:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2004
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2004
Bron: Warner - Datum: 2004-09-23 - Geplaatst door: Werner
TROY
2-disc versie & 1-disc versie


Een indrukwekkende cast siert, in schitterende harnassen gehesen, de vestingen van Troje. Met Brad Pitt als absolute pronkstuk op de voet gevolgd door Orlando Bloom, Eric Bana. Brian Cox, Sean Bean, Brendan Gleeson en Peter O'Toole.

Brad Pitt neemt het zwaard ter hand en maakt van de Griekse strijder Achilles een gespierde, dreigende persooniijkheid in deze spectaculaire nieuwe verfilming van de Ilias. Paris en Helena, de legendarische geliefden die een verregaand volkerengeschil veroorzaakten en het zaad voor een ware tragedie planten, krijgen gestalte in Orlando Bloom en Diane Kruger. De onovertroffen held Achilles wordt tegen zijn wil meegesleurd in deze oorlog en zaait terreur in het machtige Troje. Peter O'Toole moet als koning Priam machteloos toezien hoe zijn zoon Hector het tegen deze woeste strijder opneemt in een indrukwekkend duel aan de voet van de stadsmuren. Passie, wraak, machtshonger en listigheid vieren hoogtij in dit schrtterende epos dat in de voetsporen treedt van Braveheart en Gladiator.

Regisseur Wolfgang Petersen, die furore maakte met zijn oscarnominatie voor Das Boot en al eerder de spektakelfilms Outbreak en The Perfect Storm op zijn naam mocht schrijven, leidde het geheel in goede banen. Onder zijn hoede werd de lang vervlogen wereld van machtige oorlogsvloten, heldhaftige krijgers en imposante stadsmuren, met als klap op de vuurpijl de list aller tijden: het paard van Troje, bijna tastbaar naar het scherm vertaald.

In de bioscoop liet Troy zich kennen als de meest succesvolle niet-familiefilm van 2004. In de Benelux samen telde hij 1,5 miljoen bezoekers, samen goed voor een box office van 10 miljoen. Deze succesvolle publieksontvangst weerspiegelde zich ook ten volle in de echo's bij de pers.

Op DVD is Troy verkrijgbaar in zowel een simple-disc editie als een double-disc versie met bijkomende extra's. "In het heetst van de strjd" is een achter-de-scherrnen documentaire die een licht werpt op de epische strijdtaferelen, gaande van duizenden figuranten die zich uitputten in de brandende hitte van de Mexicaanse zon, tot meedogenloze duels tot de dood. In "Van Ruïnes tot realiteit" volgen we de opgravingen van het oude Troje en zien we hoe de productiedesigners met deze realiteit speelden om hun eigen versie van deze legendarische stad te creëren. "Troy: an Effects Odyssey" exploreert dan weer het samenspel van visuele en auditieve effecten die vereist waren om een duizend schepen tellende oorlogsvloot zeil te laten zetten en de rauwe geluiden van brutale antieke vechtkracht te hercreëren. "Gallerij der goden" biedt een driedimensionale kennismaking met de Olympusberg en zijn goddelijke bewoners.

Techniche fiche
Regie: Wolfgang Petersen
Cast: Julian Glover, Brian Cox, Nathan Jones, Adoni Maropis, Jacob Smith, Brad Pitt, John Shrapnel, Brendan Gleeson, Diane Kruger, Eric Bana, Orlando Bloom, Siri Svegler, Lucie Barat, Ken Bones, Manuel Cauchi
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1.: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 156 min.
Releasedatum: 14 oktober 2004

Extra's:
2-disc versie:
• In het heetst van de strijd
• Van ruïnes tot realiteit
• Troy: An effects odyssey
• Gallerij der Goden
• BioscooptrailerFRIENDS
Seizoen 10 Box


Het afscheid van onze Friends is een feit. 10 jaar lang hebben we kunnen genieten van de goedgeplaatste oneliners van Chandler, de neurotische kuismanieën van Monica, de turbulente huwelijksperikelen van Ross, de professionele opmars van Rachel, de psychedeliscbe uitspattingen van Phoebe en de ondoordachte flaters van Joey.

In dit laatste seizoen komen de zes vrienden op een keerpunt in hun leven. Er vallen ingrijpende beslissingen die bepalend zijn voor de toekomst. Knopen worden doorgehakt, nieuwe wegen ingeslaan en hun hechte manier van samenleven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Maar net zoals de band tussen de zes vrienden nooit helemaal verbroken kan worden, laten ook wij hen vanzelfsprekend niet zomaar los. Hun allerlaatste avonturen zijn nu verzameld in de DVD box. Deze bevat 3 dvd's, waarover 17 afleveringen verdeeld werden. Aflevering 17, "The Last One" is een superlang exemplaar. De derde dvd bevat bovendien enige leuke extra's.

Voor dat blijvend Friendsgevoel!

Techniche fiche
Creatie: David Crane, Marta Kauffman
Cast: Jennifer Aniston, Courteney Cox-Arquette, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0.: Engels
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 356 min.
Releasedatum: 6 oktober 2004

Extra's:
• Bloopers
• Documentaire: "The One That Goes Behind the Scenes"
• Korte film: "Friends Around the World"
• "Friends of Friends": 3 filmpjes van vrienden van Friends over FriendsDALLAS ('78)
Seizoen 1 (2-disc)


In dit eerste seizoen maken we kennis met de leden van de familie Ewing, die haar fortuin vergaarde dankzij het uitbouwen van een olieconcern in het Texaanse Dallas. Jock (Jim Davis), de pater familias, is degene die het familiebedrijf Ewing Oil letterlijk uit de grond stampte. Hij wil de fakkel nu stilaan overdragen aan zijn volwassen zonen, maar dat gaat gepaard met de nodige problemen. De machtshongerige J.R (Larry Hagman), de oudste, heeft er alles voor over om de touwtjes stevig in handen te houden en neemt desnoods zonder veel scrupules zijn toevlucht tot lafhartige praktijken. Bobby (Patrick Duffy) is de nice guy van de familie en moet uit alle macht opboksen tegen zijn broer om iets in de pap te brokken te krijgen bij Ewing Oil. Gary (David Ackroyd) is het buitenbeentje van de broers en wordt door Jock verstoten. Voeg daar nog hun respectievelijke partners aan toe en je krijgt een bewogen leven op de Southfork Ranch, de thuisbasis van de Ewings.

Dat de rijkdom van deze oliebaronnen ook op zijn portie afgunst kan rekenen, spreekt voor zich. Hun grootste zakenrivaal, Digger Barnes (David Wayne), zou niks liever zien dan hun absolute teloorgang. Groot is dan ook de ontsteltenis als Bobby Ewing aankondigt dat hij met Pam Barnes (Victoria Principal), de dochter van Jocks aartsrivaal getrouwd is. J.R. grijpt meteen in de gemene trukendoos om een stokje te steken voor het prille huwelijksgeluk. Pam probeert dan maar uit alle macht in de gunst van de familie te komen door zich het lot van de fàmiliebenjamin Lucy (Charlene Tilton) aan te trekken. Toch slaagt ze er niet in de verdenking af te wenden dat haar huwelijk enkel een list van de Barnes is om de familiegeheimen te weten te komen. Ze zal haar toevlucht moeten nemen tot drastischer middelen om het tegendeel te bewijzen.

Toen de serie in 1978 van start ging met een voorzichtig eerste seizoen van 5 afleveringen, was er niets dat kon laten vermoeden tot welke proporties het Dallas-fenomeen zou uitgroeien. Maar blijkbaar wist de onderliggende Kain en Abel (een teloor gegaan partnerschap tussen Jock en Digger) versus Romeo en Julia opzet het publiek te bekoren en werd Dallas een van de langst lopende primetime dramaseries. Hoewel Dallas zich afspeelt in het milieu van de rijker dan rijken, ligt het accent nochtans niet op de excessen van het kapitalisme, het uitspelen van het rijk-arm contrast of aanverwante sociale vraagstukken, maar draaft alles om pure, heftige emoties. En het gezegde dat in Texas altijd alles 'larger than life' is, geldt niet in het minst voor de emoties die er heersen. Dallas kreeg gedeeltelijk in de MGM studio's gestalte, maar werd ook op locatie in Texas gedraaid, op de échte Southfork Ranch, die toebehoort aan Rand Duncan en nu een toeristisch trekpleister geworden is. De drama's, schandalen en geheimen kwamen in meer dan 130 landen op het scherm. 17 Emmy Awards, waarvan 4 verzilverd en 14 Golden Globe Awards, waarvan 1 verzilverd, later worden ze met de regelmaat van een klok in herhaling gebracht zodat een hele nieuwe generatie kan genieten van dit absolute fenomeen.

Afleveringen:
• Digger's Daughter
• Lessons
• Spy in the House
• Winds of Vengeance
• Barbeque

Techniche fiche
Creatie: David Jacobs
Regie: Robert Day, Irving J. Moore, Alex March, Corey Allen, Lawrence Dobkin, Paul Stanley
Cast: Barbara Bel Geddes, Jim Davis, Patrick Duffy, Linda Gray, Larry Hagman, Steve Kanaly, Ken Kercheval, Victoria Principal, Charlene Tilton, Susan Howard
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Deens, Zweeds
Speelduur Seizoen 1: ca. 232 min.
Releasedatum: 6 oktober 2004

Extra's:
• Audiocommentaar van David Jacobs (schrijver), Larry Hagman en Charlene Tilton bij Digger's daughterBABYLON 5
Thirdspace
River of Souls
A Call to Arms


Het succes van de televisieserie vroeg om meer en om de fans niet op hun honger te laten zitten, werd werk gemaakt van drie bijkomende televisiefilms, die het Babylon 5 geheel vervolmaken en de overgang aangeven naar de serie die in het Babylon 5-voetspoor trad: Crusade.

THIRDSPACE
Deze televisiefilm speeft zich aftegen de achtergrond van de vijf jaar omspannende verhaallijn van Babylon 5 en zit boordevol special effects. Met alle vaste personages van de oorspronkelijke serie, plus Shari Belafonte. Deze film focust op de gebeurtenissen tijdens het intermezzo tussen de Schaduwoorlog en het conflict met de Aarde uit de televisieserie. De bemanning van het ruimtestation zet alles op het spel om een mysterieuze en duistere doorgang veilig te stellen. Voor een eventuele ontsnapping naar een andere dimensie... of laten ze hiermee juist hetgeen zich aan de andere kant bevindt ontsnappen?

RIVER OF SOULS
De plot van deze film situeert zich vlak na de tijdsspanne die in de televisieserie aan bod komt. Als een archeoloog een gestolen relikwie meeneemt naar ruimtestation Babylon 5, brengt hij iedereen in gevaar. De Soul Hunters — een onsterfelijk ras dat zielen steelt en voor altijd gevangen houdt - belegert de afgelegen buitenpost. Babylon 5 belandt daarmee tussen twee vuren: aan de ene kant de Soul Hunters en aan de andere kant de vertoornde zielen die aan hun heersers ontsnapt zijn. Een oplossing lijkt onmogelijk.

A CALL TO ARMS
Een nieuwe generatie vrijheidsstrijders staat op om de vrede in het universum te beschermen onder leiding van de president van de interstellaire alliantie, John Sheridan. Ze worden geconfronteerd met de ultieme bedreiging van de mensheid: een dodelijke biogenetische plaag die op Aarde ontketend is door een kwaadaardig ras. De Rangers moeten nu snel een remedie vinden, voordat de mensheid uitsterft. Deze film vomit de kroon op het werk van de Babylon 5-saga en fungeert tevens als aanzet voor de sequel-serie die eruit volgde: Crusade.

Techniche fiche
Thirdspace

Creatie: J. Michael Straczynski
Regie Jestis Salvador Treviño
Cast: Bruce Boxleitner, Claudia Christian, Mira Furlan, Richard Biggs, Jeff Conaway, Stephen Furst, Patricia Tallman, Clyde Kusatsu, Shari Belafonte, William Sanderson, Kip King, Floyd Levine, Jeffrey Anderson-Gunter, Joshua Cox, Judson Mills
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Duits; in Dolby Surround 2.0: Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Portugees, Tsjechisch, Sloveens, Kroatisch, Turks, Zweeds, Arabisch, Fins, Grieks, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca 90 min.
Releasedatum: 6 oktober 2004

Extra's:
• Audiocommentaar Jesus Trevino, Bruce Boxleftner, Jeff Conaway, Steven Furst en Patricia Tallman
• Introductie: Thirdspace

Techniche fiche
River of Souls

Creatie: J. Michael Straczynski
Regie: Janet Greek
Cast: Jerry Doyle, Tracy Scoggins, Jeff Conaway, Richard Biggs, Ian McShane, Martin Sheen, Jeff Doucette, Wayne Alexander, Bob Amaral, Beege Barkette, Joel Brooks, Joshua Cox, T.J. Hoban, Stuart Pankin, Ray Proscia
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Spaans, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Portugees, Sloveens, Kroatisch, Arabisch, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 90 min.
Releasedatum: 6 oktober 2004

Extra's:
• Audiocommentaar J. Michael Straczynski, regisseur Janet Greek en hoofdrolspeelster Tracy Scoggins
• Introductie: River Of Souls

Techniche fiche
A Call to Arms

Creatie: J. Michael Straczynski
Regie: Michael Vejar
Cast: Bruce Boxleitner, Jerry Doyle, Jeff Conaway, Carrie Dobro, Peter Woodward, Tony Todd, Tracy Scoggins, Tony Maggio, Michael Harris, Scott MacDonald, Wayne Alexander, Carlos Bernard, Burt Bubos, Ron Campbell, David Coburn
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Duits; in Dolby Surround 2.0: Frans
Ondertiteling Nederlands, Engels, Frans, Duits. Portugees, Tsjechisch, Sloveens, Kroatisch, Turks, Zweeds, Arabisch, Fins, Grieks, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca 90 min.
Releasedatum: 6 oktober 2004

Extra's:
• Audiocommentaar J. Michael Straczynski en Regisseur Mike Vejar
• Introductie: Call To Arms
• Korte film: Creating the futureARE YOU BEING SERVED Box
series 1-5, 6-disc


We verklaren de koopjesjacht naar de beste komische klassiekers voor geopend! Werk aan de lachwinkel voor de verkopers van Grace Brothers, een zootje ongeregeld dat er telkens weer in slaagt om de hele kledingafdeling in zijn hemd te zetten. Als de werknemers van de afdeling dameslingerie en de afdeling herenconfectie voortaan een verdieping moeten delen, gaat het mis in het ouderwetse grootwarenhuis Grace Brothers, eigendom van de hoogbejaarde 'Young Mr. Grace'. Voortdurend botsen de uiteenlopende karakters van de bonte bende met elkaar als ze voor hun plaatsje in de hiërarchie van het bedrijf knokken, elkaars interesse proberen opwekken of andermans avances juist proberen afslaan of de meest bizarre winkelsituaties het hoofd moeten bieden. Klassieke Britse humor, een komische klerezooi van de bovenste plank met liefde voor u opgestreken en verpakt op een stel splinternieuwe dvd's.

Afleveringen Disc I:
• Pilootaflevering
• Dear Sexy Knickers
• Our Figures are Slipping
• Camping In
• His and Hers
• Diamonds are a Man's Best Friend

Afleveringen Disc 2:
• The Clock
• Cold Comfort
• The Think Tank
• Big Brother
• Hoorah for the Holidays
• The Hand of Fate

Afleveringen Disc 3:
• Coffee Morning
• Up Captain Peacock
• Cold Store
• Wedding Bells
• German Week
• Shoulder to Shoulder

Aflevenngen Disc 4:
• New Look
• Christmas Crackers
• No Sale
• Top Hat and Tails
• Forward Mr. Grainger
• Fire Practice

Afleveringen Disc 5:
• Fifty Years On
• Oh What a Tangled Web
• The Father Christmas Affair
• Mrs. Slocombe Expects
• A Change is Good as a Rest

Afleveringen Disc 6:
• Founder's Day
• The Old Order Changes
• Takeover
• Goodbye, Mr. Grainger
• It Pays to Advertise

Techniche fiche
Regie: Ray Butt, David Croft, Gordon Elsbury, John Kilby, Jeremy Lloyd, Martin Shardlow, Harold Snoad, Bob Spiers, Mike Stevens, Bernard Thompson
Cast: John Inman, Mollie Sugden, Frank Thomton, Wendy Richard, Nicholas Smith, Trevor Bannister, Harold Bennett Arthur Brough, Arthur English, Penny Irving, Larry Martyn, Doremy Vernon
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels
Ondertiteling Nederlands, Engels
Speelduur: ca 1110 min.
Releasedatum: 20 oktober 2004

Extra's
• Biografieën: wie is wie?
• TriviaTHE LOST BOYS ('87)
S.E. 2-disc


Sam Emerson en zijn oudere broer Michael zijn typisch Amerikaanse tieners met typisch Amerikaanse interesses. Maar wanneer ze na de scheiding van hun ouders met hun moeder naar het vreedzame Santa Carla in Californië verhuizen, komt daar al snel verandering in. Michael bezwijkt al snel voor de charmes van een plaatselijke schone. Alleen trekt zij op met de zware jongens van de streek en is Michael onder hun invloed plots de oude niet meer. En moeder Emerson zal zijn nieuwe ik allesbehalve leuk vinden. Vooral nu ook zij het hof gemaakt wordt door Max, de eigenaar van de plaatselijke videozaak. Het is aan Sam en zijn nieuwe vrienden om Michael opnieuw op het rechte pad te krijgen zonder dat hun moeder lont ruikt.

The Lost Boys geeft, met een mix van angstaanjagende terreur, onweerstaanbare humor en een pompende soundtrack vol rockmuziek een andere kijk op de vampierentraditie. De fantastische cast, die helemaal 'hot' was in de jaren '80 bestaat uit Jason Patric, Jami Gertz, Kiefer Sutherland, Corey Feldman, Corey Haim, Barnard Hughes en Edward Hermann. In een regie van Joel Schumacher houdt dit gruwelijke entertainment je 93 minuten lang aan je stoel gekluisterd.

Techniche fiche
Regie: Joel Schumacher
Cast: Jason Patric, Corey Haim, Dianne Wiest, Barnard Hughes, Edward Hemnann, Kiefer Sutherland, Jami Gertz, Corey Feldman, Jamison Newlander, Brooke McCarter, Billy Wirth, Alex Winter, Chance Michael Corbitt, Alexander Bacon Chapman, Nori Morgan
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Ìtaliaans voor slechthorenden
Speelduur: ca 93 min.
Releasedatum: 6 oktober 2004

Extra's:
• Audiocommentaar door regisseur Joel Schumacher
• "The Lost Boys: een terugblikkende documentaire"
• "Inside the Vampire's Cave": 4 korte speelfilms
• Meerdere cameras "The Return of Sam and the Frog Brothers": - Haimster & Feldog, - The 2 Coreys and Jamison Newlander
• Muziekvideo "Lost in the Shadow"
• Vamping out: The undead creation of Greg Cannom
• Weggelaten scènesMARY-KATE & ASHLEY (OLSEN)
Double, double toil and trouble


Een heksenbrij van familiepret! Maak ruim baan voor betoveringen, heksen, tovenaars en avontuur! Het is Halloween, het engste, maar tegelijkertijd leukste feest in het najaar. Maar voor Lynn en Kelly Farmer staat er misschien iets te gebeuren dat nog erger is. Een financiële tegenvaller in het famiiiebedrijf betekent dat de Farmers hun huis kwijt zullen raken, tenzij de bezielde zusjes een manier vinden om het huis te redden! Het is 'Trick and Treat' met de opvallende tweeling Mary-Kate Olsen en Ashley Olsen, die de zusjes Farmer spelen in deze hartverwarmende spooktacuiaire film. De truc: tante Sophia (Oons Leachman), van wie de Farmers hopen een lening te krijgen, is door een kwaadaardige heks, haar tweelingzus Agatha (ook een Leachman) opgesloten in een spookachtig Nooitland. De tractatie: zien hoe de meisjes de rollen omdraaien door de magische Moon Stone van Agatha te stelen. dit creëert meer spanning dan menig toverstokje teweeg kan brengen, want de Farmers slaan de handen in elkaar met een onbezorgde landloper (Meshach Taylor) en andere bondgenoten om samen de betovering van tante Sophia te verbreken. Abracadabra, het toverwoord 'play' brengt de meest 'fantasmagische' film tevoorschijn sinds Alice in Wonderland was en Dorothy naar Oz ging.

Techniche fiche
Regie: Stuart Margolin
Cast: Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen, Cloris Leachman, Phil Fondacaro, Eric McCormack, Kelli Fox, Wayne Robson, Matthew Walker, Meshach Taylor, Denalda Williams, Gary Jones, Babs Chula, Bill Meilen, Nora McLellan, Alex Green
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Duits, Hongaars
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits. Portugees, Tsjechisch, Sloveens, Roemeens, Kroatisch, Deens, Noors, Zweeds, Arabisch, Hebreeuws, Pools, Grieks, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca 89 min.
Releasedatum: 6 oktober 2004


Recent nieuws van dezelfde bron