:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2007
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2007
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2007-06-14 - Geplaatst door: Werner
CHARLIE CHAPLIN (6DVD)
1915-1917 - 6 DVD's - 28 korte films

Wie kent Charlie Chaplin niet? Chaplin was de eerste echte filmster van wereldfaam. Hij was een filmpionier uit de periode dat er nog niet gesproken werd in de films. Wat niet iedereen weet is dat hij niet alleen acteur was, maar ook regisseur en componist. Nog steeds, na 90 jaar(!), worden overal ter wereld Chaplins films vertoond en bewonderd. Mede dankzij het ontbreken van gesproken woord. Want iedereen kan lachen om de man met de bolhoed, wandelstok en flapschoenen. Deze dvd box (met 6 dvd’s) geeft een prachtig overzicht van alle korte films die zijn gemaakt door en met Charlie Chaplin met twee Hollywoodstudio's van weleer: Essanay en Mutual. Geniet van 14 uur korte gerestaureerde films van Hollywood's eerste wereldster. De films op de dvd's zijn: Work, His New Job, The Champion, In The Park, A Jitney Elopement, Tramp, By The Sea, A Woman, The Bank, Shanghaied, A Night In The Show, Burlesque And Carmen, Police, A Night Out, The Fireman, The Floorwalker, One A.M., The Count, The Cure, The Immigrant, The Vagabond, The Pawnshop, The Rink, The Adventurer, Easy Street, Behind The Screen

Restored & remastered
Releasedatum 12 juli 2007
Speelduur: 840 minuten
Ondertitels: Engels, Frans, Duits
Regio 2 PAL
Beeldverhouding: 4:3
Genre: ComedyCYRANO DE BERGERAC

The Silent Cinema Collection is een label waarin de mooiste stille films uit de filmgeschiedenis verzameld worden. Het label bevat originele versies van grote hedendaagse blockbusters en prachtige historische meesterwerken. Voor de vele filmliefhebbers zijn deze films een welkome aanvulling op het huidige filmaanbod.

Cyrano de Bergerac is zeer bekwaam met zijn zwaard, maar zijn moed, de mooie gedichten en zijn scherpzinnigheid kunnen niet zijn onzekerheid over zijn enorme grote neus goed maken. Door deze onzekerheid houdt hij zijn liefde voor zijn nichtje Roxane geheim. De knappe Christian wil wel graag aan Roxane zijn gevoelens vertellen en met de hulp van Cyrano wint Christian het hart van Roxane. Dan moeten beide mannen dienen in de oorlog waarin Christian, nadat hij achter de liefde van Cyrano voor Roxane is gekomen, de dood vindt. Pas vele jarenlater, als de voormalige held in armoede leeft, komt Roxane achter de waarheid. En dan sterft Cyrano aan de verwondingen die zijn veroorzaakt door zijn vijanden.

• Verfilming van het succesvolle gelijknamige toneelstuk van Edmond Rostand.
• De prachtige kleuren in deze film zijn met de hand toegevoegd. Deze kleuring is met behulp van de Pathe Stencil methode gedaan en nam 2 jaar in beslag.

Regie: Augusto Genina
Cast: Pierre Magnier, Linda Moglie, Alex Bernard
Releasedatum: 12 juli 2007
Speelduur: 116 minuten
Region 2 PAL
Beeldverhouding: 4:3
Geluid: stereo
Genre: Drama

UIT HET ARCHIEF