:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BATTLE CREEK BRAWL
BATTLE CREEK BRAWL
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-08-16
FILM
Nadat hij Hong Kong had veroverd, maakte Jackie Chan zijn Amerikaanse debuut met de kungfu-komedie Battle Creek Brawl. De film speelt zich af in het Chicago van 1938, waar gangsters proberen om het restaurant van Jerry Kwans vader in te pikken. Gangsterbaas Dominici is zeer onder de indruk als hij ziet hoe Jerry (Jackie Chan) het boeventuig met zijn vliegensvlugge vechtstijl naar buiten werkt. Hij kidnapt de toekomstige vrouw van Jerrys broer en dwingt hem zo mee te doen aan de Battle Creek Brawl, een jaarlijkse krachtmeting tussen de beste prijsvechters van de wereld.

Battle Creek Brawl werd niet het verhoopte succes waarop Jackie Chan en zijn fans gehoopt hadden. Chan deed indertijd dikwijls zijn beklag dat zijn inbreng tijdens de opnames nooit serieus werd genomen met als reden dat zijn suggesties en ideëen niet pasten in de storyboards. Zijn vrijheid werd hiermee sterk ingeperkt en dat merk je tijdens de film. De choreografie is vrij sober en saai en Jackie Chans inventiviteit komt hier niet altijd volledig tot uiting. De film zelf heeft niet zo heel veel te bieden: het scenario is vrij simpel, rechtlijning en voorspelbaar. De humor laat het ook een beetje afweten.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit is verbazend goed afgezien van enkele momenten als de kleuren ietwat gedateerd en zacht ogen. De film heeft een anamorf 2.35:1-beeldformaat. Puike restauratie. De Dolby Digital 5.1-track (448 kbps) klinkt wat verouderd en een aantal geluidseffecten zijn wat scherp en fel. Het bereik van de track is vrij beperkt. De originele geluidstrack was trouwens mono en een groot deel klinkt hier nog altijd mono, de muziek daarentegen maakt nog het meest gebruik van de beschikbare kanalen.

EXTRA'S
Vooreerst is er een interessante, doch geheel Engelstalig geanimeerde biografie waarbij de tekst over het scherm scrolt. Jackie Chans leven en carrière worden gedurende zo'n 40 minuten uitvoerig uit de doeken gedaan. Het afzonderlijke interview met Jackie Chan zelf mag dan wel bekoren, het is echter veel te kort, slechts een drietal minuten lang. De fotogalerij lost de verwachtingen niet helemaal in en biedt slecht een handvol foto's van de acteurs en van scènes uit de film. Om te eindigen is er een bioscooptrailer en een UK-promotietrailer. Tevens zijn er trailers en infopagina's voor zo'n negen andere HKL-titels.

CONCLUSIE
Battle Creek Brawl is zeker geen hoogvlieger en de dvd scoort - op uitzondering van de goede beeldtransfer - net boven de middelmaat.


coverStudio: Hong Kong Legends

Regie: Robert Clouse
Met: Jackie Chan, Josť Ferrer, Kristine DeBell, Mako, Ron Max

Film:
5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
6/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Martial Arts

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1980

Leeftijd:
12

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664003794


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geanimeerde biografie
• Bioscooptrailer
• UK-promotietrailer
• Interview Jackie Chan
• Fotogalerij
• Info HKL-titels

Andere recente releases van deze maatschappij