:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: CALLE 54
PERSBERICHT: CALLE 54
Bron: Homescreen - Datum: 2001-07-06 - Geplaatst door: Serge
CALLE 54
A TRIBUTE TO LATIN JAZZ


'Calle 54' is een openlijke liefdesverklaring aan de Latin jazz, de muziek die - aldus filmmaker Fernando Trueba - mij van het leven laat genieten zoals niets anders dat kan". Trueba neemt ons mee op een muzikale reis van de Bronx via Cuba naar Brazilië en van Argentinie via Santo Domingo naar Andalusië. Hij laat ons horen hoe deze jazz verhalen vertelt, protesteert, ver leidt en bovenal levenslust uitstraalt. De film is een fantastische mix van geluid en beelden, stijlen en ritmes - van samba tot cumbia en flamenco.

'A labor of love, a musical feast, a cultural celebration' (The Washington Post)

Tot de jazz-artiesten die optreden in 'Calle 54' horen o.a. de pas overleden Tito Puente (de godfather van de latino muziek); de New-Yorker Jerry Gonzalez; de Spaanse Chano Dominguez wiens jazz geïnspireerd is op de flamenco; de Braziliaanse Eliane Ellas - blootvoets achter de piano; Chico O'Farrill, voorman van de Afro-Cubaanse beweging; de Argentijnse tenorsax-virtuoos Gato Barbieri; en het piano-duo vader en zoon Chucho (Grammy winnaar) en Bebo Valdés.

'One of the most important films ever made about jazz' (New York Times)

Trueba zocht ze thuis op voor een kort portretje en liet ze vervolgens optreden in de Sony Music Studios aan 54th Street in New York. (Vandaar de titel van de film: 'calle' is Spaans voor 'straat'). Hier beschikt men over de allerbeste geluidstechniek. Het resultaat is een swingende muziekfilm, die tegelijk een historisch document is.

De muziek van Calle 54 is nu verkrijgbaar bij EMI als luxe 2 CD en standaard CD.

De filmrelease is gepland op 12 juli 2001 (de bioscopen in België volgen in oktober). Tegelijk met deze filmrelease brengt Homescreen ons de DVD en video.

Specificaties:
Beeld: ?
Geluid: Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: AL
Speelduur: 105 min.

Extra's:
• Documentaire