:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2005
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2005
Bron: Total Film - Datum: 2005-10-06 - Geplaatst door: Werner
Op 8 november brengt Total Film H.E. de volgende films uit op DVD: Nemmeno Il Destino, Buddy, Dopo Mezzanotte, Familia Rodante en Crustacés Et Coquillages. Tevens zal op deze datum Der Lauf Der Dinge van Fischli & Weiss in een nieuwe verpakking opnieuw worden uitgebracht. Hieronder vindt u meer informatie over deze titels.

NEMMENO IL DESTINO
Een film van Daniele Gaglianone
Tiger Award Winner International Film Festival Rotterdam 2005

Alessandro en Ferdi zijn vrienden van de middelbare school en wonen in een vervallen industriestad. Beiden zijn op zoek naar hun eigen plek in de wereld, naar een oase in het achtergelaten vuil van de verlaten fabrieken. Ook hun gezinssituatie is niet bepaald rooskleurig. De alleenstaande moeder van Alessandro wordt, ondanks haar pogingen om een normaal bestaan te leiden, steeds meer de gevangene van een pijnlijk verleden. Ferdi woont samen met zijn vader, een ex-arbeider die ziek is geworden van zijn fabriekswerk en nu zijn dagen slijt met drank. Eerder onbewust dan bewust proberen beide vrienden te ontkomen aan het lot dat voor hen in het verschiet ligt. Maar hun pogingen daartoe lijken uit te lopen op een tragedie.

Regie: Daniele Gaglianone
Scenario: Giaime Alonge, Daniele Gaglianone, Alessandro Scippa
Met: Mauro Cordella, Fabrizio Nicastro, Guiseppe Sanna
Herkomst: Italië 2004
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 108 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0 Italiaans gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra:
• Interview met de regisseur
• TrailerBUDDY
Een film van Morten Tyldum

Iedereen droomt ervan om met zijn hoofd op de televisie te zijn. Maar als het je overkomt, zijn de gevolgen soms nauwelijks te overzien. Kristoffer is een onbezorgde twintiger, maar als zijn vriendin Elisabeth hem dumpt voor haar baas, stort zijn wereld in. Op een dag komen een paar van zijn videodagboeken toevallig bij de producer van een populaire praatshow terecht. Een paar weken later is Kristoffers leven tv-amusement geworden. De mensen zijn dol op de avonturen in zijn leefgemeenschap: zijn omgeving, zijn gekke vriend Geir en de eigenaardige webdesigner Stig Inge. Maar je leven te grabbel gooien op de nationale televisie heeft een prijskaartje. Kristoffers vrienden beginnen onder de toestand te lijden: het grote geheim van Geir wordt onthuld en de persoonlijke problemen van Stig Inge zijn veel ernstiger dan Kristoffer aanvankelijk dacht...

Regie: Morten Tyldum
Scenario: Lars Gudmestad
Met: Nicolai Cleve Broch, Aksel Hennie, Anders Baasmo Christiansen
Herkomst: Noorwegen 2003
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 100 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0 Noors gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra:
• TrailersDOPO MEZZANOTTE
Een film van Davide Ferrario

Turijn in de avond: één stad, twee werelden. Aan de ene kant de surrealistische, sfeervolle zijde waar de 'Mole Antonelliana' staat, het bijzondere filmmuseum dat bewoond wordt door de dromerige Martino. Aan de andere kant de ruige achterbuurt waar Amanda en Angelo vandaan komen. Martino, die nachtwaker in het museum is, gaat op in de zwart-wit beelden van oude zwijgende films. Hij wordt verliefd op Amanda, die serveerster is in het fast food restaurant in de buurt. Er is echter één klein probleem: Amanda heeft al een vriend, de criminele Angelo. Een vrije jongen die zich niet laat binden, totdat hij de controle over Amanda's leven verliest. Na een uit de hand gelopen conflict op het werk moet Amanda vluchten. Ze kan onderduiken in de Mole bij Martino en ontdekt een wereld van dromen en poëzie.

Regie en scenario: Davide Ferrario
Met: Giorgio Pasotti, Francesca Inaudi, Fabio Troiano, Francesca Picozza
Herkomst: Italië 2004
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 88 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0 Italiaans gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra:
• Making of Prima di Mezzanotte
• interview met Davide Ferrario
• trailerFAMILIA RODANTE
Een film van Pablo Trapero

Emilia wordt op haar 84e verjaardag door haar nichtje gevraagd getuige te zijn van haar huwelijk. De bruiloft zal plaats vinden in Emilia's geboortedorp Misiones, 1.500 kilometer van haar woonplaats Buenos Aires vandaan. Emilia voelt zich zeer vereerd en besluit te gaan. Ze staat erop dat haar hele familie mee gaat en geen van de familieleden durft dit te weigeren. Vier generaties gaan samen in één camper op pad. Het wordt een reis die ze niet snel zullen vergeten.

Regie en scenario: Pablo Trapero
Met: Graciana Chironi, Liliana Capurro, Ruth Dobel
Herkomst: Argentinië 2004
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 103 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Spaans gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra:
• Making of

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van Total Film H.E. en CinélibreCRUSTACÉS ET COQUILLAGES
Van de makers van Drôle De Félix

Het is zomer. Marc neemt zijn vrouw Beatrix en hun twee kinderen mee voor een vakantie in het huis - dat hij van zijn tante heeft geërfd - aan de Middellandse Zee. De mistral waait, de zee is koud, maar de hitte van de zomer doet verlangens ontwaken. Laura, de 19-jarige dochter, wacht vol ongeduld op haar vriendje, die haar zal meenemen op zijn motor. De 17-jarige zoon Charly wacht op de komst van Martin, zijn beste vriend. Beatrix en vooral Marc maken zich zorgen over de latente spanning die er tussen de twee jongens heerst; Marc vreest dat zijn zoon homo is en vindt dat maar niks. Ondertussen arriveert ook de minnaar van Beatrix, die haar op onverwachte momenten verrast. Martin ontdekt een ontmoetingsplek voor homoseksuelen dat leidt tot de nodige misverstanden en een verwarde Charly. De vakantie blijkt net zo onberekenbaar als het douchewater...

Regie en scenario: Olivier Ducastel & Jacques Martineau
Met: Valeria Bruni-Tedeschi, Gilbert Melki, Jean-Marc Barr, Jacques Bonnaffé, Romain Torres, Edouard Collin
Herkomst: Frankrijk 2005
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 94 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Frans gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra:
• Interview met Olivier Ducastel & Jacques Martineau, trailers

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van Total Film H.E. en Cinéart.DER LAUF DER DINGE
Een film van Fischli & Weiss

Een vuilniszak komt langzaam in beweging... Het resultaat: een absurdistische en opwindende kettingreactie waarin vuur, water, zwaartekracht en chemie het verloop van de gebeurtenissen bepalen. Fischli en Weiss creëren een universum van objecten door ze op verschillende manieren met elkaar in verband te brengen en ze toe te staan individueel te functioneren. Zo ontstaat een verhaal over oorzaak en gevolg, mechanismen en kunst, onwaarschijnlijkheden en precisie. De 'Fischli-en-Weiss-benadering' is een spel tussen macht en impotentie, tussen een systematische ordening en de erkenning van de autonomie van de 'dingen'. In Der Lauf Der Dinge mag niets te laat gebeuren of niets te vroeg. Wat gebeurt, gebeurt alleen als het kán gebeuren. Er zijn geen keuzes, geen psychologie, en zogezegd geen begin of einde. De film beschrijft een beweging die kan blijven voortduren. Der Lauf Der Dinge is eerder op DVD verschenen, maar wordt op 8 november opnieuw uitgebracht in een nieuwe verpakking.

Regie en scenario: Peter Fischli & David Weiss
Herkomst: Zwitserland 1987
Beeld: Kleur 4:3
Speelduur: 30 minuten
Beeld: S-8 Blow Up 16 mm 4:3
Regiovrij

Extra:
• Achtergrondinformatie

UIT HET ARCHIEF