:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> NIEUWSBERICHT: PRIJS VOOR PARADISE NOW
NIEUWSBERICHT: PRIJS VOOR PARADISE NOW
Bron: Total Film - Datum: 2006-01-17 - Geplaatst door: Werner
De film Paradise Now van de Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad heeft maandag de Golden Globe voor beste buitenlandse film gewonnen.

Paradise Now vertelt het verhaal van Said en Khales, twee vrienden die een zelfmoordactie in Tel Aviv willen plegen. De kijker ziet de laatste 24 uur van de Palestijnen die zichzelf willen opblazen. De productie versloeg daarmee Joyeux Noël (Merry Christmas) uit Frankrijk, The Promise en Kung Fu Hustle, beiden uit China, en Tsotsi uit Zuid-Afrika. De film draait sinds oktober in de Nederlandse bioscopen en is al aan meer dan 45 landen verkocht. Meest bijzonder was ongetwijfeld de première in de Palestijnse gebieden. De hoofdrolspelers Kais Nashef en Al Suliman moesten het gebied worden binnengesmokkeld om aanwezig te kunnen zijn bij de vertoning in het Al Kasaba Theater in Ramallah.

De Golden Globe is niet de eerste prijs die Paradise Now in de wacht sleept. In Berlijn kregen Abu-Assad en zijn mede-scenarioschrijver Bero Beyer een European Filmaward voor beste Europese scenarioschrijver. In de Duitse hoofdstad sleepte de film tijdens het Internationaal Film Festival ook de Amnesty International Filmprijs in de wacht. In Utrecht waren er vorig jaar Gouden Kalveren voor beste lange speelfilm en beste montage.

Paradise Now komt op 11 april 2006 uit op DVD.