:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: TOMB RAIDER
PERSBERICHT: TOMB RAIDER
Bron: Paramount - Datum: 2001-11-08 - Geplaatst door: Serge
Lara Croft leeft zich uit op dvd

Te koop vanaf 18 januari 2002.

De superspannende actiefilm Tomb Raider wekt eindelijk de virtuele computerheld Lara Croft tot leven. Angelina Jolie is perfect gecast in een hoofdrol waaruit vrouwelijke kracht, elegantie en intelligentie niet weg te denken zijn. Lara heeft van kindsbeen af en net als haar vader een obsessie voor kunstvoorwerpen. Op een nacht ligt ze wakker en hoort het tikken van een klok. Ze wil er het fijne van weten en komt tot een ultieme ontdekking. In de klok bevindt zich de sleutel tot De Driehoek. Wie deze driehoek met magische krachten bezit, kan tijd en ruimte naar zijn hand zetten. Om misbruik te voorkomen, is De Driehoek lang geleden in twee stukken gebroken. Die stukken liggen op twee verschillende plaatsen verborgen. Lara begint meteen met een helse zoektocht naar de twee delen van De Driehoek. Ook leden van de Illuminati, een geheime machtzuchtige organisatie, willen het magische kleinood bemachtigen. Wat volgt is een genadeloze tweestrijd die voert van Cambodja tot Siberië.

Waarom Angelina Jolie?
Voor regisseur Simon West was het meteen duidelijk dat alleen Angelina Jolie voor de hoofdrol geschikt was. ‘Angelina laat supervrouwelijke vrouwen zien met hersens, scherpzinnigheid en humor. Kortom, alles wat Lara nodig heeft.’ Met andere woorden, Angelina Jolie is girlpower. Men beschrijft haar wel eens als het stoutste meisje van Hollywood. Haar lichaam zit onder de tattoos, ze verzamelt messen, is onberekenbaar en draagt het hart op de tong. We kennen Angelina Jolie onder andere van The Bone Collector, Girl Interrupted en Gone in Sixty Seconds.

Lara Croft: virtuele superster
In opdracht van Core Design ontwerpt designer Toby Gard in de lente van 1996 Lara Croft. Dit knap computervrouwtje heeft een jaloersmakende wespentaille en borstomvang. Lara, een imponerende karateka, draagt spannende hotpants en een strak truitje. Om haar blote benen zijn holsters gebonden met daarin een Magnum.45. Haar personage is minstens even belangrijk als het spel zelf. Miljoenen mensen zijn al in de huid gekropen van Lara Croft in één van haar vijf games.

De extra's:
De succesformule van Lara Croft breidde zich van Playstation en PC uit tot het witte doek en nu is er dan ook de DVD die een heleboel wetenswaardige en informatieve extra’s bevat. De audiocommentaar van regisseur Simon West is informatief en boeiend om naar te luisteren, op geen enkel moment raak je verveeld of vallen er lange pauzes. De interviews met onder andere Angelina Jolie, Jon Voight en regisseur Simon West worden samengebundeld in “Digging into Tomb Raider” waarbij ze allen uitgebreid aan het woord komen en ronduit vertellen over de film. Dat steractrice Angelina Jolie niet zomaar aan de slag kon als Lara Croft wordt duidelijk gemaakt in “Crafting Lara Croft” waar we een blik werpen op het zware en fysieke trainingsschema dat Jolie diende te ondergaan voor haar rol. De film biedt ook heel wat actiescènes en de manier waarop deze tot stand zijn gekomen wordt op deze schijf eveneens uit de doeken gedaan. Regisseur Simon West maakte eveneens kwistig gebruik van een heleboel spectaculaire effecten die in een afzonderlijke rubriek de nodige aandacht krijgen. Knap werk werd hier overigens geleverd. Het oorspronkelijke videogame waarop de prent gebaseerd is, wordt niet vergeten en de kijker kan een blik werpen op het fenomeen van de Tomb Raider video-game, die zowel op Playstation als op PC enorm veel succes kende. De inmiddels bekende videoclip van U2 “Elevation Tomb Raider Mix” ontbreekt niet, alsook enkele verwijderde scènes, een uitleg over de alternatieve filmopbouw en een handvol extra’s die je kan raadplegen via de DVD-ROM op je PC.

Tomb Raider verschijnt bij Paramount Home Entertainment op 18 januari 2002.

Specificaties:
Beeld: 16:9 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: o.a. Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: 12
Speelduur: 96 min.

Extra's:
• Audiocommentaar van regisseur Simon West
• Digging into Tomb Raider
• Crafting Lara Croft
• Stunts uit Tomb Raider
• Visuele effecten
• Are you game?
• 4 Deleted scènes
• Alternatieve filmopbouw
• U2 Muziekvideo “Elevation” Tomb Raider Mix
• DVD-ROM bonusmateriaal: Tomb Raider Timeline, Tomb Raider Chronicles, Game Demo, Website archief, Toegang tot de ‘Online Experience’