:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AMERICAN NINJA 2 - THE CONFRONTATION
AMERICAN NINJA 2 - THE CONFRONTATION (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-10-13
FILM
Na het enorme succes van American Ninja uit 1985 kon een sequel niet uitblijven, ook al bezuinigde Cannon, dat toen al in financiële problemen zat, flink op het budget. Voor hoofdrolspeler Michael Dudikoff werd het in ieder geval de laatste film die hij maakte met Menahem Golan en Yoram Globus. De regie van American Ninja 2: The Confrontation kwam weer in de handen terecht van Sam Firstenberg, en ook Steve James, de komische partner van Michael Dudikoff, was weer van de partij.




Deze keer worden Joe Armstrong en Curtis Jackson naar een afgelegen Caraïbisch eiland (ook al werd de film in Zuid-Afrika opgenomen) gestuurd om er een korps van mariniers te helpen bij hun onderzoek naar de verdwijning van een paar mannen. Kapitein Woodward (Jeff Celentano) is niet met hun komst gediend en kan zijn oren niet geloven als de twee hem vertellen dat er ninja’s in het spel zijn. Maar beetje bij beetje moet ook de officier toegeven dat de twee het bij het rechte eind hebben en dat de ninja’s in opdracht werken voor de Leeuw (Gary Conway), een schurk die in pure James Bond-stijl een geleerde heeft ontvoerd en hem onder dwang allerlei experimenten laat uitvoeren.




Bijna riskeerde Michael Dudikoff zijn leven toen hij voor een scène van een grote rotsblok in de zee moest springen en te kennen gaf dat hij niet kon zwemmen. De crew moest onmiddellijk stoppen met filmen, maar James' stuntdubbel gaf toe dat ook hij niet kon zwemmen. Steve James overtuigde Dudikoff om met hem de sprong te maken, en eens ze in het water zouden belanden, zou James hem naar omhoog trekken. Gelukkig liep alles goed af. Hoewel je ziet dat American Ninja 2: The Confrontation niet te veel mocht kosten, is dit een leuke B-film waar actiefans alleen maar tevreden mee kunnen zijn. Zoals steeds moet je niet al te veel belang hechten aan het verhaal dat nergens op slaat, maar er zullen maar weinig mensen zijn die American Ninja 2: The Confrontation kiezen voor zijn scenario.

BEELD EN GELUID
Ook deze film is zonder enige ondertiteling, maar omdat de dialogen vrij eenvoudig zijn die in goede balans staan met de actie-effecten (ook al zit alles op één niveau) zijn deze goed verstaanbaar. De transfer is redelijk, in die zin dat je duidelijk ziet dat het om een verouderde film gaat maar van mankementen, vuiltjes of filmgrain is er geen sprake.




EXTRA’S
Op deze disk staan geen extra’s.

CONCLUSIE
Met American Ninja 2: The Confrontation kiest Cannon wederom de kaart van de ninja’s. Hoewel het om bijna dezelfde crew als de eerste film gaat, werd er serieus in het budget gesnoeid, ook al werd de film achteraf een grote hit voor Cannon. Sam Firstenberg is een man die weet hoe hij met een beperkt budget een degelijke actiefilm moet maken, en dat wordt in deze tweede American Ninja-film nog maar eens mooi bewezen.



cover



Studio: 88 Films

Regie: Sam Firstenberg
Met: Michael Dudikoff, Steve James, Larry Poindexter, Gary Conway, Jeff Celentano, Michelle Botes

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
U.K.

Jaar:
1987

Leeftijd:
18

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5037899048290


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij