:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: PEUTER- EN KLEUTERDVD'S APRIL
PERSBERICHT: PEUTER- EN KLEUTERDVD'S APRIL
Bron: Buena Vista - Datum: 2004-04-02 - Geplaatst door: Werner
TELETUBBIES
Een nieuw avontuur op DVD: "Drukke dag"
&
"In de sneeuw"
"Bedtijd"
"Dikke knuffel uit Vlaanderen"
Nu verkrijgbaar op DVD
Te koop vanaf 21 april 2004

Drukke dag (speelduur: 73 min.)
Op een dag in Teletubbyland hadden de Teletubbies het heel erg druk... Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po kunnen niet wakker worden dus Noo-noo trekt hun deken weg... ondeugende Noo-noo! Ze eten een toren van Tubbietoast en dan is het tijd voor de Tubbiesponsjes... wassen, wassen, wassen. De Teletubbies doen speciale spelletjes en maken Tubbietoetjes. Maar de toetjesmachine kan niet stoppen. Oh oh! Veel te veel Tubbietoetjes! Dan is het tijd om te gaan slapen en de Teletubbies nemen hun lievelingsspeelgoed mee naar bed... tijd om dag te zeggen! En als de magische windmolen draait, zien de Teletubbies kinderen wakker worden en naar school gaan. Zij hebben ook een hele drukke dag!

In de sneeuw (speelduur : 66 min.)
Op een dag in Teletubbyland …
Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po zijn druk bezig als er iets in de lucht verschijnt. Het is een twinkelende wolk. Dan verschijnen er meer twinkelende wolken en begint het te sneeuwen. Het sneeuwt en sneeuwt en sneeuwt tot alles in Teletubbyland bedekt is onder een dikke laag sneeuw. In Finland zingen kinderen een kerstliedje over elfjes. Zelfs de lievelingsdingen van de Teletubbies verdwijnen onder de sneeuw. In Engeland klappen de kinderen in hun handen als ze een kerstliedje zingen. De Teletubbies spelen met de slee in de sneeuw. In Spanje halen kinderen cadeautjes uit hun kerstcake. Een grote sneeuwbal rolt door heel Teletubbyland en rolt het huis binnen … Uh-oh! In Engeland voeren kinderen een kerstspel op. Dan maken de Teletubbies een sneeuwtubby. Teletubbies houden van sneeuw. En Teletubbies houden heel veel van elkaar. Kusje!

Bedtijd (speelduur : 72 min.)
Op een dag in Teletubbyland was het tijd voor Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po om naar bed te gaan. Maar GINGEN ze ook naar bed? Op deze video staat alles in het teken van “slapen en naar bed gaan”. Alex zingt Wakker Worden Slaapkop... Iedereen wordt wakker als er op het dak wordt gedanst... Tinky Winky luistert naar Hansje Pansje Kevertje... Grace, de poes, kijkt naar de maan... De Teletubbies hebben de grootste pret als ze “Vader Jacob” horen... Po valt op de step in slaap... Alle Teletubbies liggen in bed... en alle Teletubbies zijn ECHT diep in slaap... Welterusten, Teletubbies!

Dikke knuffel uit Vlaanderen (speelduur : 74 min.)
In dit 5de avontuur zien we hoe de Teletubbies elkaar heel erg lief hebben. Tubby-toast, Tubby-vla, een bolletje touw en een wolk in huis zorgen voor het mooiste gekladder en geknoei in Teletubbyland. Soms kladderen en knoeien Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po zelf. Soms is het de schuld van de tubby-machines. Maar gelukkig ruimt Noo-noo na het spelen altijd alles op. En als de windmolen gaat draaien, kunnen de Teletubbies kinderen in de echte wereld leuk zien kladderen en knoeien. Net als de Teletubbies zelf!

De Teletubbies, het concept
Teletubbies is in opdracht van de BBC gemaakt door Ragdoll Productions. Het concept is ontwikkeld door Anne Wood en Andrew Davenport, twee zeer ervaren programmamakers, die uitsluitend kinderprogramma’s maken en jarenlange ervaring hebben met programma’s voor zeer jonge kinderen. Teletubbies lijkt met de herhalingen en het trage tempo bedrieglijk eenvoudig. Juist omdat de commentaarstem op bepaalde plekken ontbreekt, hebben kinderen alle tijd om te reageren en zelf dingen in te vullen. Teletubbies daagt uit tot spelen, vragen stellen, praten, luisteren, begrippen en woordjes leren. Het levert een voortdurende interactie op tussen de peuter, de actie op het tv-scherm, maar ook tussen de peuter en de meekijkende ouder/verzorger.

Gedacht en gemaakt vanuit de belevingswereld van kleine kinderen zijn de video’s en DVD’s van de Teletubbies uniek voor peuters en speciaal ontwikkeld om kinderen te leren het kijken en luisteren te coördineren. De verhaallijn op de video’s bestaat uit een aaneenschakeling van steeds terugkerende herkenbare onderdelen, waarbij iedere keer een ander thema centraal staat.

De manier waarop kinderen praten is uiteraard een weergave van hoe ze denken, daarom maakten Andrew Davenport en Anne Wood een lijst van de eerste woorden en zinnen die kinderen zich eigen maken. Die vormen de eigen woordenschat van de Teletubbies. Net als kinderen zeggen zij ook na wat ze horen. Soms praten ze dus net als de Verteller, en soms als de Stemtoeters.

De Teletubbies op DVD: speciaal samengesteld voor DVD
Technische specificaties:
Taalkeuze: Dolby Surround 2.0: Nederlands/Frans
Beeldformaat: 1.33:1/ 4x3.
Vanaf 1 jaar.



TWEENIES
Een nieuw avontuur op DVD "Liedjestijd! 2"
&
“Liedjestijd!”
nu ook verkrijgbaar op DVD
te koop vanaf 21 april 2004

Tweenies is een uniek televisieprogramma speciaal gemaakt voor peuters en kleuters. De vier Tweenies en hun hondje Doodles nodigen de televisiekijkers uit om samen te leren, spelen en zingen. Het programma zit boordevol leuke verhaaltjes, liedjes, spelletjes en doe-dingen die de fantasie van kinderen prikkelen. Samen met de Tweenies leren zij hun wereld ontdekken.

Liedjestijd! 2
Te koop op DVD vanaf 21 april 2004
Zing samen met Bella, Milo, Fizz en Jake vele leuke liedjes, zoals ‘Wie ben ik?’, ‘Tien dikke worstjes’, ‘Tippe Tappe Theepot’, ‘Piepie Muis’,.... Met meer dan 20 leuke meezingliedjes!

Speelduur : 55 minuten

Liedjestijd!
Te koop op DVD vanaf 21 april 2004
Zing mee met deze briljante nieuwe en traditionele liedjes met al je favoriete figuren uit de Tweenies: ‘Een zeeman ziet de zee’, ‘Wiebele Wim’, ‘Vinger in de lucht’, ...

Speelduur : 55 minuten

Welkom in de kleurrijke, muzikale en leerzame wereld van de Tweenies
Milo, Fizz, Bella en Jake onderzoeken dagelijks beetje voor beetje de wereld om hen heen. Bij iedere stap nodigen ze de kijkertjes uit om met hen mee te doen. Zo wordt zowel de nieuwsgierigheid als de fantasie geprikkeld. Ieder programma begint dan ook met de zin “Hé, hé, doe je mee?” Natuurlijk doet iedereen mee. Want iedere dag komen fantasie en werkelijkheid samen in een zonovergoten, leerzaam, muzikaal avontuur. Samen met de Tweenies leren peuters en kleuters eenvoudige handelingen als zingen, dansen en je veters strikken. Ook kun je samen met de Tweenies plezier maken om grapjes of boos worden als het moet.

In iedere aflevering beleven de Tweenies weer een ander avontuur met een speciaal thema. Dit thema wordt uitgewerkt in een liedje, een kijkje op de echte wereld en een doe-activiteit. Ook praten de Tweenies samen over hun ontdekkingen en belevenissen van die dag.

Omdat de Tweenies allemaal een andere leeftijd hebben kunnen de kleintjes zich heel makkelijk met hen identificeren. Er zit altijd wel een Tweenie bij op wie je een beetje wil lijken en met wie je mee wil leven. De Tweenies-serie op de televisie is te vergelijken met een enorm groot kleurrijk prentenboek. Een wonderlijke wereld vol prachtige, avontuurlijke en vooral fantasievolle verhalen, waar iedereen graag deel van wil uitmaken.

De Tweenies op DVD
Taalkeuze: Dolby Surround 2.0: Nederlands
Beeldformaat: 1.33:1/ 4x3
Vanaf 3 jaar

De Tweenies-serie is bedacht door de Engelsen Ian Lauchlan en Will Brenton. Het uitzenden van de Tweenies bij de BBC televisie was het begin van een wereldwijd succes. In meer dan 50 landen zijn de Tweenies dagelijks op de televisie te zien. Daarnaast zijn ook een heleboel leuke spulletjes van hen verkrijgbaar.



BABY EINSTEIN
met de eerste drie titels:
Taal lesjes
Baby Van Gogh
Baby Mozart
te koop op DVD vanaf 21 april 2004

Het concept Baby Einstein
Baby Einstein is een educatief programma ontwikkeld door een voormalige kunst- en litteratuurlerares, Julie Aigner-Clark. Toen ze zelf mama werd, zocht ze een methode om haar passie te delen met haar dochtertje. Tot haar verbazing stelde ze vast dat er op de markt geen geschikte producten voor baby’s bestonden. Ze besloot om zelf een concept te bedenken dat baby’s helpt de wereld te ontdekken.

In een aantrekkelijke combinatie van klassieke muziek en kleurrijke beelden uit de reële wereld maakte Julie de eerste Baby Einstein bij haar thuis. Met hun eenvoudige verhalen en personages zijn deze video’s interactieve producten waar baby’s samen met hun ouders van kunnen genieten.

Deze video’s werden gedraaid vanuit het standpunt van de baby zelf. Zo ontdekt hij de wereld rondom zich dankzij reële voorwerpen, muziek, kunst, talen, wetenschappen, poëzie en natuur. De video’s “groeien” mee met baby en zijn eerste stapjes in de wereld. Voor de ouders is dit een leuke en stimulerende gelegenheid om met hun baby om te gaan en zijn leefwereld uit te breiden.

Baby’s zijn nieuwsgierig van aard. Ze zijn gefascineerd door de beelden en geluiden uit hun omgeving. In de eerste fase van baby’s leven is elk moment een tijd van ontdekking. Dit heel eenvoudige principe is dé grondslag van “The Baby Einstein Company” en zijn producten.

De eerste drie titels:
Taal lesjes
(Speelduur: 28 minuten – Van 0 tot 2 jaar)
Met Taal lesjes kunnen baby’s 7 talen ontdekken: Frans, Engels, Duits, Hebreeuws, Japans, Russisch en Spaans. Ze wennen alvast aan de klanken, de woorden en de accenten van deze verschillende talen aan de hand van wereldbekende liedjes. De kleurrijke personages en onderwerpen prikkelen hun creativiteit en verbeelding. De snelheid van de beelden volgt het ritme van de allerkleinsten zodat ze alles begrijpen wat er gezegd wordt.

Baby Van Gogh
(Speelduur: 25 minuten – Van 0 tot 3 jaar)
Baby ontdekt de wondere wereld van de kleuren.
Kleuren zijn een essentieel element in de fascinerende leefwereld van baby’s. Baby Van Gogh is een leuke en leerrijke manier om de allerkleinsten vertrouwd te maken met de 6 hoofdkleuren - rood, oranje, geel, groen, blauw en paars - aan de hand van Vincent Van Goghs schilderijen. Bovendien leert baby 6 gedichten voorgedragen in leuke filmpjes. Dat alles staat op een achtergrond van trage, klassieke muziek, opdat de allerkleinsten niets van dit schitterende avontuur hoeven te missen.

Baby Mozart (Speelduur: 27 minuten - Vanaf 3 maanden)
Baby Mozart neemt baby mee op een leuke en verbeeldingsrijke verkenningstocht door de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart. Deze video is gebaseerd op studies waaruit blijkt dat klassieke muziek de geest van baby’s helpt ontwikkelen en hun ruimtelijk inzicht stimuleert. Hun oogjes fonkelen bij het zien van de kleurrijke personages en de boeiende voorwerpen, terwijl hun oortjes worden verwend met de zorgvuldig geselecteerde muziekstukken van Mozart: rustgevende en kalmerende tonen, op baby’s ritme.

Baby Einstein op DVD
Talen: Dolby Surround 2.0: Nederlands / Frans / Engels
Technische kenmerken: 1.33:1 / 4 x 3

Bonusmateriaal:
Taal lesjes:
• Ontdekkingskaartjes
• Alfabet
• Tellen
• Speelgoedkist

Baby Van Gogh:
• Ontdekkingskaartjes
• Poppenshows
• Speelgoedkist

Baby Mozart:
• Ontdekkingskaartjes
• Poppenshows
• Speelgoedkist

UIT HET ARCHIEF