:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WELCOME TO THE CIRCLE
WELCOME TO THE CIRCLE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-04-12
FILM 
Nieuwsgierig als we zijn durven we ook wel eens de mening van andere recensenten lezen. Nergens liggen de meningen zo ver uiteen als in het horrorgenre. Wat voor de ene troep is, is voor de andere het best denkbare vertier. Maar goed, toen ik er ad random een review van Welcome To The Circle uitpikte, wist ik niet wat ik las. Een Lynchiaanse horrorfilm, dit? Waarschijnlijk weet de man of vrouw in kwestie niet al te goed wat een film voor David Lynch voorstelt. Welcome To The Circle van David Fowler is inderdaad weird, maar daar stopt de vergelijking dan ook volledig bij.
Of we van de man ooit nog een film zullen zien (niet dat we erom vragen) is maar de vraag, want Welcome To The Circle werd in 2014 opgenomen en er werd verwacht dat die in 2017 zou worden uitgebracht, maar het is uiteindelijk 2020 geworden. Op de IMDb-site ziet het er niet bepaald naar uit of Fowler nog verdere filmplannen heeft en dat is misschien maar best zo, want deze horrorfilm (als je hem zo kan noemen) is één stuurloos zooitje. Pretentie te over, maar talent is een andere zaak.

De eerste vijftien minuten zijn best aardig en doen je vermoeden dat je een klein, maar fijn horrorfilmpje te zien zal krijgen. Helaas loopt het fout af, zowel voor de protagonisten als voor de kijker. Vader Greg (Matthew MacCaull) trekt er samen met zijn jonge dochter Samantha (Taylor Dianne Robinson) op uit in de bossen. Maar op een nacht loopt het fout af en worden de twee in hun tent aangevallen door een beer. Het beest heeft geen twee doden op zijn geweten (wat jammer is, want anders waren we onmiddellijk bevrijd van dit vehikel), want de twee worden opgevangen door een sekte die zichzelf The Circle noemt. Het ziet er in het begin vrij onschuldig uit met twee mooie vrouwen die zichzelf Lotuswolk (Heather Doerksen) en Sky (Andrea Brooks) noemen en ontbijt op bed brengen. Even krijgen we de hoop dat dit iets zal worden als de Clint Eastwood-classic The Beguiled waarin mooie jonge vrouwen zich na een tijdje als een ontembare leeuwin op hun slachtoffer gooien, maar dat is niet zo.
We worden om de oren geslagen met een compleet ongeloofwaardig, en vooral dwaas verhaal. De sekte is opgericht door ene Percy Stephens. Een man die van alle markten thuis was. Buikspreker, speleoog en ook nog diepzeeduiker bij de marine, maar in de Zuid-Chinese zee ging het mis. We krijgen een theorie voorgeschoteld dat alles in het leven een cirkel is, en dat Percy Stephens het alles en niets is. De man is al lang dood, maar zijn geest zit opgesloten in een kast en hij kan de gedaanten aannemen van alle sekteleden. Papa Greg heeft natuurlijk al lang door dat hij het best zo vlug mogelijk zijn biezen kan pakken, maar zijn dochtertje is helaas voor hem al volledig bekeerd. Ongeveer tegelijktijdig ondernemen een drietal mensen van buitenaf een plan om één van de sekteleden te bevrijden.

Welcome To The Circle heeft geen enkele jump scare of schrikeffect. Gewoon een weird verhaal waar je niks mee kan aanvangen en waar je je veel moed voor hebben om je er tot op het einde door te willen sleuren. David Fowler weet niet wat regisseren is. De man is waarschijnlijk trots op het feit dat hij 90 minuten film heeft kunnen maken, maar je moet er ook nog een publiek mee kunnen aanspreken. En dus is het zoals vaker weer de fameuze vraag wie iets heeft aan deze film. Geen horror, geen actie maar gewoon een debiel scenario met dwaze special effects (de geesten zijn mannequinpoppen die aangekleed zijn, maar waar verder niets mee gebeurt) en met acteurs die ergens onderaan bengelen in de cast van series als DC's Legends of Tomorrow, Supernatural of Fringe maar zelf geen hoofdrol aankunnen.
BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit valt tamelijk goed mee. Niet dat we ooit scherpe details zien of dat we uit onze sofa vallen van verwondering, maar het is een aanvaardbare dvd, die profiteert van het feit dat zowat de hele film in het daglicht is opgenomen. Als het donker wordt, gooit men gewoon de deur dicht en zie je als kijker een zwart beeld. De geluidsband is eveneens behoorlijk, maar de muziek is veel te luid en overheerst veel te veel de dialogen. Niet dat dit zo erg is, want je weet toch zelden of nooit waar ze het over hebben.

EXTRA'S
Er staat geen enkele extra op deze disk en dat is maar goed ook.

CONCLUSIE

Welcome To The Circle is een film over een sekte. In plaats van er iets spannends van te maken kiest de regisseur (als je hem zo kan noemen) ervoor om de kijker te vervelen met een pretentieus verhaal dat nergens op slaat, maar wel kan dienen als slaappil.cover
Studio: Source 1 Media

Regie: David H. Fowler
Met: Taylor Dianne Robinson, Matthew MacCaull, Matt Bellefleur, Andrea Brooks, Cindy Busby, Ben Cotton, Heather Doerksen, Spencer Drever, Hilary Jardine, Jordana Largy, Michael J Rogers, Christian Tessier

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2020

Leeftijd:
16

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717662583995


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij