:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: THE MAN WITHOUT A PAST EN FAITHLESS
PERSBERICHT: THE MAN WITHOUT A PAST EN FAITHLESS
Bron: Total Film - Datum: 2004-04-29 - Geplaatst door: Werner
THE MAN WITHOUT A PAST
Releasedatum: 26 Mei 2004
Een film van Aki Kaurismäki

Label: Total Film Home Entertainment
Genre: Drama
Speerpunten:
• Winnaar Filmfestival Cannes en Gouden Palm Beste Actrice Quotes:
• "It’s sad enough to make you laugh and funny enough to make you cry"- Jim Jarmusch
• "Teder en humoristisch.. veel scenes zijn erg grappig vanwege het onderkoelde spel en de absurde dialogen.." - Vrij Nederland

Een man wordt wakker in een ziekenhuis zonder te weten hoe hij daar terecht is gekomen. Sterker nog, hij weet ook niet meer wie hij is en waar hij vandaan komt. Vriendelijke caravanbewoners vangen de berooide vreemdeling op. De corrupte bewaker van een containerpark verhuurt hem een container met een jukebox en een hele verzameling oude R&B-platen. Hardnekkig probeert “de man zonder verleden” met hulp van Leger des Heilssoldate Irma een nieuw bestaan op te bouwen. Een reeks hilarische verwikkelingen is het gevolg. Met veel menslievendheid laat regisseur Aki Kaurismäki in humoristische beelden zien dat er aan geheugenverlies ook positieve kanten kunnen zitten. Zo ontdekt de man een heel ‘nieuw’ talent bij zichzelf als hij het muziekbandje van het Leger des Heils probeert om te toveren tot een Rock & Roll combo.

Geluid: Dolby Digital
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9
Speelduur: 94 min.



FAITHLESS
Releasedatum: 26 Mei 2004
Een film van Liv Ullmann

Label: Total Film Home Entertainment
Genre: Drama
Speerpunten:
• Scenario Ingmar Bergman
Quotes:
• "De wanhoop en spijt die bij deze gebeurtenissen opduiken weet Ullmann met pijnlijke precisie te ontleden." - AD

Bergman worstelt met zijn herinnering aan een liefdesgeschiedenis. Met de hulp van het personage Marianne vertelt hij zijn autobiografische verhaal. Marianne is gelukkig getrouwd met Markus, een succesvolle dirigent. Ze hebben een dochter, Isabelle. De beste vriend van Markus is David. De jarenlange vriendschap is zo vanzelfsprekend dat David bijna een onderdeel van het gezin is geworden. Op een avond, terwijl Markus weg is, komt David op bezoek. En de eens zo veilige en platonische relatie tussen Marianne en David lijkt ineens meer dan dat. Als Markus voor langere tijd op toernee gaat en Isabelle bij haar oma verblijft, besluiten de twee elkaar te ontmoeten in Parijs. Er ontwikkelt zich een onstuimige liefdesrelatie. De onvermijdelijke ontdekking van hun overspel leidt tot een gespannen situatie met tragische gevolgen voor alle partijen; niemand is onschuldig en iedereen lijkt trouweloos.

Geluid: Dolby Digital
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9
Speelduur: 155 min.