:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: KIYOSHI KUROSAWA
PERSBERICHT: KIYOSHI KUROSAWA
Bron: Total Film - Datum: 2004-11-25 - Geplaatst door: Werner
CURE
Een film van Kiyoshi Kurosawa

De originele en bovennatuurlijke film Cure betekende de internationale doorbraak voor Kiyoshi Kurosawa. In deze eigenzinnige variant op het serial-killergenre wordt rechercheur Takabe geconfronteerd met een reeks bizarre moorden. Bij elk slachtoffer is er een groot kruis op het lichaam gekerfd. Bovendien worden de daders steeds in de buurt van de slachtoffers gevonden. Meestal zijn het familieleden die zich niets meer van de gebeurtenissen kunnen herinneren. Samen met een psychiater zoekt Takabe naar mogelijke aanknopingspunten. Op een dag wordt in de nabijheid van een nieuw slachtoffer een zwerver aangehouden. Hij blijkt een oud-student te zijn die zich in hypnose heeft verdiept en op dit gebied grote gaven heeft ontwikkeld. Cure is duidelijk beÔnvloed door seriemoordenaarfilms als Se7en, maar Kiyoshi Kurosawa (geen familie van Akira Kurosawa) geeft een eigen, originele draai aan het genre. Want hoewel het raadsel van de moordenaar wordt opgelost, blijft het mysterie rond zijn bijzondere gaven bestaan. Bovendien werkt de hypnose alleen bij mensen die hun gruweldaden al als heimelijke fantasieŽn koesteren. Hierdoor is Cure zowel een misdaadfilm als een psychologische thriller.

Titel: Cure (Kyua)
Regisseur: Kiyoshi Kurosawa (Japan 1997)
Met: Koji Yakusho, Masato Hagiwara, Tsuyoshi Ujiki, Anna Nakagawa
Beeldformaat: 16:9 Kleur
Speelduur: 112 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0 Japans
Ondertitels: Nederlands
Geluid: Dolby Digital 2.0
Releasedatum 25 januari 2005

Extra:
ē TrailersPULSE
Een film van Kiyoshi Kurosawa

Als een computerhacker dood in zijn appartement wordt aangetroffen, gaan zijn vrienden op zoek naar aanwijzingen. Zij vinden een grote, zwarte vlek op een van de muren in zijn flat en een mysterieuze diskette. Wanneer ze de diskette in een computer stoppen, zetten ze een virus in werking dat beelden van een webcam laat zien op een groot aantal computers. De beelden tonen eenzame, schimmige figuren in lege, desolate ruimtes. Gaandeweg komen de vrienden erachter dat deze digitale schimmen geestverschijningen zijn, eenzame zielen die alleen voortleven op de beeldschermen van computergebruikers. Na verloop van tijd beginnen de geesten via lekken in computers terug te keren naar de werkelijkheid. Aanvankelijk nog langzaam, maar al vlug steeds sneller en steeds
massaler. In deze variant op het tiener- en horrorgenre is de moderne techniek niet alleen een rechtstreekse bedreiging, maar ook een onlosmakelijk onderdeel van de leegte van het moderne leven. De eenzame zielen achter hun beeldschermen zijn in meerdere opzichten het spiegelbeeld van de eenzame geesten in hun machines.

Titel: Pulse (KaÔro)
Regisseur: Kiyoshi Kurosawa (Japan 2001)
Met: Kato Haruhiko, Aso Kumiko, Arisaka Kurume, Matshuo Masatochi
Beeldformaat: 1.85:1 letterbox Kleur
Speelduur: 118 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0 Japans
Ondertitels: Nederlands
Releasedatum 25 januari 2005

Extra:
ē Trailers