:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: 3 DISNEY-RELEASES APRIL 2007
PERSBERICHT: 3 DISNEY-RELEASES APRIL 2007
Bron: Buena Vista - Datum: 2007-03-28 - Geplaatst door: Werner
Walt Disney verwent je in april met twee nieuwe Disney Classics en een speciale editie van een klassiek verhaal. De avonturen zitten traditiegewijs boordevol vertederende dieren en betoverende prinsessen.

ASSEPOESTER: TERUG IN DE TIJD
Te huur op DVD vanaf 3 april 2007
Te koop op DVD vanaf 4 april 2007

Een van Disney's wondermooie prinsessen is Assepoester. Walt Disney bewerkte het 300 jaar oude sprookje van Charles Perrault en de animatiefilm werd een erg geliefd sprookje met een happy end. Want hoe hard haar jaloerse stiefzusjes ook proberen, het glazen muiltje past alleen Assepoester. Zij wordt de prachtige bruid van de Prins en samen leven ze nog lang en gelukkig... De film van Assepoester kreeg veel toonaangevende prijzen toebedeeld. Naast drie Oscar® Nominaties voor: Beste Lied (Bibbidi-Bobbidi-Boo), Beste Filmmuziek en Beste Geluid, won de film o.a. in 1951 in Duitsland tijdens het Internationale Filmfestival van Berlijn de Gouden Beer voor Beste Film. De film bevat één van de meest geliefde scènes van Walt Disney: de scène waarin Assepoester door de toverfee haar baljurk krijgt aangemeten.

Maar wat als de magie nooit heeft plaatsgevonden? Het sprookje krijgt een spectaculaire wending in Assepoester: Terug In De Tijd. Op de eerste huwelijksverjaardag van Assepoester en de Prins neemt stiefzusje Anastasia wraak. Ze steelt het toverstokje van de goede fee. De stiefmoeder van Assepoester weet dit goed te gebruiken. Met het toverstokje draait ze de klok terug en met een "bibbidi, bobbidi, boo" zorgt ze ervoor dat het glazen muiltje de schoenmaat van haar dochter Anastasia heeft.

De Prins geeft opnieuw de opdracht om op zoek te gaan naar het meisje dat hem betoverde op het bal. Maar deze keer kan Assepoester niet op tijd uit de toren ontsnappen. Het schoentje past Anastasia en zij is al op weg naar het kasteel. Alle hoop wordt Assepoester ontnomen als haar stiefmoeder ook nog eens het glazen muiltje afpakt en het stuk gooit.

In het paleis kan de Prins niet wachten om het meisje van zijn dromen te ontmoeten. Hij schrikt als hij Anastasia ziet. Dit is niet het meisje met wie hij op het bal gedanst heeft! Maar ook hier vindt de boze stiefmoeder wel raad mee. Ze gebruikt het toverstokje om een vloek over de Prins uit te spreken. Zo vraagt hij toch Anastasia ten huwelijk. Dezelfde nacht zal het huwelijk doorgaan.

Gelukkig geeft Assepoester de moed niet op. Samen met de muizen dringt ze binnen in het kasteel om de Prins te zoeken. Maar ze wordt bij de kraag gevat door de boze stiefmoeder, die de bewakers de opdracht geeft om de 'dienstmeid' het koninkrijk uit te zetten, zodat ze nooit meer zal terugkeren. Terwijl een gebroken en ongelukkige Assepoester weggevoerd wordt, slagen de muizen erin om de Prins te vinden. Ze vertellen hem over de vloek die op hem rust. De Prins voelde immers dat er iets niet pluis was en gelooft de muizen. Als bewijs tonen de muizen het glazen muiltje dat ze netjes aan elkaar hebben gelijmd. De Prins gaat meteen tot actie over en kan Assepoester net op tijd redden.

De stiefmoeder voelt zich machtig met het toverstokje en probeert alsnog om Assepoester en de Prins uiteen te drijven. Maar deze keer is het haar bloedeigen dochter die zich tegen haar keert. Met de hulp van Anastasia krijgt ook dit avontuur van Assepoester een happy end.

Pieter, Tom en al je favoriete figuren uit Assepoester keren terug in een nieuw avontuur. Assepoester: Terug In De Tijd is een sprookje voor de ganse familie en laat de magie van één van de beroemdste klassiekers allertijden herleven.

Technische specificaties:
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels / Frans
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Frans / Arabisch
Beeldformaat: 16 x 9 – 1.75:1
Speelduur: 71 minuten
Leeftijd: alle leeftijden

Extra's:
• Spellen
- Bibbidi, Bobbidi
- Doe spel: Grijp het toverstokje!
• Activiteiten
- De balzaal van Assepoester DVD Rom: Word zelf een prinses
• Muziek
- Nieuwe videoclipFRANK EN FREY Speciale editie
Te koop op DVD vanaf 4 april 2007

Het speelse vosje Frey vindt een thuis bij een boerenfamilie. Daar leert hij Frank kennen, de schattige puppy. Ook al zijn ze elkaars natuurlijke vijanden, al snel ontstaat er een hechte vriendschap. Dan verwacht de huisbaas dat Frank een goede jachthond wordt, met als doelwit van de jacht zijn beste vriend Frey!

Walt Disney's 24ste Classic zit boordevol sympathieke figuren, briljante animatie en een hartverwarmende boodschap. Frank En Frey verscheen in 1981 voor het eerst in de bioscoop. Ter gelegenheid van de 25e verjaardag van deze film werd het beeld volledig gerestaureerd. Op de DVD kan je prachtig bonusmateriaal terugvinden, zoals het Bosvriendjes spel en een Sing-Along Song. Deze Special Edition belooft veel vertedering en plezier.

Technische specificaties:
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1 : Nederlands / Engels / Frans / Duits
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels / Duits
Beeldformaat : 4 x 3 – 1.33 : 1
Speelduur: 80 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar

Extra's:
• Spellen
- Bosvriendjes spel
• DVD VerhalenBoek: de allerbeste vriendjes
• Muziek
- Sing-Along Song: Als je een vriendje hebt
• Achter de schermen bij Disney
- Het stokje doorgeven
• Korte bonus tekenfilms
• Frank en Frey fotogallerijFRANK EN FREY 2
Te huur op DVD vanaf 3 april 2007
Te koop op DVD vanaf 4 april 2007

Bij Disney's nieuwe film Frank En Frey 2 ga je kwispelen van plezier. Naast trouw en vriendschap staat ook muziek centraal. De hond en vos zijn nog steeds onafscheidelijke maatjes. Frank wil ergens goed in zijn en gaat op zoek naar zijn talent. Met Frey's hulp ontdekt de hond dat hij een geboren zanger is. Hij ziet zijn kans om een echte muziekgroep, de Zingende Zwervers, aan te vullen.

Cash is de drijvende kracht van de groep gekke jachthonden. Zijn motto is: repeteren, repeteren en nog eens repeteren. Op een dag wil hij optreden voor een volle zaal en hij is zeer gedreven om dat met de Zingende Zwervers te bereiken. De diva van de band is Dixie. Ze zingt met een krachtige en mooie stem, maar de sterallures gaan haar naar het hoofd stijgen. Cash zit in een tweestrijd, tot hij het prachtige gehuil van Frank hoort. Dixie moet plaatsruimen voor de pup en dat is niet naar haar zin. Ze doet er alles aan om haar plekje in de band terug te krijgen.

Frank trekt vaak op met zijn nieuwe vrienden en dat bevalt Frey niet. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld. Slagen hun nieuwe vrienden erin om Frank en Frey terug bij elkaar te brengen? Dit nieuwe avontuur van Frank en Frey leert je dat er niets boven een echte vriend gaat.

Technische specificaties:
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1 : Nederlands / Engels / Frans / Spaans / Italiaans
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels / Spaans / Italiaans
Beeldformaat: 16 x 9 – 1.78 :1
Speelduur: 67 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar

Extra's:
• Spel
- De "Hond-ster-mixer"
• Muziek
- Videoclip van "You know I will"
• Korte film
- Goofy en Wilbur
• Achter de schermen bij Disney
- De muziek van Frank & Frey 2