:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: EERSTE BLU-RAY TITELS
PERSBERICHT: EERSTE BLU-RAY TITELS
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-10-24 - Geplaatst door: Werner
BUENA VISTA WORLDWIDE HOME ENTERTAINMENT MAAKT EUROPESE BLU-RAY DISC-TITELS BEKEND
Uitgebracht worden ondermeer The Wild, Breaking And Entering, Hollywoodland, Eight Below en Pearl Harbor

Bob Chapek, president van Buena Vista Worldwide Home Entertainment (BVWHE), heeft vandaag bekend gemaakt welke Blu-ray Disc-titels begin 2007 door BVWHE op de Europese markt worden uitgebracht. De beschikbare titels zijn ondermeer The Wild, en Eight Below van Walt Disney Pictures, Pearl Harbor van Touchstone Pictures en Breaking And Entering en Hollywoodland van Miramax Films. Deze titels markeren de eerste golf van een aanhoudende wereldwijde releasestrategie van BVWHE die ondersteuning biedt aan het Blu-ray-formaat.

In een commentaar op de bekendmaking zei Chapek: "De Blu-ray Disc vormt een grote technologische doorbraak in onze branche. Net zoals dvd een revolutie betekende voor home entertainment, belooft de Blu-ray Disc voor de gebruiker een nieuwe en ongeŽvenaarde ervaring te worden. De mogelijkheden zijn eindeloos en we staan nog maar aan het begin van deze opwindende nieuwe werkelijkheid."

Andere titels die worden uitgebracht zijn Enemy Of The State, Flightplan, Gone In Sixty Seconds, The Hitchhiker's Guide To The Galaxy, Scary Movie 4 en Sky High.

Blu-ray Disc is het allernieuwste optische mediaformaat voor high-definition video- en softwaretoepassingen met hoge capaciteit. Een single-layer Blu-ray Disc kan tot 25 gigabyte aan gegevens bevatten en een double-layer Blu-ray Disc zelfs 50 gigabyte. Blu-ray Disc wordt ondersteund door de grootste bedrijven voor consumentenelektronica en pc & gaming ter wereld en nu 7 van de 8 Hollywood-studio's hun HD-titels op Blu-ray Disc gaan uitbrengen, komt het leeuwendeel van het HD home entertainment-aanbod straks voor rekening van Blu-ray.

De Blu-ray-titels van BVWHE zijn voorzien van geavanceerde nieuwe menu's waarmee de gebruiker naadloos kan navigeren en instellingen kan kiezen terwijl de film wordt afgespeeld. Andere kenmerken zijn een dynamisch en ongeŽvenaard high-definition beeld, een nieuwe coatingtechniek die zorgt voor een krasvrij oppervlak, en een nieuwe slanke verpakking. Tot de overige Disney Blu-ray-technologieŽn die worden ontwikkeld, behoren ongekende interactieve functies, persoonlijke hoofdstukselectie en meeslepende online content, inclusief internettoegang, zodat gebruikers bijvoorbeeld via internet aanwezig kunnen zijn bij live events die door de studio worden uitgezonden en nog veel meer.

Chapek concludeert: "We leven in een onvoorstelbaar opwindende tijd nu de consument steeds meer zelf kan bepalen hoe hij zijn amusement, met inbegrip van packaged media, krijgt aangeboden. We hebben er alle vertrouwen in dat de Blu-ray Disc de toekomst wordt van high-definition home entertainment."