:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: DISNEYTITELS AUGUSTUS 2007
PERSBERICHT: DISNEYTITELS AUGUSTUS 2007
Bron: Buena Vista - Datum: 2007-07-16 - Geplaatst door: Werner
GRAPPIGE BEESTJES EN FANTASIERIJKE OORDEN

Walt Disney viert de zomer met twee grote klassiekers in een speciale editie en het vervolg van Peter Pans avonturen.

ROBIN HOOD Speciale editie
Te koop op DVD vanaf 15 augustus 2007

Robin Hood is een van de meest geliefde animatiefilms allertijden. De film verscheen voor het eerst in 1973 en was de eerste animatiefilm geproduceerd zonder de stichter Walt Disney. De avonturen van Robin Hood werden volledig digitaal gerestaureerd en de film staat boordevol extra bonusmateriaal. Haal deze DVD snel in huis, want hij is tijdelijk verkrijgbaar in een speciale verpakking! Robin Hood en zijn trouwe vriend, Kleine Jan, beschermen de inwoners van Sherwood bos. Zij worden regelmatig geconfronteerd met de hebzucht van Prins Jan. Samen verzinnen de helden telkens weer iets grappigs en moedigs om de bewoners van Sherwood bos op te vrolijken. De onvergetelijke figuren worden aangevuld met memorabele muziek. Deze stoere avonturen garanderen je hartverwarmende momenten en een grote glimlach op je mond!

Het verhaal
Als Koning Richard vertrekt op kruistocht neemt zijn broer, de gemene Prins Jan, zijn kans om de troon bestijgen en de macht van Engeland over te nemen met ongekende wreedheid. Dankzij zijn handlangers, Graaf Slis en de Sheriff van Nottingham, verrijkt hij zich door de inwoners van Nottingham te beroven. De arme inwoners kunnen de talrijke belastingen niet meer betalen en moeten ้้n voor ้้n de gevangenis in. Opstandig door dit onrecht, organiseert Robin Hood een wraakactie met zijn vrolijke makkers: Kleine Jan en Broeder Tuck. Zijn doel is om het geld van de rijken te verdelen onder de armen. Prins Jan is erg verontwaardigd door de provocaties en bekwaamheid van zijn tegenstander en organiseert een boogschietwedstrijd. Daar wordt de beste boogschutter van Engeland aangeduid. Op die manier hoopt Prins Jan zijn vijand, Robin Hood, gevangen te nemen en hem te laten ophangen. Robin Hood is tot over zijn oren verliefd op de beeldige Marian, het nichtje van Koning Richard, en schrijft zich in voor het tornooi om zijn geliefde Marian terug te zien.

De hoofdpersonages van de film
Robin Hood is een heel sluwe vos, de held van het verhaal
De beer Kleine Jan is de beste vriend van Robin
Broeder Tuck, een das, is ook een handlanger van Robin
Koning Richard, een leeuw, is de ware koning van Engeland maar vertrok op kruistocht
De leeuw Prins Jan neemt de plaats in van Koning Richard tijdens zijn afwezigheid
Graaf Slis, een slang, is de raadgever van Prins Jan
De Sheriff van Nottingham is de wolf die de belastingen int
De mooie jonkvrouw Marian, een wijfjesvos, is de nicht van Koning Richard en de grote liefde van Robin
Vrouwe Tok, een kip, is de gezelschapsdame van Marian

Technische specificaties 2-disc Speciale Uitvoering:
Regisseur: Wolfgang Reitherman
Productie: Walt Disney
Scenario: Larry Clemmons, Ken Anderson
Muziek: Floyd Huddleston en Georges Bruns
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels / Frans
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans
Beeldformaat: 16 x 9 - 1.78:1
Speelduur: 80 minuten
Leeftijd: alle leeftijden

Bonusmateriaal:
• Niet gebruikte scene: Alternatief einde
• Muziek en Meer: Disney's Liedjesselectie
- Jodeladi-Jodeladee
- Liefde
- Jan zonder land
De film kan worden afgespeeld met songteksten in beeld
• Spellen en Activiteiten: Robin Hoods vrolijke spellen
Klaar voor een avontuur in het donkere bos? Robin Hood zoekt nieuwe leden voor zijn vrolijke kornuiten. Hij organiseert een boogschietwedstrijd om je te testen. Als je voldoende punten hebt behaald mag je mee op een geheime missie. Het sleutelwoord is snelheid!
• Achter de Schermen bij Disney: Robin Hood Atelier
Neem een kijkje in de keuken van de makers van Robin Hood en zijn vrolijke kornuiten. Ervaar hoe Disney's Robin Hood is ontstaan van concepttekeningen tot de gehele film. De tekeningen kunnen worden afgespeeld in een fotogalerij of in een videogalerij waarbij uitleg wordt gegeven bij de tekeningen.
• Korte Bonusfilm: Goeie, ouwe tijd
Een film uit de archieven van de Walt Disney Studio's.DOMBO Speciale editie
Te koop op DVD vanaf 15 augustus 2007

De tijdloze en bekende klassieker Dombo betoverde heel wat kinderharten na de release van deze film in 1941. Het kleine olifantje met gigantische oren wordt door zijn collega's uitgelachen maar is moediger dan om het even wie van zijn kameraden. De dappere avonturen van dit charmante personnage bekoorde verschillende generaties. Dombo is een animatiefilm boordevol tederheid, moed, vriendschap en met buitengewoon grappige personnages. Een grote klassieker om samen met de ganse familie te (her)ontdekken ! Nu te verkrijgen in een speciale verpakking.

Het verhaal
De lente is aangebroken. Dat is het moment waarop de ooievaars de babies bezorgen en Mevrouw Jumbo, een circusolifant, wacht vol ongeduld op haar kleintje. Op een ochtend komt een ooievaar de kleine Dombo bij zijn mama brengen. Mevrouw Jumbo is in de zevende hemel en alle olifanten zijn vertederd door het schattige olifantje. Tot op het ogenblik dat Dombo niest en zijn immense oren tevoorschijn komen ! De kinderen die naar de indrukwekkende circusparade komen kijken, ontdekken de tijgers, de zebra's, de chimpansees.. en gieren van het lachen als ze de grote oren van Dombo opmerken. Mevrouw Jumbo wil haar jong beschermen en wordt boos. Ze gaat de kinderen achterna en vernielt zo de circustent. De cicusdirecteur beschouwt haar als een gevaarlijke olifant en sluit Dombo's mama op. De kleine Dombo blijft alleen achter, in de steek gelaten door de andere olifanten. Timmy, een sympathieke kleine muis, snelt Dombo ter hulp en wordt zijn vriend. Hij moedigt Dombo aan om deel te nemen aan de olifantenpiramide: hij zou een echte ster kunnen worden door bovenaan de piramide de vlag omhoog te steken. Maar, arme Dombo, hij struikelt over zijn grote oren waardoor alle olifanten hun evenwicht verliezen en de piramide instort.
Als wijze van straf wordt Dombo tot clown omgedoopt. Het optreden van de clowns wordt een groot succes en de groep bouwt een feestje! Per ongeluk wordt er een fles wijn in de waterbak van Dombo gegoten en samen met Timmy wordt hij al snel dronken. Ze zien alles dubbel en ontwaken de volgende ochtend in een boom. Ze zoeken samen een oplossing om uit de boom te geraken en Timmy stelt Dombo voor om te vliegen door heel snel met zijn oren te flapperen. En wonderwel, het lukt Dombo. Een stofwolk achterlatend vliegt hij naar het circus. Hij wordt de eerste vliegende olifant, een wereldster en maakt loopings onder de aanmoedigende kreten van de talrijke toeschouwers !Het circus zet zijn route verder en de mooiste wagen wordt voorbehouden voor Dombo en zijn moeder, die voor eeuwig samen kunnen blijven.

Prijzen en nominaties
• In 1942 werd Dumbo genomineerd voor de Oscar van Beste Lied ("Baby Mine") en behaalde de Oscar van Beste Muziek
• In 1947, kreeg de film de prijs voor Beste Animatiefilm op het Festival van Cannes

Technische specificaties:
Regisseur: Ben Scharpsteen, geassisteerd door Norman Fergusson, Samuel Armstrong, Wilfred Jackson, Bill Roberts en Jack Kinney
Productie: Walt Disney Pictures
Scenario: Otto Englander, Joe Grant, Dick Huemer, Aurelius Battaglia, Bill Peet, Joe Rinaldi, Webb Smith, George Stalling
Muziek: Franck Churchill en Oliver Wallace
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels / Frans; Mono 2.0: Hongaars / Tsjechisch
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels / Hongaars / Tsjechisch
Beeldformaat: 4 x 3 – 1.33: 1
Speelduur: 69 minuten
Leeftijd: alle leeftijden

Bonusmateriaal:
• "Leve Dombo" featurette
• DVD-verhalenboek "Dombo's grote ontdekking"
• "Baby Mine" Michael Crawfords muziekvideo
• Sing-Along Songs "Kijk uit voor d'ooievaar" en "Casey Junior"
• "Elmer de olifant" animatiefilm
• "Als muizen willen vliegen" animatiefilm
• Dombo fotogallerijPETER PAN - TERUG NAAR NOOITGEDACHTLAND
Te koop op DVD vanaf 15 augustus 2007

Alle helden uit Peter Pan, de schitterende Disney-klassieker uit 1953, keerden terug in 2002 met een fonkelnieuw avontuur, Peter Pan: Terug Naar Nooitgedachtland. De kinderen van Wendy zullen op hun beurt de magie van Nooitgedachtland ้n de vreselijke Kapitein Haak ontdekken !

Het verhaal
Wendy is volwassen geworden. Ondertussen is ze getrouwd en heeft ze zelf kinderen: zoontje Danny en dochter Jane. Tijdens de Tweede Wereldoorlog probeert ze hen te troosten met verhalen over Nooitgedachtland, een wonderlijke plaats waar ze ooit is geweest. Danny, de jongste, is dol op deze bedverhaaltjes, maar Jane vindt 't maar flauwekul... Tot op de dag dat ze door Kapitein Haak wordt ontvoerd en hij haar meeneemt naar Nooitgedachtland. De snode kapitein wil haar als lokaas gebruiken om zijn eeuwige vijand te verschalken: de schelm Peter Pan. Jane twijfelde dan wel aan de waarheid van haar moeder's verhalen, maar nu moet ze alles geloven. Ze ontmoet Peter Pan en ontdekt Nooitgedachtland. Toch weigert de koppige Jane om in de kracht en de magie van de verbeelding te geloven. Peter Pan en zijn vrienden doen er alles aan om het meisje opnieuw in dromen te laten geloven, zodat ze terug naar huis kan vliegen. Maar alles mislukt. Dit brengt Kapitein Haak op een nieuw idee: hij belooft Jane weer naar huis te brengen als ze haar vrienden verraadt. De twijfels van het kleine meisje betekenen stilaan de dood voor Tinkerbell. Peter Pan moet snel een manier vinden om Jane uit de klauwen van Haak te bevrijden en haar bewijzen dat met geloof, trouw en wat elfenstof เlles mogelijk is... Zelfs het onmogelijke !

Technische specificaties:
Regisseur: Robin Budd
Productie: Walt Disney Pictures
Scenario: Temple Matthews
Muziek: Jo๋l Mac Neely
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels / Frans
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels
Beeldformaat: 16 x 9 - 1.66:1
Speelduur: 70 minuten
Leeftijd: alle leeftijdenOok te koop op dvd:

Vanaf 15 augustus 2007:

HIGH SCHOOL MUSICAL: REMIX
Spectaculaire 2-disc Remix Editie van de Emmy Award winnende film High School Musical.

Vanaf 29 augustus 2007:

MICKEY'S GREAT CLUBHOUSE HUNT
Dit is de eerste DVD uit de nieuwe reeks "Mickey Mouse Clubhouse" waar Mickey en zijn vrienden voor het eerst in een totaal nieuwe animatiestijl worden weergegeven. In elke aflevering van deze serie duikt er een probleem op dat opgelost moet worden. Mickey heeft de hulp nodig van de kijkers doorheen de avonturen. Kan jij hem helpen met het terugvinden van zijn Clubhuis?

DUCKTALES 2 VOLUMES
CHIP'N DALE RESCUE RANGERS VOLUME 1, 2 en 3