:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2007
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2007
Bron: Warner - Datum: 2007-04-26 - Geplaatst door: Werner
THE DEPARTED

Geniet van deze grote overwinnaar van de Academy Awards op zijn aller-, allerbest! The Departed kent als eerste gloednieuwe release een gelijktijdige verschijning op reguliere DVD, Blu-Ray en HD-DVD. Deze knaller van formaat zal zo pas écht tot zijn volle recht komen. (Zie ook: www.warnerbrosdvd.be/highdefinition)

The Departed speelt zich af in Zuid-Boston, waar de politiemachten al hun krachten bundelen om de georganiseerde misdaad ten val te brengen. De sleutel hiertoe is paal en perk stellen aan het imperium van Ierse maffiabaas Frank Costello (Jack Nicholson). De beginnende agent Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) groeide op in een crimineel milieu. En dat maakt hem de ideale mol om te infiltreren in de maffiakringen rond Costello. Hij moet diens vertrouwen zien te winnen en zijn contactpersonen bij de politie (Mark Wahlberg en Martin Sheen) helpen hem ten val te brengen. Ondertussen krijgt agent Colin Sullivan (Matt Damon) van de speciale inlichtingen-eenheid van iedereen het volste vertrouwen. Niemand vermoedt dat hij Costello's mol is en alles in het werk stelt om de maffiabaas altijd één stap voor te houden op de politie. Beide mannen raken diep verwikkeld in de dubbelrol die ze toebedeeld kregenen in het kluwen van doorspelen van informatie over plannen en tegenzetten van de organisatie waar ze in doordrongen. Van zodra voor beide partijen duidelijk wordt dat ze een tegenhanger hebben in eigen rangen, beseffen ze hoe reëel het gevaar van ontmaskering hen bedreigt en richten ze al hun aandacht op het zo snel mogelijk identificeren van de ander om hun eigen hachje te redden. Hoe hun dubbellevens elkaar kruisen, de onderlinge tweestrijd en de confrontaties, vormen de rauwe kern van het alom geprezen The Departed. Topregisseur Martin Scorsese leidt een uitmuntende cast in een explosief en meeslepend epos over misdaad en de consequenties ervan. Het resultaat is een rauwe, meedogenloze film waar je je blik onmogelijk van kunt afwenden: alsof je oog in oog staat met een gangster... of een agent... mét een pistool!

Dit kunststukje van de hand van meesterregisseur Martin Scorsese werd
genomineerd voor niet minder dan 5 Oscars:
• Beste Film
• Beste Regisseur
• Beste Scenario-adaptatie (naar een origineel van Siu Fai Mak)
• Beste Filmmontage
• Beste Mannelijke Bijrol (Mark Wahlberg)
De eerste vier werden ook verzilverd.
De film mocht ook op 6 Golden Globe nominaties rekenen:
• Beste Film
• Beste Acteur (Leonardo DiCaprio)
• Beste Mannelijke Bijrol (Jack Nicholson & Mark Wahlberg)
• Beste Regisseur
• Beste Scenario
Martin Scorsese troonde de trofee ook mee naar huis.
Technische fiche:
Regie: Martin Scorsese
Cast: Leonardo Dicaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Ray Winstone, Vera Farmiga, Anthony Anderson, Alec Baldwin, Kevin Corrigan, James Badge Dale, David o'Hara, Mark Rolston, Robert Wahlberg, Kristen Dalton
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Spaans
Ondertiteling: Alle formaten: Nederlands, Engels, Spaans, Zweeds, Deens, Fins, Noors
Reguliere DVD: IJslands, Hebreeuws, Pools
Speelduur: ca. 145 min.
Releasedatum: 9 mei 2007

Extra's:
• 9 extra scènes met introductie van regisseur Martin scorsese
• The story of the Boston Mob: de echte gangster achter het karakter van Jack Nicholson
• Crossing Crimin
al Cultures: de invloed van misdaad en geweld van Little Italy op het werk van Scorsese
• Bioscooptrailer



SUBLIME A.K.A. HOSPITAL, RAW FEED #2
Als je angst waarheid wordt

Huisvader George Grieves gaat naar het Mt.Abbadon ziekenhuis voor een routineoperatie. Als hij bijkomt uit de verdoving is er iets helemaal fout... met George... met het ziekenhuis... en vooral met de geblindeerde East Ward, een akelig hol vol geheimen, seks en chirurgische verschrikkingen. Gevangen in de steeds bevreemdender en gevaarlijker omgeving van het onheilspellende hospitaal, probeert George er geestelijk niet aan onderdoor te gaan en de waarheid te achterhalen achter het groeiende aantal medische fouten dat zich in deze ziekenhuisvleugel blijkt op te stapelen.

Raw Feed presenteert de van angst doordrenkte psychologische thriller Sublime. In de traditie van de klassieke griezelfilms houdt Sublime je in spanning terwijl de stukjes van de puzzel op hun plaats vallen en je verbijsterd door de verrassende ontknoping achterlaten. Sublime is plastisch, gedurfd, vol seks en bijzonder griezelig. Maak mee wat er gebeurt als je angsten waarheid worden.

Met Raw Feed lanceerde Warner Home Video een nieuw merk en concept voor hoogstaande made for video thrillers, horror- en science-fiction films, elk met een psychologisch kantje dat dat ongemakkelijke gevoel bij de kijker teweegbrengt. Verschillende topnamen uit de televisie- en filmwereld werden aangesproken om hun talenten op deze reeks bot te vieren. John Shiban, scenarioschrijver voor enkele van de populairste televisiereeksen,waaronder The X-Files, Star Trek: Enterprise, The Lone Gunmen en Supernatural (waarvoor hij ook uitvoerend producent was), beet de spits af met Rest Stop, die in maart al zijn release kende. Hij nam hiervoor scenario en regie voor eigen rekening en verzorgde de productie samen met Tony Krantz en Daniel Myrick. Voor deel twee nam Tony Krantz, uitvoerend producent van de serie 24, de regie op zich. Hij draaide Sublime (aka Hospital) op basis van een script van Erik Jendresen, die eerder een Emmy won voor zijn bijdrage aan Band Of Brothers, en werkte samen met cameraman Dermott Downs, onder meer actief bij CSI. Daniel Myrick, coregisseur van The Blair Witch Project en coscenarist van Book Of Shadows: Blair Witch 2, ontfermde zich over scenario en regie van de binnenkort te verwachten Raw Feed-film nummer drie, The Believers (aka Exorcism) .

Elke film werd voorzien van uitzonderlijk bonusmateriaal en een alternatief einde en bestaat in een rated en een unrated versie. Voor België kwam natuurlijk enkel de tweede versie in aanmerking voor release.

Technische fiche:
Regie: Tony Krantz
Cast: Jeffrey Anderson-Gunter, Cas Anvar, Paget Brewster, Jordi Caballero, Thomas Cavanagh, Lilyan Chauvin, Shanna Collins, Kyle Gallner, Dan Gerrity, Katherine Cunningham-Eves, Michael Gregory, George Newbern, Lawrence Hilton-Jacobs, Bruce Nozick, Michelle Page
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Hongaars
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Deens, Noors, Fins, Zweeds, Grieks, Hongaars, Pools, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 108 min.
Releasedatum: 16 mei 2007

Extra's:
• Audiocommentaar van regisseur Tony Krantz en schrijver Erik Jendresen
• Chirurgisch Exorcisme: de webcast van sociaal-cultureel antropoloog Dr. Falks met livebeelden van chirurgisch exorcisme in de bergen van Peru
• Interview met regisseur Tony Krantz en met schrijver Erik Jendresen



WIRE IN THE BLOOD SERIE 2, 4-disc
Inside the mind of a killer

Dr Tony Hill en inspecteur Carol Jordan keren terug in het tweede complete seizoen van deze spannende thrillerserie. Klinisch psycholoog Tony Hill, intelligent en gezegend met een sterk inlevingsvermogen, wordt door de ambitieuze inspecteur Carol Jordan opnieuw betrokken bij de lopende moordzaken die zij en haar collega's moeilijk kunnen doorgronden. De personages uit deze beklemmende en beklijvende serie werden gebaseerd op de gelijknamige personages uit de Tony Hill-Carol Jordan boekenreeks van de hand van de Schotse schrijfster Val McDermid, waaraan de serie ook haar naam en de titel van het eerste verhaal uit seizoen 1 ontleende. De vier verhalen uit het tweede seizoen voeren je terug naar het fictieve Yorkshire stadje Bradfield. Ze nemen je mee naar de op het randje van de surrealiteit balancerende wereld van moordzaken, waar intense gevechten tegen de tijd geleverd worden.

Still She Cries
Dr. Hill wil de zaak van kindermoordenares Maggie Smith, al jaren zijn patiënte, heropenen om de lichamen van haar slachtoffers terug te vinden. Maar Carol kan niet echt waarderen dat hij daarbij ook zijn aantrekkelijke leerlinge Laura betrekt.Als op de koop toe een vriendin van Laura ontvoerd wordt, krijgt de zaak meer verwikkelingen dan voorzien.

The Darkness Of Light
Wanneer er bij funderingswerken aan een hotel menselijke resten ontdekt worden, stelt zich de vraag of het gaat om restanten uit het hotelverleden als abdij of om een verdachte vondst.Als het hotel ook nog eens tot op de grond afbrandt, ziet Carol die vraag al snel beantwoord. Dr. Hill is in deze zaak vol onverklaarbare elementen een welkome steun en toeverlaat.

Right To Silence
Carols benoeming tot hoofdinspecteur gaat al meteen gepaard met een hoofdbreker van een zaak. Er worden moorden gepleegd die de signatuur dragen van één en dezelfde moordenaar... die al achter slot en grendel zit. En tot overmaat van ramp zit Dr. Hill met zijn gedachten meer bij zijn nakende huwelijk dan bij de zaak.

Sharp Compassion
Bradfield gaat gebukt onder een moordgolf die zijn meest weerloze slachtoffers viseert: ziekenhuispatiënten. Het onderzoek lijkt bovendien alleen maar tot nieuwe verdachten te leiden in plaats van hen te elimineren. Vervelend genoeg raakt MI5 ook nog eens op één van de onderzoekssporen verzeild en ziet Carol zich verplicht hen continu te sussen om het onderzoek niet in gevaar te brengen. Om de schade te beperken moeten ze zo snel mogelijk optreden, maar zelfs Dr. Hill vindt bitter weinig houvast.

Technische fiche:
Creatie: Val McDermid (boekenreeks)
Regie: Andrew Grieve, Nicholas Laughland, Terry Mcdonough
Cast: Robson Green, Mark Letheren, Hermione Norris, Alan Stocks, Emma Handy, Mark Penfold,
Tom Chadbon
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 336 min.
Releasedatum: 16 mei 2007



SUPERNATURAL SERIE 1, VOL. 2, 3-disc

Maandenlang hebben Sam en Dean Winchester gejaagd op geesten en spoken die de mensen angst aanjagen. En waren ze op zoek naar hun vader John. Ze hebben heel wat bloeddorstige monsters gevonden. En John uiteindelijk ook. Nu gaan vader en zoons op pad om de duivel te vernietigen die de moeder van de jongens vermoordde. Maar onderweg moeten ze nog meer strijd leveren: onaardse ruzies met duivelse vijanden...en een zeer aardse botsing tussen zelfstandige jongemannen en een vader met een ijzeren wil die denkt te weten wat goed is voor zijn zoons. Doe het licht uit en sluit de deur af. Hier zijn de laatste 11 afleveringen van het eerste seizoen van deze geprezen serie met flitsende jonge sterren,ijzige spanning,onweerstaanbare verhaallijnen en spectaculaire bovennatuurlijke effecten die samen een verslavend heksenbrouwsel vormen van sensatie en vermaak!

Technische fiche:
Creatie: Eric Kripke
Regie: Allan Kroeker, Paul Shapiro, Philip Sgriccia, Peter Ellis, Kim Manners, Chris Long, Whitney Ransick, Tony Wharmby, Robert Singer
Cast: Jared Padalecki, Jensen Ackles
Taalkeuze in Stereo: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 40 min. per aflevering
Releasedatum: 16 mei 2007



LOVE MY WAY SERIE 2, 4-disc
Op een dag word je wakker en ben je dertig... Hoe is dat zo snel gebeurd? Want nog steeds ben je voortdurend platzak en vraag je je af wat je met je leven wilt als je groot bent...

In deze 12 volledige afleveringen van het tweede seizoen van Love My Way, gaat het leven van Frankie en haar vrienden verder na de tumultueuze kennismaking in seizoen 1. Frankie komt na acht maanden in het buitenland weer thuis en ontdekt dat het leven van iedereen om haar heen dramatisch is veranderd. Charlie en Julia zijn uit elkaar (al schijnen zij zich dit niet altijd te realiseren) en Tom woont in haar oude huis met zijn vriendin Katie. Reden voor Frankie om bij Julia in te trekken – voor zolang het duurt. Tussen alle lopende zaken met haar vriendengroep door, rouwt zij nog steeds om het verlies van Lou. Maar in de verte schijnt licht in de vorm van een nieuwe liefde die zich aandient...

Technische fiche:
Creatie: John Edwards, Claudia Karvan
Regie: Shirley Barrett, Gareth Davis, Geoff Bennett, Omar Madha
Cast: Claudia Karvan, Asher Keddie, Brendan Cowell, Daniel Wyllie, Gillian Jones, Lynette Curran, Max Cullen, Alex Cook, Kelly Butler, Damon Herriman
Taalkeuze in Stereo 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 47 min. per aflevering
Releasedatum: 16 mei 2007



MCLEOD'S DAUGHTERS
- SERIE 3, VOL. 2, 4-disc
- SERIE 4, VOL. 1, 4-disc


Seizoen 3, Vol. 2
In deze laatste 15 volledige afleveringen van het bewogen derde seizoen van McLeod's Daughters, gaat het verhaal verder richting de dramatische climax rond Claire, Tess en hun vrienden en vriendinnen op hun ranch Drovers Run. Claire bevalt van een dochter, maar moet zich daarnaast direct bezig houden met een struisvogelplaag die Drovers Run treft. Tess maakt zich zorgen over haar gezondheid en Becky moet kiezen tussen de man van wie zij houdt en Drovers Run. En een trip van Claire en Tess,vergezeld door Charlotte, leidt tot een gruwelijke ontknoping... Deze 4DVD box bevat niet alleen ruim elf uur aan afleveringen van McLeod's Daughters, maar ook meer dan 30 minuten aan uniek bonusmateriaal. Een interview met de Creator/Executive Producer (Posie Graeme) geeft inzicht in de achtergronden van de serie en is daarmee een must voor de echte McLeod's Daughters-liefhebber!

Seizoen 4, Vol. 1
Bosbranden, financiële schulden, onverwachte bezoekers... het leven op Drovers Run is niet altijd een lachertje. Stevie en Tess werken samen om te bewijzen dat ook de vrouwen hun mannetje kunnen staan.Tess en Nick geven eindelijk toe aan hun gevoelens voor elkaar. Maar dat loopt niet altijd van een leien dakje. Charlotte staat in het middelpunt van een bitse voogdijstrijd. Kortom, na het derde seizoen met het tragische verlies van Claire, staat ook dit eerste deel van het vierde seizoen McLeod's Daughters bol van de spanning en romantiek! Deze 4DVD-box bevat, verspreid over 16 volledige afleveringen, de eerste twaalf uur van het vierde seizoen McLeod's Daughters!

Technische fiche:
Creatie: Posie Graeme-Evans, Caroline Stanton
Regie: S3-2: Chris Martin-Jones, Karl Zwicky, Ali Ali
S4-1: Chris Martin-Jones, Geoff Bennett, Jessica Hobbs, Ray Quint, Roger Dowling, Ali Ali
Cast: Bridie Carter, Sonia Todd, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, Myles Pollard, Jessica Napier, Lisa Chappell, Simmone Mackinnon, Michala Banas
Taalkeuze in Stereo: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 45 min. per aflevering
Releasedatum: seizoen 3: 16 mei 2007; seizoen 4: 30 mei 2007

Extra's:
• S3-2: interview met de creator/ executive producer Posie Graeme



ROME SERIE 1, 5-disc
Elke stad heeft zijn geheimen...

Het jaar: 52 voor Christus. Vierhonderd jaar na de stichting van de Republiek is Rome de rijkste stad ter wereld. Een metropolis met één miljoen inwoners, een bruisend middelpunt van een rijk dat zich naar alle kanten uitstrekt. De principes van de jonge Republiek waren gedeelde macht en felle persoonlijke concurrentie, om te vermijden dat één man alle macht naar zich zou toetrekken. Nu blijken die fundamenten echter aangevreten door corruptie en uitspattingen! Wanneer ze na acht jaar oorlog terug thuiskomen, raken de soldaten Lucius Vorenus en Titus Pullo ongewild verwikkeld in de historische gebeurtenissen van het oude Rome. Rome, een dramareeks over liefde en verraad, meesters en slaven, mannen en vrouwen, is een kroniek van het turbulente tijdperk dat de dood van een republiek inluidde en de geboorte van een keizerrijk aankondigde...

Na het onverdeelde succes dat hun eerdere samenwerking Band Of Brothers te beurt viel, bundelden twee gereputeerde productiehuizen, het Amerikaanse HBO en het Britse BBC, opnieuw de krachten om één van de intrigerendste tijdperken uit de geschiedenis op historisch getrouwe manier te verfilmen onder de veelzeggende titel Rome. De 12 afleveringen van het eerste seizoen konden bij uitzending op Canvas op heel wat bijval van het kijkerspubliek rekenen. Ze werden eerder al uitgegeven in een exclusieve 6-disc limited editie in een houten box en met tal van extra's. Nu is er ook de 5-disc editie met daarop seizoen 1 van deze sublieme serie van begin tot einde, een selectie van de extra's en een boekje met historische achtergrondinformatie.

Technische fiche:
Creatie: John Milius, William J. Macdonald, Bruno Heller
Regie: Michael Apted, Julian Farino, Allen Coulter, Alan Poul, Tim Van Patten, Steve Shill, Jeremy Podeswa, Alan Taylor, Mikael Salomon
Cast: Kevin Mckidd, Ray Stevenson, Polly Walker, Kenneth Cranham, Lindsay Duncan, Tobias Menzies, Kerry Condon, Karl Johnson, Indira Varma, David Bamber, Max Pirkis, Nicholas Woodeson, Suzanne Bertish, Paul Jesson, Rick Warden
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Duits; in Dolby Surround 2.0: Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 51 min. per aflevering
Releasedatum: 30 mei 2007

Extra's:
• Friends, Romans, countrymen: introductie van de personages uit Rome
• Acht onthullende audiocommentaren met cast en crew
• "Shot x shot: Gladiator": de spannende vechtscene uit aflevering 11 van dichtbij bekeken
• "Shot x shot: De triomf van Caesar": de productie van de epische triomftochtscene uit aflevering 10 onder de loep genomen
• Acht pagina's tellend boekje met historische achtergrondinformatie en de namen, profielen en onderlinge relaties van de belangrijkste Romeinse personages



THE HITCHHIKER VOL.1, 2-disc
Hij neemt je mee naar plaatsen waar je alleen nooit zou durven komen...

9 angstaanjagende verhalen uit de vernieuwende HBO-serie die van 1983 tot 1991 alle televisie kijkers 's avonds laat de rillingen bezorgde. Stap in met de lifter en laat je telkens weer meevoeren op een rit om nooit te vergeten!

Disc 1
Last Scene
Het huiveringwekkende verhaal van een filmregisseur die er alles voor over heeft om zijn hoofdrolspeelster tot een goede acteerprestatie te brengen.
Nightshift
Een wrede zuster in een bejaardentehuis dwingt haar patiënten met dreigementen om aan haar grillen te voldoen. Zij en haar vriendje hebben alles voor elkaar, totdat een nieuwe "patiënt" hen trakteert op een koekje van eigen deeg.
The Miracle Of Alice Ames
Een neppriester maakt misbruik van de positie van dakloze vrouwen, door ze onder het mom van het verspreiden van "broederliefde" in de prostitutie te drijven. Hij ziet zijn broodwinning bedreigd wanneer een mirakel plaatsvindt.
Ghostwriter
Een ploeterende schrijver zet zijn eigen dood in scène. Maar wanneer zijn overspelige vrouw en beste vriend schijn werkelijkheid maken, zint iemand op dodelijke wraak.

Richard is door zijn vrouw zijn huis uitgezet en geeft de hele wereld de schuld van zijn problemen. Terwijl hij overnacht in het strandhuis van een vriend, haalt hij een zwerfhond in huis die meer blijkt dan alleen een gezelschapsdier.

Disc 2
W.G.O.D.
Radiopredikant Nolan Powers preekt over de bijbel, maar is buiten de ether een hebzuchtige egoïst. Tot een journalist minder fraaie details uit Nolans verleden aan de oppervlakte brengt.Wie bevrijdt Nolan van zijn eigen zondige verleden?
Homebodies
Twee ontsnapte veroordeelden botsen op meer dan ze hadden verwacht als ze inbreken in een modelwoning en dat brengt één van hen aan het twijfelen of hij zich nog langer achter de voorstellen van zijn psychopathische partner kan scharen.
Why Are You Here?
Een beeldschone koningin van de nacht zou wel eens meer kunnen zijn dan een tv-presentator aankan.
In The Name Of Love
Een huurmoordenares ontmoet een knappe fitnessinstructeur in een vakantieverblijf, maar hun romance mondt uit in verraad.

Technische fiche:
Regie: Paul Verhoeven, Philip Noyce, Lewis Chesler, Carl Schenkel, Michael Hodges
Cast:
1: Peter Coyote
2: Margot Kidder, Darren Mcgavin
3: Joe Pantoliano
4: Barry Bostwick, Willem Dafoe
5: Michael O'keefe
6: Gary Busey, Geraldine Page
7: James Remar, Christopher Collet
8: Brad Davis, Helen Hunt
9: Greg Evigan, Lucy Gutteridge
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Fins, Grieks, Noors, Pools, Portugees, Zweeds, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 26 min. per aflevering
Releasedatum: 30 mei 2007

Extra's:
• 1: Audiocommentaar van regisseur Paul Verhoeven
• 2: Audiocommentaar van regisseurs Phillip Noyce en Lewis Chesler
• 4: Audiocommentaar van regisseur Carl Schenkel
• 5: Audiocommentaar van regisseurs Phillip Noyce en Lewis Chesler
• 7: Audiocommentaar van regisseur Carl Schenkel



THE INTERVIEW ('98)
Just goes to show you how the mind works.

Eddie Fleming is een grijze muis. Iemand die je op straat voorbij loopt zonder dat hij je opvalt. Vanochtend om vijf uur lag hij nog rustig thuis te slapen. Nu zit hij gevangen in een donkere cel. Tegenover hem zit John Steele. Hij stelt de vragen. Eddie is in verwarring, bang en verlangt wanhopig naar antwoorden... wat voor antwoorden dan ook. Waarom is hij hier? Wie zijn deze mensen en wat willen ze van hem? Maar buiten medeweten van Eddie of Steele zijn er andere machten aan het werk in dit psychologische drama over schuld, onschuld en de onverwachte gezichten van de waarheid.

Deze gewaardeerde Australische prent zette de Australische acteur Hugo Weaving definitief op de filmische wereldkaart. Hij bleek meteen ook een gegeerde castaanwinst voor beklemmende thrillers met een politiek kantje (The Matrix, V For Vendetta). In Australië zelf mocht de film rekenen op 3 Awards (Beste Film, Beste Origineel Scenario en Beste Hoofdrol) en 3 keer zoveel nominaties van het Australische Filminstituut en kreeg hij ook van de Australische Kring van Filmcritici 8 nominaties, waarvan 3 Awards (Beste Beeldvoering, Beste Score en Beste Origineel Scenario) werden toegekend. Internationaal kreeg hij erkenning op ons eigenste Vlaams Internationaal Filmfestival door de studentenjury, op het Wereld Filmfestival van Montréal en op het Internationale Festival van de Jonge Film in Torino.

Technische fiche:
Regie: Craig Monahan
Cast: Hugo Weaving, Tony Martin, Aaron Jeffery, Paul Sonkkila, Michael Caton, Peter Mccauley, Glynis Angel, Leverne Mcdonnell, Libby Stone, Andrew Bayly, Doug Dew
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 102 min.
Releasedatum: 16 mei 2007

Extra's:
• Bioscooptrailer



LITERARY CLASSICS:
- TREASURE ISLAND ('34)
- DAVID COPPERFIELD ('35)
- PRIDE AND PREJUDICE ('40)
- CAPTAIN HORATIO HORNBLOWER ('51)


Vier pareltjes van de filmkunst, gebaseerd op literaire klassiekers en gedraaid tijdens Hollywoods Gouden Eeuw, werden aan DVD toevertrouwd. Ze komen allevier uit de Metro-Goldwyn-Mayerstal, toen bekend als het juweel onder de filmstudio's.

TREASURE ISLAND
Houd je stil, mannen, en luister naar dit piratenverhaal. Billy Bones, moge zijn vervloekte ziel in vrede rusten, heeft zijn zwaard en drinkglas voor de laatste maal geheven, en zijn nalatenschap bedraagt nauwelijks een dubloen. Maar wat hij wel achterlaat is een kaart van een legendarische begraven schat... Wallace Beery en Jackie Cooper,de onvergetelijke sterren uit The Champ van 1931, komen opnieuw bij elkaar voor een spannende bewerking van het verhaal van Robert Louis Stevenson. Jackie Cooper is Jim Hawkins, een jongen die het avontuur beleeft waar elk kind van droomt. Met de schatkaart op zak, zetten Jim en zijn helpers aan boord van de Hispaniola koers naar onbekende gebieden en rijkdommen. Maar de beruchte éénbenige Long John Silver wist aan boord te raken door zich uit te geven als kok. Zal de schat in zijn schurkenhanden vallen?

Technische fiche:
Regie: Victor Fleming
Cast: Wallace Beery, Jackie Cooper, Lionel Barrymore, Otto Kruger, Lewis Stone, Nigel Bruce, Charles 'Chic' Sale, William V. Mong, Charles Mcnaughton, Dorothy Peterson, Douglass Dumbrille, Edmund Breese, Olin Howland, Charles Irwin, Edward Pawley
Taalkeuze in Mono 2.0: Engels, Frans, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 99 min.
Releasedatum: 16 mei 2007

Extra's:
• 2 Korte klassieke films "The Spectacle Maker", "Strikes And Spares"
• Klassieke cartoon "Take of the Vienna Woods"
• Bioscooptrailer

PRIDE AND PREJUDICE
Elizabeth Bennets verstand is even scherp en feilloos als de pijlen waarmee ze op een elegant tuinfeest op het doel schiet. Met haar opmerking: "Echt gedistingeerd ben je pas als je dood bent," prikt ze dwars door de aanmatigende houding van haar gastheren heen. Jane Austens tijdloze boek uit 1813 over onwaarschijnlijke liefde is rijkelijk bewerkt voor deze Academy Award-winnaar, waarvoor kosten noch moeite gespaard werden. Greer Garson speelt de levendige Elizabeth, één van de zusjes Bennet die uitkijken naar een geschikte huwelijkskandidaat. Laurence Olivier speelt Darcy, wiens verblijf in de buurt voor onrust in de meisjesharten zorgt. Maar eerste indrukken zeggen soms zo weinig. Elizabeth en Darcy kijken vanaf het begin op elkaar neer, waardoor ze in een bedekte strijd verwikkeld raken waarin trots en vooroordelen, waarneming en werkelijkheid,vergiffenis en liefde met elkaar om voorrang strijden. Een verhaal met een onweerstaanbare aantrekkingskracht.

Technische fiche:
Regie: Robert Z. Leonard
Cast: Greer Garson, Laurence Olivier, Mary Boland, Edna May Oliver, Maureen O'sullivan, Ann Rutherford, Frieda Inescort, Edmund Gwenn, Karen Morley, Heather Angel, Marsha Hunt, Bruce Lester, Edward Ashley, Melville Cooper, Marten Lamont
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 113 min.
Releasedatum: 16 mei 2007

Extra's:
• Klassieke korte film "Eyes Of The Navy"
• Klassieke cartoon "The fishing Bear"
• Bioscooptrailer

DAVID COPPERFIELD
"Onze vriendschap is voor het leven." De spreker: Micawber, met veel komische charme en menselijke warmte gespeeld door W.C. Fields. Het aangesproken kind: David, gespeeld door Freddie Bartholomew in zijn Hollywooddebuut. De film: David Copperfield, nog altijd een van de beste filmbewerkingen van een boek van Charles Dickens ooit. "Briljant is zelfs nog een te zwak woord om de casting te omschrijven," schreef historicus David Shipman in zijn The Story Of Cinema. Lionel Barrymore, Edna May Oliver, Maureen O'Sullivan, Basil Rathbone en anderen kropen samen met Fields en Bartholomew in de huid van de excentriekelingen, schurken en liefhebbende familieleden in deze film van regisseur George Cukor. Producer David O. Selznick besteedde aandacht aan elk Dickensiaans detail; tot het exact opbouwen van de sets volgens de illustraties uit de eerste uitgave. Het resultaat: drie oscarnominaties en één van de meest geslaagde boekverfilmingen ooit.

Deze release is een sterk staaltje van restauratie en remastering, waarmee een film die decennialang een korrelig en verfletst bestaan leidde, nieuw leven ingeblazen werd. Zoals steeds gingen de archivarissen van Warner Bros wereldwijd op zoek naar het best bewaarde materiaal.Voor deze film wisten ze de hand te leggen op het originele nitraatcameranegatief, wat volledige fotochemische restauratie en bewaring toeliet, op basis waarvan een nieuwe videomaster ontwikkeld kon worden. De dvd zelf vormt het beste eerbetoon aan de honderden mensen die hun kunde en talent inzetten om deze geliefde klassieker tot dit resultaat te brengen.

Technische fiche:
Regie: George Cukor
Cast: Edna May Oliver, Elizabeth Allan, Jessie Ralph, Harry Beresford, Freddie Bartholomew, Hugh Walpole, Basil Rathbone, Herbert Mundin, John Buckler, Fay Chaldecott, Una O'connor, Lionel Barrymore, Violet Kemble Cooper, Elsa Lanchester, Jean Cadell
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 125 min.
Releasedatum: 16 mei 2007

Extra's:
• Audiobonus: Leo is on the Air Radio Promo
• Klassieke korte musicals "Pirate Party On Catalina Isle", "Two Hearts In Wax Time"
• Klassieke cartoon "Poor little Me"
• Bioscooptrailer

CAPTAIN HORATIO HORNBLOWER
In dit door C.S. Forester, de bedenker van Hornblower, tot script bewerkte avonturenepos, kruipt filmlegende Gregory Peck in een van zijn favoriete rollen in de huid van de heldhaftige zeeheld uit de Napoleontische tijd. Net als in de beroemde boeken waarop de film is gebaseerd, is Hornblower zijn rivalen steeds te slim af, om uiteindelijk als winnaar uit de strijd te komen.

Technische fiche:
Regie: Raoul Walsh
Cast: Gregory Peck, Virginia Mayo, Robert Beatty, Moultrie Kelsall, Terence Morgan, James Kenney, James Robertson Justice, Denis O'dea, Richard Hearne, Michael Dolan, Stanley Baker, Alan Tilvern, Alec Mango, Christopher Lee, John Witty
Taalkeuze in Mono 2.0: Engels, Frans, Duits, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 112 min.
Releasedatum: 16 mei 2007

Extra's:
• Korte film "My Country 'Tis Of Thee'"
• Klassieke cartoon "Captain Hareblower"
• Bioscooptrailer



SUPERMAN RETURNS 1-disc

Hij is terug! Een held voor ons millennium. En geen seconde te vroeg, want in de vijf jaar (veel langer voor filmfans!) dat Superman naar zijn eigen planeet zocht, zijn de dingen veranderd op aarde. De wereld is verder blijven draaien zonder hem en het is aan hem om er opnieuw zijn plaats in te vinden. Lois Lane heeft nu een zoon, een verloofde en een Pulitzerprijs voor haar artikel "Waarom de wereld Superman niet nodig heeft." Lex Luthor heeft een plan dat miljoenen – nee, miljarden – levens zal eisen, inclusief dat van onze held.Aan hem om Lois' ongelijk te bewijzen in en zoveelste poging om de planeet waaraan hij zijn hart verloor van een rampzalige ondergang te vrijwaren. Filmmaker Bryan Singer (X-Men, X2) geeft de wereld de Superman die hij nodig heeft. Hij houdt de legende waar iedereen van houdt in ere, maar slaat tegelijkertijd een krachtige nieuwe richting in. Nieuwkomer Brandon Routh is de perfecte keuze om de cape van de held te dragen in een topbezetting met Kate Bosworth als Lois en Kevin Spacey als Lex. Het luchtgevecht met een vallende jumbojet en een krachtmeting die de continenten doet schudden geeft een nieuwe betekenis aan het begrip Wow.

"Ik ben altijd in de buurt," zegt Superman tegen Lois. En ditmaal is hij dat in een 1-discversie van dit heldenepos!

Technische fiche:
Regie: Bryan Singer
Cast: Brandon Routh, Kate Bosworth, Kevin Spacey, James Marsden, Parker Posey, Frank Langella, Sam Huntington, Eva Marie Saint, Kal Penn, Marlon Brando, David Fabrizio, Tristan Lake Leabu, Ian Roberts, Vincent Stone, Jack Larson
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 148 min
Releasedatum: 16 mei 2007



DE AVONTUREN VAN TOM EN JERRY
DEEL 1: PRET IN HUIS MET KAT EN MUIS


Wie zegt dat je een kat geen nieuwe trucjes kunt leren? Niet Jerry! Deze 12 allerhaardigste korte cartoons – die bij de eerste nieuwe afleveringen van Tom en Jerry in 30 jaar horen – spreken een nieuwe generatie kinderen aan die veel van techniek weten. Hun karakteristieke knotsgekke achtervolgingen zijn nog altijd even waanzinnig en eindeloos als voorheen. 12 stuivende afleveringen lang blijft het olijke duo nog steeds even vastberaden om elkaar kost wat kost te slim en te snel af te zijn.Van spannende digitale dilemma's tot knettergekke kermissen, van illusies met zwaardgevecht en toverij tot spook"muizen" en nog veel meer. Tom en Jerry krabben en klauwen zich een weg naar nieuwe hoogten van maffe kat-en-muis herrie!

Afleveringen:
• Octopus beleefdheid
• Strand snertjoch spelletje
• Schatkaart Vodje
• Vuurspuwende Tom
• Middeleeuwse Pestkop
• De Jeuk
• Digitaal Dilemma
• Hoi Robot!
• Tom Tom straalmotor
• Bijtende liefde
• Spookhuis Muis
• Abracadom

Technische fiche:
Stemmen (Engels): Don Brown, Sam Vincent, Michael Donovan
Taal: Dolby Surround 2.0: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 87 min.
Releasedatum: 16 mei 2007



Overige releases...

9 mei 2007:
• The Departed (Blu-Ray)
• The Departed (HD-DVD)

30 mei 2007:
• Goodfellas (Blu-Ray)
• Superman Returns (Blu-Ray)
• Superman S.E. (Blu-Ray)
• Corpse Bride (Blu-Ray)
• The Last Samurai (Blu-Ray)
• Superman Returns (HD-DVD)
• Superman S.E. (HD-DVD)
• Corpse Bride (HD-DVD)
• The Last Samurai (HD-DVD)
• Batman Begins (HD-DVD)
• Poseidon (HD-DVD)

13 juni 2007:
• McLeod's Daughters, Seizoen 4 Vol. 2 (4-disc)
• Dierenpretbox (Cats & Dogs / Mijn Hondje Skip / Black Beauty,3-disc)
• Vakantiepret Box (Spot / Duma / Kangaroo Jack, 3-disc)

18 juni 2007:
• A.I. Artificial Intelligence
• Doctor Zhivago
• The Name Of The Rose

27 juni 2007:
*• The Prestige
* Letters From Iwo Jima
* Flags Of Our Fathers
• Flags Of Our Fathers/Letters From Iwo Jima (3-disc)
• Clint Eastwood Collection 1 Box (Absolute Power / Bridges Of Madison County / True Crime, 3-disc)
• Clint Eastwood Collection 2 Box (Dirty Harry / Magnum Force /The Enforcer, 3-disc)
• The Prestige (Blu-Ray)
• Flags Of Our Fathers (Blu-Ray)
• The Island (Blu-Ray)
• Unforgiven (Blu-Ray)
• The Fugitive (Blu-Ray)
• Enter The Dragon (Blu-Ray)
• The Prestige (HD-DVD)
• Flags Of Our Fathers (HD-DVD)
• The Island (HD-DVD)
• Unforgiven (HD-DVD)
• The Fugitive (HD-DVD)
• V For Vendetta (HD-DVD)
• Enter The Dragon (HD-DVD)


Recent nieuws van dezelfde bron