:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: LEROY & STITCH
PERSBERICHT: LEROY & STITCH
Bron: Buena Vista - Datum: 2007-06-18 - Geplaatst door: Werner
LEROY & STITCH

Lilo, Stitch, Jumba en Pliekie slaagden in hun missie: ze namen de 625 experimenten gevangen. Dan nemen onze vrienden afscheid van elkaar en gaan ze elk op zoek naar een plekje waar ze zich thuis voelen. Lilo en Stitch moeten elkaar uitwuiven. Maar voor Stitch vertrekt, krijgt hij een geschenkje van Lilo: een halsketting met een Tiki Ku (de Hawaïaanse God van sterkte) om hem bij te staan. Iedereen geniet van de rust op hun nieuwe stek tot hun leven plots wordt opgeschrikt. Dr Hämsterviel is ontsnapt uit de gevangenis en hij dwingt Jumba om een nieuw experiment te creëren, Leroy. Deze creatie lijkt wel de tweelingbroer van Stitch. Alleen is Leroy ontzettend gemeen, gigantisch lelijk en stinkt hij enorm! Na een spannend duel tussen de tweelingbroers neemt Leroy Stitch gevangen. Hij probeert zich voor te doen als de lieve Stitch, maar Lilo trapt niet in de val. Ze twijfelt geen seconde aan de aardigheid van Stitch. Hij zou ook nooit zijn Tiki Ku halsketting afdoen! Terwijl Lilo, Jumba en Pliekie hun vriend proberen te redden, loopt de schade pas echt op als Dr Hämsterviel een leger vormt van gekloonde Leroys. Kunnen Lilo en haar vrienden de geniepige Dr Hämsterviel en zijn experiment Leroy tijdig stoppen?

In 2002 werd de animatiefilm Lilo & Stitch voor het eerst op het grote doek getoond. Het verhaal met de twee nieuwe Disney helden, Lilo en Stitch, werd bedacht door Chris Sanders en geregisseerd door Dean DeBlois. De spontane, Hawaïaanse Lilo voelt zich vaak eenzaam. Nadat haar ouders omkwamen in een ongeval beleeft het weesje een moeilijke kindertijd. Tot ze op een dag van haar grote zus Nani een 'hondje' cadeau krijgt. Wat ze niet weet is dat Stitch (de naam die Lilo voor het beestje bedenkt) eigenlijk experiment 626 heet. Hij werd op een andere planeet gecreerd als een vernietigend monster. Stitch wil aan zijn scheppers ontsnappen en zoekt bescherming bij Lilo op het tropische Hawaï. Na de ontmoeting met Stitch beleeft Lilo onvergetelijke avnturen, maar ze leert ook waarden als vriendschap en familie kennen. Sindsdien kennen de twee vrienden, Lilo en Stitch, een succesvol vervolg. De eerste film werd opgevolgd door films als Lilo & Stitch 2, Stitch The Movie en zelfs een televisiereeks. Elke film laat je swingen op verschillende Elvis-hits! Het kleine Hawaïaanse meisje Lilo en het krankzinnig buitenaards wezentje Stitch blijven wereldberoemd en populair. En dat vieren ze met de nieuwe film: Leroy & Stitch.

De hoofdrolspelers
Lilo is een schattig weesje met heel veel verbeelding, maar weinig vriendjes. Ze wordt opgevoed door haar zus Nani die haar alle respect voor de 'Ohana', de Hawaïaanse familieband, bijbrengt. Ze is een kei in het hula-dansen, is dol op foto's én is een grote Elvis-fan. Haar bruisende creatieve verbeeldingskracht is een van haar grote troeven, maar soms ook een bron van heel wat problemen... Op een dag krijgt ze van haar zus een 'hondje' cadeau. Stitch wordt al snel haar beste vriend.

Stitch werd 'geboren' onder de naam Experiment 626. Hij is een uniek model, het resultaat van een illegaal buitenaards experiment, ontwikkeld voor één doel: vernietiging. Hij is slimmer dan een supercomputer en haast onverwoestbaar. Achtervolgd door de plaatselijke overheden vlucht hij naar de Aarde, waar hij een thuis vindt bij Lilo. Zij leert Stitch om lief te zijn.

Nani is de oudere zus van Lilo. Na de dood van haar ouders is ze Lilo's wettelijke voogdes geworden. Een zware verantwoordelijkheid voor een 19-jarige die liever meer tijd aan haar vriendjes en surfkampioenschappen zou besteden. Haar leven is een strijd om haar job te houden en haar kleine zus fatsoenlijk op te voeden.

David Kawena is het vriendje van Nani. Hij doet wat hij kan om haar en Lilo te helpen. Deze surfkampioen met een groot hart en goede inborst heeft in het begin toch zo zijn twijfels over het 'hondje' van Lilo.

Jumba is een losgeslagen wetenschapper die Stitch heeft ontwikkeld. Hoewel hij apetrots is op zijn experiment 626, moet hij hem zo snel mogelijk vernietigen als hij niet in de gevangenis wil belanden. Hij wordt naar de Aarde gestuurd om Stitch op te sporen, maar mag onder geen beding door de Aardbewoners worden ontdekt. Later krijgt hij toestemming om op Aarde te blijven. Zo wordt hij een volwaardig lid van Lilo's familie.

Pliekie is een eenogig buitenaards wezen, gespecialiseerd in de planeet Aarde. Hij krijgt de opdracht om Jumba in de gaten te houden, zonder de argwaan van de Aardbewoners te wekken. Later worden Jumba en Pliekie beste vrienden en besluit ook Pleakie om op de Aarde te blijven. Pliekie is duidelijk een mannelijke alien, maar houdt ervan om zich soms in vrouwenkleren te verhullen. Hij doet zich zo voor als de tante van Lilo.

Dr Hämsterviel of voluit Dr Rupert 'Jacques' von Hämsterviel is een kleine albino wetenschapper. Hij lijkt sterk op een knaagdier en draagt steeds een rode cape met een H aan de voorkant. Tot Hämsterviels grote ergernis wordt zijn naams steeds verkeerd uitgesproken. Hij wordt vaak aanzien als een woestijnrat terwijl hij blijft volhouden dat hij een hamster van origine is. Dr Hämsterviel denkt recht te hebben op de genetische experimenten aangezien hij ze hielp financieren. De wetenschapper probeert de experimenten te vangen, voor Lilo en Stitch ze in handen krijgen. In de film Leroy en Stitch ontsnapt Dr Hämsterviel uit de gevangenis en maakt hij het kwaadaardige tweelingsbroertje van Stitch: Leroy.

Leroy is het kwaadaardige tweelingbroertje van Stitch. Hij werd onder dwang van Dr Hämsterviel gemaakt door Jumba. In een mum van tijd zorgt Hämsterviel ervoor dat er een leger gekloonde Leroys de melkweg onveilig maakt.

De muziek
Regisseur Dean Deblois koos voor songs van Elvis Presley om meer ritme en een typerende sfeer in de film te brengen. Een keuze die uiteraard niet toevallig is: in het hart van de Hawaïanen blijft Elvis Presley de zanger die het imago van hun eiland naar de rest van de wereld heeft uitgedragen. Hij werd er razend populair dankzij zijn concerten en films als Blue Hawaii van Norman Taurog of Paradise, Hawaiian Style van Michael Moore. Door de jaren heen is Elvis zowat het gezicht van Hawaï geworden. In elke film kan je op meeslepende hits van Elvis swingen.

Leroy & Stitch op DVD: Technische specificaties
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Frans / Engels / Spaans / Italiaans / Duits; Dolby Surrund 2.0: Portugees
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Italiaans / Duits / Spaans / Portugees
Beeldformaat: 16 x 9 / 1.78:1
Speelduur: 69 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Te koop op DVD vanaf 27 juni 2007

Bonusmateriaal:
• Groot Rood Slagschip Simulator
• Bonusaflevering Lilo & Stitch TV serie

UIT HET ARCHIEF