:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2005
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2005
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2005-03-10 - Geplaatst door: Werner
18 WHEELS OF JUSTICE - SEASON 1
ANDROMEDA - SEASON 1
MUTANT X - SEASON 1

Release DVD KOOP: 14 april 2005

IJZERSTERKE TV-SERIES OP DVD!

Bij VT4 heeft 18 Wheels Of Justice al een trouwe schare fans en nu is de serie dan eindelijk uit op DVD. Mutant X en Andromeda werden in België echter nooit uitgezonden. Alledrie series van hoge kwaliteit, stuk voor stuk ideaal voor uren kijkplezier onderuitgezakt op de bank…..

18 WHEELS OF JUSTICE - SEIZOEN 1

Michael Cates is een agent, die moest infiltreren in de criminele organisatie van Jacob Calder... Wanneer Michael getuige is van een moord die Calder pleegt en hem hiervoor laat veroordelen, wil Calder wraak. Hij huurt een moordenaar in om achter Michael aan te gaan, maar Michael ontsnapt. Om de huurmoordenaars te ontwijken verandert hij zijn identiteit in die van Chance Bowman, een vrachtwagenchauffeur. Tijdens zijn werk ontmoet hij steeds meer mensen die Calder kennen of zaken met hem doen. Door het helpen van deze mensen blijft hij Calder dwarszitten en wordt de prijs op zijn hoofd steeds groter...

Regisseur: John B. Moranville (Robin’s Hood, McGyver, Dynasty, (director van) The Love Boat)
Acteurs: Lisa Thornhill (Red Dragon, The Family Man), Lucky Vanous, Billy Dee Williams (Undercover Brother, meerdere Star Wars films/series, Dynasty (Tv-serie))
Genre: Misdaad, actieANDROMEDA - SEIZOEN 1

"Het universum is gevaarlijk, maar in de toekomst vechten mijn team en ik om het veiliger te maken. Ik ben Dylan Hunt, kapitein van de Andromeda Ascendant, en dit zijn onze avonturen..."

Het Gemenebest omvatte drie sterrenstelsels en veel verschillende culturen. Na het bedrog van zijn bondgenoten wordt Dylan Hunt (gespeeld door Kevin Sorbo die jarenlang Hercules speelde in de gelijknamige serie) gezagvoerder van het ruimteschip Andromeda, in de tijd bevroren. Als hij drie eeuwen later ontwaakt, ontdekt hij dat het Gemenebest uiteen is gevallen. Om een einde te maken aan de chaos tussen de planeten, moet Hunt de Andromeda inzetten om het Gemenebest in zijn oude glorie te herstellen en opnieuw eenheid te brengen tussen de Stelsels. Daarvoor neemt hij de huurling Tyr Anasazi aan en ook de bemanning van de Eureka Maru, bestaande uit kapitein Beka Valentine, ingenieur Seamus Harper, de fysicus Physicist Rev Bem en de arts Trance Gemini.

Regisseur: Gene Roddenberry (bekend van de Star Trek films en tv-series)
Acteurs: Kevin Sorbo (Hercules, Xena), Lisa Ryder, Keith Hamilton Cobb
Genre: Actie, sci-fiMUTANT X - SEIZOEN 1

Mutant X gaat over de avonturen van een team menselijke mutanten die na genetische manipulatie over buitengewone krachten beschikken. Avi Arad is de regisseur van deze serie en onder meer verantwoordelijk voor Spider-Man, X-Men, Daredevil en Blade.

Samen met honderden andere nietsvermoedende personen, werden deze New Mutants genetisch gewijzigd tijdens geheime experimenten in opdracht van de overheid. De organisatie die hen heeft gecreëerd, beseft dat alles uit de hand is gelopen en maakt nu jacht op hen om ze "uit de handel te nemen". De missie van Mutant-X is hun lotgenoten op te sporen, hen te helpen met zichzelf in het reine te komen en hen te beschermen tegen hun makers.

Regisseur: Avi Arad (Spider-Man 1 en 2, The Punisher)
Acteurs: Forbes March (Way Off Broadway (TV-serie)), Victoria Pratt (Forbidden Island (TV-serie), Whatever It Takes)
Genre: Misdaad, actieANACONDAS: THE HUNT FOR THE BLOOD ORCHID
The hunters will become hunted...
Release DVD KOOP: 7 april 2005

Een bloedstollende thriller… niet geschikt voor wie lijdt aan een slangenfobie!

Synopsis:
Diep in de jungle van Borneo groeit een zeer zeldzame bloem, de 'blood orchid'. Deze rode orchidee bloeit slechts één keer per zeven jaar en bevat unieke stoffen waarmee een anti-verouderingsserum kan worden ontwikkeld. Een wetenschappelijke expeditie trekt de jungle in en begint aan een avontuurlijke zoektocht naar deze mysterieuze bloem. De wetenschappers weten echter niet dat het geheim van de orchideeën bewaakt wordt door reusachtige, bloeddorstige slangen. Deze slangen, ook anaconda's genaamd, zullen iedereen die hun territorium betreedt beletten het ooit nog te verlaten... Anacondas: The Hunt for the Blood orchid is het vervolg op de monsterfilm Anaconda uit 1997 en werd medegeschreven door Michael Miner en Ed Neumeier, die in 1987 het script van RoboCop maakten.

Regisseur: Dwight H. Little (The Courier, Deep Blue, Free Willy 2, Rapid Fire)
Acteurs: Morris Chestnut (The Set-Up, Boys'N the Hood, Half Past Dead, Two Can Play That Game), Nicholas Gonzalez (Spun, Scenes of the Crime, The Bride of the Sea), Salli Richardson (Biker Boyz, Baby of the Family, Book of Love, Mo'Money), Johnny Messner (Spartan, Finding Home, Tears of the Sun, The Sweetest Thing)
Genre: Avontuur, monsterfilm, thriller

Extra op DVD:
• Verwijderde scènes
• Making of: "Special Effects Toolbox: Creating Anacondas"
• Trailer: Anacondas: The Hunt for the Blood OrchidCIRQUE DU SOLEIL: SOLSTROM
Release DVD KOOP: 28 april 2005

Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van Cirque du Soleil, stellen we Solstrom voor. Een 13-delige TV-reeks over de verschillende aspecten van dit unieke circusconcept: acts, magie, muziek, komedie... all in one!

Synopsis:
Cirque du Soleil: Solstrom is een speciale TV-reeks met 13 episoden van elk 46 minuten die voor de 20ste verjaardag van het bedrijf Cirque du Soleil werd gemaakt. Elke episode van Solstrom is verweven met De Zonnewind, een magische macht die het dagelijkse leven omtovert in een speelse wereld vol fantasie en spectaculaire acrobatie. Mensen die gestreeld worden door de wind, veranderen plots in wervelende acrobaten, jongleurs en artiesten. Sommige acts komen uit één van de acht Cirque du Soleil-shows, andere vertoningen van wereldklasse werden ontdekt door de talentenjagers van Cirque. De 13 episodes in een dramatische komediestijl hebben verschillende verhaallijnen en muziekstukken die fraai geïntegreerd zijn in acrobatische acts die bij de kijkers heel wat bewonderende 'oh's' en 'ah's' zullen opwekken.

Genre: Muziek
Extra op DVD
• Making of Solstrom
• Foto Galerij
• Trailers: Cirque Club, Cirque op DVD, Fire WithinDR. MIRIAM STOPPARD'S HAVING A BABY
Release DVD KOOP: 7 april 2005

Niet zomaar een documentaire, over het wonderlijke gebeuren van de zwangerschap! Voor alle toekomstige ouders een bron van nuttige informatie.

Synopsis:
Het kan gepland zijn of onverwacht komen. Hoe dan ook zit je altijd met 1001 vragen… Want wat moet je doen als je een baby verwacht? Geen paniek, Dr. Miriam Stoppards persoonlijke DVD Having a Baby neemt je stap voor stap mee door deze nieuwe en ingrijpende periode. In 132 minuten worden jij en je partner compleet voorbereid op de geboorte van de kleine! Vanaf de eerste week tot de bevalling van de baby; Stoppard weet altijd raad! Having a Baby is vanaf 7 april 2005 verkrijgbaar op DVD. Dr. Miriam Stoppard is bekend en vertrouwd bij miljoenen moeders vanwege haar praktische en toegankelijke advies over conceptie, zwangerschap en de bevalling. Voor het eerst is haar medische expertise vastgelegd op deze interactieve dubbele DVD, om jou en je partner gedurende het hele proces te ondersteunen. Voor alle nieuwe ouders is het proces van de conceptie tot de geboorte zowel opwindend als constant verrassend. Die 9 maanden zijn een onvergetelijke ervaring in ieders leven, maar het is ook een groot leerproces waarbij je op zoek gaat naar antwoorden op de meest uiteenlopende vragen. De eerste disc volgt de 40 weken lange reis naar de geboorte, door elke fase van de zwangerschap. Het interactieve programma biedt informatie en advies over alles dat je moet en wil weten. De tweede disc gaat over de eerste dagen met de pasgeborene, inclusief advies en tips over hoe je de band tussen jou en je kind kan vergroten. Er is ook een apart gedeelte speciaal voor de vaders en hun ervaringen uit het echte leven. Bovendien is er een uitgebreide lijst van termen en hun verklaringen die je kan tegenkomen tijdens de zwangerschap.

Genre: Documentaire

Extra op DVD:
Disc 1:
• De ontwikkeling van de baby – van week tot week in de baarmoeder
• Expert hulp en advies van Dr. Elizabeth Owen
• Echte verhalen van ervaren vaders en moeders
• Zwangerschapsmythes opgelost!
Disc 2:
• Vraag en antwoord over: veel voorkomende klachten, speciale bevallingen, speciale zwangerschappen, ademen en ontspannen, vaak gebruikte termenINTO THE SUN
Release DVD KOOP: 7 april 2005; Release DVD HUUR: 5 april 2005

Superheld Steven Seagal is weer helemaal terug. And... ACTION!

Synopsis:
Met Into the Sun maakt Steven Seagal een schitterende comeback na Exit Wounds in 2001. Hij kruipt in de huid van Travis Hunter, een charismatische ex CIA-agent die alles voor mekaar lijkt te krijgen. Wanneer de gouverneur van Tokyo wordt vermoord, wordt Hunter aangewezen om achter de moordenaar aan te gaan. Al snel blijkt dat deze zaak nog maar het tipje van de ijsberg is; een leider van de Yakuza wil een enorm drugsnetwerk opbouwen samen met de Chinese maffia. Hunter infiltreert in de geheime organisatie om hun plannen te dwarsbomen. De tijd begint te dringen en de situatie dreigt uit de hand te lopen. Into the Sun is een non-stop actiefilm. De laatste 20 minuten doen ons denken aan de indrukwekkende samoerai gevechten uit Quentin Tarantino’s Kill Bill. Trouwe Seagal-fans zullen knikken dat het goed was.

Regisseur: Christian Duguay (The Art of War, Joan of Arc (TV))
Acteurs: Steven Seagal (Half Past Dead, Exit Wounds, Executive Decision, Under Siege 1 & 2), Matthew Davis (Blue Crush, Legally Blonde, Urban Legends: Final Cut)
Genre: Actie, thrillerLITTLE BLACK BOOK
Release DVD KOOP: 28 april 2005; Release DVD HUUR: 12 april 2005

Ook zo nieuwsgierig naar de 'exen' van je geliefde….?

Synopsis:
Brittany Murphy laat je niet meer los als 'girl next door' die zichzelf en haar relatie steeds verder in moeilijkheden brengt. Deze hilarische 'feel good movie' over relaties, vriendschap, vertrouwen en ex-vriendinnetjes neemt bovendien een kijkje in de keuken van de Amerikaanse 'reality TV show'. Met Kathy Bates als een vrouwelijk Jerry Springer en een klein gastrolletje voor Gavin Rossdale (zanger Bush, echtgenoot Gwen Stefani) als lunchroommedewerker. Niet lang nadat ze achter de schermen gaat werken bij een bekende 'Reality TV show' à la Jerry Springer en Ricky Lake wordt het leven van Stacy Holt (Britanny Murphy) volledig op zijn kop gezet. Ze wordt overgehaald door sluwe collega Barb (Oscarwinnares Holly Hunter) om stiekem de palm book van haar vriendje Derek uit te pluizen op vrouwennamen. Derek wordt gespeeld door Ron Livingstone, in Sex in the City speelde hij Berger die zijn relatie met Carry onvergetelijk beëindigde via een ‘post it’ briefje. Stacy ontdekt op deze manier meer dan ze wil weten over Derk’s verleden. Bovendien vergeet ze iets, in de wereld van de dagelijkse reality talkshow staan de gasten vaak nog een schokkende verrassing te wachten, en dat is precies wat Stacy overkomt…..

Regisseur: Nick Hurran (Virtual Sexuality, Girl’s Night, Remember Me?, The Last Detective (TV-serie))
Acteurs: Brittany Murphy (Uptown Girls, Just Married, 8 Mile, Riding in Cars with Boys), Kathy Bates (Around the World in 80 Days, About Schmidt, Titanic, White Palace), Holly Hynter (Thirteen, Moonlight Mile, The Piano, Raising Arizona, Always)
Genre: Romantische komedie

Extra op DVD:
• Documentaires: "Be My Guest: Inside Daytime Talk Shows", "Live & On-Air: The Making of Little Black Book"
• Trailers: Little Black Book, 13 going on 30, 50 First Dates, Closer, The Forgotten, SpanglishTHE BRIDGE ON THE RIVER KWAI
Release DVD KOOP: 7 april 2005

Een klassiek en tijdloos epos... over de onzin van oorlog. Van regisseur David Lean met schitterende rollen voor Alec Guinness en William Holden. Bekroond met 7 oscars!!!

Columbia TriStar Home Entertainment startte vanaf september met het "Columbia Classics Collection" – label. Op regelmatige basis worden echte klassiekers onder dit label uitgebracht. De DVD’s die onder dit label uitkomen, zijn zeer luxe verpakt en bevatten fotosets, dikkere booklets met productie aantekeningen en zeldzame filmcells. De vijfde klassieker The Bridge on the River Kwai is vanaf 7 april verkrijgbaar.

Synopsis:
Regisseur David Lean heeft een aantal van de grootste epische producties uit de filmgeschiedenis op zijn naam staan. Nadat hij in 1957 het oorlogsdrama The Bridge over the River Kwai regisseerde, tekende hij vijf jaar later voor een nog grotere productie, de avonturenfilm Lawrence of Arabia, ook verschenen in de Classics Collectie van CTHE. Het romantische drama <>Doctor Zhivago (1965) is eveneens een klassiek meesterwerk van zijn hand. The Bridge over the River Kwai werd met maar liefst zeven Oscars bekroond. Daarbij zaten de belangrijke categorieën Beste Film, Beste Regie (Lean) en beste Mannelijke Hoofdrol (Alec Guinness). Het gaat hier over een ander soort oorlogsfilm, niet vol explosies, maar wel met een psychologische spanning die te snijden is. Twee culturen staan tegenover elkaar, met ieder hun codes van eer. De zinloosheid van het geweld, de onderdrukking en het mensenleed die een oorlog met zich mee brengt, wordt onderstreept door de absurde situatie waarin de protagonisten zich bevinden. Britse krijgsgevangen worden onder Japans bevel, en in onmenselijke omstandigheden, verplicht een brug te bouwen in de Birmaanse jungle. Ze zijn er niet van op de hoogte dat de geallieerden "hun" brug meteen zullen opblazen... Onvergetelijke cinema, ondersteund door een fluittoontje dat ondertussen in ons collectief geheugen gegrift staat: "The Colonel Bogey March". Op de DVD staat de bijzondere Making of, waarin duidelijk wordt hoe moeilijk het was van de film zelf te draaien in de jungle van Sri Lanka!

Regisseur: David Lean (Lawrence of Arabia, A Passage to India, Doctor Zhivago)
Acteurs: William Holden (Sunset Boulevard, Stalag 17, The Wild Bunch, Network, Sabrina), Alec Guiness (A Passage to India, Star Wars, Lawrence of Arabia, Little Dorrit), Jack Hawkins (Ben-Hur, Lawrence of Arabia, Zulu)
Genre: Oorlog, drama

Extra op DVD:
Disc 1:
• Set-top documentaires: kaarten en militaire strategieën en quiz "De brug bouwen"
Disc 2:
• Bioscooptrailer
• Documentaires: "Making of The Bridge on the River Kwai", korte film met introductie van William Holden, "De komst en de val van een reus in de jungle" en "Een eerbetoon" door John Milius
• Fotogalerie: portretten, advertenties en foto's van de set
• DVD-Rom: screensavers
• Filmografieën van cast en crew

UIT HET ARCHIEF