:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: CRIMINAL MINDS SEIZOEN 1
PERSBERICHT: CRIMINAL MINDS SEIZOEN 1
Bron: Buena Vista - Datum: 2007-04-07 - Geplaatst door: Werner
CRIMINAL MINDS Seizoen 1
Te koop als 6 DVD-box vanaf 18 april 2007

Criminal Minds draait om een eliteteam van de FBI die een misdaad oplost door zich te verplaatsen in de gedachten van criminelen. Het gedragsanalyseteam bestaat uit zes rechercheurs met elk een eigen specialiteit. Ze proberen inzicht te krijgen in de denkwijze van moordenaars door hun woonplaats en de locatie van de moord te onderzoeken. Bij elke gruwelijke zaak zetten ze hun leven op het spel om nieuwe acties van de daders te voorkomen.

Jason Gideon (Mandy Patinkin) is de leider van de FBI Behavioral Analysis Unit en FBI's beste gedragsanalist. Dr Spencer Reid (Matthew Gray Gubler) compenseert het gebrek aan sociale vaardigheden met zijn hoog IQ en uitstekend denkwerk. Gezinsman Aaron Hotch (Thomas Gibson) ontrafelt geheimen door het vertrouwen van mensen voor zich te winnen. Derek Morgan (Shemar Moore) is een specialist in obsessionele misdaden en Elle Greenway (Lola Glaudini) heeft zich toegelegd op het onderzoek van seksuele misdrijven door haar eigen verleden als slachtoffer van een verkrachter.

Het verschil met Criminal Minds en andere misdaadseries zoals CSI en Cold Case is dat de leden van het team de moordenaar doorgronden en hem kunnen stoppen. De focus ligt op de crimineel en niet op de misdaad zelf. De schrijvers baseerden zich voornamelijk op waargebeurde feiten maar stellen ze minder gruwelijk voor om de kijkers niet te shockeren. Seriemoordenaars bestaan in alle facetten. Misdadigers die hun slachtoffer vermoorden om er dan de liefde mee te bedrijven, op te eten of een seriemoordenaar die het enkel gemunt heeft op kinderen. In Criminal Minds gaat men geen enkele misdaad uit de weg. Aan Jason Gideon en zijn collega's om hun kalmte en professionaliteit te bewaren bij elke nieuwe, verschrikkelijke daad.

Het eerste seizoen van Criminal Minds haalde hoge kijkcijfers in Amerika. Onlangs keken 39 miljoen Amerikanen na de Superbowl naar Criminal Minds. Het eerste seizoen van deze spannende serie is sinds februari wekelijks te zien op VIJFtv.

Afleveringen seizoen 1:
1. Extreme Aggressor
2. Compulsion
3. Won't Get Fooled Again
4. Plain Sight
5. Broken Mirror
6. L.D.S.K.
7. The Fox
8. Natural Born Killer
9. Derailed
10. The Popular Kids
11. Blood Hungry
12. What Fresh Hell?
13. Poison
14. Riding The Lightning
15. Unfinished Business
16. The Tribe
17. A Real Rain
18. Somebody's Watching
19. Machismo
20. Charm At Harm
21. Secrets And Lies
22. The Fisher King, part one

Criminal Minds Seizoen 1; Technische specificaties:
6 DVDbox 22 afleveringen
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Spaans
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Frans / Spaans / Zweeds / Noors / Deens / Fins / IJslands
Beeldformaat: 16 x 9 1.78:1
Speelduur: ongeveer 15,5 uur
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Genre: serie

Extra's:
Criminal Minds: The Making Of
Dit is Matthew Gray Gubler
Deleted Scenes
Gesproken toelichting (enkele afleveringen)