:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2005
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2005
Bron: Total Film - Datum: 2005-04-26 - Geplaatst door: Werner
THE FIVE OBSTRUCTIONS [DE FEM BENSP∆ND]
"Constructed by JÝrgen Leth and deconstructed by Lars von Trier"

The Five Obstructions is een uitdaging van Lars von Trier aan zijn vriend en vroegere leraar JÝrgen Leth. Deze maakte in 1967 de korte, experimentele film The Perfect Human. Von Trier daagt Leth uit om de film vijf maal opnieuw te maken, met steeds andere, door Von Trier vast gestelde regels. Leth neemt de handschoen op en maakt The Perfect Human opnieuw. Onder meer op Cuba, in India en als animatiefilm. Het contrast tussen de kalme Leth en de sardonische Von Trier is groot en hun gesprekken vormen boeiende verbindingen tussen de remakes van Leth, maar het zijn vooral de remakes zelf die laten zien hoe het opleggen van regels kan leiden tot briljante ingevingen.

Regie en scenario: Lars von Trier en JÝrgen Leth
Met: JÝrgen Leth, Lars von Trier, Jacqueline Arenal, Daniel HernŠndez Rodriguez, Patrick Bauchau, Alexandra Vandernoot
Herkomst: Denemarken 2003
Beeld: Kleur en zwart/wit 4:3 Letterbox
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0 Deens, Engels, Frans, Spaans gesproken
Nederlands ondertiteldMILLE MOIS [A THOUSAND MONTHS]
Een film van Faouzi Bensaidi

Marokko 1981, de maand van de Ramadan. Samen met Mehdi, haar zeven jaar oude zoontje, trekt Amina in bij haar schoonvader Ahmed. Hij woont in een Berberdorp midden in het Atlasgebergte. Mehdiís vader zit in de gevangenis, maar de jongen denkt dat hij aan het werk is in Frankrijk. Zijn moeder en opa houden deze illusie in stand om de jongen te beschermen. Op school heeft Mehdi de bevoorrechte positie om te zorgen voor de stoel van de leraar. De stoel staat symbool voor de autoriteit van de schoolmeester. Mehdiís relaties met het dorp, zijn vrienden en de wereld draaien om dit object. Als er wat gebeurt met de stoel draait de onderwijzer door en zijn de gevolgen voor Mehdi en zijn familie niet te overzien. De belangrijkste zorg van Amina is Mehdi te behoeden voor ellende. Maar hoever kan ze daarin gaan? De voorzichtige balans in hun leven dreigt iedere dag verstoord te worden...

Regie en scenarion: Faouzi Bensaida
Met: Faoud Mehdi, Nezha Rahil, Mohammed Majd
Herkomst: Marokko, Frankrijk, BelgiŽ 2003
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 120 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0 Arabisch gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra:
ē trailersHISTOIRE DE MARIE ET JULIEN
Een film van Jacques Rivette

Veertiger Julien (Jerzy Radziwilowicz) is een klokkenmaker, maar vooral een mislukkeling met destructieve neigingen. Hij chanteert Madame X (Anne Brochet), een rijke en aantrekkelijke vrouw. Terwijl hij alles weet van haar handel in gestolen antiek, is hij zich niet bewust van haar meest gevaarlijke geheim. Dat leidt naar de intrigerende Marie (Emmanuelle Bťart), de vrouw waar hij een jaar geleden verliefd op werd. Marie gedraagt zich gevoelloos en raadselachtig. Terwijl de liefde tussen haar en Julien zich iedere dag verdiept lijkt Marie niet in staat deze echt te beleven. Wat is haar dodelijke geheim? Samen gaan ze zover als een man en vrouw kunnen gaan. Naar een plek waar vragen over leven en dood, hoop en angst niet langer bestaan. Een plek die door een grenzeloze liefde wordt geregeerd.

Regie: Jacques Rivette
Scenario: Christine Laurent, Pascal Bonitzer, Jacques Rivette
Met: Emmanuelle Bťart, Jerzy Radziwilowicz, Anne Brochet
Herkomst: Frankrijk 2003
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 148 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0 Frans gesproken
Nederlands ondertiteld

UIT HET ARCHIEF