:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOUSE II - THE SECOND STORY
HOUSE II - THE SECOND STORY
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-05-10
FILM
Jesse (Arye Gross) en zijn vriendin Kate (Lar Park-Lincoln) verhuizen naar het oude huis dat hen door Jesse’s ouders werd nagelaten. De eerste nacht worden ze abrupt gewekt door Charlie (Jonathan Stark), een goede vriend van Jesse, die er niets beter op vind dan een nachtelijk bezoek te brengen ter ere van Jesse’s verjaardag. Terwijl Jesse en Charlie het huis wat verkennen stuiten ze pardoes op de 170 jarige (!) oude “Gramps” (Royal Dano), Jesse’s grootvader. Deze blijkt een magische schedel te bezitten met bijzondere krachten die hem zolang in leven wist te houden. Deze schedel blijkt een gegeerd item, want het duurt niet lang eer allerhande booswichten en demonen achter het object aankomen.

Na het succes van House (’86) was een vervolg uiteraard onvermijdelijk. Dit kwam er in ’87 met House II: The Second Story van regisseur Ethan Wiley (Children Of The Corn 5: Fields Of Terror). Zoals de ondertitel aangeeft, is dit geen direct vervolg op deel één, maar gewoon ‘een ander verhaal’ over een vreemd huis. Opnieuw bevat de cast enkele bekende B-acteurs, zoals daar zijn Arye Gross (Soul Man, Minority Report), Jonathan Stark (Fright Night, Project X), Royal Dano (Ghoulies II, Killer Klowns From Outer Space), John Ratzenberger (Cheers, Bad Day On The Block), Lar Park-Lincoln (Knots Landing, Friday The 13th Part 7: The New Blood), Amy Yasbeck (Problem Child, The Mask) en Gregory Walcott (Plan 9 From Outer Space, Ed Wood). Waar de originele House een mooi evenwicht vormde tussen horror en humor, is het hier meer een echte komedie geworden gekruid met wat lichte horror. Niet iedereen zal dat kunnen waarderen, maar wij hebben er toch van kunnen genieten. Een licht verteerbaar filmpje van tijd tot tijd kan geen kwaad, dus ieder die bereid is om zich te laten meeslepen in de wereld van House II en niet op zoek is naar schokkende horror zal hiervan kunnen genieten.

BEELD EN GELUID
Het 1.95:1 anamorfische beeld is scherp, met een redelijk contrast en een degelijk schaduwdetail. Ook het zwartniveau is voldoende. De kleuren ogen mooi, maar verraden dat het hier gaat om een ‘eighties’-film. De gebruikte filmprint ziet er proper uit. Kleine compressiefoutjes en wat minieme filmgrain zijn sporadisch aanwezig, maar deze zijn nergens dramatisch. Het beeld staat wel niet altijd stil en af en toe zijn er ghost-vegen aanwezig. Voor de rest een bevredigende beeldkwaliteit. Op gebied van geluid hebben we de keuze tussen de Engelse Dolby Digital 2.0-track en de Engelse 5.1-mix. De Engelse Dolby Digital 5.1-track is een op het voorkanalen gericht geluidsspoor, met weinig richting en dynamiek. En net zoals bij de geluidstrack op de eerste House-DVD zijn sommige geluidseffecten totaal verkeerd geplaatst en dit klinkt wederom onnatuurlijk. De Engelse Dolby Digital 2.0-track op zijn beurt heeft dit probleem niet en geniet daarom onze voorkeur. Toch een bevredigende geluidskwaliteit.

EXTRA’S
Enkel wat promotrailers voor Avalon, The Nest (Nid De Guêpes) en The Nameless (Los Sin Nombre). Spijtig, want de Amerikaanse versie bevat toch een audiocommentaar en de originele bioscooptrailer. Een gemiste kans…

CONCLUSIE
House II haalt het niet bij het origineel, maar kon ons toch amuseren. Maatschappij A-Film brengt deze licht verteerbare horrorkomedie uit op DVD, met een bevredigende beeld- en geluidskwaliteit. Op gebied van extra features is het maar een mager beestje, maar het schijfje is bijna overal te vinden voor enkele eurootjes zodat we deze toch nog kunnen aanraden aan de liefhebbers van de amusante House-reeks en liefhebbers van horrorkomedies. Deze titel is apart te verkrijgen, maar maakt ook deel uit van de House-Box (House I t.e.m. IV).


cover
Studio: A-Film

Regie: Ethan Wiley
Met: Arye Gross, Jonathan Stark, Royal Dano, Bill Maher, John Ratzenberger, Lar Park-Lincoln, Amy Yasbeck, Gregory Walcott

Film:
6,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1986

Leeftijd:
16

Speelduur:
84 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8716777003404


Beeldformaat:
1.95:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij