:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: SKY HIGH
PERSBERICHT: SKY HIGH
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-07-12 - Geplaatst door: Werner
SKY HIGH
Saving The World... One Homework Assignment At A Time.

Voor de fans van The Incredibles is er nu Sky High: een school vol superhelden! In deze gloednieuwe Disney familiekomedie maken we kennis met Will Stronghold (Michael Angarano), de zoon van de meest legendarische superhelden : The Commander en Jetstream. Alleen lijkt zoonlief geen speciale talenten geërfd te hebben. Zoals het kinderen van superhelden betaamt, gaat ook Will naar Sky High, dé elite-school voor superhelden. Maar door zijn gebrek aan superkrachten belandt Will niet bij de 'Superheroes', maar wel bij de 'Sidekicks'. En alsof dat nog niet erg genoeg is, worden zijn familie, vrienden en Sky High bedreigd door duistere krachten. Hoog tijd dus voor Will om nieuwe supertalenten te ontwikkelen en te bewijzen dat hij, net als zijn ouders, toch een echte held is.

Michael Angarona vertolkt de rol van de held-in-wording Will Stronghold. Dit onder het wakend oog van zijn superheldenouders Kelly Preston (Josie Stronghold/Jetstream) en Disney-klassieker Kurt Russel (Steve Stronghold/The Commander). Ook Wonder Woman-actrice Lynda Carter en Bruce Campbell tonen hun superkrachten in Sky High.

Regie: Mike Mitchell
Producer: Andrew Gunn
Scenario: Paul Hernandez, Mark McCorkle, Bob Schooley, Jonathan Aibel en Glenn Berger
Muziek: Lisa Brown, Michael Giacchino

Het verhaal
Het begint allemaal in de wolken, in een geheime school zoals er geen enkele op aarde bestaat: Sky High, de eerste en enige middelbare school voor kinderen met bovenmenselijke krachten, die zich daarbovenop net zoals gewone tieners door hun puberteit worstelen. In Sky High gooien de studenten vlammen met hun voetballen, geeft de chemieleraar slechterikkenles en worden de leerlingen verdeeld in helden en sidekicks, in plaats van populair en nerdjes. Het is een buitenaards, maar toch volledig herkenbare plaats, waar coole gadgets, heldenopschepperij en fantastische magische vaardigheden zich mengen met ouderdiscussies, prestatiedruk en liefdesperikelen.

Dit jaar lopen enkele van de beste, slimste, krachtigste en meest getalenteerde superhelden aller tijden school aan Sky High. En dan heb je ook nog Will Stronghold. Als zoon van de legendarische superhelden The Commander en Jetstream verwachten de mensen dat hij de familienaam alle eer aan doet.

Het probleem is dat Will geen eigen superkrachten heeft. Daarbij wordt hij ook nog ingedeeld bij de 'Sidekicks' in plaats van de 'Superheroes'. Zo moet Will zijn eerste jaar zien door te komen, waarin hij de confrontatie aangaat met de dictator-gymleraar, coach Booner, een hogesnelheidsbullebak en een gevaarlijke rebel die het niet zo hoog opheeft met Will. Om nog maar te zwijgen over de alledaagse onzekerheden, ouderlijke verwachtingen en meisjesproblemen die bij het tienerleven horen.

Maar wanneer een kwaadaardige tegenstander zijn familie, vrienden en zelfs het bestaan van Sky High bedreigt, zit er voor Will niets anders op dan zijn nieuwe superkrachten te gebruiken en zichzelf te bewijzen als 'Held'-waardig naar de familietraditie.

Cast & Crew
Michael Angarona (Will Stronhold) is regelmatig te zien in de succesvolle NBC-sitcom Will and Grace, waarin hij Jack's (Sean Hayes) zoon Elliot vertolkt. Onlangs verscheen hij in Catherine Hardwicke's geprezen skateboard drama Lords Of Dogtown met Heath Ledger. Andere films die Angarona op zijn naam heeft staan, zijn onder meer: Almost Famous", Seabiscuit en Dear Wendy. Michael Angarona is geboren en getogen in de omgeving van New York in 1987 en startte zijn carrière in 1995 met de rol van Davic Duchovny's zoon in Saturday Night Live.

Kurt Russel (Steve Stronghold/The Commander) maakte op tienjarige leeftijd zijn debuut in de Elvis Presley-film It Happened At The World Fair, wat de aanvang was van een tot nu toe veertig jaar durend carrière. Hij startte zijn eigen westernseries, The Travels Of Jamie McPheeters, en verscheen in tien Disney-films, waaronder The Computer Who Wore Tennis Shoes, Follow Me Boys! en The Strongest Man In The World. Ook speelde hij mee in verschillende afleveringen van The Wonderful World Of Disney. In 1979 werd hij gecast als Elvis voor John Carpenter's biografie en verdiende hiermee een Emmy-nominatie voor zijn prestaties. Later werkte hij nog in vier films met Carpenter samen, waaronder Escape From L.A. en Big Trouble In Little China. Andere films uit Russel's lijstje zijn Stargate, Tango & Cash en Ron Howard's Backdraft. Onlangs was hij nog te zien in Walt Disney Picture's Miracle, Dark Blue en Vanilla Sky.

Kelly Preston (Josie Stronghold/Jetstream) speelde mee in een brede waaier van films en vertolkte rollen in uiteenlopende films zoals Jerry Maguire, Citizen Ruth en Twins. Recent verscheen ze in Eulogy met Ray Romano, The Cat In The Hat samen met Mike Meyers en Return To Sender naast Connie Nielsen en Aidan Quinn voor Oscar-winnende regisseur Bille August. Preston is geboren en getogen in Hawaii. Door haar vaders positie in een landbouwbedrijf verhuisde de familie eerst voor een jaar naar Irak en daarna voor twee jaar naar Australië. Het was als tiener in Hawaii dat Preston voor het eerst verscheen in reclamespotjes wat haar interesse wekte voor een acteercarriere. Na haar debuut in Twins met Arnold Schwarzenegger en Danny DeVito, was ze ondermeer te zien in films zoals Only You, The Perfect Bride en What A Girl Wants.

Mike Mitchell (regisseur) regisseerde onlangs de DreamWorks-vakantiekomedie Surviving Christmas met Ben Affleck, Christina Applegate en James Gondolfini. Daarvoor had Mitchel meegeschreven en geregisseerd aan de kortfilm Herd, die de Spirit of Slamdance Award won op het Slamdance Festival in 1999. In datzelfde jaar maakte hij ook zijn regiedebuut met Deuce Bigalow: Male Gigolo. Terwijl hij werkte voor filmmakers zoals Tim Burton en Spike Jonze, werd Mitchell een getalenteerde illustrator. Zijn grootste verwezenlijkingen omvatten verhaal- en storyboard-werk bij Antz, James And The Giant Peach en Monkey Bone. Ook is hij bekend voor zijn schrijven en storyboardwerk voor de animatieserie Ren & Stimpy, net als voor DreamWorks' Shrek en Shrek II. Hij schreef ook voor de animatieserie Spongebob Squarepants en regisseerde hij de piloot- en drie andere afleveringen van Fox's Greg The Bunny.

Technische specificaties
Talen: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Spaans
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden / Frans/ Spaans / Zweeds
Speelduur: 96 minuten
Beeld: 2.40:1 / 16x9
Leeftijd: 6
Genre: Familie
Te huur op dvd vanaf 18 juli
Te koop op dvd vanaf 16 augustus

Bonusmateriaal:
• Alternatieve openingsscène
• Super-bloopers
• Muziek en meer:
- Muziek-video "I Melt with you" uitgevoerd door Bowling for Soup
• Achter de schermen bij Disney:
- Welkom op Sky High
- Het dak gaat eraf; De stunts van Sky High