:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: 3 ARTHOUSE FILMS IN OKTOBER
PERSBERICHT: 3 ARTHOUSE FILMS IN OKTOBER
Bron: Total Film - Datum: 2004-08-29 - Geplaatst door: Werner
MON-RAK TRANSISTOR
Een film van Pen-ek Ratanaruang
Releasedatum: 19 oktober 2004

Pan is een naïeve sufferd die graag zingt. Hij doet dat met volle overgave, hoewel zijn enthousiasme zijn talent in grote mate overtreft. Onze held wordt hals over kop verliefd op de mooie Sadaw en weet haar genegenheid te winnen, dit ondanks de heftige tegenstand van haar vader. Hij wordt echter gedwongen om haar – wanneer ze vijf maanden zwanger is – achter te laten als hij in dienst moet. Tijdens zijn diensttijd sluit hij zich aan bij een band. Hij besluit te deserteren om het met de band te gaan maken in Bangkok. Dat wil maar niet echt lukken, maar als hij echter onverwacht de leadzanger mag vervangen groeit hij snel uit tot een echte ster. De manager van de band probeert hem dan te verkrachten met als gevolg dat Pan hem per ongeluk vermoord. Hij vlucht, maar belandt toch in de gevangenis. Daar heeft hij tijd om zijn leven te overdenken en de pracht van het platteland en zijn gezin te onderkennen. Zijn transistorradio vormt zijn raam naar de wereld buiten de gevangenis...

Label: Total Film Home Entertainment
Genre: Drama/Komedie
Speerpunten:
• Thaise odyssee
Quotes:
Lichtvoetige en charmante film… een gestileerd retro-romantisch melodrama, bitterzoete komedie en musical met fraaie kitschsongs ineen. - IFFR
Geluid: Dolby Digital 2.0
Taal: Japans
Ondertiteling: Nederlands/Frans
Beeld: 16:9
Speelduur: 117 min.THE MOTHER
Een film van Roger Michell
Releasedatum: 19 oktober 2004

Regisseur Roger Michell (Notting Hill) en scenarist Hanif Kureishi vertellen in The Mother het verhaal over de relatie van een oudere weduwe met een dertig jaar jongere man met warmte en compassie, zonder de wrange kanten te verdoezelen. De Engelse actrice Anne Reid speelt de rol van haar leven, waarvoor zij werd genomineerd voor een BAFTA en een European Film Award.
Wanneer May op oudere leeftijd haar man verliest, woont zij een tijdje in bij haar kinderen. Die ontvangen haar niet met open armen, terwijl zij zich toch al eenzaam en verloren voelt in een vreemde stad. Langzamerhand dreigt zij de greep op haar leven kwijt te raken. Een nieuwe fase breekt aan wanneer zij Darren leert kennen, de klusjesman van haar zoon en dertig jaar jonger dan May. Ze wordt hopeloos verliefd op hem en hij gaat op haar avances in. Darren is echter ook de minnaar van haar dochter. May beseft dat haar liefde de sleutel is voor een nieuwe fase in haar leven. Maar is dat genoeg om de relatie met haar dochter op het spel te zetten?

Label: Total Film Home Entertainment
Genre: Drama
Speerpunten:
• Van de regisseur van Notting Hill
Quotes:
The Mother is een fijnzinnige karakterstudie, die veel dankt aan de acteurs, Anne Reid voorop. Ze is perfect in de rol van May, die als verliefde vrouw naïef is, maar als moeder de kille motieven van haar kinderen haarfijn aanvoelt. - NRC Handelsblad
In dit mooie Britse drama is Anne Reid een prachtig middelpunt. - de Telegraaf
Geluid: Dolby Digital 2.0
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16:9
Speelduur: 107 min.WOMAN IN THE DUNES
Een film van Hiroshi Teshigahara
Releasedatum: 19 oktober 2004

Met Woman In The Dunes (in Nederland eerder uitgebracht als De vrouw in het zand) maakte Hiroshi Teshigahara een even beklemmende als erotische vertelling over een man die plotseling wordt losgerukt uit zijn dagelijks bestaan. Zijn leven bestaat ineens uit zand, water en een mysterieuze vrouw.
Een bioloog bezoekt een afgelegen gebied van Japan om de plaatselijke insecten te bestuderen. Wanneer hij de laatste bus naar Tokio mist, stelt de plaatselijke bevolking voor dat hij kan overnachten bij een vrouw die in een huisje in de zandkuil woont. De man stemt toe, maar komt er de volgende dag achter dat de touwladder waarmee hij is afgedaald is verdwenen, zodat hij vast zit in de kuil. Gaandeweg ontdekt hij dat het leven in de kuil en in het dorp draait om het voortdurend sijpelende zand: wanneer er niets gebeurt, worden de huizen onder het zand bedolven. Wanneer het zand wordt weg gegraven, is er het risico dat de huizen instorten. Meer en meer berust de man in zijn lot om iedere dag de strijd met het zand aan te gaan. Tegelijkertijd ontstaat er tussen hem en de vrouw een erotische spanning.
Woman of the Dunes is een Japanse klassieker en komt daarmee in het rijtje van de Ozu-collectie, de Kurosawa-collectie, Sonatine en The Ballad of Nayarama die later dit jaar zal uitkomen.

Label: Total Film Home Entertainment
Genre: Drama
Jaar: 1964
Speerpunten:
• Speciale Juryprijs Cannes
• Oscarnominatie voor Beste Regie en Buitenlandse Film
Quotes:
A darkly beautiful and hypnotic tale... a powerful piece of work – Midnight Eye
Geluid: Dolby Digital 1.0
Taal: Japans
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 4:3
Speelduur: 147 min.

Extra's:
• Fotogalerij