:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> House Of Knowledge >> PERSBERICHT: DISCOVERY TITELS
PERSBERICHT: DISCOVERY TITELS
Bron: House Of Knowledge - Datum: 2005-10-11 - Geplaatst door: Werner
DISCOVERY FUTURE CARS, HACKERS EN HIGH SPEED PURSUITS MET HOUSE OF KNOWLEDGE

18 oktober verschijnen er drie futuristische titels bij House of Knowledge op het Discoverylabel, te weten: Future Cars, Hackers en High Speed Pursuits. Het gaat om drie bijzondere documentaires, waarin respectievelijk wordt ingegaan op de toekomst van onze auto, cybercriminelen en spectaculaire auto-achtervolgingen in Amerika.

FUTURE CARS
In Future Cars wordt gekeken hoe de autoís van de 21ste eeuw zich zouden kunnen ontwikkelen. Hoe zal bijvoorbeeld de informatie-technologie zich in de techniek en het ontwerp van de auto verweven? Worden autoís zuiniger in brandstofverbruik, beter betaalbaar in aanschaf en zullen we nieuwe brandstofvormen vinden? Van recyclebare autoís tot autoís die zichzelf sturen, in Future Cars worden de laatste technieken onderzocht op het gebied van design, technologie, productie en toekomstverwachtingen. U ziet een mix tussen wetenschap en industrie die een nieuwe generatie autoís ontwikkelt voor deze eeuw.

Beeld: 4:3 full frame
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels Gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Documentaire
Speelduur: 95 minutenHACKERS

Hackers: Outlaws & Angels is een documentaire van Discovery Channel die de "Cybercriminaliteit" onderzoekt en een wereld toont die in schemer is gehuld. Computers zijn de afgelopen decennia in ons dagelijks leven gekomen en niet meer weg te denken uit de maatschappij. Daardoor worden de overheid, het bedrijfsleven en het publiek steeds vaker het slachtoffer van "cyberterrorisme", industriŽle spionage en fraude. Wie veroorzaken deze delicten? Hoe komen ze bij ons thuis en belangrijker, wat kunnen we tegen deze vorm van criminaliteit doen? Leef mee met de slachtoffers. Zie wie de daders zijn en wat hun methoden en motieven zijn.

Beeld: 4:3 full frame
Geluid: Dolby Surround 2.0 Engels Gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Documentaire
Speelduur: 49 minutenHIGH SPEED PURSUIT

De meest bekende en spectaculaire achtervolgingen komen uit CaliforniŽ in Amerika. Mensen die achtervolgd worden zijn meestal op de vlucht omdat ze een misdrijf hebben gepleegd. In deze documentaire kijken we mee vanuit de achtervolgende auto's van de politie. Dit programma gaat veel verder dan de standaard achtervolgingsprogramma's die we gewend zijn. In deze Discovery Channel documentaire ziet u archiefbeelden en interviews met experts, lokale media persoonlijkheden en de politie zelf. Daarnaast ziet u welke methoden en technieken er worden gebruikt om de vluchtende auto tot stoppen te brengen. Bovendien worden demonstraties gegeven van technieken die in de toekomst wellicht gebruikt gaan worden om deze gevaarlijke achtervolgingen snel tot een einde te laten komen.

Beeld: 4:3 full frame
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels Gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Documentaire
Speelduur: 52 minuten

UIT HET ARCHIEF