:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: CARS
PERSBERICHT: CARS
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-11-28 - Geplaatst door: Werner
CARS
Te huur op dvd vanaf 12 december 2006
Te koop op dvd vanaf 13 december 2006

Van de makers van Toy Story, The Incredibles en Finding Nemo krijg je nu een avontuurlijke comedy in een hoog toerental die je laat zien dat in het leven niet de finish het belangrijkste is, maar de weg ernaar toe.

De supersnelle nieuweling, raceauto Lightning McQueen, leeft in de hoogste versnelling. Maar onderweg naar zijn belangrijkste race ooit stuit hij op een omleiding. Hij belandt in Radiator Springs, een vergeten stadje aan de oude Route 66. Daar ontmoet hij Sally, Mater, Doc Hudson, en nog een heleboel andere eigenwijze figuren die hem helpen te ontdekken dat de wereld uit meer bestaat dan roem en prijzen alleen!

Ontdek ook het unieke bonusmateriaal waaronder de exclusieve korte film Mater And The Ghostlight. Met de stemmen van Paul Newman, Owen Wilson en Bonnie Hunt, een originele score van Randy Newman en Oscarwinnaar John Lasseter (Toy Story, Toy Story 2 en Een Luizenleven) als scenarist en regisseur. Cars staat garant voor 'freewheeling fun' voor iedereen!

Het verhaal
De supersnelle rode raceauto Lightning McQueen leeft in de hoogste versnelling. Hij is cool, hip en vastbesloten om de jongste winnaar ooit van de prestigieuze Piston Cup in Californië te worden. Hij denkt alleen maar aan winnen en wat dat hem oplevert: roem, rijkdom, fans,... Hij heeft geen idee dat in zijn omgeving echte vrienden ver te zoeken zijn, maar daar heeft hij dan ook nog geen behoefte aan. Hij raast vooral iedereen voorbij, zonder zich te realiseren waar hij mee bezig is.

Onderweg naar zijn belangrijkste race ooit stuit hij plots op een omleiding. Hij belandt in het rustige, ingedutte plaatsje Radiator Springs. Het is een vergeten stadje aan de oude Route 66. Daar maakt hij kennis met een heleboel kleurrijke en eigenwijze bewoners. Sally is een sportieve 2002 Porsche 911, die het snelle leven van Californië ingeruild heeft voor meer bezinning en gezelligheid in Radiator Springs. Takel, de roestige sleepwagen van het stadje, is de beste achteruit-rijder ter wereld. Dokter Doc Hudson, de Hudson Hornet uit 1951 met een mysterieuze verleden, wordt door de inwoners op handen gedragen. Hippie Fillmore is een VW-bus die zijn eigen organische brandstof brouwt, en constant in conflict ligt met zijn buurman, de patriot Sergeant Sarge, een Leger Jeep uit WOII. Ook de knotsgekke Italiaanse garagehouders, de voorheftruck Guido en Fiat 500 Luigi, die als racefanaten erg opgewonden zijn om McQueen te ontmoeten, wonen in Radiator Springs.

Het is wel even wennen voor Lightning McQueen. Een heel nieuwe wereld gaat voor hem open. Hij kan dan wel heel hard racen, de wereld bestaat blijkbaar uit meer dan roem en prijzen alleen! Maar daar komt hij in de loop van dit geweldige avontuur wel achter.

Even voorstellen...
Lightning McQueen is cool, hip en supersnel. Een rode racewagen die vastbesloten is om de jongste winnaar ooit te worden van de Piston Cup. Hij denkt alleen maar aan winnen en de voordelen die daarbij horen: roem, geld, fans, helikopters, alles waar hij ooit van gedroomd heeft. Hij leeft in de hoogste versnelling. Maar als hij verzeild raakt in het suffe ingedutte plaatsje Radiator Springs en op zichzelf lijkt aangewezen te zijn, ontmoet hij nieuwe vrienden die hem uitdagen erover na te denken of dit wel de wagen is die hij wil zijn.

Doc Hudson is een Hudson Hornet uit 1951, de ogenschijnlijke rustige plattelandsdokter van Radiator Springs. Hij beheert de lokale 'medische kliniek' (garage). Naast zijn werkzaamheden als dokter is hij tevens de dorpsrechter. Door de bewoners wordt hij bewonderd en op handen gedragen. Hij is een man van weinig woorden en is direct onder de indruk van Lightning McQueen. In de ogen van de snelle McQueen is Doc Hudson een oude kar, die zijn opa had kunnen zijn. Toch ontdekt hij dat deze old-timer een paar leuke verrassingen herbergt. Zo leert Doc aan McQueen een lesje waar hij zowel op de racebaan als in het echte leven heel wat aan heeft.

Sally Carrera is een mooie sportieve 2002 Porsche 911 uit Californië, die het snelle leven zat werd en een nieuwe start maakte in het kleine dorpje Radiator Springs. De dorpsadvocate is charmant, intelligent, gevat en het meest toegewijd om het dorp te behouden en op te laten leven in de hoop dat op een dag Radiator Springs weer in de omgeving mee zal tellen.

Takel is een goeie jongen met een groot hart en de enige sleepwagen in Radiator Springs. Hij is de eigenaar van Takels sleepdienst en bewaakt de in beslag genomen auto's. Ondanks dat hij een beetje roestig is heeft hij het snelste sleeptouw van wie dan ook en is hij altijd het eerst ter plekke om een helpende hand te bieden. Aardig en loyaal als hij is raakt hij bevriend met Lightning McQueen en ziet ook dat hij zo kwaad niet is. Als kampioen in het achteruit-rijden droomt Takel ervan om ooit in een helikopter te vliegen. Vooralsnog is dat toekomstmuziek.

Fillmore is een VW bus uit 1960. Hij gelooft in individualiteit en alles dat natuurlijk is. Zo brouwt hij zijn eigen organische brandstof en probeert hij iedereen van de vele voordelen daarvan te overtuigen. Bezoekers zijn van harte welkom om zijn speciale smaken te proberen in zijn proefkamer achter het kralengordijn in de kleurige woning. Door zijn vrijblijvende levensopvatting verschilt hij vaak van mening met zijn buurman Sergeant Sarge. Maar ondanks hun kleine ruzietjes kunnen ze eigenlijk ook niet zonder elkaar leven

Sergeant Sarge is een Leger Jeep uit 1942 en vaderlandslievend tot op het chassis. Hij draagt zijn strepen met trots en begint iedere dag met het volklsied. Als hij niet bezig is in de lokale legerdump, Sergeants Super Dump, is hij vaak te vinden voor zijn hut waar hij zijn gras bijknipt tot een perfect egaal geheel. Daarnaast besteedt Sergeant zijn tijd vooral aan het kibbelen met zijn buurman Fillmore, die weigert zijn eigen voortuin te onderhouden. Hoewel hij vaak klaagt over Fillmore, weet hij ook dat het leven zonder hem lang niet zo interessant zou zijn.

Ramone is een 1959 Impala slee met vlammende beschilderingen en glanzend metaal. Hij is eigenaar van Ramone’s autoshop, de lokale garage waar je je auto kan laten opknappen en spuiten. Ramone is een artiest. Een ware kunstenaar met verf en metaal, maar heeft al in jaren geen klant gezien. Wachtend op een klant die zijn auto wil laten beschilderen, verft hij dagelijks zichzelf.

Flo is een echte no-nonsense, brutale, nuchtere showwagen uit 1950. Ze heeft het grootste hart van Radiator Springs, is getrouwd met Ramone en eigenares van Flo's V-8 Café, de benzinepomp die de beste brandstof uit de wijde omgeving serveert. Het café is een populaire plek om even bij te tanken, de laatste roddels te vernemen en van Flo een moederlijk advies te krijgen. Toen ze als glamour Motorama-meisje door het land trok en Ramone ontmoette, was het van beide kanten liefde op het eerste gezicht. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Luigi is een Fiat 500 uit 1959 en runt de plaatselijke bandenwinkel, Luigi's Casa Della Tires. Hij heeft een groot hart en is een gezellige en enthousiaste Italiaan. Met zijn maat Guido is hij een groot liefhebber van supersnelle auto’s en vooral van de Ferrari. Hij wil graag door iedereen aardig gevonden worden. Omdat de zaak al jaren niet echt goed gaat, heeft hij vaak voordeel aanbiedingen, om toch maar wat geld te verdienen. Als fanatieke racefan is Luigi erg opgewonden om McQueen te ontmoeten.

Guido is een kleine Italiaanse voorheftruck en Luigi's assistent en beste vriend. Net als zijn baas is Guido een enthousiaste Ferrari racefan en hij droomt ervan ooit een echte pitstop uit te voeren.

Sheriff, een mercury politieauto uit 1949 is belast met de taak om de orde en rust in Radiator Springs te handhaven. Vooral aan snelheidsduivels heeft hij een grondige hekel.

The King, een Plymouth Superbird uit 1970, is een echte race legende. Hij heeft meer Piston Cups gewonnen dan welke auto in de geschiedenis ook. Ondanks alle roem weet deze aardige knul dat er meer nodig is om een echte kampioen te zijn. Hij gelooft in hard werken, in team spirit en familewaarden. Veel aanstormende wedstrijdracers benijden The King, die overigens van plan is aan het eind van het seizoen met pensioen te gaan.

Chick Murphy is een race veteraan die altijd wil winnen. Het is een meedogenloze tegenstander die met duwen en vals spelen meer tweede plaatsen dan wie dan ook heeft weten te behalen. Rijdend in de eeuwige schaduw van The King zal hij niet eerder stoppen dan dat hij een echte toonaangevende beker mee naar huis heeft kunnen nemen. Hij zal dan ook alles doen om ervoor te zorgen dat Lightning McQueen die droom niet in de weg zal staan

Mack, een Mack superliner uit 1985 kent de verkeersregels uit zijn hoofd. Als trouwe chauffeur van McQueen pleegt hij voortdurend roofbouw op zichzelf en neemt genoegen met de kleinste slaapplaats als hij zijn beroemde werkgever Lightning McQueen maar de luxe kan bieden die hij voor zichzelf nodig acht.

Technische specificaties
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Vlaams / Engels
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden
Beeldformaat: 16 x 9 – 2.39:1
Speelduur: 111 minuten

Bonusmateriaal:
• Takel en het spooklicht – Een nieuw animatiefilmpje
• One Man Band
• De inspiratie voor Cars
• Epiloog

UIT HET ARCHIEF