:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HERO AND THE TERROR
HERO AND THE TERROR (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-04-27
FILM 
"The success of the film is contingent on how reviewers, the media and the audience take to it. That determines everything in this business." (Chuck Norris)

Als er één genre goed boerde in de eighties, dan was het de actiefilm wel. Hoewel ontzettend populair in de States, was Chuck Norris bij ons altijd een divisie lager dan Schwarzenegger en Stallone, en kwamen zijn films amper in de bioscopen terecht. Gelukkig was er de videomarkt, en ook bij ons scoorden zijn films daar goed. Had er iemand niet Rambo of Commando mee naar huis, dan had hij wel Missing In Action in zijn stapeltje. Chuck Norris was dan ook samen met Jean-Claude Van Damme de gedroomde actiekoning voor Cannon. Net niet te duur en een naam waarvan je weet dat het verkoopt, en met fans die niet eens het verhaal hoeven te lezen om de titel mee te nemen.
In 1988 lag Cannon bijna op zijn gat, en Hero And The Terror werd dan ook de laatste film die Menahem Golan produceerde met Chuck Norris. Je ziet het verval op alle vlakken. Qua sfeer doet de film enorm denken aan de Dirty Harry-titel Sudden Impact. Chuck Norris is wel niet de grootste acteur die er is, maar als hij niet glimlacht, bezit hij toch genoeg charisma om een hele film te dragen. Deze keer speelt Norris de agent Danny O'Brien, die in Los Angeles de bijnaam "Hero" (origineler kan niet) kreeg omdat hij de beruchte seriemoordenaar Simon Moon, in de kranten bekend als The Terror, heeft kunnen arresteren. De killer heeft een zeer aparte manier van doden en dat is door de nek te breken van zijn slachtoffers, om ze vervolgens mee te sleuren naar zijn schuilplaats in een verlaten pretpark. The Terror wordt opgesloten in een psychiatrische inrichting, maar weet te ontsnappen. Het moet zo wat de meest dwaze ontsnapping uit de eighties zijn (stalen tralies die met een ijzerdraadje in een paar minuten worden doorgesneden), maar de scène waarmee de psychopaat met een bestelwagen de ravijn indondert, is ongezien. De politie gaat ervan uit dat The Terror omgekomen is, maar drie jaar later wordt Los Angeles geconfronteerd met identieke moorden waardoor O'Brien denkt dat het The Terror is, maar zijn oversten houden het op een copycat.
Hero And The Terror werd gemaakt door William Tannen, niet het grootste licht in Hollywood, maar die toch ook Deadly Illusion met seksbom Vanity heeft gemaakt, alsook het sterk onderschatte Flashpoint met Kris Kristofferson. Deze Cannon-titel is routineus, en is alleen maar gemaakt omdat men een nieuwe film nodig had met Chuck Norris. Niet alle fans waren te spreken over deze film, want voor het eerste toonde Norris ook dat hij een mens van vlees en bloed is door zowaar emoties te tonen. De scène waarin hij flauwvalt als zijn vrouw bevalt, is dan ook een sterk staaltje van slechte overacting. De film betekende ook wel een beetje het einde van zijn grote succesjaren, nadien volgde wel nog Delta Force 2: The Colombian Connection, maar daarna waren het allemaal één voor één straight-to-video titels.

BEELD EN GELUID
Dit leuk actievehikel verscheen op het Amerikaanse Kino Lorber en dat impliceert automatisch dat het doorgaans geen goedkoop schijfje is en dat die regiogebonden is. De film bevat ook geen Engelse ondertitels, hoewel de meeste Kino Lorber-titels dat wel hebben. Gelukkig is het geluid op de DTS-HD MA 2.0-band vrij verzorgd zodat je de dialogen goed kan volgen, terwijl de effecten van de vuiststoten van Norris moeten komen. Mankementen vind je hier niet, wel is er zeer veel filmgrain te bespeuren en is de film fel overbelicht waardoor alles zeer onnatuurlijk lijkt.
EXTRA'S
Er staat geen enkele extra op deze disk behalve een trailer.

CONCLUSIE

Hero And The Terror is één van de laatste stuiptrekkingen van Cannon, en hoewel dit best een aangename film is voor de Chuck Norris-fans, zie je dat ook wel.coverStudio: Kino Lorber

Regie: William Tannen
Met: Chuck Norris, Brynn Thayer, Steve James, Jack O'Halloran, Jeffrey Kramer, Ron O'Neal

Film:
6/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
A

Genre:
Actie

Versie:
U.S.A.

Jaar:
1988

Leeftijd:
R

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
738329152321


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Trailer


Andere recente releases van deze maatschappij