:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Strengholt MultiMedia >> PERSBERICHT: KRO CITYTRIPS
PERSBERICHT: KRO CITYTRIPS
Bron: Strengholt MultiMedia - Datum: 2006-07-06 - Geplaatst door: Werner
KRO CITYTRIPS

Verrassende en inspirerende plekken in 8 Europese steden op 2 DVD's
Rome - Parijs - Stockholm - Berlijn - Lissabon - Barcelona - Istanbul - Praag

Eind juni verschijnt er bij Strengholt MultiMedia een 2 DVD-box van KRO Citytrips met daarop alle acht afleveringen van het eerste seizoen.

KRO Citytrips is een amuserend en informatief reisprogramma. In acht afleveringen bezoekt Karin de Groot steden in Europa en laat ze verrassende en inspirerende plekken in een stad zien. Ze laat daarbij vooral de minder bekende, maar voor toeristen niet minder interessante, kanten zien. Het programma laat in vogelvlucht de hoogtepunten van een stad zien en toont daarna op basis van tips van kijkers geweldige terrasjes, bijzondere musea en verscholen parkjes: de verborgen mooie plekjes in de stad. In elke aflevering worden zeven tips van kijkers geselecteerd en wordt een absolute niet-doen-tip gegeven. Ook vertelt een Nederlander die al een tijdje in de stad woont wat zijn of haar favoriete plek is.

"We gaan voor de details, dat zijn juist de dingen waar je het eenmaal thuisgekomen over hebt, dat onbekende maar zeer mooie museum", aldus presentatrice Karin de Groot. "Ik ging een keer met een lijst vol tips van voormalig NOS-correspondent Philip Freriks naar Parijs. Dankzij hem bezocht ik bij toeristen onbekende restaurants, musea en winkeltjes. Juist die plekken vergeet ik nooit meer."

Naast tips van niet te missen dingen geeft het programma ook een absolute niet-doen-tip. "En wat ik erg leuk vind is dat we een Nederlander zoeken die al enige tijd in de stad woont. Diegene vertelt dan waarom hij of zij voor 'zijn' stad heeft gekozen. We bezoeken met hem of haar ook een favoriete plek", zegt Karin de Groot.

Productinformatie:
Titel: KRO Citytrips
Uitvoering: 2 DVD
Speelduur: 200 minuten
Verpakking: Luxe Digipack met boekje en twee discs, inclusief boekje met extra tips
Taal: Nederlands
Uitgave: Strengholt MultiMedia

Extra:
• Bijgevoegd vindt u een 10 pagina-boekje met daarin alle handige tips van de acht behandelde steden.