:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: THE RISE AND FALL OF ROME EN DE ZEVENSPRONG
PERSBERICHT: THE RISE AND FALL OF ROME EN DE ZEVENSPRONG
Bron: Just Entertainment - Datum: 2007-01-25 - Geplaatst door: Werner
THE RISE AND FALL OF ROME
Nieuwe Tien-topserie The Rise And Fall Of Rome nu al op dvd

In het najaar van 2006 werd in Groot-Brittanië met veel succes de zesdelige docudramaserie The Rise And Fall of Rome uitgezonden. De goede kijkcijfers waren voor de Nederlandse serie Tien (voorheen Talpa) reden de serie aan te kopen en vanaf 20 januari uit te zenden op prime time: om 20.00 uur op de zaterdagavond. Al in februari is The Rise And Fall Of Rome op dvd verkrijgbaar dankzij Just Entertainment

In elke aflevering van deze onthullende serie wordt een bepaalde periode of gebeurtenis uit 600 jaar geschiedenis van het Romeinse rijk behandeld. De makers hebben kosten noch moeite gespaard om de historische feiten op de voet te volgen en het leven in Rome te laten zien zoals het was. Gespeelde scènes, met uitstekend acteerwerk en spectaculaire gevechtsscènes, worden afgewisseld door verhelderende animaties. Al met al ontstaat zo een uniek beeld van hoe het Romeinse rijk ontstond, hoe het zijn grote macht verwierf en waarom het uiteindelijk mis ging. De nadruk ligt daarbij steeds op het avontuur, de intriges en de personages. De prachtige locatieopnamen werden gemaakt in onder meer Marokko en Bulgarije.

De serie begint in 146 voor Christus, als de Romeinen er eindelijk in slagen hun oude aartsvijand Carthago te verslaan. Vervolgens zien we hoe de populariteit van Julius Caesar uiteindelijk leidt tot het einde van de Romeinse republiek. Het dramatische verhaal van de krankzinnige keizer Nero wordt op uiterst beklemmende wijze verteld. Dan beleven we de grootste revolte in de geschiedenis van het Romeinse rijk, de Joodse opstand. We volgen Constantijn, die het rijk laat kennismaken met het Christendom. En tenslotte zien we hoe Rome ten gronde wordt gericht, aan de hand van het verhaal van Alaric de Goth.



DE ZEVENSPRONG
Boek en tv-serie De Zevensprong samen in één pakket

Just Publishers brengt in februari 2007 een speciaal De Zevensprong-pakket op de markt. Het pakket bevat naast het bekende jeugdboek De Zevensprong van Tonke Dragt ook een dvd-box met de gelijknamige, op het boek gebaseerde tv-serie uit de jaren '80. De release is onderdeel van een hele reeks waarin Just Publishers populaire eigentijdse verhalen én klassieke meesterwerken uit de wereldliteratuur in multimediale vorm aanbiedt.

Het inmiddels klassieke jeugdboek De Zevensprong verscheen al in 1966 en werd de afgelopen decennia verslonden door meerdere generaties kinderen. Het boek gaat over een schoolmeester die de kinderen in zijn klas allerlei fantastische verhalen vertelt. Maar naarmate het boek vordert, beginnen fantasie en werkelijkheid steeds meer door elkaar te lopen. De kinderen uit de klas raken betrokken bij een spannende speurtocht naar een schat. Centraal in het verhaal staat, midden in de bossen, een mysterieuze zevensprong.

De dertiendelige tv-serie De Zevensprong wist in de vroege jaren '80 miljoenen kijkers aan de buis te kluisteren. De duistere muziek van Tonny Eyk gaf de fantastische vertelling van Tonke Dragt een extra beklemmende sfeer. De serie is in Nederland maar liefst zes keer herhaald en werd verder uitgezonden in Zwitserland, Italië, Turkije en Duitsland. Hoewel de serie inmiddels een kwart eeuw oud is, bestaan er tot op de dag van vandaag diverse fansites op internet.