:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: THE LITTLE MERMAID
PERSBERICHT: THE LITTLE MERMAID
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-10-10 - Geplaatst door: Werner
THE LITTLE MERMAID - DE KLEINE ZEEMEERMIN
Voor het eerst op DVD in Speciale Uitvoering
Te koop op DVD vanaf 25 oktober 2006
In twee verschillende versies
1-Disc Speciale Uitvoering
2-Disc Speciale Uitvoering
ook verkrijgbaar in Family Duopack met De Kleine Zeemeermin 2

Boordevol kleurrijke figuren en muziek spettert Disney's De Kleine Zeemeermin je tegemoet op een fantastische Speciale Editie met gloednieuwe digitale restauratie. Ariel, een vrolijke en ondeugende zeemeermin, beleeft het avontuur van haar leven met haar beste vriend, de schattige Botje, en de reggae-zingende krab Sebastiaan aan haar zijde. Maar ze heeft al haar moed en vastberadenheid hard nodig om haar dromen te laten uitkomen en haar vaders geliefde koninkrijk te redden van de valse zeeheks Ursula! Deze film is de 28ste animatie-langspeelfilm van de Disney Studios en verscheen in 1989 op het witte doek. Overal ter wereld waren zowel bioscoopbezoekers als critici enthousiast over deze vrolijke en fantasierijke adaptatie van het klassieke verhaal van Hans Christian Andersen - de eerste maal trouwens dat het animatieteam van Disney een sprookje adapteerde sinds De Schone Slaapster/Doornroosje, dertig jaar voordien.

De film is op spectaculaire wijze digitaal gerestaureerd en voorzien van supergeluid (Disney Enhanced Home Theater Mix 5.1 Dolby Digital). De geliefde klassieker wordt in twee verschillende versies aangeboden. De 1-Disc Speciale Editie waarop naast de film een niet eerder vertoonde scène en prachtig bonusmateriaal is toegevoegd. Bovendien, in een gelimiteerde oplage met speciale verpakking voor de echte verzamelaars, de 2-Disc Speciale Editie met nooit eerder vertoonde scènes en nóg meer bijzonder bonusmateriaal.

Het verhaal
Diep in de zee onder water, in een betoverende omgeving, ligt het Koninkrijk van Koning Triton. Een hele reeks dochters heeft hij, maar zijn hart gaat vooral uit naar de jongste, Ariel. Ze is schitterend mooi, heeft een prachtige stem en is ook heel avontuurlijk ingesteld. Ze is razend nieuwsgierig naar de echte mensenwereld. Wat zou ze daar graag een kijkje willen nemen, al was het maar voor één keer. Samen met haar vriendje, het beetje verlegen en volgzame visje Botje, is ze niet meer te houden als een groot schip aan de horizon verschijnt. Tussen de matrozen ziet ze Prins Erik. Ariel is helemaal onder de indruk van hem. Haar gedroom wordt echter wreed onderbroken door een enorme storm. Hoge golven laten het schip kapseizen en tot haar ontsteltenis verdwijnt Prins Erik diep in de golven. Vliegensvlug duikt Ariel naar de bodem van de zee en redt hem van de verdrinkingsdood. Wanneer hij op het strand wakker wordt en Ariel's betoverende stem hoort, is hij op slag verliefd.

Koning Triton is er inmiddels achtergekomen wat zijn dochter Ariel allemaal uitvoert en hij is daar niet over te spreken. Dat gedoe met die mensenwereld zint hem helemaal niet. En dus geeft hij de nerveuze krab Sebastiaan de opdracht om Ariel voor domme dingen te behoeden. Maar Ariel is verliefd en eigenwijs. Ze laat zich door niets of niemand tegenhouden. De zeeheks Ursula, die er al jaren op uit is om de macht in het Koninkrijk diep onder water te nemen, grijpt haar kans. Zij stuurt haar slangen Griezel & Gruwel erop uit om Ariel te verleiden. Ursula zal er voor zorgen dat Ariel de mensenwereld in kan stappen en zij haar Prins kan ontmoeten. Er staat wel iets tegenover. Die wondermooie stem is voortaan van Ursula. En dat is niet alles. Als Ariel, voordat de zon op de derde dag ondergaat, door Prins Erik vol liefde gekust is, zal ze met Erik heel gelukkig worden. Maar als Erik haar niet kust voor dat tijdstip, moet ze terugkeren naar de zee en zal ze verstenen in het schimmenrijk van Ursula. Vol vuur zet Ariel haar handtekening onder het contract dat Ursula haar voorhoudt.

Botje en Sebastiaan zien met lede ogen aan hoe Ursula de lieve Ariel in haar macht krijgt en ze besluiten er alles aan te doen om Ariel te helpen. Want hulp heeft ze zeker nodig. Als Prins Erik namelijk Ariel opnieuw ontmoet is hij er niet van overtuigd dat dit zijn geliefde is. Waar is die prachtige stem gebleven, waarnaar hij op zoek is? Toch is hij gecharmeerd door dit meisje en hij nodigt haar uit op het kasteel. Tijdens een romantisch boottochtje stelt de muzikale Sebastiaan, met de hulp van de zeemeeuw Jutter en alle andere dierenvriendjes alles in het werk om Prins Erik te verleiden tot een liefdevolle kus. Maar ze hebben niet op Ursula gerekend die daar een stevige stok voor steekt.

Wist U dat...
...meer dan 400 kunstenaars en technici aan de film meewerkten?
...meer dan 1 miljoen tekeningen voor deze film gemaakt zijn?
...150.000 met de hand ingekleurde cels nodig waren voor de film?
...meer dan 1000 kleuren gebruikt zijn voor 1100 verschillende achtergronden?
...er een speciale blauw-groene kleur – "Ariel" – ontworpen werd, voor haar staart?
...de animators honderdduizenden luchtbellen met de hand tekenden?
...aan de scene (2 1⁄2 minuut) waarin prins Erik met zijn schip door de storm wordt overvallen, meer dan 8 weken gewerkt is?

De Kleine Zeemeermin op dvd - technische specificaties:
Regie: John Musker & Ron Clements
Productie: John Musker & Maureen Donley
Scenario: Roger Allers, Ron Clements, John Musker & Rob Minkoff
Originele muziek: Alan Menken & Howard Ashman
Naar het originele verhaal van Hans Christian Andersen
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels / Frans
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans
Beeldformaat: 16 x 9 – 1.78:1
Speelduur: 80 minuten (exclusief bonusmateriaal)

De 1-Disc Speciale Uitvoering van De Kleine Zeemeermin:
Naast de Disney Classic De Kleine Zeemeermin in 5.1 Disney Enhanced Home Theater Mix is ook magisch bonusmateriaal toegevoegd.

• Het meisje met de zwavelstokjes
• Muziekvideo: 'Kiss The Girl'
• Spellen en activiteiten
• Achter de schermen bij Disney

De 2-Disc Speciale Uitvoering van De Kleine Zeemeermin:

Gelimiteerde oplage met speciale verpakking voor de echte verzamelaars. Naast de Disney Classic De Kleine Zeemeermin in 5.1 Disney Enhanced Home Theater Mix is nog extra veel magisch BONUSMATERIAAL toegevoegd.

Disc 1:
• Muziekvideo: 'Kiss The Girl' uitgevoerd door Ashley Tisdale
• Disney's Liedjesselectie
• Gesproken toelichting
Disc 2:
• Spellen en activiteiten
- Diep in de zee met De Kleine Zeemeermin - Virtuele attractie
- De attractie met de Disney Imagineers
- De attractie die er niet kwam
- EncyclopeDisney: Leven diep in de zee
• Niet gebruikte scènes
- Die arme Sebastiaan in het kasteel
- Goede raad van Sebastiaan
- De strijd met Ursula – alternatief einde
- Songdemo: 'Silence is golden'
• Achter de schermen bij Disney
- Verzwegen schatten: De making-of
- Storm op komst: Speciale effecten
- Het verhaal achter het verhaal
- Fotogalerijen
- Eerste presentatie
- Originele bioscooptrailer