:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SESSION 9
SESSION 9
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2003-06-10
FILM
Een vervallen psychiatrische instelling staat al meer dan tien jaar leeg en moet dringend opgeruimd worden vermits het stadsbestuur het gebouw een nieuwe bestemming wil geven. Gordon en Phil gaan met de opdrachtgever een kijkje nemen in het gebouw en maken een offerte op voor de opruiming van asbest. Gordon kan van de opdrachtgever een extra bonus verwachten als ze de job binnen de week kunnen klaren. Phil is niet echt akkoord, maar Gordon kan het geld best gebruiken. Met de hulp van extra mensen denken ze de klus spoedig achter de rug te hebben. Al gauw doen er zich bizare en griezelige verhalen de ronde over de behandelingsmethodes en de bewoners van het gebouw. Mike wil ooit advocaat worden en vindt in één van de kamers archiefopnames van praatsessies die de psychiater met de patiënten hield. Hij raakt geobsedeerd door de sessies van een zekere Mary Hobbes. Wanneer één van hen plotseling spoorloos verdwijnt, denkt iedereen dat hij er de brui aan gegeven heeft, maar later worden er toch sporen gevonden van zijn verdwijning. Ondertussen heeft Gordon het steeds moeilijker met de communicatie tussen hem en zijn gezin... Ziezo, het verhaal van Session 9 in een notendop. Meer vertellen zou spoilers prijsgeven en dat kunnen we de nieuwsgierige kijker uiteraard niet aandoen. Het basisgegeven van de film is zeker niet baanbrekend en toch hebben de makers er met momenten een spannende bedoening van gemaakt. Het psychiatrisch gebouw is een gedoodverfde plaats voor akelige scènes en die krijgen we uiteraard voorgeschoteld. Veel informatie krijg je tijdens de film zelf niet te zien, alles is gebaseerd op suggestie, je kan dus enkel vermoeden wat er heeft plaatsgevonden want het wordt niet getoond. Jammer genoeg zijn de dialogen niet altijd hoogstaand en sleept de film soms wat aan wat het verteltempo naar beneden haalt. Tijdens de laatste 20 minuten echter raakt de film in een stroomversnelling en vallen de puzzelstukjes netjes op de plaats.

BEELD EN GELUID
Een film als deze moet je gewoon met een Dolby Digital 5.1 of DTS 5.1 kunnen bekijken. Dat is helaas niet het geval en bijgevolg moeten we het stellen met een Dolby Surround-track. Die klinkt behoorlijk zonder echt te overdonderen. De beeldkwaliteit voldoet wel aan de vereisten. Het anamorfische 2.35:1 beeld oogt heel goed met een mooi kleurenpalet, meer dan voldoende scherpte en een prima contrastniveau. Heel af en toe merk je wat ruis in echt donkere scènes, maar dat is zeker niet storend.

EXTRA’S
Deze dvd bevat geen extra’s.

CONCLUSIE
Session 9 is een redelijk geslaagde thriller, soms wat traag met niet altijd boeiende dialogen, maar de aanzet tot de finale scènes maakt veel goed. Geen extra’s en slechts een Dolby Surround track maken dat deze release niet zal uitblinken in hoge scores. De beeldkwaliteit is wel top. Voor twijfelaars eerder een huurtip.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Brad Anderson
Met: David Caruso, Stephen Gevedon, Paul Guilfoyle, Josh Lucas, Peter Mullan

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
16

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij