:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STILL SMOKIN'
STILL SMOKIN'
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-03-21
FILM
Uitmelken tot er geen druppel meer overschiet, dat is zowat het minste wat je kan zeggen over Still Smokin', de vijfde film rond het komische duo Cheech & Chong wiens grappen één voor één over drugsgebruik gaan. Soms ontzettend grappig zoals in hun filmdebuut Up In Smoke uit 1978, dat we zelfs een aanrader zouden durven noemen, maar deze Still Smokin' was niet meer dan een schaamteloze cashing-in waarvan de laatste twintig minuten gewoon bestaat uit wat concertbeelden van het eerste optreden dat Cheech en Chong in 1982 in Amsterdam gaven. Het abrupt einde moet je er maar bij nemen.




Een film die zich afspeelt in Amsterdam en met een duo dat iedere minuut van de dag zit te denken aan wiet zou dat best wel een paar grappige momenten kunnen opleveren, maar dat is niet het geval. Gewoon tenenkrommend slecht, en het ergste wat een komedie kan zijn: vervelend. Cheech Marin en Tommy Chong spelen zoals bijna altijd gewoon zichzelf en deze keer worden ze uitgenodigd voor een Amsterdams filmfestival dat Burt Reynolds en Dolly Parton heeft gevraagd om The Best Little Whorehouse In Texas te promoten. Al gauw blijkt dat de twee steracteurs hun kat hebben gestuurd, waardoor het festival dreigt afgelast te worden. De organisator besluit om de twee Amerikaanse komieken als vervangingsact te laten optreden, maar helaas zijn de twee compleet onbekend in Nederland terwijl men in het hotel denkt ze dat ze de echte Burt Reynolds en Dolly Parton in hun kamers hebben.

Een verhaal dat niet eens grappig is. Het eerste halfuur is best nog amusant te noemen als je een zwak hebt voor de marihuana-jokes van de twee, maar er komt al gauw sleet op. Een film waar niet de minste research is voor gedaan. Dat Nederland bekend staat voor zijn chocolade kun je als trouwe Belg nog wel net verdragen, maar dat ons land gerenommeerd staat voor kaviaar? Het hoeft je niet te verbazen dat deze film in een snel tempo in elkaar is gestoken, zeker tijdens het laatste uur dat niet meer is dan wat sketches. Wederom is het geen seconde grappig, tenzij je dubbel ligt van een worstelmatch tussen de Japanse worstelaar Itchy Scratchy en The Invisible Man, Fags From Space waarin de twee heren zich scheren met een dildo of Eddie Torres, The Extra Testicle wat een parodie hoort te zijn op E.T. Bedroevend zwak en 87 minuten te lang.




BEELD EN GELUID
Over iedere slechte film valt er wel iets positiefs te zeggen en dat is in dit geval over de fantastische beeldkwaliteit van deze stokoude dvd op Paramount. De kleuren zijn, weliswaar wat gedateerd, maar zo prachtig dat je zou denken dat het om een Blu-ray gaat. Bijna zouden we durven zeggen om hem mee te nemen als je hem ergens voor een prikje vindt, ware het niet dat dit een erbarmelijke slechte film is. De geluidsband is een 2.0 die vooral opvalt door zijn funkmuziek waar o.a. ook Delirious van Prince tussen te vinden is.

EXTRA'S
Geen extra's op deze disk, en daar zijn we blij om.

CONCLUSIE
Still Smokin' is de vijfde film rond het komische duo Cheech & Chong. 87 minuten flauwe grappen over drugs, en Tommy Chong, die zelf in de regiestoel zat, kreeg zelf het belabberde idee om de film op te vullen met archiefmateriaal van bestaande sketches, en dat werkt niet!



cover




Studio: Paramount

Regie: Tommy Chong
Met: Cheech Marin, Tommy Chong, Hans Man in 't Veld, Carol van Herwijnen, Shireen Strooker, Susan Hahn, Arjan Ederveen, Kees Prins, Mariette Bout

Film:
2/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
1983

Leeftijd:
16

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714865556672


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Spaans, Noors, Zweeds, Fins, Deens, Turks, Engels CC
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij