:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: DÉJÀ-VU
PERSBERICHT: DÉJÀ-VU
Bron: Buena Vista - Datum: 2007-05-14 - Geplaatst door: Werner
DÉJÀ VU
Beschikbaar voor verkoop op dvd en Blu-ray Disc vanaf 13 juni 2007
Nu al beschikbaar voor verhuur

Wie heeft nog nooit dat "déjà vu"-gevoel ervaren? Die flits die je de indruk geeft iemand te herkennen die je echter nog nooit eerder ontmoet hebt of die je het gevoel geeft al eerder op een plek te zijn geweest die je nochtans voor het eerst bezoekt? En wat als die indrukken nu eens echt waren? Wat als ze waarschuwingen waren, gestuurd vanuit het verleden, of voorbodes voor de toekomst?

In Déjà-Vu, de nieuwe film van Jerry Bruckheimer en Tony Scott, leidt deze déjà vu-indruk ertoe dat agent Doug Carlin (Denzel Washington) een buitengewoon onderzoek gaat voeren. Na de enorme explosie van een bom op een veerboot van New Orleans, moet Doug Carlin met een gloednieuwe cel van het FBI samenwerken. Om aanwijzingen te verzamelen, beschikt dit team over ultrageheime, door de overheid ontwikkelde technologie: een apparaat dat in staat is een soort venster op de tijd te creëren, dat toelaat om in real time gebeurtenissen uit het verleden te observeren met als doel het nodige bewijs te verzamelen om misdadigers te pakken en, sterker nog, misdaden te voorkomen. Het apparaat vereist echter dat men een uitmuntende strateeg en een goede observator is want het is slechts in staat beelden "te draaien" van gebeurtenissen die zich exact vier dagen en zes uur eerder hebben voorgedaan. Bovendien kunnen deze beelden slechts één keer bekeken worden. Het wordt dus een ware race tegen de klok waardoor misschien honderden onschuldige mensenlevens gered zullen kunnen worden...

Cast
Acteur, regisseur en producer Denzel Washington werd twee keer met een Oscar bekroond: één keer in 1987 voor zijn vertolking van Steve Biko, martelaar in de strijd tegen de apartheid in Cry Freedom en een tweede keer in 1990 voor zijn rol in Glory van Edward Zwick. In 2002 sleepte hij als eerste zwarte Amerikaan sinds Sidney Poitier (in 1964) de Oscar voor Beste Acteur in de wacht voor zijn rol van "smerige" flik in Training Day. Als veelzijdig artiest houdt Denzel Washington ervan de genres af te wisselen. Zo werkte hij zowel aan de zijde van Spike Lee (o.a. in Malcolm X) als met Kenneth Brannagh (o.a. in Much Ado About Nothing). Washington houdt er niet van zichzelf te herhalen en is steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Als advocaat van de burgerlijke partij in Philadelphia, als onderzoeksjournalist in The Pelican Brief, als eerste stuurman van Gene Hackman in USS Alabama, als criminoloog in The Bone Collector, als wanhopige vader in John Q of als inspecteur in Inside Man, de ruime ervaring en internationale faam van Denzel Washington lieten hem in 2003 toe aan de andere kant van de camera plaats te nemen voor zijn eerste film als regisseur: Antwone Fisher.

Val Kilmer werd door Oliver Stone ontdekt in Top Gun en verwierf internationale bekendheid dankzij de film The Doors van dezelfde regisseur. Hierin gaf hij met brio gestalte aan Jim Morisson en zong zelfs verscheidene tracks van de film. In 1995 werd hij de vijfde en volgens bedenker Bob Kane de beste acteur die de rol van Batman speelde.

De carrière van Paula Patton schoot onmiddellijk als een raket de hoogte in. Ze werd in 2005 ontdekt op het kleine scherm dankzij de tv-film Murder Book en kreeg de kans als tegenspeelster te fungeren van Will Smith in Hitch. Vervolgens werd ze uitgekozen om te spelen in London aan de zijde van Jessica Biel en Chris Evans. Haar vertolking van deze seks- en cocaïnejunkie was een ware openbaring en 2006 werd voor haar een geluksjaar: als partner van Outkast in Idlewild en aan de zijde van Denzel Washington en Jim Caviezel in Déjà-Vu.

Technische specificaties
Regie: Tony Scott
Productie: Jerry Bruckheimer
Scenario: Bill Marsilii en Terry Rossio
Cast: Denzel Washington, James Caviezel, Val Kilmer, Paula Patton,...
Muziek: Harry Gregson-Williams
Vanaf: 12 jaar
Distributeur: Touchstone Pictures
Genre: Actie / Thriller
Duur: 121 minuten

Déjà-Vu op dvd:
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Frans / Engels
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels
Beeld: 2.35:1,16x9

Bonus:
• De explosie van de veerboot
• Het venster op de tijd
• Stunts: de veerboot
• Achtervolging in auto doorheen de tijd
• Reis in de tijd
• Uitgebreide scènes
• En nog veel meer!

Déjà-Vu op Blu-Ray disc:
Beeld: 480i en 1080p High Definition / 2.35:1 / 16x9 (film); 1080p High Definition (bonusmateriaal)
Geluid: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Spaans; DTS 5.1: Frans / Spaans; PCM 5.1: Engels (film); Dolby Surround 2.0: Engels (Bonusmateriaal)
Ondertitels: Engels / Nederlands / Frans / Spaans / Deens / Noors / Zweeds / IJslands / Fins / Spaans (Film); Engels voor slechthorenden (bonusmateriaal)

Bonus:
• De explosie op de veerboot
• De ontwikkeling van het personage van Doug Carlin
• Make-up, kostuums en speciale effecten
• Het observatiescherm
• De camera's van Déjà-Vu
• Achtervolging in twee tijden
• Filmen in New Orleans
• De ploeg: Denzel, Tony en Jerry
• Stunts: omheinde zone
• Stunts: veerboot
• Verwijderde scènes
• Verlengde scènes
• Movie showcase