:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paradiso >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2004
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2004
Bron: Paradiso - Datum: 2004-09-10 - Geplaatst door: Werner
BLOW

George Jung wil niet leven zoals zijn berooide vader. Hij vertrekt naar California om er iets van zijn leven te maken en ontdekt vrij snel dat hij als drugsdealer heel wat geld kan verdienen. Ondanks alles belandt Jung in de gevangenis waar hij Diego Delgado ontmoet, wienst drugconnecties tot ver in Bolivië reiken. Delgado brengt hem in contact met de Colombiaanse drugbaron Pablo Escobar. Op korte tijd wordt Jung de grootste importeur van Colombiaanse cocaïne in de Verenigde Staten en tijdens de jaren '70 en '80 is hij zelfs verantwoordleijk voor bijna 85 % van alle illegale drugs die de VS binnengesmokkeld wordt. George verdient meer geld dan hij ooit kan spenderen. Alles lijkt zo gemakkelijk tot hij verraden wordt...

Blow is gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van de legendarische George Jung en is ongetwijfeld één van de meest opmerkelijke verhalen uit de recente Amerikaanse misdaadcultuur.

Technische fiche
Genre: Misdaad/Thriller
Cast: Johnny Depp (Pirates Of The Caribbean, Secret Window, Once Upon A Time In Mexico), Penelope Cruz (Vanilla Sky, Gothika, Todo Sobre Mi Madre), Franka Potente (The Bourne Identity, Anatomie, Lola Rennt), Rachel Griffiths (The Hard Word, TV-series Six Feet Under), Ray Liotta (Identity, John Q., Hannibal)
Regisseur: Ted Demme (Life, Beautiful Girls)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Beeldratio: Widescreen 16:9 (2.35:1)
DVDtype: DVD9
Speelduur: +- 124 min.
Releasedatum: 28 oktober 2004

Extra's:
• George Jung Interviews
• Lost Paradise - Cocaine's impact on Columbia
• Addiction - Body & Soul
• Production Diary
• Commentary with Ted Demme & George Jung
• Deleted scenes with Director Commentary
• Character Outtakes
• Cast & crew
• Music Video: Nikka Costa - Push and Pull
• Theatrical trailer + teaserÇA COMMENCE AUJOURD'HUI

Daniel is directeur van een kleuterschool. Op een avond komt mevrouw Henry veel te laat haar dochtertje ophalen. Wanneer ze haar wil omhelzen valt ze stomdronken neer. Uit beschaamdheid vlucht ze weg, haar dochter en pasgeborene achterlatend. Daniel besluit zich te ontfermen over de kinderen, iets wat door de schoolraad niet geapprecieerd wordt.

Awards and nominations:
• Nominatie Gouden Beer 1999
• Nominatie César Beste Acteur Philippe Torreton

Technische fiche
Genre: Familiefilm
Cast: Philippe Torreton, Maria Pitarresi, Nadia Kaci
Regisseur: Bertrand Tavernier
Geluid: Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 (2.35:1) anamorphic
DVDtype: DVD5
Speelduur: +- 117 min.
Releasedatum: 28 oktober 2004

Extra's:
• Ook verkrijgbaarCASA DE LOS BABYS

Zes Amerikaanse vrouwen reizen naar Zuid-Amerika om er een baby te adopteren. Ze willen de omslactige procedure in hun thuisland omzeilen en verblijven daardoor enkele weken in het hotel van de kleurrijke Señora Muñoz in afwachting van de nodige documenten. Terwijl de dagen voorbijgaan, leren de vrouwen elkaar beter kennen en delen ze elkaars hoop en angsten. Aan de andere kant zijn er ook nog de arme tienermoeders die noodgedwongen hun baby's moeten afstaan en de verpleegsters die de baby's overdragen aan hun "nieuwe" welgestelde Amerikaanse moeders. Maar zijn ze wel klaar voor het moederschap?

Technische fiche
Genre: Speelfilm
Cast: Maggie Gyllenhall (Mona Lisa Smile, Secretary), Daryl Hannah (Kill Bill Vol. 1 & 2, The Gingerbread Man), Marcia Gay Harden (Mona Lisa Smile, Mystic River), Susan Lynch (From Hell, Waking Ned Devine), Mary Steenburgen (I Am Sam, Nixon, Philadelphia), Lili Taylor (The Haunting, Ransom, tv-series Six Feet Under)
Regisseur: John Sayles (Sunshine State)
Geluid: Engels/Spaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 (1.78:1) anamorphic
DVDtype: DVD5
Speelduur: +- 92 min.
Releasedatum: 28 oktober 2004

Extra's:
• Ook verkrijgbaarTHE HARD WORD

Maak kennis met de "Twentyman Brothers": Dale, Mal en Shane. Gehard door ervaring en gesterkt door hun hechte familieband zijn ze uitgegroeid tot meesters in hun vak: de gewapende overval. De enige regel die voor hen geldt: Niemand raakt gewond. Terwijl deze drie bankrovernde broers hun tijd in de gevangenis uitzitten, zorgt hun advocaat dat ze die tijd "nuttig" besteden. Hij zorgt voor een "tijdelijke" vrijlating en de broers plegen de overval. Voor de politie ter plekke is, zitten de broers terug achter slot en grendel tot de volgende grote slag. Misdaad loont dus wél en niemand raakt gewond maar dan komt die ene "perfecte" kraak.

Technische fiche
Genre: Actie/Misdaad
Cast: Guy Pearce (Two Brothers, Memento, Rules Of Engagement, L.A. Confidential), Rachel Griffiths (tv-series Six Feet Under, Blow), Robert Taylor (Vertical Limit, The Matrix), Joel Edgerton (Star Wars Episode III, Star Wars Episode II Attack Of The Clones)
Regisseur: Scott Roberts
Geluid: Engels DTS 5.1, Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 (2.35:1) anamorphic
DVDtype: DVD9
Speelduur: +- 102 min.
Releasedatum: 28 oktober 2004

Extra's:
• Trailer
• Ook verkrijgbaarLES ÉGARÉS (STRAYED)

Wanneer de Duitsers op het punt staan Parijs binnen te vallen, vlucht Odile met haar twee kinderen naar het platteland. Op hun tocht ontmoeten ze een ietwat vreemde jongen, Yvan, waarmee ze uiteindelijk in één huis, dat volledig van de buitenwereld is afgesloten, terecht komen. Om te overleven zijn ze op elkaar aangewezen.

Technische fiche
Genre: Oorlogsfilm
Cast: Emannuelle Béart (Nathalie..., 8 Femmes), Gaspard Ulliel, Grégoire Leprince-Ringuet, Clémence Meyer)
Regisseur: André Téchiné
Geluid: Frans Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 (1.78:1)
DVDtype: DVD5
Speelduur: +- 95 min.
Releasedatum: 28 oktober 2004


UIT HET ARCHIEF