:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: BLOOD AND CHOCOLATE
PERSBERICHT: BLOOD AND CHOCOLATE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-10-04 - Geplaatst door: Werner
BLOOD AND CHOCOLATE Steelbook
Wat we niet zijn wordt ons geleerd om te vrezen

In de bergen van Colorado ontsnapt een jong meisje aan een genadeloze moordpartij. Haar ouders worden wel brutaal afgeslacht omdat er een eeuwenoud geheim door hun aders stroomt. Ze vlucht de bossen in en verandert in iets dat de jagers niet kunnen vinden: een wolf. Tien jaar later is Vivian Gandillon (Agnes Bruckner) nog steeds op de vlucht, maar heeft ze een relatief veilig onderkomen gevonden in Boekarest. Overdag werkt ze in een chocoladewinkel, 's nachts duikt ze de onderwereld in met andere weerwolven.

Gabriel (Olivier Martinez) is de charismatische leider van één van de laatste weerwolfroedels op aarde, waartoe ook Vivian behoort. Om de groep in leven te houden hanteert hij ijzeren wetten. Één daarvan is dat hij elke zeven jaar een nieuwe bruid moet nemen, en Vivian is de volgende uitverkorene.

De komst van Aiden, een Amerikaanse striptekenaar die in Roemenië is om onderzoek te verrichten naar weerwolven voor zijn volgende verhaal, dreigt de heersende orde in de war te sturen. Aiden en Vivian ontmoeten elkaar per toeval tijdens een ceremonie in een verlaten kerk. Hoewel hun ontmoeting van korte duur is, kunnen ze elkaar niet vergeten. Ze zoeken weer contact, maar Vivian is te bang om hem te vertellen wie ze echt is.

De ontluikende romance is echter helemaal niet naar de zin van de andere weerwolven die besluiten om de indringer als prooi te kiezen voor de volgende jachtpartij. Maar de overlevering wil dat de groep volledig moet zijn voor de jacht anders komt zijn voortbestaan in het gedrang. Hoewel Vivian gezworen heeft nooit te doden, raakt ze verscheurd tussen haar dierlijke instincten en menselijke gevoelens. De liefde tussen Aiden en Vivian zal onvermijdelijk leiden tot een beslissende botsing tussen twee werelden.

Blood And Chocolate is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Annette Curtis Klause en vertelt het verhaal van Vivian die moet kiezen tussen het voortbestaan van haar soort of de liefde voor een gewone sterveling. Een dilemma verteld met een mix van duistere romantiek en gruwel in het schijnsel van de volle maan die eens te meer zal beslissen over leven en dood...

Synopsis
Valerie lijkt een normaal meisje. Ze werkt in een chocoladewinkel, maar 's avonds voegt ze zich bij haar "familie", de laatste weerwolven op aarde. Wanneer Valerie de Amerikaanse schrijver Aiden ontmoet, die de legende van de weerwolf onderzoekt, wordt ze verliefd. In haar passie voor Aiden geeft ze eeuwenoude geheimen prijs over de levensstijl van haar soort. De andere weerwolven zien Aiden nu als een bedreiging en willem hem uit de weg ruimen. Bovendien is Valerie voorbestemd de weerwolf Gabriel te trouwen. Valerie moet kiezen tussen twee werelden... Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Annette Curtis Klause vertelt Blood & Chocolate het romantische en griezelige verhaal van Valerie, één van de laatste weerwolven.

Taglines:
Some secrets are darker than others.
The hunt never tasted so sweet.

Specificaties:
Regisseur: Katja von Garnier
Cast: Agnes Bruckner (Murder By Numbers, 24, The Woods), Hugh Dancy (King Arthur, Black Hawk Down, Elizabeth I), Olivier Martinez (Unfaithful, Taking Lives, S.W.A.T.)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Speelfilm / Horror
Speelduur: 90 Minuten
Leeftijd: 12 jaar, angst en geweld
DVD release: 02/10/2007
Release vanilla: 23 oktober 2007

Extra's:
• Also or Soon Available
• Deleted Scenes
• TV Spots
• Interviews Cast & Crew
• Behind the Scenes
• Film Clips
• Trailer
• Photo Gallery
• Liner Notes
• Also or soon Available
Speelduur Extra's: 51 minuten
Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld

Liner notes
Blood And Chocolate is gebaseerd op het gelijknamige tienerboek van de Amerikaanse schrijfster Annette Curtis Klause, waarvan de filmrechten al in 1997 werden verkocht. Sindsdien waren verschillende regisseurs, scenarioschrijvers en actrices aan het project verbonden (Jennifer Love Hewitt en Eliza Dushku zouden allebei op een gegeven ogenblik de rol van Vivian spelen). Toch kwam de film maar niet van de grond.

In 2005 lag er eindelijk een versie van het scenario waar iedereen tevreden mee was. Met dank aan Ehren Kruger, die eerder de scripts schreef van Scream 3, Arlington Road, The Ring en Skeleton Key. Behalve dat hij het scenario voor de film schreef, trad Kruger ook op als executive producer.

Voor Kruger was het belangrijk dat het scenario niet te veel zou afwijken van het populaire boek. In een interview zei hij: "Onze versie wijkt iets af, maar is behoorlijk getrouw in toon, geest en mythologie. De roman speelde zich af in Amerika, met scholieren als hoofdpersonages. Wij hebben de protagonisten een paar jaar ouder gemaakt en de handelingen verplaatst naar Europa, zodat we de rijke culturele historie van de weerwolven beter visueel konden overbrengen. Hopelijk kunnen de fans van het boek instemmen met deze vrijheden, zodra ze het eindresultaat zien."

Voor de regie keken de producenten niet naar de usual suspects, maar zochten ze juist buiten het genre. De keuze viel op de jonge Duitse regisseur Katja von Garnier, die vanwege haar bekroonde korte film Abgeschminkt! (1993) en haar succesvolle speelfilmdebuut Bandits (1997) door het toonaangevende vakblad Variety werd uitgeroepen tot één van "Ten New Leading Independent Directors To Watch".

Von Garnier legt uit wat haar zo aansprak in het project: "Dit is een verhaal over twee mensen uit verschillende werelden die vechten om bij elkaar te kunnen zijn. net als Romeo en Juliet, met dit verschil dat onze Juliet tot een groep mensen behoort die kunnen veranderen in wolven. Ik werd aangetrokken door het drama van een eeuwenoude cultuur, die ooit glorieus was maar die nu bijna is uitgeroeid door de mensheid. Wat me ook aantrok was het werken met wolven."

Waar de meeste filmmakers vertrouwen op digitale effecten, koos Von Garnier ervoor om met echte wolven te werken. "Echte wolven stralen iets uit dat niet tot leven kan worden gewekt met een computer", zegt de regisseur, die wilde breken met de clichés van het horrorgenre. "In horrorfilms hebben wolven een slechte reputatie. Ze worden gezien als bloeddorstige monsters terwijl ze in werkelijkheid het tegenovergestelde zijn. Ze zijn verlegen, intelligent en elegant."

Ter voorbereiding van de film brachten de acteurs veel tijd door met de wolven. "De acteurs moesten wennen aan de dieren, maar belangrijker was dat de dieren aan de acteurs konden wennen. Wolven zijn verlegen. Ze moesten de acteurs vertrouwen, anders zou de film niet werken. Om een voorbeeld te geven: Hugh Dancy ging elke dag met een wolf wandelen, zodat het dier aan hem kon wennen."

Ook visueel wilde Von Garnier breken met de clichés van het horrorgenre. In haar visie is Blood And Chocolate in essentie een liefdesverhaal. "Ook al heeft de film zijn akelige momenten, het is niet specifiek een horrorfilm." Dat moest ook terugkomen in het visuele aspect. Met behulp van cameraman Brendan Galvin probeerde Von Garnier dan ook de voor de hand liggende visuele elementen van horrorfilms te vermijden. In de belichting werd gekozen voor warme kleuren en excessieve cameratrucs werden vermeden.

UIT HET ARCHIEF