:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Moskwood >> PERSBERICHT: RELEASES 12 SEPTEMBER 2006
PERSBERICHT: RELEASES 12 SEPTEMBER 2006
Bron: Moskwood - Datum: 2006-08-17 - Geplaatst door: Werner
Bij deze ontvangt u van ons de informatie van de geplande release van 12 september a.s. Deze bestaat uit de eerste titel in een serie rond de Tsjechische meester Jan Svankmajer, verpakt in een fraaie Digipack, drie nieuwe titels in de machtige Bergman Collectie en een nieuwe titel uit de serie Russische oorlogsfilms.

CONSPIRATORS OF PLEASURE
(Jan Svankmajer)

In Conspirators Of Pleasure neemt Svankmajer ons mee op een trip langs lust, begeerte en verlangen. Zonder enig woord te wisselen volgt hij zes stedelingen in hun queeste om fetisjismen en persoonlijke erotische obsessies te bevredigen. De zes spannen samen in hun lusten zonder daar zelf bewust van te zijn. De een construeert ingenieuze machines om zijn obsessie voor de prachtige nieuwslezeres te bevredigen, de ander rolt kleine broodballetjes die ze via rubberen buisjes in haar neus zuigt en weer een ander maakt een uitzinnig kippenkostuum met vleermuisvleugels. Met de ogenschijnlijk zinloze bezigheden neemt Svankmajer menselijke fetisjismen op de korrel en vergroot deze uit tot groteske proporties. Hij schetst een surrealistisch portret van de menselijke seksualiteit in al zijn facetten, zijn complexiteit en filosofische diepten.

Originele titel: Spiklenci Slasti
Regie & scenario: Jan Svankmajer
Camera: Miloslav Spála
Montage: Marie Zemanová
Muziek: Jaroslav Jancovec
Art direction: Jan Svankmajer, Eva Svankmajerová
Herkomst: Tsjechië, Zwitserland, UK 1996
Met o.a. Petr Meissel, Gabriela Wilhelmová, Barbora Hrzánová, Anna Wetlinská, Jiri Lábus, Pavel Novy
DVDtype: DVD5
Regio: R2
Beeld: 4:3 / 1.33:1 kleur
Geluid: Dolby Surround 2.0 Tsjechisch
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 83 minuten
Verschijnt op 12 september 2006

Extra:
• Kortfilm "Jabberwocky"(1971) (14 min.)DE KWELLING
(Ingmar Bergman)

Jan-Erik Widgren is een veelbelovende leerling die in zijn eindexamenjaar heel wat te stellen heeft met de alom gevreesde leraar Latijn Caligula. Twee weken voor zijn examen wordt hij door Caligula geschorst omdat hij zou hebben afgekeken. Widgren kan het niet zoveel schelen omdat hij toch heel andere toekomstplannen heeft. En daarbij is hij verliefd op de jonge Berta. Zij vertelt hem over een sinistere en sadistische man die haar achtervolgd en misbruikt maar zegt niet om wie het gaat. Als Jan–Erik haar later dood aantreft ontdekt hij ook Caligula, die zich verstopt heeft in haar kamer. En dat zet de toch al gespannen relatie tussen de twee op scherp.

Verschijnt op 12 september 2006ZOMER INTERMEZZO
(Ingmar Bergman)

De jonge en getalenteerde ballerina Marie ontmoet tijdens een zomervakantie de rijke Henrik. Ze worden verliefd en beleven hun romance in een roes die alleen doorbroken wordt door het vallen van de herfstbladeren. Met het komen van de herfst maakt zich een ongemakkelijk gevoel meester van Marie. Haar vrees wordt waarheid wanneer Henrik tijdens één van hun laatste dagen samen een onfortuinlijke duik in zee maakt en daarbij ernstig rugletsel oploopt dat hem fataal zal worden. Jaren later keert Marie terug naar de plaats des onheils en denkt na over haar leven, haar fouten en de tragische en traumatische dood van Henrik.

Verschijnt op 12 september 2006LESSEN IN LIEFDE
(Ingmar Bergman)

Gynaecoloog David valt na zestien jaar huwelijk voor de charmes van één van zijn patiënten. En dat valt slecht bij zijn vrouw Marianne, die uit wraak naar Kopenhagen vertrekt om daar een oude romance nieuw leven in te blazen. Maar David wil zijn Marianne helemaal niet kwijt en reist haar achterna. Eenmaal samen halen de twee oude herinneringen op en realiseren zich maar al te goed wat ze te verliezen hebben. Marianne geeft zich alleen niet zomaar gewonnen en David krijgt nog een aardig lesje in de liefde voor zijn kiezen.

Verschijnt op 12 september 2006FATHER OF A SOLDIER
(Rezo Chkheidze)

Origin.titel Georgisch: Djariskatsis Mama / Russisch: Otjets Soldata
Regie: Rezo Chkheidze
Scenario: Suliok Zhgenti
Camera: Lev Sukhov, Archil Filippashvili
Muziek: Sulkhan Tsintsadze
Herkomst: Georgië 1965
Met o.a. Sergo Zakariadze, Vladimir Privaltsev, Aleksej Nazarov, Aleksandr Lebedev
DVDtype: DVD5
Regio: R2
Beeld: 4:3 / 1.33:1 zwart-wit
Geluid: Dolby 2.0 Russisch gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits e.a.
Speelduur: 92 minuten
Russisch gesproken
Verschijnt op 12 september 2006

Extra's:
• Parade op het Rode Plein 7 november 1941
• korte film over Sergo Zakariadze
• trailers