Tommy merkt dan weer dat het dik aan is tussen Oliver en Laurel. Roy wil nog altijd de gemaskerde wreker ontmoeten, want hij wil zijn voorbeeld volgen.

23. Sacrifice

Oliver is gevangen genomen door Malcolm, maar hij kan ontsnappen. Moira geeft op een persconferentie toe dat ze betrokken is bij het plan om de Glades te vernietigen, en ze noemt Malcolm Merlyn als het brein. Is het echter al te laat om een evacuatie op poten te zetten?

 


BEELD EN GELUID
Warner brengt deze reeks tenminste wel vanaf het eerste moment op Blu-ray uit, met de nodige technische merites. Arrow is een donkere reeks, met veel actie 's nachts en in slecht verlichte hangars die contrasteren met de glitter en glamour die de steenrijke familie Queen in de bovenwereld tentoonspreidt. De beelden zijn scherp, de textuur staat op punt, de kleuren zijn vibrant en helder, en aan de duisternis, daar went u na verloop van tijd wel aan. De DTS-HD MA 5.1-track kan zich meten met de gemiddelde blockbuster: spetterende actie, duidelijke dialogen, en een piekfijne soundtrack van DC-huiscomponist Blake Neely. De surrounds worden stevig aangesproken, het gevoel van richting aangewakkerd in scènes waarin bijvoorbeeld een sluipschutter zijn ding doet, en de echo in Queens geheime hol onder een discotheek (!) heeft een correcte echo.

 


EXTRA'S
Over de diverse afleveringen verspreid krijgt u 26 verwijderde scènes (25:39). De documentaire Arrow comes alive (29:35) dompelt u onder in de oorsprong van deze nieuwe serie, de translatie van stripverhaal naar televisiereeks en het creëren van de pilootaflevering. Arrow: Fight school/Stunt school (18:53) toont ons de vele vechtchoreografieën waar het in deze serie werkelijk van overloopt. In Cast and Creative Team at the 2013 PaleyFest (27:26) houden cast en crew een vraag-en antwoordsessie met de fans. Om af te sluiten krijgt u nog een gag reel (2:28) waar ik zelf alleszins niet op te wachten zat.

CONCLUSIE

Arrow is alleszins tot hiertoe de meest gewelddadige telg uit het DC Universe, en in dit eerste seizoen moeten de makers alleszins nog een goeie smoel vinden. Positief is dat Warner deze Blu-rayrelease met de nodige égards heeft behandeld.coverStudio: Warner

Regie: David Nutter, David Barrett, Guy Bee, Vince Misiano, Michael Schultz, John Behring, David Grossman, Ken Fink, John Dahl, Eagle Egilsson, Nick Copus, Wendey Stanzler, Glen Winter, Michael Offer
Met: Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey, Willa Holland, Paul Blackthorne, Susanna Thompson, Emily Bett Rickards

Film:
8/10

Extra's:
4/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Superhelden

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2012-2013

Leeftijd:
16

Speelduur:
973 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888161579


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0
Braziliaans Portugees Dolby Surround 2.0
Japans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Spaans, Latijns-Amerikaans Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Koreaans, Japans, Engels CC
Extra's:

• 26 verwijderde scènes
• Documentaire "Arrow comes alive"
• Documentaire "Arrow: Fight school/Stunt school"
• Gag reel
• Documentaire "Cast and Creative Team at the 2013 PaleyFest"


Andere recente releases van deze maatschappij