:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2006
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2006
Bron: Warner - Datum: 2006-11-04 - Geplaatst door: Werner
THE LAKE HOUSE
Een verhaal over liefde tussen twee mensen... die elkaar nog nooit hebben ontmoet.

The Lake House vertelt het verhaal van een liefde die zo sterk is dat ze de grenzen van de tijd overschrijdt. De eenzame dokter Kate Forster heeft eindelijk de liefde gevonden. Het probleem is alleen dat het een lange afstandsliefde is. Zij woont in hartje Chicago. Hij bevindt zich in een afgelegen buitenwijk aan een meer. Zij leeft in 2006. Hij in 2004. Keanu Reeves en Sandra Bullock komen voor het eerst sinds Speed weer bij elkaar voor dit hartverwarmende verhaal over een liefde die de tijd overbrugt. Het verhaal begint als Kate haar prachtig gelegen huis aan het meer verlaat en een briefje achterlaat voor de volgende huurder, de gefrustreerde architect Alex Wyler. Dit is het begin van een correspondentie tussen de twee.Al snel komen ze er achter dat ze voor elkaar bestemd zijn... en dat ze, op de een of andere manier, met een tijdsverschil van twee jaar leven dat via de magische postbus opgeheven wordt. Kunnen ze elkaar ooit ontmoeten? Wat zou er gebeuren als ze het zouden proberen? Hoewel het lot gekant lijkt tegen hun vereniging, vormt hun liefde een onhoudbare drijfkracht. Ze ondernemen een race tegen de klok om elkaar te vinden, een race die eigenlijk essentieel bestaat in... wachten. The Lake House is een magische, romantische liefdesgeschiedenis, van en voor alle tijden.

Technische fiche:
Regie: Alejandro Agresti
Cast: Keanu Reeves, Sandra Bullock, Shohreh Aghdashloo, Christopher Plummer, Ebon Moss Bachrach, Willeke Van Ammelrooy, Dylan Walsh, Lynn Collins, Mike Bacarella, Kevin Brennan, Frank Caeti, Scott Elias, Lori Ann Gerdisch, Michael Andrew Gorman, Jennifer Kern
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans, Deens, Noors, Fins, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 95 min
Releasedatum: 15 november 2006

Extra's:
• Bioscooptrailer
• Weggelaten scènesPOSEIDON

Oudejaarsavond op het luxueuze cruiseschip Poseidon. Feestende passagiers heffen het glas en brengen een toost uit op de toekomst. En die valt met de deur in huis: een 50 meter hoge vloedgolf laat het schip kapseizen en een wanhopige strijd om te overleven kan beginnen. Oscarwinnend regisseur Wolfgang Petersen (The Perfect Storm, Das Boot) steekt van wal met een spetterende, eigentijdse verfilming van Paul Gallico's roman The Poseidon Adventure. Josh Lucas, Kurt Russell, Richard Dreyfuss, Emmy Rossum en vele anderen vertolken de overlevende passagiers die op elkaar zijn aangewezen om te ontsnappen uit een aan razend tempo onderlopende hel. Hun wereld staat letterlijk op z'n kop, maar ze zijn vastberaden het hindernissenparcours van water en vuur te trotseren en zich wanhopig een weg naar de oppervlakte te vechten. Er is nog een hoofdrolspeler in deze razend spannende en spectaculaire actiethriller: de machtige Poseidon, met zijn 13 dekken en 20 verdiepingen, die rolt, stampt en ontploft. De spanning is ondraaglijk. Filmfans: alle hens aan dek!

Technische fiche:
Regie: Wolfgang Petersen
Cast: Kurt Russell, Josh Lucas, Richard Dreyfuss, Jacinda Barrett, Emmy Rossum, Mike Vogel, Mía Maestro, Jimmy Bennett, Andre Braugher, Freddy Rodríguez, Kevin Dillon, Kirk B.R. Woller, Stacy Ferguson, Kelly Mcnair, Gabriel Jarret
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Nederlands, Engels
Speelduur: ca. 94 min.
Releasedatum: 15 november 2006

Extra's:
• Poseidon, a ship on a soundstage: de problemen die het draaien van een moderne avonturenfilm met zich meebrengt
• BioscooptrailerBEYOND THE POSEIDON ADVENTURE ('79)
Een race tegen de tijd de moed zinkt je in de schoenen

Een monsterlijke vloedgolf heeft de luxe oceaanstomer Poseidon in de uitgestrekte oceaan doen kapseizen en nu proberen de weinige overlevenden wanhopig te ontsnappen uit de op zijn kop gezette wereld. Maar The Poseidon Adventure was slechts het spannende begin. Pas met Beyond The Poseidon Adventure wordt de spanning naar ijzingwekkende hoogten gestuwd. Geregisseerd door Irwin Allen, tevens de producer, voeren Michael Caine en Sally Field een sterrencast aan die vast komt te zitten in de brandende gangen en openbarstende verschansingen van het verminkte vaartuig. Wanneer sleepbootkapitein Caine, eerste stuurman Karl Malden en passagier Field aan boord gaan van het zinkende schip om de bergingsrechten te claimen, vinden ze op miraculeuze wijze nog meer overlevenden. Maar het schip krijgt nog meer bezoekers, aangevoerd door de sinistere Dr. Stefan Svevo (Telly Savalas). Hij wil een plutoniumcargo van onschatbare waarde en deinst voor niets of niemand terug!

Technische fiche:
Regie: Irwin Allen
Cast: Michael Caine, Sally Field, Telly Savalas, Peter Boyle, Jack Warden, Shirley Knight, Shirley Jones, Karl Malden, Slim Pickens, Veronica Hamel, Angela Cartwright, Mark Harmon, Paul Picerni, Patrick Culliton, Dean Raphael Ferrandini
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Roemeens, Arabisch, Bulgaars, IJslands, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 109 min.
Releasedatum: 22 november 2006

Extra's:
• Trailers
• Klassieke documentaire "Behind the scenes: Beyond the
Poseidon Adventure"DE KLEINE IJSBEER
- NANOEKS REDDING
- BEZOEK VAN DE ZUIDPOOL


Lars helpt een nieuw vriendje en ontdekt de liefde in dit nieuwe, spannende poolavontuur.

In De Kleine IJsbeer: Nanoeks Redding, zitten Lars en zijn poolvriendjes Greta en Robbie opgesloten in een ijsstation, terwijl de mensen van het onderzoeksteam snel dichterbij komen. Na een gewaagde ontsnapping stuit Lars op de door heimwee verscheurde huskypup Nanoek. Met behulp van zijn huiveringwekkende gehuil en zijn supergevoelige neus vinden ze zijn familie én heerlijke worstjes! En dan houdt niets Lars nog tegen om weer naar huis te gaan, of toch wel... hij moet steeds aan Greta denken. Zou Lars misschien verliefd zijn? Al zijn arctische maatjes hebben speciale vriendjes en vriendinnetjes, zelfs de oude Sofokles, die Lars leert hoe je een kleine meisjesbeer het beste kan laten weten dat je haar leuk vindt: het gewoon tegen haar zeggen!

Lars en zijn vriendjes ontdekken een nieuwe wereld vol spannende avonturen en plezier!

In De Kleine IJsbeer: Bezoek Van De Zuidpool, onderzoeken Lars en Robbie een scheepswrak, waar de reuzenoctopus Octavius Lars het leven redt en iedereen leert dat water leuk is, ook als je niet kunt zwemmen. Daarna ontdekken Lars en Robbie de "Red Rose", een oude boot die hebberige mensen proberen te stelen - totdat Lars en zijn kameraden hen op de vlucht jagen! En dan verschijnt er nog een vreemdeling op de Noordpool: Caruso, een vrolijke, zingende pinguïn! Maar de ruige ijsberen Brutus, Boris en Burt houden niet van vreemdelingen, en bedenken een plan om Caruso weg te sturen. Nu moet Lars, met de hulp van zijn vriendjes, Caruso redden, zodat uiteindelijk zelfs de altijd droevige lemmingen weer vrolijk kunnen zijn.

Technische fiche:
Regie: Thilo Rothkirch
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Nederlands, Engels, Spaans, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden

Speelduur: ca. 75 min. per dvd
Releasedatum: 22 november 2006NINE DOG CHRISTMAS ('01)
Van de kerst die er bijna geen was, maakten zij de allermooiste ooit!

Van zoveel plezier ga je spontaan kwispelen! De Noordpool Elfjes hebben net het laatste cadeautje in de zak van de Kerstman gestopt. Binnenkort is het immers Kerstmis en dan reist Santa weer door de lucht in zijn arrenslee, voortgetrokken door zijn vrolijke ren... honden.In deze heerlijke tekenfilm, verteld door James Earl Jones en met liedjes van Grammy Awardwinnaar Gary Morris, zien we hoe negen honden zonder baasje de plaats moeten innemen van de door griep gevelde rendieren. Hoofdelf Buzz (Scott Hamilton) moet hen eerst leren vliegen. Bovendien moeten de honden opnieuw naar de Noordpool zien te ontsnappen wanneer een onruststoker hen ontvoert. Maar er is wel meer nodig om Snowplow, Tank, Q.T. en de rest tegen te houden. En op het einde van de rit wacht hen een verrassing die ze dubbel en dik verdienen!

Technische fiche:
Regie: Michael Hack
Cast: Scott Hamilton, James Earl Jones, Christy Lynn
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Nederlands, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 56 min.
Releasedatum: 15 november 2006

Extra's:
• Trailers
• Videoclip: The Present
• Hondenverhalen
• Vakantiehobby's
• Alles door elkaarPOLAR EXPRESS 1 disc edition

Kom op, slaapkop, klim uit je warme bedje en zet je schrap voor de rit van je leven! Want dit wordt een kerstavond om nooit meer te vergeten... Je zult op en neerroetsjen over hoge bergen, rijden en glijden langs uitgestrekte ijsvelden, puffen en tuffen over torenhoge bruggen en overheerlijke warme chocolademelk drinken, geserveerd door knotsgekke, zingende obers! Welkom aan boord van The Polar Express! Tom Hanks vertolkt de hoofdrol in deze door Robert Zemeckis geregisseerde familiefilm. Een moderne kerstklassieker die met verbluffende nieuwe animatietechnieken een lekker ouderwetse en magische kerstsfeer weet op te roepen. "Eerst zien en dan geloven," beweert een geheimzinnige zwerver die met je meereist. Je zult wonderen zien. En je zult ze geloven. Instappen!

Technische fiche:
Regie: Robert Zemeckis
Stemmen: Tom Hanks, Leslie Harter Zemeckis, Eddie Deezen, Nona Gaye, Peter Scolari, Brendan King, Andy Pellick, Jimmy 'Jax' Pinchak, Josh Eli, Mark Mendonca, Rolandas Hendricks, Mark Goodman, Jon Scott, Gregory Gast, Sean Scott
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Nederlands, Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 96 min.
Releasedatum: 6 november 2006

Extra's:
• BioscooptrailerCOMEDY COLLECTION VAN DE BBC

De BBC neemt al sinds jaar en dag de taak op zich mensen aan het lachen te brengen en bouwde door de jaren heen niet alleen een ijzersterke reputatie op op het lachen-gieren-brullen domein, maar net zo goed op het vlak van ingehouden gniffelen of het uitproesten uit plaatsvervangende schaamte. Warner Home Video heeft nu op zijn beurt met veel plezier de taak op zich genomen om een indrukwekkend aandeel van het BBC comedy archief onder één en hetzelfde label op dvd te brengen: de Comedy Collection van de BBC. Deze behelst het indrukwekkendste aanbod aan BBC Comedy titels dat ooit op deze schaal in Vlaanderen geïntroduceerd werd en biedt ruimte aan zowel mainstream klassiekers genre Keeping Up Appearances, als aan de 'betere humor' uit onder meer Fawlty Towers, absurde sketches zoals in Not The Nine O'Clock News en wat dichter in de tijd de vlijmscherpe relatie analyses in Coupling, gedurfd provocerende humor in de aard van Nighty Night en de nieuwste revelaties in humorland van de hand van Ricky Gervais en Steve Merchant: The Office en Extras. De collectie is te herkennen aan het rode Comedy Collection label bovenaan de cover. Voor wie op zoek is naar nog meer hilariteit, bevat elke dvd een leaflet met een overzicht van de titels die beschikbaar zijn of binnen afzienbare tijd komen binnen deze collectie. En dat is nog niet alles, want in 2007 zal de collectie aangevuld worden met nog meer titels die elk op zich een foltering voor de lachspieren beloven. Surf naar www.comedycollection.be voor een volledig overzicht van de beschikbare titels en neem er regelmatig een kijkje om op de hoogte te blijven van de laatste updates omtrent de Comedy Collection.NIGHTY NIGHT serie 1
Fatal Attraction, West Countrystijl

Warhoofd Jill, die in haar eigen disfunctionele wereldje vertoeft, baat in een klein stadje een schoonheidssalon uit. Ze beeldt zich in dat haar echtgenoot op sterven ligt, dus moet ze op zoek naar een andere man. Ze schrijft zich in bij het relatiebureau "Lassoo the Moon", maar daar stapelen de flops zich in een razend tempo op. Dus laat ze haar oogje vallen op buurman Don, een dokter. De ongezonde obsessie die ze voor hem koestert, krijgt een zetje wanneer ze haar intrek neemt bij hem om zijn aan multiple sclerose lijdende vrouw te "verzorgen". Ze is vastbesloten om Don te verleiden en zijn huwelijk te doen ontsporen, koste wat het kost, en haalt 6 afleveringen lang het onderste uit de kan om de buit binnen te halen. Krijgt Jill uiteindelijk haar man?

Technische fiche:
Creatie: Julia Davis
Regie: Tony Dow
Cast: Angus Deayton, Mark Gatiss, Julia Davis, Rebecca Front, Ruth Jones, Felicity Montagu
Taalkeuze in Stereo 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 30 min. per aflevering
Releasedatum: 8 november 2006

Extra's:
• Bloopers
• Weggelaten scènesHI-DE-HI serie 1

Zomer 1959. De kampmonitoren keren terug naar Maplin's Holiday Camp, maar moeten vaststellen dat het vakantiekamp nu gerund wordt door een voormalig universiteitsprofessor. Jeffrey Fairbrother bedoelt het wel goed, maar zijn verstrooide, academische aanpak vormt een schril contrast met die van zijn team Yellowcoats: de platte, bierzwelgende komiek Ted Bovis en zijn ongelukkige doublure Spike; Geeljas met ervaring en attitude Gladys Pugh; de niet bijzonder kindvriendelijke poppenkastspeler en drankorgel Mr Partridge; de snobistische dansleraars Barry en Yvonne Stuart Hargreaves; de petieterige jockey Fred Quilly; en het stuntelige, hypernerveuze kamermeisje Peggy. In dit eerste seizoen probeert deze kleurrijke bende 6 afleveringen lang de kerk in het midden te houden.

Technische fiche:
Creatie: David Croft, Jimmy Perry
Regie: John Kilby
Cast: Paul Shane, Ruth Madoc, Jeffrey Holland, Felix Bowness, Su Pollard, Diane Holland, Nikki Kelly, David Webb, Barry Howard, Leslie Dwyer, Simon Cadell, Rikki Howard
Taalkeuze in Stereo 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 30 min. per aflevering
Releasedatum: 8 november 2006LITTLE BRITAIN
serie 1
serie 2


SERIE 1
Een surrealistische reis door de Britse eilanden, dat is de premisse van deze komische serie die oorspronkelijk een bekroonde radioreeks was. In hilarische sketches, met personages die laveren tussen gewoon buitengewoon en buiten gewoon sinister, schildert de reeks 8 afleveringen lang het leven in het nieuwe millennium.

SERIE 2
Vicky Pollard, Emily Howard, Dafydd Thomas, Sebastian Love, Marjorie Dawes en Lou & Andy zijn allemaal opnieuw van de partij in deze tweede reeks van Little Britain. In de 6 afleveringen van het tweede seizoen krijgen ze het gezelschap van een bonte bende nieuwe personages waaronder "Bubbles" De Vere, Carol "De Computer Zegt Nee" Beers, Judy & Maggie, en Harvey "Bitty" Pincher die een ongewoon sterke band met zijn moeder heeft.

Technische fiche:
Regie: S1: Steve Bendelack; S2: Matt Lipsey
Cast: Matt Lucas, David Walliams, Tom Baker, Paul Putner, Joann Condon, Anthony Head, Charu Bala Chokshi, Stephen Aintree, Steve Furst
Taalkeuze in Stereo 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 30 min. per aflevering
Releasedatum: 8 november 2006

Extra's:
S1:
• Commentaar bij alle afleveringen
• Achter de schermen documentaire
• Pilotaflevering
• Verwijderde scène
• Best of rock profiles
• 4 extra live sketches
• Featurettes
S2:
• Little Britain At the NFT
• Friday Night With Jonathan Ross interview
• Jonathan Ross Radio show interview
• The Chris Moyles show interview
• Richard and Judy sketch
• Little Documentary
• Comic Relief special
• Comic Relief Bloopers
• Verwijderde scènes met commentaar van Matt Lucas, David Walliams en Geoff Posner
• BBC 1 Dafydd sketch
• Commentaar bij alle zes afleveringen van Matt Lucas, David Walliams en Geoff PosnerONLY FOOLS AND HORSES
serie 4
serie 5
serie 6, 2 disc
serie 7, 2 disc


Grandad's passed on but his long lost brother's come to stay... enter Uncle Albert!

SERIE 4
Del en Rodney Trotter betrekken een gemeenteflatje in Nelson Mandela House, Peckham, Zuid Oost Londen. Del beloofde aan het sterfbed van zijn moeder dat hij voor de kleine Rodney zou zorgen en hij heeft zijn belofte waargemaakt, ook al torent Rodney intussen anderhalve kop boven hem uit. Tot voor kort leefde ook hun grootvader nog bij hen in. Helaas is opa nu overleden, al wordt zijn plaats snel ingenomen door Oom Albert, zeeman in ruste,die op de Zeven Zeeën meer onheil heeft meegemaakt dan Jonas in de walvis. 7 afleveringen broederlijk plezier in het vierde seizoen van Only Fools And Horses.

Del becomes a hang glider, a prophet and maybe, just maybe... a millionaire!

SERIE 5
Del heeft zijn rijkeluisdromen nog steeds niet opgegeven en blijft er stellig van overtuigd dat hij in de wieg is gelegd om miljonair te worden. Tot het zover is, leidt hij Trotter's Independent Traders, gespecialiseerd in kleinschalige zwendel en semilegaal ondernemerschap. Rodney, niet bepaald gezegend met commerciële flair,moet een oogje in het zeil houden
voor de lange arm der wet. Maar keer op keer laat Rodney zijn lodderig oog afdwalen naar elk stukje vrouwelijk schoon dat in zijn schootsveld passeert. Trouwens, hij heeft andere ambities. In dit vijfde seizoen volgen we de broertjes 6 afleveringen lang op hun weg naar rijkdom en geluk.

From collapsing bars and inflatable dolls to Rodney's impending marriage... the Trotters are back!

SERIE 6
Als de reguliere klanten wat minder snel toehappen, trekt Del naar zijn stamcafé, de Nag's Head, waar de kastelein en de stamgasten - de oliedomme Trigger, de flikflooiende autoverkoper Boycie en co - minder snel geneigd zijn om te peilen naar de herkomst van de koopjes die hen in de schoot worden geworpen. Geniet 6 afleveringen lang van de trucjes die Del uit zijn mouw schudt om zijn waar te slijten.

Albert's been mugged, Rodney's frustrated and Del's greatest dream is about to come true.

SERIE 7
Del vindt zichzelf een hele playboy, maar zijn vervoermiddel (een gammele bestelwagen op drie wielen) vertelt een heel ander verhaal. En als hij al eens een poppetje naar huis kan meetronen, dan kun je er gif op innemen dat Rodney en de ouwe een domper op de feestvreugde zullen zetten. Hoe dan ook, Del blijft een innemende kerel, vooral als hij weer 6 afleveringen lang uit zijn favoriete vaatjes kan tappen: het verkrachten van Franse citaten, het drinken van exotische cocktails en een hopeloze hunkering naar alles wat rinkelt en blinkt!

Technische fiche:
Regie: S4: Ray Butt; S5: Mandy Fletcher, Ray Butt; S6 & 7: Tony Dow
Cast: S4, 5, 6 & 7: David Jason, Nicholas Lyndhurst, Buster Merryfield
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: S4 & 5: ca. 30 min. per aflevering; S6 & 7: ca. 50 min. per aflevering
Releasedatum: 8 november 2006OPEN ALL HOURS
serie 3
serie 4

Hilarische afleveringen van de klassieke komedie vanuit de winkel op de hoek.

SERIE 3
De stotterende winkelier Arkwright (Ronnie Barker) leeft voor slechts drie dingen: een regelmatig rinkelende kassa, af en toe een vluchtige blik op de weelderige boezem van verpleegster Gladys Emmanuel en zijn neef en boodschappenjongen, G G G Granville, het leven 6 afleveringen aan een stuk zo zuur mogelijk maken.

SERIE 4
Arkwright, het prachtpersonage van Ronnie Barker, staat nog steeds in zijn kruidenierszaak. Het enige wat je er goedkoop kunt krijgen, zijn praatjes. De ongrijpbare verpleegster Gladys Emmanuel blijft zijn hoofd op hol brengen. Boodschappenjongen Granville, van zijn kant, droomt van hippe vriendinnetjes, vetbetaalde kaderfuncties en sportwagens, al is een nieuwe fietsbel ook erg welkom. Met dit seizoen kan je weer 6 afleveringen humorshoppen in het winkeltje op de hoek.

Technische fiche:
Regie: S3 & 4: Sydney Lotterby
Cast: S3 & 4: Ronnie Barker, David Jason, Lynda Baron
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 30 min. per aflevering
Releasedatum: 8 november 2006CURB YOUR ENTHUSIASM serie 5, 2 disc

Op het eerste gezicht leidt Larry David een droomleventje, met een liefhebbende echtgenote, ruimdenkende vrienden, een prachthuis en een naar hem vernoemd broodje... maar er moet toch meer zijn in het leven? En zie: Larry bingoot met bejaarden, gaat met enkele nieuwe vrienden op een skireisje, nodigt een volslagen vreemde uit voor de seidermaaltijd, doneert geld aan een Koreaanse maat, bezoekt een zieke man in het ziekenhuis, toont interesse voor andere geloofsovertuigingen en gaat op zoek naar zijn familiale roots. Is dit het begin van een nieuwe Larry David... of is het einde nu echt nabij? Opnieuw 10 afleveringen lang goedbedoelde flaters van de hand van de succesvolle superkluns.

Technische fiche:
Creatie: Larry David
Regie: Robert B. Weide, Larry Charles, David Steinberg, Bryan Gordon
Cast: Larry David, Cheryl Hines, Jeff Garlin, Susie Essman
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Portugees, Zweeds, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 30 min. per aflevering
Releasedatum: 15 november 2006

Extra's:
• "De geschiedenis van Curb... tot nu toe" & "De geschiedenis van Curb... nog wat verder": twee exclusieve achter de schermendocumentaires die een licht werpen op het ontstaan, de evolutie en de productie van "Curb" aan de hand van interviews en castingtapes.THE SOPRANOS serie 6, deel 1, 6 disc

De arrestatie van de rivaliserende maffiabaas Johnny Sack maakt Tony's leven er niet simpeler op. Want met een kopstuk op non actief wordt de machtsstrijd tussen diens discipelen aangezwengeld en hun onvoorspelbare gedrag zet de toch al gespannen verhoudingen tussen de New Jersey en New York families opnieuw onder druk. En ook op lager niveau laait de concurrentie op telkens er een familielid op al dan niet natuurlijke wijze uit de rangorde geplukt wordt. Verder gaat Juniors dementie van kwaad naar erger, worstelt Vito met zijn sexuele geaardheid en krijgt Artie's restaurant, niet geheel buiten zijn schuld om, te lijden onder zware competitie. Christopher hervalt in zijn oude drugsgewoonten en rakelt terug het idee op zijn filmcarrière te lanceren. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de familieproblemen op kleine schaal. Zoon A.J. slaagt er maar niet in richting te geven aan zijn leven, Carmela worstelt met haar sleutel op-de deur project en Meadow houdt er zo haar eigen ideeën op na over haar gezinsgenoten. Aan Dr. Melfi om twaalf afleveringen lang pogingen te ondernemen de plooien in Tony's leven toch iets gladder te strijken.

Technische fiche:
Creatie: David Chase
Regie: Tim Van Patten, David Nutter, Jack Bender, Alan Taylor, Steve Buscemi, Danny Leiner, Steve Shill
Cast: James Gandolfini, Edie Falco, Michael Imperioli, Lorraine Bracco, Vincent Curatola, Dan Grimaldi, Frank Vincent, Joseph R. Gannascoli, Toni Kalem, Tony Sirico, Steve Van Zandt, Steve Schirripa, Robert Iler, John Ventimiglia, Jamie Lynn Sigler, Dominic Chianese, Aida Turturro
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 53 min. per aflevering
Releasedatum: 29 november 2006

Extra's:
• Audiocommentaar bij 4 afleveringen door schrijver/bedenker David Chase, schrijvers Terence Winter en Matthew Weiner en castleden Edie falco, Robert iler, Michael Imperioli, Jamie Lynn Sigler en Tony SiricoTHE MALTESE FALCON ('41) Special Edition, 2 disc

Waarom zet een nietsontziend allegaartje misdadigers alles op alles om een met juwelen ingelegde valk te bemachtigen? Detective Sam Spade (Humphrey Bogart), die de moord op zijn partner onderzoekt, wil de ware toedracht achter hun mysterieuze obsessie ontsluieren. Hoofdrolspeler Bogart voert in dit pareltje van een misdaadfilm een absolute sterrencast aan, met o.a. Sydney Greenstreet, Mary Astor, Peter Lorre en Elisha Cook Jr. Debuterend regisseur John Huston leverde zelf het filmscenario, een bewerking van de roman van Dashiell Hammett. Deze klassieker van de film noir werd niet alleen bekroond met drie Oscarnominaties - Beste Film, Mannelijke Bijrol (Greenstreet) en Scenario - maar maakte van Bogart een absolute ster en luidde het begin in van Hustons weergaloze regiecarrière.

Technische fiche:
Regie: John Huston
Cast: Humphrey Bogart, Mary Astor, Gladys George, Peter Lorre, Barton MacLane, Lee Patrick, Sydney Greenstreet, Ward Bond, Jerome Cowan, Elisha Cook Jr., James Burke, Murray Alper, John Hamilton
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Roemeens, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 101 min.
Releasedatum: 15 november 2006

Extra's:
Disc 1:
• Audiocommentaar van Eric Lax
• Bioscooptrailer
• Filmnieuws
• Korte film "The Gay Parisian"
• 2 cartoons: "Hiawatha's Rabbit Hunt", "Meet John Doughboy"
• Trailer: Malcon falcon 1941
Disc 2:
• Make up test van Mary Astor
• Documentaire "Maltese Falcon: One Magnificent Bird"
• Trailers van Humprey Bogart
• Korte film: "Breakdowns of 1941"THE GREEN MILE ('99) Special Edition, 2 disc

Wonderen gebeuren op onverwachte plaatsen, zelfs in de dodencellen van de Cold Mountain gevangenis. Daar brengt John Coffey, een gevangene met bovennatuurlijke krachten, een beetje bezieling en menselijkheid bij zijn bewakers en medegevangenen. Tom Hanks leidt een geweldige cast (met onder andere Michael Clarke Duncan als Coffey) in dit emotionele, verheffende verhaal. Een verhaal van bewakers en gevangenen; mannen en echtgenotes; en een opmerkelijke muis, Mr. Jingles. Frank Darabont komt na zijn regiedebuut uit 1994 (The Shawshank Redemption) opnieuw met een succesvolle bewerking van een Stephen King verhaal. De film werd genomineerd voor vier Oscars, waaronder Beste Film.

Technische fiche:
Regie: Frank Darabont
Cast: Tom Hanks, David Morse, Bonnie Hunt, Michael Clarke Duncan, James Cromwell, Michael Jeter, Graham Greene, Doug Hutchison, Sam Rockwell, Barry Pepper, Jeffrey DeMunn, Patricia Clarkson, Harry Dean Stanton, Dabbs Greer, Eve Brent
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Roemeens, IJslands, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 114 min.
Releasedatum: 15 november 2006

Extra's:
• Audiocommentaar door schrijver/regisseur Frank Darabont
• Bioscooptrailer & The Teaser Trailer: A Case Study
• Documentaire "Walking the Mile: The Making of The Green Mile"
• 6 delige Documentaire "Miracles and Mystery, creating the
Green Mile": Stephen King, storyteller The Art of Adaptation Acting on the Mile Designing the Mile The Magic of the Mile The Tail of Mr. Jingles
• Tom Hanks Makeup Tests
• Michael Clarke Duncan Screen Test
• Weggelaten scènesBODY HEAT ('81) Deluxe Edition

Het leven van Ned Racine, een aardige, informele en weinig ambitieuze advocaat uit Florida, gaat zijn gewone gangetje, tot hij kennis maakt met Matty Walker, een in het wit gehulde sirene... met een steenrijke man. Instinctief beseft Ned dat Matty het type vrouw is waarvoor je als man een moord zou plegen. En hij voegt de daad bij het woord. De chemie tussen William Hurt en Kathleen Turner doet de vonken van het scherm spatten in Lawrence Kasdans sexy thriller Body Heat, een zinderend verhaal over hartstocht en obsessie dat schatplichtig is aan de film noirs van de jaren '40, maar dan met een geladenheid en passie die enkel in de jaren '80 helemaal kon oplaaien. In zijn zelfzekere regiedebuut zaait Kasdan de kiem van de emotionele diepgang die het handelsmerk van zijn latere films als The Big Chill, The Accidental Tourist en Grand Canyon zou worden. Laat je door deze eigentijdse klassieker - voor het eerst in Dolby Surround Stereo - meevoeren naar een verraderlijk hitsige wereld. In de bijrollen herken je overigens Richard Crenna, Ted Danson en Mickey Rourke...

Technische fiche:
Regie: Lawrence Kasdan
Cast: William Hurt, Kathleen Turner, Richard Crenna, Ted Danson, J.A. Preston, Mickey Rourke, Kim Zimmer, Jane Hallaren, Lanna Saunders, Carola McGuinness, Michael Ryan, Larry Marko, Deborah Lucchesi, Lynn Hallowell, Thom Sharp
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels ,Frans, Italiaans, IJslands, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 109 min.
Releasedatum: 15 november 2006

Extra's:
• Bioscooptrailer
• Interview met Kathleen Turner uit 1981
• 3 korte films: "Body Heat, The Plan", "The Production", "The Post production"
• Weggelaten scènesROBERTA ('35)
Een sprankelende musical, mooi om naar te kijken en heerlijk om te kennen.

Plezier is in de mode als Fred Astaire en Ginger Rogers (plus Irene Dunne en Randolph Scott) de ultrachique Parijse modewereld betreden in Roberta. De derde film met Astaire en Rogers is een verleidelijke bewerking van de Broadway hit uit 1933 (waarin onder andere Bob Hope, Sydney Greenstreet en Fred MacMurray meespeelden). Hij heeft een zwierig romantisch plot, fantastische decors (voor de salon op drie niveaus was de grootste camerakraan ter wereld nodig), gedenkwaardige muziek (waaronder Smoke Gets in Your Eyes van Jerome Kern en Otto Harbach) en boven alles, onvergelijkelijke dansmagie die bij de film past. "De plezierigste momenten in Roberta," schreef Time, "zijn als Astaire en Rogers het verhaal op zijn kop zetten en erop beginnen te dansen". Astaire zingt dan wel "I Won't Dance", maar zijn voeten verraden hem.

Het gouden duo
Vooraleer ze in 1933 samen voor het eerst op het scherm verschenen in Flying Down To Rio, had Ginger Rogers haar naam in Hollywood al gevestigd met een 24 tal films. Fred Astaire, daarentegen, was een complete nobody met nog maar één film op zijn curriculum. In een legendarisch Paramount screentest rapport stond zwart op wit: kan niet zingen, kan niet acteren, lichtjes kalend, kan een beetje dansen. In Flying Down To Rio bewees Astaire hun ongelijk. Hoewel Astaire en Rogers beiden maar bijrollen hadden, toverde de chemie tussen hen het Carioca dansnummer om tot het hoogtepunt van de film. Hoge bonzen in de filmwereld zagen hun sterpotentieel en aarzelden niet om het duo in hoofdrollen te casten. Hun eerste duoprestatie in The Gay Divorce was meteen een voltreffer, genomineerd voor 3 Oscars, waarvan hij er één won voor Beste Muziek. De film tekende de lijnen uit voor de Astaire Rogers succesformule: een zorgeloze playboy en een lief,maar pittig meisje raken verstrikt in een kluwen van identiteitsverwisselingen, worden verliefd op de dansvloer, lossen op het nippertje de gerezen misverstanden op en leven nog lang en lichtvoetig. Hiermee boeide het duo nog acht films lang het publiek tot ze in 1939 met The Story Of Vernon And Irene Castle een einde maakten aan desamenwerking. Rogers wilde haar talenten als drama actrice uitbouwen en bewees zich hierin toen ze in 1941 een Oscar won voor haar rol in Kitty Foyle: The Natural History Of A Woman. Astaire vertolkte nog ettelijke noemenswaardige film en televisierollen, maar bleef zijn oude liefde trouw: de dans.Hij deelde haar met Eleanor Powell, Rita Hayworth, Cyd Charisse, Barrie Chase en zelfs een paar keer met mededanswonder Gene Kelly. Voor The Barkleys Of Broadway werd het dynamische duo in 1949 een laatste keer herenigd.

Technische fiche:
Regie: William A. Seiter
Cast: Irene Dunne, Fred Astaire, Ginger Rogers, Randolph Scott, Helen Westley, Claire Dodd, Victor Varconi, Luis Alberni, Ferdinand Munier, Torben Meyer, Adrian Rosley, Bodil Rosing, Lynne Carver, Marie Osborne
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 102 min.
Releasedatum: 15 november 2006

Extra's:
• Vintage Musical short: Starlit Days at the Lido
• Classic cartoon: The Calico Dragon
• Audio only Bonus: Hollywood on the Air Radio Promo
• BioscooptrailerLAST DAYS OF DISCO ('98)
Geschiedenis wordt 's nachts geschreven

Het leven begint voorbij het fluwelen koord. Ze zijn jong, goed opgeleid, op weg naar de top... en in de war over liefde en leven. Je kent het type wel. En dat doet ook filmer Whit Stillman, die zijn Metropolitan en Barcelona vervolgt met weer een geestige, op de karakters gebouwde comedy over ambitieuze twintigers. "We zien er geweldig uit vanavond. Ik weet zeker dat we er in komen." De populairste discoclub in Manhattan is het helemaal voor de vriendinnen Charlotte (Kate Beckinsale) en Alice (Chloë Sevigny).Je komt er om te zien en om gezien te worden. Om te dansen en te begeren. Om te ontmoeten en misschien te klikken. Chris Eigeman, Mackenzie Astin, Matt Keeslar en Robert Sean Leonard horen tot de bewoners van de door stroboscopen verlichte, schitterende wereld van Charlotte en Alice - een wereld waar de dagen van de disco voorbijgaan en het echte leven begint. Kom binnen. Je naam staat op de lijst.

Technische fiche:
Regie: Whit Stillman
Cast: Chloë sevigny, Kate Beckinsale, Chris Eigeman, Mackenzie Astin, Matt Keeslar, Robert Sean Leonard, Jennifer Beals, Matt Ross, Tara Subkoff, Burr Steers, David Thornton, Jaid Barrymore, Sonsee Neu, Edoardo Ballerini, Scott Beehner
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Tsjechisch, Deens, Fins, Noors, Pools, Portugees, Zweeds, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 109 min.
Releasedatum: 15 november 2006NIJNTJE BOX SET 3 disc

Dick Bruna creëerde Nijntje in 1955. Nu, meer dan 50 jaar later, is zij nog altijd geliefd en beroemd over de hele wereld. Er verschenen tientallen boekjes over haar kleurrijke leven en inmiddels beleefde het kleine konijntje ook al tal van televisie avonturen. Van deze laatste biedt de Nijntje Box-set een mooie verzameling. Je vindt er zowel Nijntje-lotgevallen in 2D als in 3D in terug, maar ook de filmopnames van de Nijntje-musical. In welke vorm ook, de Nijntje-verhalen tonen stuk voor stuk het populaire konijntje in korte, herkenbare avonturen. Bijgestaan door familie en vriendjes beleeft Nijntje Pluis dagdagelijkse dingen op een heel bijzondere manier en maakt ze zo, perfect op kindermaat, telkens weer tot spannende belevenissen. Met hun eenvoudige belijning en felle kleuren blijven deze verhaaltjes over de keerpunten in een peuter en kleuterleven de allerkleinsten onder ons wereldwijd bekoren.

Deze box bevat volgende titels:
Animatie:

• Nijntje en haar vriendjes
Musical:
• Nijntje is er weer
Extra lange verhalen
• Nijntje gaat naar de dierentuin
• Nijntjes nieuwjaarsfeest

Bezoek ook de Nijntje website www.nijntje.nl voor nog meer Nijntjenieuwtjes.

Technische fiche:
Taalkeuze in stereo 2S: Nederlands
Speelduur: ca. 183 min.
Releasedatum: 22 november 2006

Extra's:
• Nijntje lied
• Trailers Boohbah, Bobo en Tractor Tom
• Nijntje 3D trailer
• Documentaire: bij Nijntje achter de schermenHARRY POTTER
1, 2, 3 & 4 special editions box, 8 disc
1, 2, 3 & 4 box, 4 disc


Het wordt een betover(en)d eindejaar met deze Warner Home Video boxen die de vier op dvd verschenen Harry Potter-films bundelen. Echte fans gaan voor de verzameling dubbeldisc special editions, maar voor wie de magie van de films liever niet doorbroken ziet, is er ook een box met de single disc edities.

HARRY POTTER EN DE STEEN DER WIJZEN
Op zijn elfde verjaardag verneemt Harry Potter dat zijn overleden ouders twee machtige tovenaars waren en dat hij zelf ook over magische krachten beschikt. Hij krijgt zijn opleiding aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Daar begint het avontuur van zijn leven. Harry blijkt een ware hoogvlieger in Zwerkbal en speelt een spannend schaakspel met levende schaakstukken op weg naar een ontmoeting met een zeer duistere magiër. Voor alle liefhebbers en fans van Harry Potter begint dit magische avontuur op Perron 9 3/4.

HARRY POTTER EN DE GEHEIME KAMER
Auto's vliegen, bomen vechten terug en een geheimzinnige elf komt Harry Potter waarschuwen, net nu hij aan het tweede jaar van zijn verbazingwekkende ontdekkingstocht in de wereld van hekserij en hocus pocus wil beginnen. Sprekende spinnen, brulbrieven en Harry die, tot afgrijzen van zijn vrienden, ontdekt dat hij de taal van de slangen spreekt... het wordt een bewogen jaar op Zweinstein, met toverduels, op hol geslagen beukers en een onheilspellende, met bloed geschreven boodschap:"de Geheime Kamer is geopend". Om Zweinstein te redden zullen Harry, Ron en Hermelien al hun magische krachten en moed moeten bundelen.

HARRY POTTER EN DE GEVANGENE VAN AZKABAN
In zijn derde schooljaar op Zweinstein komt Harry flink in de problemen. Om te beginnen blaast hij zijn tante Margot op. Hij vlucht weg en na een angstaanjagende rit met de Collectebus belandt hij in de Wegisweg. Daar hoort hij dat Sirius Zwarts, een beruchte volgeling van jeweetwelwie uit de gevangenis van Azkaban is ontsnapt en het op hem gemunt heeft. Op Zweinstein leren Harry en zijn vrienden de manier waarop je een Hippogrief moet benaderen, hoe ze angstaanjagende Boemannen in iets grappigs kunnen veranderen, en zelfs hoe ze de tijd kunnen terugzetten. Ondertussen zweven de Dementors, de gevreesde bewakers van Azkaban, dreigend rond de school en hebben ze een vreemd effect op Harry, terwijl een handlanger van de gehate Hij die niet genoemd mag worden zich binnen de muren
van het kasteel schuilhoudt. Harry heeft zijn lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten hard nodig!

HARRY POTTER EN DE VUURBEKER
Wanneer Harry Potters naam uit de Vuurbeker opduikt, moet hij tegen wil en dank deelnemen aan het Toverschooltoernooi, een afmattende strijd om eer en glorie tussen drie tovenaarsscholen. Maar aangezien Harry zichzelf niet opgaf als kandidaat-deelnemer, rijst de vraag wie dat dan wel deed? Nu moet hij het hoofd bieden aan een levensgevaarlijke draak, woeste waterdemonen en een betoverd labyrinth... om uiteindelijk in de meedogenloze handen te vallen van hij die niet genoemd-mag worden. In deze vierde filmadaptatie van J.K. Rowlings Harry Potter-serie wordt alles anders voor Harry, Ron en Hermelien, die hun kindertijd voorgoed vaarwel zeggen en uitdagingen aangaan die hun verbeelding te boven gaan.

Technische fiche:
Harry Potter En De Steen Der Wijzen
Regie: Chris Columbus
Cast: Daniel Radcliffe, Sean Biggerstaff, Tom Felton, Robbie Coltrane, Alan Rickman, David Bradley, Fiona Shaw, Ian Hart, John Cleese, John Hurt, Julie Walters, Maggie Smith, Richard Griffiths, Richard Harris, Verne Troyer, Warwick Davis, Zoe Wanamaker, Devon Murray, Emma Watson, Rupert Grint, Saunders Triplets, Harry Melling, Derek Deadman, Ben Borowiecki, Richard Brenner
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Vlaams
Ondertiteling: Engels, Frans, Arabisch, Nederlands
Speelduur: ca. 147 min.

Extra's (enkel 8-disc):
• Nooit eerder vertoonde beelden
• Ontdek Zweinstein
• Mix toverdrankjes, voer gedaanteveranderingen uit, ontdek de Wegisweg, vang de snaai en nag veel meer!
• Bioscooptrailers
Extra's voor DVD ROM:
• Spaar Tovenaarsruilplaatjes
• Word gesorteerd door de sorteerhoed
• Download de screensaver en de geheugensteen
• Ontvang uilen e mails
• Link naar de Website

Harry Potter En De Geheime Kamer
Regie: Chris Columbus
Cast: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Richard Griffiths, Fiona Shaw, Harry Melting, Toby Jones, Jim Norton, Veronica Clifford, James Phelps, Oliver Phelps, Julie Walters, Bonnie Wright. Mark Williams, Chris Rankin, Sean Biggerstaff, Tom Felton,
Robbie Coltrane, Alan Rickman, David Bradley, Gemma Jones, Jason Isaacs. John Cleese, Kenneth Branagh, Maggie Smith, Miriam Margolyes, Richard Harris, Shirley Henderson, Warwick Davis, Devon Murray, Sally Mortemore, Alfred Burke
Taalkeuze in Dolby Digital 5,1: Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Speelduur: ca. 155 min.

Extra's (enkel 8-disc):
• Bioscooptrailer
• Interviews: Harry, Ron, Hermelien, bun medestudenten en professoren praten over het maken van de film, hun favoriete scènes, wat hun vrienden ervan vinden en nog veel meer
• Vind je weg via kristalheldere rondleidingen en maak kennis met alle details van de Geheime Kamer, het Kantoor van Perkamentus, de Wegisweg en vele andere plaatsen die je in de film niet te zien kreeg
• 19 extra/uitgebreide scenes met o.a. nog meer streken van Dobby, nog meer avonturen met de vliegende auto, een ijzingwekkende ontmoeting met de Malfidussen bij Odius Oorlof en veel meer!
Extra's voor DVD ROM:
• Beheers je Computer met de magic van je stem.
• Volg de gebeurtenissen op de voet met Zweinsteins officiële, geanimeerde tijdslijn
• Meer dan 15 geanimeerde puzzels, schuifpuzzels, screensavers, hersenbrekers, magische ruilkaarten en nog veel meer.

Harry Potter En De Gevangene Van Azkaban
Regie: Alfonso Cuarón
Cast: Daniel Radcliffe, Richard Griffiths, Pam Ferris, Fiona Shaw, Harry Melling, Adrian Rawlins, Geraldine Somerville, Lee Ingleby, Lenny Henry, Jimmy Gardner, Gary Oldman, Jim Tavaré, Robert Hardy, Abby Ford, Rupert Grint, Richard Harris, Emma Watson, Robbie
Coltrane, Michael Gambon, Alan Rickman, Maggie Smith, Timothy Spall, David Thewlis, Emma Thompson, Julie Walters, David Bradley, Tom Felton, Mark Williams
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands, Vlaams
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Speelduur: ca. 136 min.

Extra's (enkel 8-disc):
• Exclusieve, nog nooit vertoonde beelden
• Een onthullend interview met J.K. Rowling en de filmmakers
• 3 Grote Uitdagrngen: "Toverkunst die je wellicht gemist hebt", "Help Knikkebeen om Schurfie te vangen" en "De zoektocht van Heer Palagon"
• Geniet van de rondleiding door Zacharinus of neem een kijkje in het klaslokaal van professor Lupos
• Interviews met de cast door Johnny Vaughan en het Gekrompen Hoofd
• Achter de schermen: de creatie van Scheurbek en de Dementors
• Maak kennis met de dierentemmer van de fabeldieren
• Bioscooptrailers van alle Harry Potter films
• EA spel preview en nog veel meer...
Extra's voor DVD ROM:
• De officiële tijdslijn van Zweinstein
• De magische ruilkaarten

Harry Potter En De Vuurbeker
Regie: Mike Newell
Cast: Eric Sykes, Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Timothy Spall, David Tennant, Mark Williams, James Phelps, Oliver Phelps, Bonnie Wright, Jeff Rawle, Robert Pattinson, Jason Isaacs, Tom Felton, Stanislav Ianevski
Speelduur: ca. 151 min.
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Vlaams, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels

Extra's (enkel 8-disc):
• Spannende extra scènes
• Gesprekken met de cast: een interview met Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson
• Leuke interactieve uitdagingen met onder meer:
Toverschooltoernooi: drakenproef
Toverschooltoernooi: meerproef
Toverschooltoernooi: labyrinthproef
De "naar het kerkhof en terug" uitdaging
• Adembenemende making of documentaires en achter de schermen materiaal waaronder:
Harry tegen de Hoornstaart: de eerste opdracht
In het diepe: de tweede opdracht
Het doolhof: de derde opdracht
Ontmoet de kampioenen
Hij die niet genoemd mag worden
Voorbereidingen voor het kerstbal
• Schitterende DVD rom items waaronder:
EA Speldemo
Magische ruilkaarten
Zweinstein Tijdlijn
Interactieve internetlinks

Releasedatum: 22 november 2006SUPERMAN
- Superman: The Movie Special Edition, 4 disc
- Superman II Special Edition, 3 disc
- Superman III Deluxe Edition
- Superman IV Deluxe Edition
- Superman Special Edition Box, Legacy Collection, 9 disc
- Ultimate Superman Collection Tin Box, 13 disc + comic book

Je zult geloven dat een mens kan vliegen... en nog veel meer... met deze ultieme Superman: The Movie Box!

Hoewel Brandon Routh natuurlijk een uitstekende prestatie leverde als terug van weggeweeste Man van Staal, blijft Christopher Reeve zaliger in gedachten vereeuwigd als dé incarnatie van deze onzelfzuchtige superheld. Met deze vier dvd edities, die zowel afzonderlijk verkrijgbaar zijn als zorgvuldig verzameld in de Legacy Collection, zet Warner HomeVideo de verdiensten van Reeve nog eens extra in de verf.

SUPERMAN: THE MOVIE (1978/2001)
Herbeleef je kinderjaren, maar dan nóg beter, met de Superman-versie uit 1978! De cast en de creatieve aanpak maakten van Superman: The Movie een instant hoogvlieger toen hij in december 1978 op de bioscopen losgelaten werd. Als ware kaskraker sleepte hij een oscar in de wacht en verankerde hij zich in de harten van een trouwe fanbase. Kern van de film (en zijn drie sequels) vormt Christopher Reeve's intelligente en doorvoelde vertolking van een zeer menselijke Man van Staal. De onvergetelijke vertolkingen van Marlon Brando, Gene Hackman en Margot Kidder hielpen mee hem tot legendarische proporties op te heffen. 22 jaar na datum won de film nóg meer hoogte toen regisseur Richard Donner hem aan een revisie onderwierp en er 8 minuten aan toevoegde. Een aanvulling die garant staat voor nog meer beelden uit de Krypton-raad, cameo's van sterren die zich aan eerdere supermanvertolkingen waagden, Jor El die de missie van zijn zoon op Aarde nog meer onderstreept en een langere scène in Lex Luthor's doemspervuur.

SUPERMAN II (1980/The Richard Donner Cut)
Dubbel Superman II-spanning met twee verschillende versies

Net als Clark Kent zich van zijn meer romantische zijde wil tonen aan Lois Lane, komen drie Kryptoniaanse misdadigers roet in het eten gooien. Per ongeluk bevrijd uit hun Phantom Zone gevangenis, ontdekken ze hun superkrachten op Aarde en besluiten ze deze aan te wenden om de planeet aan hen te onderwerpen. En alsof dat nog niet volstaat, maakt ook Gene Hackman opnieuw zijn opwachting als Lex Luthor. Onder de vakkundige regie van Richard Lester en met beelden waarvan je, letterlijk en figuurlijk, in de wolken raakt, haalt Superman opnieuw het onderste uit de kan om de wereld van
zijn ondergang te besparen. Ook bij deze film mag de kijker zich aan een unicum verwachten. Na veelvuldig aandringen van de fans, releaset Warner HomeVideo eindelijk de Donner cut. Tijdens de opnames voor Superman: The Movie had Donner in feite al het overgrote deel van het materiaal voor Superman II opgenomen. Maar naarmate de productie van de sequel vorderde, ontstonden er onoverkomelijke creatieve geschillen tussen Donner en de producers, die uitliepen op Donners afhaken van het project. Richard Lester werd aangenomen om de productie af te werken, maar besloot ingrijpende wijzigingen door te voeren, die slechts vage sporen van Donners originele visie en concepten nalieten in de film die uiteindelijk in de bioscopen verscheen. Nu,bijna dertig jaar later,kan Warner Home Video gehoor geven aan de wensen van ontelbare Superman-fans. Deze dvd release maakt van Richard Donner de eerste regisseur die een tijdens productie in de steek gelaten project kan afwerken met nagenoeg al het beeldmateriaal daarvoor voorhanden. Door een deel van het ongebruikte materiaal opnieuw toe te voegen, kon hij zijn originele visie alsnog verwezenlijken. Zijn versie herintegreert de rol van Marlon Brando, waarvoor de scènes gefilmd waren, maar niet in de bioscoopversie verwerkt werden. Brando's legendarische vertolking komt nu eindelijk tot haar recht in enkele sleutelscènes die bijdragen tot het Superman- ideeëngoed en de relatie tussen vader en zoon verder uitdiepen. Dankzij de talrijke, al dan niet ingrijpende wijzigingen, waaronder verschillende plannetjes van Lois Lane om Clark Kent als Superman te ontmaskeren, wordt deze versie ongetwijfeld een revelatie en een waardevolle bijdrage aan de filmgeschiedenis.

SUPERMAN III (1983)
In Superman III moet Superman het opnemen tegen Gus Gorman, een geschifte computerwhizkid.Hij gebruikt zijn computer als een wapen en bezorgt Superman de micro elektronische bedreiging van zijn leven. Christopher Reeve diept ditmaal de menselijke kant van zijn personage uit wanneer Clark Kent op een Smallville Highschool reünie zijn oude vlam Lana Lang opnieuw tegen het lijf loopt. En als Superman door blootstelling aan Kryptonite transformeert tot zijn eigen ergste vijand, weet Reeve beide karakterversies met brio het hoofd te bieden. Een film die barst van de visuele effecten, doorvoeldheid, heroïek en gevleugelde humor.

SUPERMAN IV: THE QUEST FOR PEACE (1987)
Voor dit vierde luik in de Superman saga, trok Christopher Reeve niet alleen voor de vierde keer de heldencape aan, maar werkte hij ook mee aan de ontwikkeling van het centrale, controversiële thema: nucleaire ontwapening. Voor Reeve was dit bijgevolg de meest persoonlijke film uit het vierluik. Ook omdat hij direct weerspiegelt wat Superman zou moeten zijn en doen. En hij doet veel deze keer, want om het leven van nucleaire wapenhandelaren te veraangenamen, creëert Lex Luthor een nieuw wezen dat het hoofd moet bieden aan de Man van Staal: de radioactief geladen Nuclear Man, en bij de ultieme, explosieve confrontatie tussen beide redt Superman het Vrijheidsbeeld, stopt in één moeite door een vulkaanuitbarsting van de Etna en bouwt vervolgens de verwoeste Chinese Muur weer op.

THE ULTIMATE SUPERMAN COLLECTION TIN BOX
Het absolute neusje van de zalm voor elke zichzelf respecterende Superman-Fan wordt ongetwijfeld The Ultimate Superman Collection Tin Box. De luxueuze, in tin uitgevoerde box herbergt niet alleen de hierboven beschreven Superman: The Movie Special Edition, Superman II Special Edition, Superman III Deluxe Edition en Superman IV Deluxe Edition (samen al goed voor 9 dvd's), maar kan ook rekenen op onderstaand supermanlekkers: een extra bonusdisc onder de titel "You Will Believe!"; de documentaire "Look, Up in the Sky! The Amazing Story of Superman" van de hand van Kevin Burns, die de Superman-franchise in al haar aspecten belicht, geproducet werd door Superman Returns-regisseur Bryan Singer en van commentaar voorzien werd door Kevin Spacey; een Comic Book in Limited Edition uitgave en... de dubbeldisc editie van Superman Returns. The Ultimate Superman Collection Tin Box biedt, met andere woorden, de ultieme gelegenheid om Superman Returns 1 week voor release al in bezit te krijgen!

Technische fiche:
Superman: The Movie special edition
Regie: Richard Donner
Cast: Marlon Brando, Gene Hackman, Christopher Reeve, Ned Beatty, Jackie Cooper, Glenn Ford, Trevor Howard, Margot Kidder, Jack O'Halloran, Valerie Perrine, Maria Schell, Jeff East, Terence Stamp, Phyllis Thaxter, Susannah York
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Engels; in Stereo: Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, IJslands
Speelduur: ca. 282 min.
Releasedatum: 29 november 2006

Extra's:
Disc 1: Bioscoopversie
• Audiocommentaar van Ilya Salkind en Pierre Spengler
• Bioscooptrailer
• TV-spot
Disc 2: Richard Donner Cut
• Audiocommentaar van Dichard Donner en Tom Manciewicz
• Muziektracks
Disc 3:
3 documentaires "Taking Flight, The Development of Superman", "Making Superman, Filming the Legend", "The Magic Behind the Cape"
• Screentests
• Remastered scènes
• Weggelaten scènes
• Muziektracks
Disc 4:
• "The Making of Superman: The Movie"
• Korte film uit 1951: "Superman and The Mole-Men"
• Cartoons: "Superman", "The Mechanical Monsters", "Billion Dollar Limited", "The Arctic Giant", "The Bulleteers", "The Magnetic Telescope", "Electric Earthquake", "Volcano", "Terror On The Midway"

Superman II special edition
Regie: Richard Lester
Cast: Gene Hackman, Christopher Reeve, Ned Beatty, Jackie Cooper, Margot Kidder, Sarah Douglas, Jack O'Halloran, Susannah York, Clifton, E.G. Marshall, Terence Stamp, Marc McClure, Leueen Willoughby, Robin Pappas
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 233 min.
Releasedatum: 29 november 2006

Extra's:
Disc 1: Bioscoopversie
• Audiocommentaar van Ilya Salkind en Pierre Spengler
• Bioscooptrailer
• Weggelaten scènes
Disc 2:
• Vintage TV specials "The making of Superman II" en "Het 50-jarige jubileum"
• First Flight: the Fleischer Superman Series
• 8 legendarische cartoons uit 1940: "Japoteurs", "Showdown", "Eleventh Hour", "Destruction Inc.", "The Mummy Strikes", "Jungle Drums", "The Underground World", "Secret Agent"
Disc 3: The Donner Cut
• Introductie van Richard Donner
• Audiocommentaar van Richard Donner en Tom Mankiewicz
• Superman II: Restoring the Vision
• Weggelaten scènes

Superman III deluxe edition
Regie: Richard Lester
Cast: Christopher Reeve, Richard Pryor, Jackie Cooper, Marc McClure, Annette O'Toole, Annie Ross, Robert Vaughn, Margot Kidder, Pamela Stephenson, Nancy Roberts, Gavan O'Herlihy, Graham Stark, Henry Woolf, Gordon Rollings, Peter Wear
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Roemeens, IJslands, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 119 min.
Releasedatum: 29 november 2006

Extra's:
• Film met commentaar van producers Ilya Salkind en Pierre Spengler
• TV special 1983: The making of Superman III
• Weggelaten scènes
• Bioscooptrailer

Superman IV: The Quest For Peace deluxe edition
Regie: Sidney J. Furie
Cast: Christopher Reeve, Gene Hackman, Jackie Cooper, Jon Cryer, Marc McClure, Mark Pillow, Margot Kidder, Jim Broadbent, William Hootkins, Sam Wanamaker, Mariel Hemingway, Damien McLawhorn, Don Fellows, Stanley Lebor, Robert Beatty
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Roemeens, IJslands, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 86 min.
Releasedatum: 29 november 2006

Extra's:
• Film met commentaar van screenwriter Mark Rosenthal
• Weggelaten scènes
• Bioscooptrailer

Superman Returns
Regie: Bryan Singer
Cast: Brandon Routh, Kate Bosworth, Kevin Spacey, James Marsden, Parker Posey, Frank Langella, Sam Huntington, Eva Marie Saint, Marlon Brando, Kal Penn, David Fabrizio, Tristan Lake Leabu, Ian Roberts, Vincent Stone, Jack Larson
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 148 min.
Releasedatum: 29 november 2006

Extra's:
• Bioscooptrailer
• Bloopers
• 2 uur durende documentaire "Requiem for Krypton: The Making of Superman Returns"
• Jor-El weer tot leven brengen
• Weggelaten scènesCOMPLETE COLLECTION EN MULTISEASON BOXEN

Dankzij Warner Home Video hoeft niemand dit jaar verlegen te zitten om cadeau ideeën. Niet minder dan 8 series werden in volumineuze boxen verzameld en worden onder deze vorm vanaf 8 november aan een voordeelprijs aangeboden. Qua genres is er voor elk wat wils: 7 seizoenen E.R. verwennen de liefhebber van het betere medische drama; 7 seizoenen West Wing nemen je twee presidentiële ambtstermijnen (en een voorproef van een derde) lang mee op een tocht doorheen het witte huis en daarbuiten; 5 seizoenen Sopranos belichten de psychische en andere problemen van maffiabaas Tony Soprano; 5 seizoenen Babylon 5 dringen uw collectie binnen met Science Fiction van het zuiverste water; 5 seizoenen Keeping Up Appearances zorgen voor humor van het hoogste (het állerhoogste) niveau; 5 seizoenen Six Feet Under dompelen je onder in doodgravershumor in de zuiverste zin van het woord; 5 seizoenen Gilmore Girls laten je meegenieten van moeder en dochter-gekibbel door de jaren heen en het beste uit tien seizoenen vriendenperikelen wordt je tenslotte voorgeschoteld met de Best of Friends-Box. Fans van West Wing, Six Feet Under, Babylon 5 en Keeping Up Appearances kunnen zichzelf of een mede adept met de tot de rand gevulde shoeboxen in kwestie niet alleen trakteren op de volledige collectie van begin tot einde, maar mogen bij West Wing ook nog eens rekenen op 2 bonusdiscs en bij Keeping Up Appearances op
de Specials. De boxen worden in beperkte oplage uitgebracht, dus wie zeker wil zijn van zijn verwennerijtje, wacht best niet te lang.

• E.R. Box, seizoen 1 7 (24 disc)
• The Sopranos Box, Seizoen 1 5 (20 disc)
• Gilmore Girls Box, seizoen 1 5 (30 disc)
• West Wing Complete Collection Box, seizoen 1 7 + 2 bonusdiscs (42 disc)
• Babylon 5 Complete Collection Box, seizoen 1 5 (30 disc)
• Six Feet Under Complete Collection Box, seizoen 1 5 (25 disc)
• Best of Friends Complete Collection Box, seizoen 1 10 (10 disc)
• Keeping Up Appearances Complete Collection Box, seizoen 1 5 + specials (8 disc)En ook...

• 2 pack Ocean's Eleven/Twelve
• 2 pack Miss Congeniality
• 3 pack Keanu Reeves
- Constantine
- The Matrix
- The Devil's Advocate
• 3 pack Al Pacino
- Any Given Sunday
- Heat
- The Devil's Advocate

release 29 november 2006Verwacht in december

6 december 2006:
* Superman Returns
• Superman Returns (2-disc)
• Bandidas
• The Flintstones, Serie 6 (5 disc)
• What's New Scooby Doo Vol.10: Gentlemen Start Your Monsters
• Scooby Doo and Pirates Ahoy!
• Supergirl
• Forbidden Planet 50th S.E. (2 disc)
• Blade Runner D.C.
• Mutiny On The Bounty S.E. ('62) (2 disc)

13 december 2006:
• Waltz (4 disc)
• De taxi van Palemu

UIT HET ARCHIEF