:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Belgian Anti-Piracy Foundation >> NIEUWSBERICHT: INBESLAGNAMES VAN DE ZOMER
NIEUWSBERICHT: INBESLAGNAMES VAN DE ZOMER
Bron: Belgian Anti-Piracy Foundation - Datum: 2005-09-19 - Geplaatst door: Werner
Beste lezers,

Ondanks de zomerse vakantieperiode, en bijpassende temperaturen, staan onze anti-piraterij activiteiten niet stil. Onze dank daarvoor aan alle betrokken politiediensten die onze dossiers hebben opgevolgd. Doch omdat er gewoonlijk wat minder interventies zijn en bijgevolg ook minder nieuws te melden valt, hebben we de maanden juli en augustus gebundeld in één enkele nieuwsbrief.

Na meerdere klachten te hebben ontvangen aangaande personen die in het Brusselse illegale DVD’s verkochten in cafés en tavernes, legde BaF klacht neer bij de lokale politie. Daarop werd een onderzoek gestart en op 22 juli betrapte de politie van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene de piraten op heterdaad in twee lokale cafés. De ene werd gevat met 82 illegale DVD’s in zijn bezit. Het ging ondermeer om de laatste nieuwigheden zoals Charlie and the Chocolate Factory en Madagascar, alsook films die in België pas in de eerstvolgende maanden in de bioscopen verschijnen: Crash, The Jacket, The Upside of Anger... Bij de tweede persoon werden 127 illegale DVD's geconfisqueerd, ondermeer The Fantastic Four, Monster in Law en Valiant, die nog steeds in de bioscopen draaien, alsook Bewitched, die pas in oktober bij ons in de zalen vertoond wordt.

In het kader van een klacht die BaF al enkele maanden geleden had ingediend, heeft de lokale politie van Nijvel op 26 juli een huiszoeking uitgevoerd op het privé-adres van een piraat. Er werden 349 illegale DVD's in beslag genomen.

In Stabroek werden door de politie van de zone Noord 305 films op DVD-R formaat geconfisqueerd ten huize van een piraat op 1 augustus.

Op 16 augustus nam de lokale politie van Verviers 791 DVD-R's met films en 111 CD's met illegaal gekopieerde computersoftware in beslag.

Op 18 augustus werden vier piraten op heterdaad betrapt met elk een stand vol illegale DVD's op de markt van Grâce-Hollogne (regio Luik). Naast de confiscatie van de illegale goederen ter plaatse, voerde de plaatselijke politiedienst ook nog huiszoekingen uit op de privé-adressen van de piraten. In totaal werden 1579 gekopieerde films, 189 gekopieerde PC-programma's en 113 blanco DVD's in beslag genomen.

Tijdens een huiszoeking met de lokale politiedienst van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst op 19 augustus werden op een privé-adres te Bilzen 1259 illegale films aangetroffen. Het ging om illegale kopies van recente films zoals Assault on Precinct 13, The Aviator, Be Cool, Blade Trinity, Coach Carter, The Girl Next Door, Kingdom Of Heaven, Ladder 49, Meet the Fockers, Ocean's 12, The Pacifier, Ray. Daarnaast werd er echter ook een groot aantal films gevonden die in België nog steeds in de bioscopen lopen; bijvoorbeeld Batman Begins, Dark Water, Guess Who, Herbie Fully Loaded, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, House of Wax, The Interpreter, Million Dollar Baby, Mr. and Ms. Smith, Sahara, Sin City, Star Wars 3, War of the Worlds.