:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2016
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2016
Bron: Homescreen - Datum: 2016-07-31 - Geplaatst door: Werner
De zomer is nog maar halverwege, maar graag introduceren we je vast de vele nieuwe titels waarmee we het nieuwe seizoen zullen aftrappen. We starten met de spannende misdaadthriller El Clan, een film die enorme successen boekte in thuisland Argentinië, maar ook de Nederlandse bioscopen wist te veroveren. In eigen land start Daniele Gatti als nieuwe dirigent bij het Concertgebouworkest, waar Carmen Cobos een mooi portret van heeft gemaakt in de documentaire Daniele Gatti: Een Ouverture Voor Een Dirigent. In het intrigerende Experimenter (met Peter Sarsgaard en Winona Ryder) staat het beroemde sociale experiment van Stanley Milgram centraal in een fascinerende vertelling. Met The Benefactor is Richard Gere weer terug, waarvan wordt gezegd dat dit één van zijn beste vertolkingen aller tijden is! Tot slot komen we met twee gloednieuwe gay titels uit: Holding The Man en Those PeopleHolding The Man is deze zomer nog gezien in de filmtheaters tijdens ons Gay & Lesbian Summer Film Festival.

EL CLAN

De nieuwe film van de Argentijnse regisseur Pablo Trapero (Crane World, White Elephant) vertelt het verbazingwekkende waargebeurde verhaal van een schijnbaar normale middenklasse familie die handelt in ontvoeringen, bedreigingen en moorden van de rijken. El Clan ging in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië in 2015 waar Pablo Trapero de Zilveren Leeuw voor beste regisseur won.

***** NRC Handelsblad: "Hier valt alles – acteurs, verhaal, montage, muziek – perfect op zijn plaats, in een energieke, beklemmende, onderhoudende en verontrustende film”
**** de Volkskrant: “Een ontregelende kijkervaring, met wervelende Scorsese-achtige misdaadscènes: El Clan is meer dan enkel een vader-zoondrama.”
**** Het Parool: “Bewijst Trapero zich met El Clan opnieuw als een meeslepende, dicht bij de werkelijkheid blijvende verhalenverteller.”
**** VPRO Cinema: “Niks-aan-de-hand-popliedjes leveren cynisch commentaar bij de onwaarschijnlijke gebeurtenissen in deze niettemin waargebeurde, gitzwarte familie-krimi-komedie.”
**** Indebioscoop.com: “El Clan resulteert in een geslaagde, claustrofobische thriller waarbij de muzikale keuze voor The Kinks voor een wrange nasmaak zorgt.”
**** Filmdomein.nl: “we kunnen er niet omheen om te spreken van een verdomd goede film”

Regie: Pablo Trapero
Met: Guillermo Francella, Gastón Cocchiarale, Antonia Bengoechea
Genre: Misdaad, Drama
Releasedatum dvd: 25 augustus 2016

DANIELE GATTI - OUVERTURE VOOR EEN DIRIGENT

In Daniele Gatti: Ouverture Voor Een Dirigent schetst Carmen Cobos een indringend beeld van Gatti’s jeugd en muzikale ontwikkeling. Tijdens de repetities met het orkest voor de opening van het nieuwe seizoen van het Concertgebouw in Amsterdam ontmoeten we Gatti als eigenzinnige dirigent en kunstenaar. De scènes van de repetities worden afgewisseld met gesprekken waarin de Italiaan vertelt over zijn afkomst en hoe zijn ouders zijn liefde voor muziek stimuleerden. Zijn talent en ambitie brachten hem er vervolgens toe de Milanese buitenwijk waar hij opgroeide te verlaten om te beginnen aan de lange weg naar de top van de muziekwereld.

**** Het Parool: "De film zit vol leuke biografische informatie en fascinerende repetitiefragmenten waaruit blijkt hoe minutieus Gatti werkt.”
**** Cinemagazine: “een aanrader voor liefhebbers van klassieke muziek. Mooi, intiem portret van een charmante maestro”
*** NRC Handelsblad: “Mooi is een van de laatste scènes. Een gespannen Gatti tuigt zich op in rok – als een hogepriester voor de eredienst. „Als het goed gaat voel je je soms bijna onsterfelijk.”
Interview in Trouw:
“Documentairemaakster Carmen Cobos maakte een film over de man. Ze ging op zoek naar het jongetje in hem, en vond het.”

Regie: Carmen Cobos
Genre: Documentaire
Releasedatum dvd: 25 augustus 2016

EXPERIMENTER

Speelse biografie over Stanley Milgram wiens gehoorzaamheidsstudies tot de meest beruchte en invloedrijke uit de geschiedenis van de sociale psychologie behoren. Deelnemers aan het experiment nemen de rol van leraar op zich en geven leerlingen een elektrische schok bij het geven van een fout antwoord. Dit controversiële onderzoek is van grote invloed op Milgrams verdere carrière.

****1/2 De Filmkrant: "Milgram was z'n tijd vooruit" - De Filmkrant
**** De Volkskrant: "Milgram-biopic is ongewoon en intrigerend"
**** NRC Handelsblad: "originele biopic"
**** Trouw: "het fascinerende portret van Stanley Milgram" - Trouw

Regie: Michael Almereyda
Met: Peter Sarsgaard, Winona Ryder, John Leguizamo, Kellan Lutz, Anthony Edwards
Genre: Drama
Releasedatum dvd: 25 augustus 2016

THE BENEFACTOR

Nadat zijn beste vrienden omkomen bij een dodelijk ongeval dat hij zelf nauwelijks overleeft, verdwijnt de excentrieke filantroop Franny (Richard Gere) helemaal op de achtergrond. Vijf jaar later duikt zijn oogappel Olivia (Dakota Fanning - Man On Fire, War Of The Worlds, The Twilight Saga), de 23-jarige dochter van zijn vrienden, plots weer in zijn leven op. Ze is zwanger en haar man Luke (Theo James - Divergent, Insurgent) zoekt werk als dokter. Dolblij omdat hij eindelijk weer iets voor haar kan betekenen, bezorgt Franny hem een baan in zijn kinderziekenhuis. Ook achter de schermen slooft Franny zich uit om het jonge koppeltje te helpen. Maar hun dankbaarheid maakt al snel plaats voor wrevel en vraagtekens rond zijn motieven. Olivia weet immers niet dat haar weldoener verteerd wordt door schuldgevoelens over het ongeval en dat hij met een stevige morfineverslaving kampt.Richard Gere (An Officer And A Gentleman, Pretty Woman, Arbitrage) zet één van de beste vertolkingen uit zijn indrukwekkende carrière neer in dit bitterzoete drama over vriendschap en vergiffenis, verlies en verlossing.

De Volkskrant: "Pretty Woman-personage, maar dan op drugs" 
NRC Handelsblad: "Gere grijpt zijn kans om uit te pakken als onverzorgde elitezwerver, afkickende junkie en getormenteerde ziel"
Indiewire: "Richard Gere as you've never seen him before"

Regie: Andrew Renzi
Met: Richard Gerew, Dakota Fanning, Theo James, Dylan Baker
Genre: Drama
Releasedatum dvd: 25 augustus 2016

HOLDING THE MAN

Wanneer Timothy op vijftienjarige leeftijd rugbyspeler John ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Vechtend tegen vooroordelen, zowel thuis als op school, vormt het paar een hechte band die al snel overgaat in een relatie die voor altijd hun leven verandert. Timothy en John beleven goede en slechte tijden, maar worden dan geconfronteerd met hun grootste uitdaging wanneer een van hen onverwacht ziek blijkt.  Ryan Corr en Craig Stott spelen fascinerend en overtuigend en worden hierin ondersteund door grote namen als Guy Pearce, Anthony LaPaglia, Geoffrey Rush en Kerry Fox. Deze besteller van Timothy Conigrave was een gepassioneerde liefdesbrief aan zijn partner, John Caleo. Alleen al in Australië werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Holding The Man is een hartverscheurend verslag van een relatie die bijna twee decennia duurde en een teder, romantisch bewijs van de sterke en verlossende kracht van liefde.

The Guardian: 'The actors give memorable performances, both tender and strong, and it is their chemistry audiences will recall most vividly'
The Hollywood Reporter: 'Neil Armfield's Holding The Man, an affecting an unexpectedly funnyt tale of two lovers'

Regie: Neil Armfield
Met: Geoffrey Rush, Ryan Corr, Guy Pearce, Sarah Snook, Anthony LaPaglia, Craig Stott
Genre: Drama, Gay
Releasedatum dvd: 2 augustus 2016
 

THOSE PEOPLE

In de gouden kooi van Upper Manhattan leven de jonge schilder Charlie en zijn beste vriend Sebastian een uitbundig leven. Charlie is altijd stiekem verliefd geweest op Sebastian, maar de relatie tussen hen komt onder druk te staan als hij de knappe pianist Tim ontmoet en de twee als een blok voor elkaar vallen. Sebastian is verwikkeld in een financieel schandaal en trekt zich steeds meer in zijn eigen neurotische wereld terug. Hij dwingt daarmee Charlie een keuze te maken tussen de mannen in zijn leven. Onder de stijlvolle en beeldschone cinematografie gaat een heel herkenbaar en universeel thema schuil: onbeantwoorde liefde voor een onbereikbare vriend. Deze uiterst overtuigende en rijke film is een zeer welkom debuut in de gay cinema.

Regie: Joey Kuhn
Met: Jonathan Gordon, Haaz Sleiman, Jason Ralph
Genre: Drama, Gay

The Hollywoord Reporter: 'A well-made, solidly acted first featrue with an easy-on-the-eyes cast'
Los Angeles Times: 'A touching take on Manhattan's young and rich'