:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> VAMPIRE HUNTER D - BLOODLUST
VAMPIRE HUNTER D - BLOODLUST
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-05-16
FILM
We schrijven het jaar 12090. Vampieren hebben lange tijd over de aarde geheerst, maar doordat ze werden opgejaagd door mensen hebben ze veel van hun macht verloren en is hun aantal fel gedaald. Charlotte Elbourne (Wendy Lee), een weerloze vrouw, wordt op een duistere nacht ontvoerd door de bloeddorstige vampier Meier Link (John Rafter Lee). Charlotte’s familie wil haar kost wat kost terug en schakelen een team van de beste premiejagers in. Maar voor alle zekerheid huren ze ook “D” (Andrew Philpot) in. Deze gevreesde premiejager is een zogenaamde “Dunpeal” (half mens, half vampier), een ras dat zowal van mensen en volbloed vampiers op weinig sympathie kan rekenen. Toch is D vastbesloten om de opdracht te voltooien voor zijn concurrerende premiejagers dat doen.

Vampire Hunter D Bloodlust is het vervolg op de anime-klassieker Vampire Hunter D (1985). Wij hebben spijtig genoeg het naar verluidt uitstekende origineel nog niet gezien, maar dat stond ons toch niet in de weg om te genieten van deze Vampire Hunter D Bloodlust. Gebaseerd op de verhalen van Hideyuki Kikuchi (Monster City, Wicked City) en in een regie van veteraan Yoshiaki Kawajiri (Ninja Scroll, The Animatrix: Program), is Vampire Hunter D: Bloodlust een uitermate geslaagd animatiewerkstukje. De film bevat prachtige animaties (hoewel niet zo mooi als het technisch perfecte Blood The Last Vampire uit 2000) en het verhaal zit erg goed in elkaar, maar vooral de prachtige en overdonderende score van de onbekende Marco D'Ambrosio deed ons rillen van plezier! Een aanrader.

BEELD EN GELUID
Het 1.78:1 anamorfische beeld oogt scherp, met een goed contrast en een degelijk schaduwdetail. Ook het zwartniveau is goed te noemen. De film bevat mooie, warme kleuren en dit schijfje doet deze alle eer aan. De gebruikte print bevat wel wat vuiltjes en beschadigingen, zo is er ook wat filmgrain en wat compressiefoutjes aanwezig. Maar al deze dingen belemmeren gelukkig uw kijkplezier niet. Een goede beeldkwaliteit. Op gebied van geluid hebben we de keuze uit een Engelse Dolby Digital 2.0-, een Engelse Dolby Digital 5.1- en een Engelse DTS 5.1-track. De eerste klinkt goed, maar we hebben ons kritisch oor extra hard te luisteren gelegd voor de Dolby Digital 5.1- en de DTS 5.1-track. De Dolby Digital track is een erg dynamische geluidstrack, met een overdonderende impact! Zo overdonderend dat het soms wat vervormd durft klinken en dat de dialogen wat lijken te verzuipen in de stroom van imponerende geluidseffecten. Ook de DTS track klinkt erg goed, maar deze heeft helaas ook dezelfde kinderziektes. Alsof dat nog niet genoeg is, klinken de stemmen wat stil en hebben we een meer dan eens een geluidsstoring opgemerkt. Al deze oneffenheden maken het maar een matige geluidskwaliteit.

EXTRA’S
Maatschappij A-Film is er wel in geslaagd om een aantal informatieve extra’s samen te sprokkelen. Zo beginnen we met “Making Vampire Hunter D: Bloodlust”. Deze 23 minuten durende documentaire geeft ons een ruime kijk op de productie van de film en we zien diversen stemacteurs aan het werk. Vervolgens hebben we een erg korte filmografie (1 pagina) van regisseur Yoshiaki Kawajiri en een vergelijking tussen de storyboards en de uiteindelijke film van een drietal scènes (Abduction, Where the heart is en The ring). Dan hebben we een heleboel promomateriaal van Vampire Hunter D Bloodlust zoals een Amerikaanse en een Japanse bioscooptrailer, een Amerikaanse promo en drietal Tv-spots. Tenslotte hebben we nog promotrailers voor Arachnid, Faust en Avalon. Een prima pakketje extra’s.

CONCLUSIE
Vampire Hunter D Bloodlust van veteraan Yoshiaki Kawajiri (Cyber City Oedo 808, Goku Midnight Eye) is anime van de bovenste plank. De fijne mensen van A-Film brengen de film uit met een goede beeldkwaliteit en een eerder matige geluidskwaliteit. Het schijfje bevat bovendien enkele waardevolle en interessante extra features. Een aanrader voor de animeliefhebbers.


cover
Studio: A-Film

Regie: Yoshiaki Kawajiri
Met: Andrew Philpot, John Rafter Lee, Pamela Segall, Wendy Lee, Mike McShane, Julia Fletcher, Matt McKenzie, John DiMaggio, Dwight Schultz

Film:
8/10

Extra's:
7,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Manga

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
12

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777038277


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Making Of,
• Filmografie regisseur,
• Storyboard to feature comparison,
• Bioscooptrailers, USA promo, TV-spots,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij