:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: OUTLAW
PERSBERICHT: OUTLAW
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-10-25 - Geplaatst door: Werner
OUTLAW Steelbook
Je staat beter buiten de wet dan erboven

Sergeant en para Danny Bryant (Sean Bean) keert terug van een missie in Irak. Wanneer hij thuis komt, zijn er heel wat zaken veranderd. Om te beginnen de sloten van zijn huis. Door het raam ziet hij dat de interesses van zijn vrouw duidelijk niet meer bij hem liggen. In de straten wordt hij beschimpt door een groepje jongeren en in het krakkemikkige hotel waar Danny zijn intrek neemt, maakt de security-verantwoordelijke (Sean Harris) het morele verval van het hedendaagse Londen compleet. Hij laat Danny de groezelige beelden zien van de beveiligingscamera's die hij in alle kamers heeft geïnstalleerd. In elke hotelkamer doen mensen slechte dingen, ze verkopen slechte producten, verhandelen slechte wapens, nemen slechte drugs en hebben slechte seks. Groot-Britannië anno 2007 is naar de haaien. Danny keert terug naar een land dat hij nog nauwelijks herkent, een land dat aan het veranderen is in één gore puinhoop waar bendes, geweld, racisme, corruptie en sociaal verval het stilaan overnemen.

Danny besluit om niet machteloos te blijven toekijken en verzamelt een groep gelijkgestemde zielen rond zich om recht alsnog te doen zegevieren. Met de hulp van agent Walter Lewis (Bob Hoskins) neemt hij het recht in eigen handen om de balans tussen goed en kwaad te herstellen. Daarbij schuwen ze allerminst het extreme geweld waarvoor diegenen die hen onrecht aandeden vroeger zonder problemen weer op vrije voeten kwamen. Maar waar eindigt rechtvaardigheid en begint ordinaire wraak?

De Britse regisseur Nick Love haalde de mosterd voor Outlaw uit het dagelijkse leven. Hij distilleerde verschillende elementen uit waargebeurde verhalen van mensen wiens leven werd afgepakt door zinloos geweld en angst. In zekere zin is de film een angstaanjagend venster op de huidige maatschappij die misschien niet veel meer nodig heeft om op een dag het recht in eigen handen te nemen. Outlaw toont wat er gebeurt als er iets breekt bij de doorsnee brave burger; een alarmerende kijk op een verre van verre toekomst.

Synopsis
De straten van Londen worden overspoeld door misdaad. De schuldigen blijven uit handen van de politie. Beroepsmilitair Bryant (Sean Bean) is net terug uit Irak en kan zijn ogen niet geloven. Hij herkent zijn land niet meer. Vastbesloten er iets aan te doen, verzamelt hij een groep gelijkgestemden om zich heen. Samen besluiten ze het recht in eigen hand te nemen en evenwicht te herstellen tussen goed en kwaad, recht en onrecht. Met bruut geweld nemen ze wraak op het tuig dat te lang ongestraft is gebleven. Maar wie bepaalt of Bryant en zijn mannen te ver gaan?

Tagline:
The Guilty Will Be Punished.

Specificaties:
Regisseur: Nick Love
Cast: Sean Bean (Lord Of The Rings, The Hitcher, Silent Hill), Danny Dyer (The Football Factory, The Business, Severance), Bob Hoskins (Unleashed, Enemy At The Gates, Hook)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Actie/Thriller
Speelduur: 100 minuten
Leeftijd: 16 jaar, angst en geweld
DVD release: 23/10/2007
Release vanilla: 4/12/2007

Extra's:
• Making of
• Deleted Scenes
• Video Diaries
• Big Hitters
• Interviews Cast & Crew
• Behind the Scenes
• The Rave and the Riot
• TV Spots
• Film Clips
• Original Trailer
• Photo Gallery
• Liner Notes
• Also or soon Available
Speelduur extra's: 141 minuten

Liner notes
"Een heleboel mannen zijn bang voor geweld, en daardoor voelen ze zich impotent wanneer ze niet voor zichzelf kunnen opkomen." Aan het woord is de Britse regisseur Nick Love, die met Outlaw zijn vierde speelfilm aflevert. Outlaw is een terugkeer naar het type wraakfilm uit de jaren zeventig, waarin burgers het recht in eigen hand nemen. Het genre bracht klassiekers voort als Death Wish, Walking Tall en Straw Dogs. In die traditie is Outlaw gemaakt. In Outlaw maken we kennis met een groep gedesillusioneerde en gefrustreerde mannen die hun krachten bundelen om het gespuis van de straat te vegen.

Wraakfilms waren populair bij het grote publiek dat zich aangesproken voelde door de "oog om oog, tand om tand"-moraal, maar werden verfoeid door critici, die de films niet zelden als fascistisch amusement bestempelden. In elk geval waren het films van hun tijd. Zoals ook Outlaw een film van zijn tijd is. Nick Love: "Zoveel mensen voelen zich in de steek gelaten door het rechtssysteem. Ik vraag me wel eens af hoe lang het nog duurt voordat mensen het recht in eigen hand nemen omdat ze denken dat het toch geen zin heeft om de politie te bellen. Ik huiver bij de gedachte welke kant we als samenleving op gaan."

Om zijn film zo overtuigend en authentiek mogelijk te maken zocht Love zijn inspiratie in de dagelijkse werkelijkheid. In de verhalen van mensen wier levens zijn verwoest door zinloos geweld, mensen die voortdurend in angst leven. "Op een bepaalde manier was dit het makkelijkste scenario dat ik ooit geschreven heb", zegt Love, "omdat de grondstof geleverd werd door waargebeurde verhalen en echte mensen. De kern van het verhaal bestond al. Je hoeft de krant maar open te slaan om te zien dat we in duistere en onzekere tijden leven. De misdaadcijfers rijzen de pan uit en mensen voelen zich doorgaans wanhopig en hulpeloos."