:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: HIGH SCHOOL MUSICAL
PERSBERICHT: HIGH SCHOOL MUSICAL
Bron: Buena Vista - Datum: 2007-01-29 - Geplaatst door: Werner
HIGH SCHOOL MUSICAL
Een muziek- en dansspektakel van buitengewone klasse!

Met veel humor, aanstekelijke liedjes en spectaculaire dans is de film High School Musical de feel good "Grease" film van nu! Twee high school-leerlingen, Troy (Zac Efron), de knappe en populaire basketbalspeler en Gabriella (Vanessa Anne Hudgens), de verlegen en slimme nieuwkomer op de school, zijn ogenschijnlijk tegenpolen, maar delen een intense passie voor zingen.

Dankzij een onvrijwillig karaoke-optreden op oudejaarsavond ontdekken de ambitieuze basketbalaanvoerder Troy en het verlegen wiskundegenie Gabriella hun gemeenschappelijke zangtalent. Als ze auditie doen voor de hoofdrollen in de schoolmusical en zich voor de uiteindelijke rolverdeling weten te kwalificeren, is de wannabe-diva Sharpay behoorlijk kwaad. Ze laat dan ook geen kans voorbijgaan om de tournee voor de beide hoofdrolspelers te verpesten. Tegelijkertijd proberen ook Troys basketploeg en Gabriella’s wiskundeteam de twee tegen elkaar op te stoken. Zullen Troy en Gabriella erin slagen hun teams bij te staan en toch hun hartenwens te vervullen?

Regisseur, choreograaf en Emmy-winnaar Kenny Ortega (Dirty Dancing) verenigt in deze hit van Disney Channel veelbelovende talenten, coole liedjes en een soundtrack die de records van alle hitlijsten breekt! High School Musical won bij de uitreiking van de belangrijkste televisieprijzen de Emmy Awards 2006, twee prijzen; Beste Kinderprogramma en Beste Choreografie.

De personages
Troy Bolton is aanvoerder van de East High Wildcats, maar nadat hij een duet heeft gezongen met de mooie Gabriella, ontdekt hij dat er meer is dan basketbal. Wat zullen zijn teamgenoten zeggen als ze ontdekken dat hij misschien in de schoolmusical zingt? Wordt het nog wat tussen hem en de geheel in andere kringen verkerende Gabriella? n hoe zit het met zijn vader, die ook nog eens de coach van het basketbalteam is?

Gabriella Montez zit nog maar net op East High, maar door haar enorme talent voor exacte vakken valt ze al snel op. Alleen is haar hoofd na één duet met Troy Bolton zo op hol gebracht dat ze een heel nieuw pad wil inslaan. Zal Gabriella schitteren in de schoolmusical? Als het aan de aanstellerige Sharpay Evans ligt alvast niet.

Sharpay Evans is gewend om altijd de hoofdrol te krijgen in schooluitvoeringen, al vanaf haar vroegste jeugd. Ze gaat er dan ook vanuit dat ze ook dit jaar weer de hoofdrol speelt, samen met haar zingende en dansende broer Ryan. Maar nu de hoogbegaafde Gabriella en de supersportieve Troy ook kans maken, moet ze maatregelen nemen. Per slot van rekening kan er maar één ster zijn!

Ryan Evans kan zingen en dansen als de beste en hij geniet ervan om ieder jaar weer de show te stelen in de schoolmusical. Maar als iemand zijn sterallures dwarsboomt, zal hij alles doen om de concurrentie uit te schakelen.

Tailor is aanvoerster van het schoolteam dat meedoet aan de kennis-tienkamp. Ze heeft de superintelligente Gabriella nodig om te winnen, dus is ze er als de kippen bij om Gabriella te corrigeren als ze meer aandacht krijgt voor zingen dan voor haar studieboeken.

Voor mevrouw Darbus, de toneeldocent, is het theater heilig. Ze verafschuwt mobiele telefoons en primitieve activiteiten als sport. Ze geeft getalenteerde zangers een kans, maar blijft fel gekant tegen coach Bolton, haar aartsvijand.

Coach Jack Bolton heeft er jaren aan gewerkt om van zijn zoon Troy een groot basketballer te maken. Op die manier hoopt hij voor hem een studiebeurs aan een goede universiteit in de wacht te slepen. Hij zit er niet op te wachten om zijn zoon te zien zingen in de schoolmusical. Maar misschien zit er wel meer in Troy dan zijn vader weet...

Technische specificaties:
Productie: Don Schain
Regie: Kenny Ortega
Scenario: Peter Barsocchini
Muziek: Greg Cham, Roy Cham, Andy Dodd, Faye Greenberg, Jamie Houston, David Lawrence, Adam Watts
Talen: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Spaans / Duits / Italiaans
Ondertitels: Nederlands / Engels / Frans / Nederlands / Spaans / Duits / Italiaans
Speelduur: 98 minuten
Beeldformaat: 1.33:1 - 4x3
Genre: familie
Te huur op DVD vanaf 6 februari 2007
Te koop op DVD vanaf 21 februari 2007

Extra's:
• Meezingen met de film
• De Making-of High School Musical
• De Danspassen leren
• Muziekvideo: "I Can't Take My Eyes Off Of You"
• Muziekvideo: "We Are All In This Together"