:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LEGENDS OF TOMORROW - SEIZOEN 2
LEGENDS OF TOMORROW - SEIZOEN 2 (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2020-05-29

SERIE
Na het verslaan van de Time Masters door Rip Hunter (Arthur Darvill) in seizoen 1 zijn de Legends over diverse tijdvakken uitgespreid. De historicus Nate Heywood (Nick Zano) vindt echter hun tijdmachine, de Waverider, ergens vast onder water, met aan boord Mick Rory (Dominic Purcell). Nadat ze hun medestanders uit diverse periodes uit het verleden hebben teruggehaald, besluiten ze het werk van Rip voort te zetten en de tijdslijn te beschermen tegen zogenaamde aberraties, punten waarop de geschiedenis is veranderd, met cataclysmische gevolgen. Sara Lance (Caity Lotz), professor Martin Stein (Victor Garber), Jefferson Jackson (Franz Drameh), Ray Palmer (Brandon Routh) en nieuwkomer Amaya "Vixen" Jiwe (Maisie Richardson-Sellers) vervoegt hen op reis door de tijd. Drie voormalige schurken uit Arrow en The Flash, Damien Darhk (Neal McDonough), Malcolm Merlyn (John Barrowman) en Eobard Thawne (Matt Letscher), hebben een verbond gesloten, het Legion of Doom, en ze zijn op zoek naar de Spear of Destiny, de speer waarmee Jezus tijdens de kruisiging zou gestoken zijn geweest door een Romeinse soldaat. Het artefact heeft de kracht om de realiteit te herschrijven, en toen Rip daarvan het gevaar inzag, heeft hij de speer in vier delen gebroken en die over verschillende tijdvakken verspreid. Met Sara als nieuwe kapitein proberen de Legends de schurken voor te zijn, waarbij ze moeten oppassen dat ze het tijd-ruimtecontinuüm niet aan stukken scheuren.
Legends Of Tomorrow krijgt in dit tweede seizoen een beetje meer een eigen smoel, alhoewel de cast nog altijd bevolkt wordt door de afdragertjes uit Arrow en The Flash. Meer dan zomaar de Legends elke week naar een tijdvak te sturen om deze of gene anomalie dicht te plamuren, kent dit tweede seizoen zowaar een rode draad met een goed omlijnd trio tegenstanders. Het lijkt vooral dat Legends Of Tomorrow met veel plezier gemaakt is, want de wekelijkse verkleedpartijen zijn bij momenten hilarisch. Net als The Flash wordt er van het hele tijdreisgegeven op de duur een zooitje gemaakt, maar kennelijk stoort niemand zich daaraan, en amuseren de makers zich te pletter. Hoe lang de versheidsdatum van deze reeks zich uitstrekt, is vooralsnog een open vraag, want de cruciale ogenblikken in de geschiedenis die volgens de interne logica van de reeks slechts éénmaal bezocht kunnen worden, vliegen er in een ijltempo door.

AFLEVERINGEN

Disk 1:
17. Out Of Time
De Legends of Tomorrow hebben de taak van de Time Masters op zich genomen om aberraties in de tijdlijn ongedaan te maken. In het Star City van 2016 valt geschiedkundige Nate Heywood het bureau van burgemeester Oliver Queen (Stephen Amell) binnen, met het bericht dat hij vermoedt dat de Legends in 1942 een nucleaire explosie onder water hebben veroorzaakt, drie jaar vóór de uitvinding van de atoombom. In 2016 afdalend in een bathyschaaf vinden ze Mick Rory in stasis terug. Die vertelt dat de Legends hebben geprobeerd om in 1942 te verhinderen dat de nazi's Albert Einstein (John Rubinstein) ontvoerden om hem te dwingen om een atoombom te maken. De nazi's kregen echter steun van Damien Darhk. Sara was er bovendien erg op gebrand om de man te doden, om zo de moord op haar zuster te vermijden. Tijdens het plan om de atoombom te vernietigen heeft Rip Hunter zich echter opgeofferd voor het team.
18. The Justice Society Of America
In 1942 worden de Legends gearresteerd door de Justice Society of America, een groep superhelden die strijden voor het goede. Omdat Nate de kleinzoon van Commander Steel (Matthew MacCaull) is, geloven ze uiteindelijk de uitleg over tijdreizen, en worden de Legends vrijgelaten, echter met het vriendelijk verzoek 1942 te verlaten. Vlak daarop merken de Legends dat de missie van de Society in 1942, waarbij ze een occult artefact stelen van baron Krieger (André Eriksen), op hun einde uitdraait. De Legends besluiten daarom de waarschuwing in de wind te slaan en terug naar 1942 te reizen om de Society te redden. Alleen hebben ze er zelf geen benul van wie hen moet leiden. Martin Stein wordt aanzien als leider omdat hij de oudste is, maar de man beschikt niet over het nodig gezag.

19. Shogun

Vixen vraagt de Legends om op zoek te gaan naar de moordenaar van Hourman (Patrick J. Adams). Door injectie met het naziserum kan Nate veranderen in een man van staal. Alleen heeft hij zijn gave niet onder controle. Wanneer hij zichzelf en Ray per ongeluk uit de Waverider katapulteert, landen de twee in het feodale Japan van de 17de eeuw. Daar zwaait een bloeddorstige Shogun (Stephen Oyoung) de plak, en wordt Nate verliefd op een lokale schone (Mei Melançon) die toevallig gedwongen wordt om met de Shogun te trouwen. Bovendien is Ray zijn Atom-kostuum kwijt, dat door de Shogun ingepikt wordt. Intussen ontrekken professor Stein en Jefferson (Franz Drameh) een geheim compartiment in de Waverider.

20. Abominations

Een tijdreiziger uit de 23ste eeuw crasht in het midden van de Amerikaanse burgeroorlog. Hij draagt een virus bij zich dat de Confederale soldaten in zombies verandert. De Legends gaan in op zijn noodsignaal, maar moeten vooral uitkijken dat ze de uitkomst van de oorlog niet veranderen, of de Confederalen winnen. Terwijl Sara en Nate trachten generaal Ulysses S. Grant (John Churchill) te overtuigen van het bestaan van de zombies, gaan Jax en Amaya de krijgsplannen van het confederale leger stelen. Spijtig genoeg is Mick gebeten door een zombie en dreigt er zelf één te worden.
21. Compromised
De Legends proberen te voorkomen dat Damien Darhk in 1987 de conferentie verstoort waarop Reagan en Gorbachov een historisch ontwapeningsverdrag zullen tekenen. Het is duidelijk dat Darhk de hulp krijgt van een andere tijdreiziger. Vixen gaat op zoek naar de Justice Society of America, maar die blijkt in 1987 ontbonden te zijn. Enkel de oude Obsidian (Lance Henriksen) blijft over. Op de conferentie ontmoet Martin Stein zijn jongere zelf (Graeme McComb), en pepert hem in dat hij meer aandacht moet besteden aan zijn vrouw Clarissa (Emily Tennant). Mick probeert intussen Rays verlies van zijn harnas te verzachten door hem het pistool van Captain Cold te geven.

22. Outlaw Country

Jonah Hex' (Johnathon Schaech) aartsvijand Quentin Turnbull (Jeff Fahey) heeft op aanwijzen van een Time Pirate een bron van Dwergster-erts gevonden, waarmee hij in staat is een superwapen te vervaardigen waarmee hij het Wilde Westen wil afscheuren van de rest van Amerika. Hij droomt van een staat waar de outlaws het voor het zeggen hebben, maar de Legends gaan daar een stokje voor steken. Professor Stein krijgt door zich bemoeid te hebben met zijn verleden, visioenen van een vrouw waarvan hij vermoedt dat ze een belangrijke rol in zijn leven heeft gespeeld - en het is niét Clarissa.

Disk 2:

23. Invasion!
Invasion! is een driedelige crossover-aflevering, waarvan het eerste deel in The Flash zit, het tweede deel in Arrow en het derde deel in Legends Of Tomorrow. Vixen, Mick en Nate reizen samen met Cisco Ramon (Carlos Valdez) en Felicity Smoak (Emily Bett Rickards) naar 1951 om te proberen een alien te pakken te krijgen. Door in te grijpen hebben ze echter de tijdlijn veranderd. In het heden probeert professor Stein aan een wapen te werken dat de Dominators kan schaden, maar hij wordt afgeleid door het feit dat hij zelf aan de tijdlijn heeft geknoeid, met als resultaat dat hij nu een dochter, Lily (Christina Brucato) heeft.
24. The Chicago Way
Damien Darhk, Eobard Thawne en Malcolm Merlyn hebben de krachten verenigd om een tijdaberratie te veroorzaken in het Chicago van 1927. Ze plegen een moordaanslag op Elliott Ness (Cole Vigue), waardoor de weg vrij ligt voor Al Capone (Isaac Keoughan) om burgemeester te worden. Nate besluit daarom de plaats van Ness in te nemen, om zo de boekhouding te vinden waardoor Elliott Ness ooit gaat veroordeeld worden wegens belastingsontduiking. Mick Rory heeft echter problemen om zich te concentreren, want hij ziet in zijn verbeelding Leonard Snart (Wentworth Miller), die uit de dood is opgestaan om hem te treiteren. De drie criminelen hebben echter plannen die veel verder reiken dan Al Capone.

25. Raiders Of The Lost Art

Met behulp van de gestolen medaillon zoekt de Legion of Doom naar de Spear of Destiny, de speer waar volgens de legende een Romeinse soldaat mee in de heup van Jezus heeft gestoken. De speer beschikt de macht om de realiteit te herschrijven, en kennelijk heeft voormalig kapitein Rip Hunter een fragment van de sfeer op het schip verborgen gehouden. Alleen is Rip nu naar 1967 gekatapulteerd, waar hij een beginnende filmregisseur is die geen flauw idee heeft van de werkelijke macht van de sfeer. De komst van de Legion jaagt zijn collega George Lucas (Matt Angel) echter zodanig schrik aan, dat die besluit zijn regisseurpetje aan de wilgen te hangen. Met alle gevolgen vandien.

26. The Legion Of Doom

De Legion of Doom tracht Rip te martelen om te weten te komen waar de overige delen van de speer zich bevinden. Rips geheugen is echter zodanig gewist dat de informatie niet meer valt te recupereren; maar hij heeft wél een rekeningnummer van een Zwitserse kluis op zijn tand gegraveerd. De professor probeert intussen de informatie van het medaillon naar het geheugen van scheepscomputer Gideon te migreren, en daarvoor gebruikt hij de hulp van zijn dochter. Alleen weet die niet dat ze een tijdaberratie is.
27. Turncoat
Op de vooravond van een beslissende slag in de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog vermoordt een gehersenspoelde Rip George Washington (Randall Batinkoff), en hij bewapent de Britten met machinegeweren, zodat de Verenigde Staten nooit zullen bestaan. De Legends reizen naar de avond ervoor om de gebeurtenis te voorkomen, goed wetende dat het een valstrik is. Rip heeft echter een EMP-wapen waarmee hij de Waverider en alle elektronica aan boord lam kan leggen, en hij is uit op het laatste stuk van de Spear of Destiny.

28. Camelot/3000

De Legends proberen nog steeds de restanten van de Spear bij elkaar te zoeken. Eén fragment wordt in het jaar 3000 door Doctor Mid-Nite (Kwesi Ameyaw) bewaakt, maar de man is al dood vooraleer de Legends in 3000 arriveren. Een ander fragment bevindt zich in Camelot aan het hof van koning Arthur (Nils Hognestad), waar Rip met een mind control device die hij in 3000 heeft gestolen, een leger op de been tracht te brengen dat de ridders van de Ronde Tafel partij met bieden. Het fragment wordt bewaakt door Stargirl (Sarah Grey), die de Middeleeuwen niet meer wil verlaten omdat ze verliefd is geworden op Arthur.

Disk 3:

29. Land Of The Lost
Rip doet een poging om het computersysteem van de Waverider te hacken. Hierdoor moet Sara noodgedwongen een noodlanding maken in het Krijttijdperk. Aangezien er iets van het schip is afgebroken, stelt Ray voor om het onderdeel terug te vinden, omdat hij eerder al dit tijdvak heeft bezocht. Onderweg kruist zijn pad dat van Gertrude, een agressieve Tyrannosaurus. De rest van de crew probeert intussen in de geest van Rip binnen te dringen om hem te deprogrammeren.
30. Moonshot
Rip heeft eertijds Commander Steel in 1965 afgezet met het laatste deel van de Spear. Steel heeft zich al die jaren opgewerkt in de NASA, en om zeker te zijn dat niemand aan de Spear zou kunnen, heeft hij het laatste stuk verborgen in de vlaggenmast die Neil Armstrong in 1969 op de maan heeft geplant. Nu is het 1970, en Eobard Thawne is geïnfiltreerd in de gedoemde ruimtevlucht van Apollo 13 om het missende stuk terug te halen. Maar Houston, nu pas hebben we echt een problem.

31. Fellowship Of The Spear

De Legends stelen in het Vanishing Point de drie overige delen van de Spear of Destiny. Het ding blijkt alleen vernietigd te kunnen worden door het bloed van Jezus Christus. Volgens de overlevering zou ridder Gawain er een flacon van hebben meegebracht van de kruispunten, en de enige expert die weet waar precies in Noord-Frankrijk het lichaam van Gawain begraven ligt, is de beroemde schrijver John Tolkien (Jack Turner). Tolkien dwaalt echter met shellshock en tyfus rond in de loopgraven aan de Somme. De Spear probeert intussen de Legends zo ver te krijgen dat hij gebruikt wordt. Zo krijgt Mick hallucinaties waarin hij Leonard Snart ziet.

32. Doomworld

Na het verraad van Mick heeft de Legion of Doom de realiteit herschreven: Damien Darhk is burgemeester van Star City, Eobard Thawne directeur van STAR Labs en Malcolm Merlyn heeft zijn hand en zijn familie terug. De Legends zijn allemaal verworden tot de persoonlijke slaafjes van het drietal. Alleen begint er onenigheid te ontstaan: Eobard laat de professor een reactor bouwen waarin hij de Spear kan vernietigen, zodat de realiteit voor altijd vaststaat. Mick krijgt echter wroeging en helpt zijn voormalige teamgenoten hun geheugen weer te vinden.
33. Aruba
Eobard Thawne heeft de Spear vernietigd. De enige manier om nu nog te voorkomen dat de realiteit blijft zoals in zijn afschuwelijke verbeelding is terugreizen naar 1916 en te voorkomen dat de Legion de Spear te pakken krijgt. Dit is echter niet zonder gevaar, want de Legends waren al eens in 1916, en als ze zichzelf zouden ontmoeten, zou dat schokken in de tijdvortex veroorzaken waar geen kruid tegen gewassen is.

BEELD EN GELUID

Alle entries uit het DC-canon worden bij Warner met dezelfde égards behandeld, en Legends Of Tomorrow is geen uitzondering. De transfer kent weinig laagtepunten en heeft een mooie helderheid, scherp contrast en heldere kleuren die zo uit een kauwgumballenmachine hadden kunnen komen. Het beeld is scherp genoeg en bevat veel contextueel detail. De DTS-HD MA 5.1-track is stevig en bij momenten zelfs agressief, waarbij de sciencefictiongadgets vaak voor een breed spectrum aan geluidseffecten zorgen, gaande van zoemende motoren over schietpartijen met futuristische pistolen tot een gigantisch ruimteschip dat door het beeld zoeft. Ook bijvoorbeeld de afleveringen met de slag bij de Somme zijn gruwelijk accuraat. Qua vertaling werd voor de verandering eens niét het onbekwame vertaalbureau van vele andere releases ingeschakeld. Sir Gawain wordt zelfs vertaald als Heer Walewein, en dat is zelfs historisch correct!
EXTRA'S
In totaal bevatten de schijven 14 verwijderde scènes (12:56). Op de tweede schijf krijgen we na Arrow en The Flash een derde soortgelijke documentaire Allied: The Invasion! Complex (DC's Legends of Tomorrow) (9:56) over de crossover-aflevering. Disk 3 bevat met DC's Legends of Tomorrow: 2016 Comic-Con Panel (29:56) de jaarlijkse passage van de cast op het stripfestival van San Diego, alsook een gag reel (6:39).

CONCLUSIE

Legends Of Tomorrow ontwikkelt langzaam maar zeker een eigen identiteit, maar instappen zonder ooit van Arrow of The Flash gehoord te hebben, lijkt wat te voorbarig.
coverStudio: Warner

Regie: Dermott Downs, Michael Grossman, Kevin Tancharoen, Michael Allowitz, David Geddes, Cherie Nowlan, Gregory Smith, Ralph Hemecker, Eric Laneuville, Alice Troughton, Antonio Negret, Kevin Mock, Ben Bray, Mairzee Almas, Rob Seidenglanz
Met: Caity Lotz, Victor Garber, Brandon Routh, Franz Drameh, Dominic Purcell, Maisie Richardson-Sellers, Nick Zano, Arthur Darvill, Wenthworth Miller, Neal McDonough, John Barrowman, Matt Letscher

Film:
7,5/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
9,5/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Superhelden

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2017

Leeftijd:
16

Speelduur:
716 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5051888232231


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Portugees Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Latijns-Amerikaans Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels CC
Extra's:
• 14 verwijderde scènes
• Documentaire "Allied: The Invasion! Complex (DC's Legends of Tomorrow)"
• Documentaire "DC's Legends of Tomorrow: 2016 Comic-Con Panel"
• Gag reel

Andere recente releases van deze maatschappij