:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FLASH, THE - SEIZOEN 2
FLASH, THE - SEIZOEN 2 (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2019-11-12
SERIE
Barry Allen (Grant Gustin) heeft de moordenaar van zijn moeder vermoord. Het was zijn vertrouwde mentor, dr. Harrison Wells (Tom Cavanagh), zoals iedereen wel wist, behalve hijzelf. Door zoveel door de tijd te reizen, heeft Barry op het einde van seizoen 1 evenwel een singulariteit veroorzaakt, waardoor Central City verbonden is met een wereld uit een parallelle dimensie, Earth-2. Vanuit deze Earth-2 wordt de Aarde belaagd door een andere speedster die erop uit is om de snelheid van Barry te stelen, om zo de snelste van het universum te worden. De naam van het wezen is Zoom, en hij gaat letterlijk over lijken. Gelukkig krijgt Barry naast zijn vrienden Cisco (Carlos Valdes), Caitlin (Danielle Panabaker) en Iris (Candace Patton) versterking van niemand minder dan dr. Wells! Het is te zeggen, zijn dubbelganger op Earth-2, die een stuk minder kwaadaardig is. Wells' dochter Jesse (Violett Beane) wordt door Zoom gegijzeld, en hij eist in ruil dat Wells Barry dwarsboomt. Wells kiest echter kamp voor Barry, en samen gaan ze de strijd aan. Barry beleeft intussen een romance met de nieuwe assistente van zijn stiefvader Joe (Jesse L. Martin), Patty Spivot (Shantel Vansanten), maar alles wijst er intussen toch op dat Barry en Iris voorbestemd zijn. Ze weten het alleen zelf nog niet.
Binnen het DC-universum is The Flash beslist één van de reeksen met een hogere feelgood-factor dan het veel donkerdere Arrow. De entourage van Barry is een prototype van wat we een nieuw samengesteld gezin zouden noemen, waartoe ook de meest hechte vrienden behoren, en die elkaar door dik en dun steunen. Om er toch maar zeker van te zijn dat u ál de reeksen van het DC-universum koopt zijn er uitgebreide crossovers met Arrow, zelfs één volledige dubbelaflevering die zich in beide universa afspeelt, en wordt er terloops haast tussen de soep en de patatten een nieuwe serie gelanceerd, Legends Of Tomorrow, met enkele afdragertjes uit beide universa. Het tweede seizoen van The Flash krijgt echter naar het einde toe last van dezelfde ziekte als waar alle reeksen over parallelle universa en tijdreizen last van krijgen: de paradoxen vliegen de kijker om de oren, en nadat er zelfs personages zijn die hun eigen versie van vroeger / later / een ander universum / ik kan niet meer volgen / ... om zeep helpen, dreigt het scenario een kluwen te worden waar een kat haar jongen niet meer in vindt. Hopelijk maken de scenaristen met al dat gedoe tabula rasa bij aanvang van het derde seizoen. Ook worden er nogal eens personages uit het eerste seizoen gerecycleerd; gelukkig begint elke aflevering met een korte reminder.

AFLEVERINGEN
Disk 1:
24. The Man Who Saved Central City
Zes maanden nadat hij de singulariteit gesloten heeft die Central City bedreigde, krijgt Barry de sleutels van de stad overhandigd. Barry is echter niet geneigd om op de uitnodiging in te gaan, omdat het Ronnie (Robbie Amell) was die de stad heeft gered, en het met zijn leven bekocht heeft. Om te vermijden dat zijn naasten nog langer geschaad worden, besluit Barry daarom om alleen te opereren. Dit lijkt echter geen goed idee, want hij moet het hoofd bieden aan Atom Smasher (Adam Copeland), een kolos die zich voedt met radioactieve straling, en die het op The Flash gemunt heeft. Er is echter ook nog goed nieuws: in een videoboodschap heeft wijlen dr. Wells de moord op Nora Allen bekend, en de kans zit erin dat Barry's vader Henry (John Wesley Shipp) vrijkomt. Joe (Jesse L. Martin) staat intussen aan het hoofd van een anti-metamenseneenheid bij de politie.
25. Flash Of Two Worlds
S.T.A.R. Labs krijgt het bezoek van Jay Garrick (Teddy Sears), een man die beweert van een parallelle wereld te komen, waar híj The Flash is. Een speedster-misdadiger die zich Zoom (Tony Todd) noemt stuurt van uit zijn wereld metamensen om The Flash te bestrijden. Zijn laatste nieuwe aanwinst is Eddie Slick (Kett Turton), een man die zich als Sand Demon kan veranderen in zand. Alleen is de Eddie Slick van ónze wereld gewoon een pyromaantje van niks. Barry weet echter niet of hij Jay moet vertrouwen of niet, aangezien zijn ervaring met dr. Wells hem een ferme knauw in zijn geloof in de medemens heeft gegeven. Joe moet intussen het hoofd bieden aan Patty Spivot, een kadetje vers van de politieschool dat haar hoofd heeft gezet op het vervoegen van de anti-metamenseneenheid. Cisco ontdekt van zichzelf dat hij bijzondere vaardigheden heeft waarmee hij de schuilplaats van Sand Demon kan ontdekken.

26. Family Of Rogues

Lisa Snart (Peyton List) roept de hulp in van de Flash omdat haar broer, Leonard Snart (Wentworth Miller), Captain Cold, ontvoerd is. Leonard blijkt echter samen te werken met zijn vader, de over lijken gaande Lewis Snart (Michael Ironside), die een brandkast vol juwelen wil kraken. Leonard kan hem niet uitstaan, maar om zijn medewerking af te dwingen heeft vader Snart een bom in Lisa's hoofd geplaatst. Jay Garrick werkt intussen aan een manier om de poort naar de parallelle wereld in de kelder van S.T.A.R. Labs te stabiliseren. Joe moet tegen zijn dochter Iris (Candace Patton) opbiechten dat haar moeder, Francine (Vanessa Williams), nog leeft, maar hij heeft altijd verteld dat ze dood was omdat ze twintig jaar geleden een onverbeterlijke junk was.

27. The Fury Of Firestorm

De toestand van professor Stein (Victor Garber) verslechtert. Hij moet opnieuw, zoals eertijds met Ronnie Raymond, zien te versmelten met een nieuwe Firestorm. Er zijn twee kandidaten die genetisch compatibel zijn: de (iets te) ambitieuze wetenschapper Henry Hewitt (Demore Barnes), en de gesjeesde football-ster Jefferson Jackson (Franz Drameh), die door de ontploffing van de deeltjesversneller zodanig gewond is geraakt dat hij zijn beurs voor de universiteit heeft mislopen. Bij Mercury Labs wordt er een onderdeel gestolen, en de dief blijkt dr. Wells te zijn. Maar die was toch dood? Iris wil intussen niet weten van een reünie met haar moeder, maar die heeft blijkbaar nog maar enkele maanden te leven...
28. The Darkness And The Light
Barry wordt van een haaiman gered door de Earth 2-dubbelganger van Harrison Wells. Die is speciaal uit zijn wereld gekomen om Barry te waarschuwen tegen Zoom. Zoom heeft opnieuw iemand uit zijn wereld gestuurd om Barry te vermoorden: Dr. Light (Malese Jow). Hij heeft hiervoor speciaal de dubbelgangster uitgekozen van Linda Park, de ex van Barry. Dr. Light kan het sterrenlicht manipuleren, en ze weet Barry te verblinden. Die heeft net zijn eerste date met Patty Spivot. Door een gadget van dr. Wells kan Cisco niet langer verbergen dat hij ook een metamens is, die rampen kan aanvoelen alvorens ze gebeuren.

29. Enter Zoom

Dr. Light kan ontsnappen nadat ze zichzelf onzichtbaar heeft gemaakt door de polariteit van het licht om te keren. Evenwel heeft ze eerst bekend dat Zoom haar heeft gestuurd om Barry te doden. Daarom komt Barry met een gewaagd plan: hij vraagt Linda om voor Dr. Light te spelen, en hem zogezegd te "doden" om Zoom uit zijn schuilplaats te lokken. Zoom is echter een vijand die niet makkelijk te verslaan is. Cisco komt te weten dat de tweede dr. Wells op Earth-2 een dochter heeft, Jesse, die door Zoom gevangen wordt gehouden; waarschijnlijk de reden waarom Wells zo gebeten is om Zoom te grazen te nemen.

Disk 2:
30. Gorilla Warfare
Zoom heeft Barry's rug gebroken en hem te kijk gezet voor de hele wereld als de superheld die hém niet kan tegenhouden. Barry's regeneratief vermogen maakt enerzijds wel dat hij sneller dan anderen geneest, maar anderzijds heeft zijn zelfvertrouwen een deuk gekregen. Iris meent dat ze zijn vader (John Wesley Shipp) erbij moet halen. Net nu Barry niet in staat is om de Flash te zijn, keert gorilla Grodd (David Sobolov) terug naar Capital City. Hij ontvoert Caitlin omdat hij wil dat ze een soortgenoot voor hem maakt. Wells neemt het besluit om trachten Grodd te misleiden door zich voor te doen als de oorspronkelijke dr. Wells. Patty betrapt Barry op een leugen, wat hun relatie geen goed doet. Cisco heeft voor het eerst sinds mensenheugenis een date, met de barrista Kendra Saunders (Ciara Renée). Als hij haar evenwel aanraakt, ziet hij haar als een soort engel.
31. Legends Of Today
De onsterfelijke Vandal Savage (Casper Crump) heeft het gemunt op Kendra Saunders, die in een vorig leven blijkbaar een Egyptische prinses, Chay-Ara was. Savage moet haar en prins Khufu (Falk Hentschel) doden opdat hij zelf weer een leven sterker kan worden. Barry en de zijnen menen dat ze niet in staat zijn om deze dreiging het hoofd te bieden, en het zooitje vlucht naar Star City om de hulp in te roepen van het team van Oliver Queen (Stephen Amell). Intussen werken Caitlin en Wells aan een middel, Velocity-6, dat Barry's snelheid moet doen verhogen. Patty heeft echter Wells gezien, meent dat het nog altijd de gezochte misdadiger is, en ze schiet hem neer. Savage weet intussen de hand te leggen op de Staf van Horus, een machtig magisch artefact.

Bonus episode "Arrow" Legends Of Yesterday

Teams Arrow en Flash verschuilen zich op een huis in het platteland van Capital City voor Savage. Oliver heeft een oude vlam ontmoet van wie het kind misschien wel, misschien niet zijn zoon is. Savage stelt een ultimatum: hij wil binnen 24 uur Khufu en Chay-Ara, of hij richt in zowel Capital City als in Starling City een ongezien bloedbad aan. De actie gegen Savage mislukt, ook al omdat Oliver met zijn hoofd bij zijn onwettige zoon zit. Teams Arrow en Flash worden afgeslacht; de enige hoop bestaat erin dat Barry terug in de tijd gaat om de tijdlijn te herstellen.
 
32. Running To Stand Still
Kerstmis in Central City. Mark Mardon (Liam McIntyre), de Weather Wizard, helpt Captain Cold en de Trickster (Mark Hamill) ontsnappen uit de gevangenis van Iron Heights, en samen bedenken ze een plan om de Flash te doden. Captain Cold krijgt echter last van zijn geweten, en hij geeft Barry een waarschuwing vooraf. Patty wil dodelijke wraak nemen op Mardon, omdat hij haar vader heeft vermoord. Joe verneemt van Iris dat hij mogelijk een zoon heeft, Wally (Keiynan Lonsdale). Harrison Wells wordt door Zoom onder druk gezet om hem te helpen de snelheid van de Flash te stelen, in ruil voor het leven van zijn dochter.
33. Potential Energy
De misdadiger de Turtle, alias Russell Glosson (Aaron Douglas), zuigt kinetische energie op uit zijn omgeving, waardoor iedereen in zijn buurt traag wordt. Wellicht zou zijn gave een cruciaal element kunnen zijn in het verslaan van Zoom, maar de Turtle is op strooptocht. Joe's zoon Wally zit verwikkeld in het milieu van illegale straatraces. Barry heeft nachtmerries waarin Zoom Patty vermoordt, en hij contempleert haar te bekennen dat hij de Flash is. Wells raadt het hem echter af, want op die manier brengt hij haar net in gevaar.

34. The Reverse-Flash Returns

Wells heeft een bril uitgevonden waarmee Cisco zijn gave kan triggeren. Hij ziet hoe de Reverse-Flash Eobard Thawne (Matt Letscher) is teruggekeerd uit de toekomst, op zoek naar Barry. Alleen is het zijn versie vooraleer hij door Eddie werd uitgewist. Barry doet alles om hem gevangen te zetten, maar knoeit daarbij hopeloos met de tijdlijnen. Francine ligt op sterven en wil vooraleer ze gaat nog vrede sluiten met haar kinderen. Patty begint te vermoeden dat Barry de Flash is, maar nu ze op het punt staat te vertrekken, wil ze zekerheid of er geen reden is om toch te blijven. Caitlin meent dat ze Jay kan genezen door op zoek te gaan naar zijn Earth 1-dubbelganger.

Disk 3:
35. Fast Lane
Twee jaar geleden werd Joey Monteleone (Marco Grazzini) door twee huurmoordenaars in een put vol kokende teer gegooid, net op het moment dat de deeltjesversneller ontplofte. Na twee jaar onder de grond te hebben gezeten, is hij echter veranderd in Tar Pit, en het is zijn betrachting om zijn moordenaars de rekening te presenteren. Iris probeert intussen Wally van het straatracen af te helpen, en ze heeft een artikel geschreven waarmee ze de organisator van de races, Clark Bronwen (Teach Grant), het vuur aan de schenen kan leggen. Wells heeft een toestel ontwikkeld om de snelheid van Barry af te tappen, zodat hij die aan Zoom kan overdragen. Hij krijgt echter wroeging over zijn daden nadat Iris gewond geraakt omdat Barry niet snel genoeg was. Barry is er echter de man niet naar om Wells aan zijn lot over te laten.
36. Welcome To Earth-2
Barry en Cisco reizen met Wells mee naar Earth-2 om Jesse te bevrijden, nadat ze op één na alle wormgaten hebben gesloten. Het wordt echter een bevremende ervaring: op Earth-2 is Barry getrouwd met agente Iris West, zijn Caitlin en Ronnie (Robbie Amell) Killer Frost en Deathstorm, twee misdadigers in dienst van Zoom, is Joe Barry's schoonvader-die-niets-van-hem-moet-hebben en is Deathstroke (Michael Rowe) Iris' partner (én hij kan voor geen meter schieten). Het is echter de dubbelganger van Cisco die het meeste zorgen baart. Op Earth-1 daagt intussen de Geomancer Adam Fells (Adam Stafford) de Flash uit; met Barry in een ander universum moet Jay zijn plaats innemen om te voorkomen dat de Geomancer aardbevingen op de mensheid loslaat

37. Escape From Earth-2

Barry is gevangen door Zoom, en die wil hem als lokaas gebruiken om Wells te vinden, zodat die de snelheid van Barry naar hemzelf kan overbrengen. Cisco en het trio Wells-Iris-Barry van Earth-2 proberen Killer Frost zo ver te krijgen dat ze de lokatie van Zoom verraadt. Nu Zoom Deathstorm heeft gedood, is ze misschien geneigd om van kamp te veranderen. Caitlin probeert intussen een serum te vinden waardoor Jay zijn snelheid terugkrijgt, zodat hij de Geomancer kan stoppen. Alleen is de machine om tussen dimensies te reizen beschadigd, en de tijd tikt.

38. King Shark

Caitlin is aangedaan door de dood van Jay. De brug tussen de werelden is nu echter dicht, en Wells en zijn dochter zitten in Earth-1. Diggle (David Ramsay) en Lyla (Audrey Marie Anderson), de nieuwe directrice van A.R.G.U.S., proberen de rommel van Amanda Waller op te kuisen, en één van de lijken die uit de kast komen vallen, is de haaimens die door Zoom naar Earth-1 was gestuurd om Barry te doden. De brug naar de andere wereld is misschien weg, maar de haaimens is zijn opdracht nog altijd niet vergeten.
39. Trajectory
Een speedster die nog sneller is dan Barry rolt de zakken van alle aanwezigen in een discotheek vooraleer die met hun ogen kunnen knipperen. De speedster, die zich Trajectory noemt, blijkt Eliza Harmon (Allison Paige) te zijn, een misnoegde laboratoriumassistente bij Mercury Labs die Caitlin heeft geholpen bij de ontwikkeling van de snelheidsverhogende drug Velocity-9. Haar voorraad is echter bijna uitgeput, en ze is zodanig verslaafd aan het goedje dat ze nieuw spul nodig heeft. Iris' baas Scott Evans (Tone Bell) meent echter dat de Flash zelf achter de overvallen zit, en hij draagt haar op om een vernietigend artikel over de Flash te schrijven. Jesse trekt intussen de wijde wereld in, zonder goedkeuring van haar vader.

40. Flash Back

Barry concludeert dat de enige persoon die hem kan leren sneller te zijn, de originele doctor Wells a.k.a. Eobard Thawne is. Tegen het advies van zijn vrienden in reist hij terug naar aflevering 11 van seizoen 1, alwaar hij de originele Flash verdooft en zijn plaats inneemt. Wells heeft hem echter door; bovendien heeft hij door het geknoei met de tijdlijn een Time Wraith wakker geschud, die achter hem aankomt.

Disk 4:
41. Versus Zoom
Met behulp van de dr. Wells uit het verleden is Barry nóg sneller geworden. Hij wil proberen de poort naar Earth-2 opnieuw te openen om die wereld te bevrijden van Zoom. Wells vindt het echter een zeer slecht idee; en hij krijgt gelijk. Zoom ontvoert Wally, en hij eist de overdracht van Barry's snelheid in ruil voor diens leven.
42. Back To Normal
Zoom is teruggekeerd naar Earth-2 mét Barry's snelheid, en hij heeft Caitlin ontvoerd. Barry moet gewoon worden aan een leven zonder supersnelheid. Op dat moment ontvoert een metahuman die Griffin Grey (Haig Sutherland) heet, Wells, die op zoek is naar zijn dochter. Hij is door de elektromagnetische puls bovennatuurlijk sterk geworden, wat best een coole gave is, maar hij wordt ook tegen schrikbarend tempo ouder. Caitlin probeert intussen te ontsnappen met behulp van haar dubbelganger Killer Frost.

43. Rupture

Cisco probeert de bevolking om de tuin te leiden door de Flash te vervangen door een hologram. Dat deze constructie rammelt, is al snel duidelijk. Wells oppert een bijzonder gevaarlijk plan om Barry zijn krachten terug te geven: hij wil opnieuw een deeltjesversneller maken. De noodzaak tot actie wordt hoog wanneer Zoom naar Earth-1 reist en de heerschappij over de stad opeist. Hij stuurt alvast één van de metamensen van Earth-2 om chaos te scheppen: Rupture (Nicholas Gonzalez), de dubbelganger van Cisco's broer Dante, die hij heeft wijsgemaakt dat Cisco Reverb heeft gedood.

44. The Runaway Dinosaur

Barry zit gevangen in een schaduwwereld waar hij contact kan leggen met de Speed Force. Die wil hem terug naar zijn vrienden sturen, zij het dan zonder zijn snelheidsgaven, tenzij hij in de schaduwwereld een schim vangt. In de gewone wereld heeft het experiment met de deeltjesversneller pestkop Girder (Greg Finley) weer opgewekt, die als een zombie achter Iris aankomt.
45. Invincible
Zoom laat een leger van metamensen van Earth-2 los op de mensheid. Al wat er tussen hen en de complete vernieling staat, is Barry. In het bijzonder stuurt Zoom de dubbelganger van Black Canary (Katie Cassidy) naar Earth-1. Ze noemt zichzelf Black Siren, en ze is van plan Mercury Labs te vernietigen. Caitlin krijt intussen waanbeelden waarin ze Zoom ziet. Zoom vermoordt dan weer iemand uit Barry's entourage.

46. The Race Of His Life

Zoom daagt Barry uit voor de ultieme race die voor eens en altijd moet besluiten wie van hen twee het snelste is. Hij wil met de kinetische energie een toestel aandrijven dat Earth-2 vernietigt. Barry is bereid de race aan te gaan, maar zijn vrienden sluiten hem op, in de veronderstelling dat ze Zoom zelf aankunnen. Ze katapulteren hem terug naar zijn thuiswereld; alleen neemt hij per ongeluk Joe mee.

BEELD EN GELUID

The Flash is een kleurrijke reeks die op HD goed uit de verf komt. Details in gezichten, displays op een computerscherm, het leren pakje van het titelpersonage, alles komt met evenwichtig op het scherm, netjes afgelijnd en met het nodige contrast. Hier en daar is een klein artefact te zien. De DTS-HD MA 5.1-track moet voor een televisieserie niet onderdoen voor de meeste films. De dialogen zijn duidelijk, er worden voldoende surrounds aangevoerd, de muziek is mooi in evenwicht, en het geheel klinkt vol.
EXTRA'S
Deze keer bevat de set wel érg veel bonusmateriaal, zij het voornamelijk in een waslijst aan korte featurettes. Over de aflevering verspreid vindt u een hele hoop verwijderde scènes (24:50), geklasseerd per aflevering.

Disk 1 bevat om te beginnen Barry and Iris: New Beginnings! (7:35), waarin het liefdesleven van beide tortelduifjes totnogtoe onder de microscoop wordt gehouden. In Visual Effects: Follow The Flash in 360 (2:13) leren we dat speciaal voor de reeks een volledig computermodel van Grant Gustin werd gebouwd, om de vechtscènes zo realistisch mogelijk te maken. Ook wordt de creatie van Grodd besproken. Whose Helmet Was That? (4:23) gaat over de introductie van Jay Garrick, de Flash van Earth-2, in de reeks, een verhaallijn die vooral bekend dient te zijn uit de strips. In Rogues Gallery: One Cold Father, The Lewis Snart Story (4:13) staan we stil bij de achtergrondstory van Lewis Snart, wiens rol wordt vervuld door Wentworth Miller, en die een pivotale rol speelt in Legends Of Tomorrow. Om bij Legends Of Tomorrow te blijven, in Heart and Heat: The Story of Firestorm (4:49) zien we hoe ook hier de strips ter inspiratie worden gebruikt om het personage Firestorm te creëren als een amalgaam van Victor Garber en Robbie Amell eerst, en Victor Garber en Franz Drameh in de latere afleveringen. Visual Effects: Earth-2 (2:38) behandelt het uitzicht van Earth-2 maar zijdelings - de truc is overigens lichtjes gekopieerd uit Fringe - maar gaat voornamelijk over hoe het VFX-team zijn zegje heeft in het creëren van de diverse metamensen. Eén van die figuren is de haaiman King Shark, die in Cutting Teeth: The Flash vs. King Shark (5:18) zijn eigen featurette krijgt. In The Power of Dr. Light (5:43) leren we hoe de makers erop gebrand stonden om ook een vrouwelijke slechterik in de reeks te introduceren, waarbij de keuze viel op de dubbelganger van Linda Park, vertolkt door Malese Jow. Into the Breach: Designing Earth-2 (4:54) bespreekt meer gedetailleerd de retrofuturistische stijl en het sepia kleurengebruik van Earth-2. De laatste featurette op de eerste schijf is een gag reel (12:29).
Op de tweede schijf staat vooreerst de documentaire Behind the Story: The Chemistry of Emily and Grant Screen Test (6:54), een verslag van een screentest tussen Grant Gustin en Emily Bett Rickards uit Arrow. In Grodd Lives! (6:51) wordt onze favoriete metapsychische CGI-gorilla nog eens bovengehaald. Letterlijk uit de bonussectie van Arrow gelicht zijn de documentaires Star-Crossed Hawks (11:20) en Star Crossed Hawks: The Hunt for Vandal Savage (11:02), waarin respectievelijk Hawkman en Hawkgirl, en hun tegenstander Vandal Savage geïntroduceerd worden, en waarvan de boodschap voornamelijk is dat u als de weerlicht het eerste seizoen van Legends Of Tomorrow moet gaan kopen. Visual Effects: A Closer Look (2:51) biedt een staalkaart van de nieuwe speciale effecten die voor het tweede seizoen dienden ontwikkeld te worden, en ook hier gaat het over Grodd, naast King Shark en Hawkman en Hawkgirl. Christmas in a Flash (4:36) gaat over de creatie van een kerstomgeving voor de aflevering Running To Stand Still.

Disk 3 begint met 2015 Paley Fest (29:54), een panelgesprek in het Paley Center for Media, met uitvoerend producenten Greg Berlanti en Andrew Kreisberg, en acteurs Grant Gustin (Barry), Rick Cosnett (Eddie), Candice Patton (Iris), Jesse L. Martin (Joe), Tom Cavanagh (dr. Wells), Danielle Panabaker (Caitlin) en Carlos Valdes (Cisco). Actrice Aisha Tyler is moderator.  Ook de jaarlijkse doortocht op Comic-Con in San Diego staat op het programma: we zien in het 2015 Comic-Con Panel (15:04) Andrew Kreisberg, Greg Berlanti, John Wesley Shipp (Henry), Candace Patton, Grant Gustin, Tom Cavanagh, Danielle Panabaker, Carlos Valdes en comic book-auteur Geoff Johns. Meer bijdragen van het VFX-team zien we in Visual Effects: Sticky Situations (2:18), en in Visual Effects: Superheroes and Villains (3:05).
De laatste disk bevat nog The Many Faces of Zoom (6:25), een karakterschets van de voornaamste antagonist van deze serie. Chasing Flash: The Journey of Kevin Smith (51:40) is een uitgebreide documentaire over de bijdrage aan de übernerd uit de filmwereld, die de aflevering The Runaway Dinosaur heeft geregisseerd. Spijtig genoeg is Smith redelijk narcistisch en gaat de hele documentaire zowat over zijn persoontje inclusief zijn opgeblazen ego. Meer dan 50 minuten is dan ook een overdosis Smith. In Visual Effects: Everything Falls Apart (3:21) tenslotte trekt het VFX-team nog eens alle registers open voor de seizoensfinale.

CONCLUSIE

Het tweede seizoen van The Flash verlangt iets meer dat u er het hoofd bijhoudt aangaande alle tijdreistoestanden en parallelle universa. De schijven zijn dik in orde en de release staat stijf van bonusmateriaal, maar wellicht is enige voorkennis aangaande Arrow geen overbodige luxe.coverStudio: Warner

Regie: Ralph Hemecker,Jesse Warn,John F.Showalter,Stefan Pleszczynski,Steve Shill,JJ Makaro,Dermott Downs,Kevin Tancharoen,Rob Hardy,Michael A.Allowitz,Rachel Talalay,Millicent Shelton,Hanelle Culpepper,Glen Winter,Alice Troughton,Armen V.Kevorkian,...
Met: Grant Gustin, Candice Patton, Danielle Panabaker, Jesse L. Martin, Carlos Valdes, Tom Cavanagh, Teddy Sears, Keiynan Lonsdale, Shantel VanSanten, Violett Beane

Film:
7,5/10

Extra's:
8/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Superhelden

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2015-16

Leeftijd:
12

Speelduur:
1021 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888221051


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HS MA 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels CC, Duits CC, Italiaans CC
Extra's:
• Verwijderde scènes
• Documentaire "Barry and Iris: New Beginnings!"
• Documentaire "Visual Effects: Follow The Flash in 360"
• Documentaire "Whose Helmet Was That?"
• Documentaire "Rogues Gallery: One Cold Father, The Lewis Snart Story"
• Documentaire "Heart and Heat: The Story of Firestorm"
• Documentaire "Visual Effects: Earth-2"
• Documentaire "Cutting Teeth: The Flash vs. King Shark"
• Documentaire "The Power of Dr. Light"
• Documentaire "Into the Breach: Designing Earth-2"
• Gag reel
• Documentaire "Behind the Story: The Chemistry of Emily and Grant Screen Test"
• Documentaire "Grodd Lives!"
• Documentaire "Star Crossed Hawks"
• Documentaire "Star Crossed Hawks: The Hunt for Vandal Savage"
• Documentaire "Visual Effects: A Closer Look"
• Documentaire "Christmas in a Flash"
• Documentaire "2015 Paley Fest"
• Documentaire "2015 Comic-Con Panel"
• Documentaire "Visual Effects: Sticky Situations"
• Documentaire "Visual Effects: Superheroes and Villains"
• Documentaire "The Many Faces of Zoom"
• Documentaire "Visual Effects: Everything Falls Apart"
• Documentaire "Chasing Flash: The Journey of Kevin Smith"

Andere recente releases van deze maatschappij